Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2021.06.11 0 1 1701

nem szeretem a kutyákat. igazad van, macskavacsorát főztem volna belőle. bár tény, hogy azok is kegyetlenek.

Előzmény: Seth-Gecko (1700)
Seth-Gecko Creative Commons License 2021.06.10 -1 1 1700

Vegetáriánusként állatevő kegyetlenkedő kutyákat tartasz?

Előzmény: Törölt nick (1699)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.10 0 1 1699

hagyd már azt a csirkét. azzal semmi gond nem volt. a kakas ellenben gusztustalan agresszív gülüszemű tudálékos volt. még egy ember dolgába is belekotyogott volna. ha tovább álmodom, tuti megfőztem volna kutyavacsorának.

Előzmény: Seth-Gecko (1698)
Seth-Gecko Creative Commons License 2021.06.10 -1 1 1698

Okkal, jogosan

Előzmény: Törölt nick (1697)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.10 0 1 1697

azér mer a tyúk volt bezárva.

Előzmény: Seth-Gecko (1695)
Seth-Gecko Creative Commons License 2021.06.10 -1 0 1696

Szerintem meg az anyósát, vagy leendő anyósát.

Előzmény: Paater Altenburg (1693)
Seth-Gecko Creative Commons License 2021.06.10 -1 0 1695

Te tuti nő vagy. Mér tyúkot mentesz, mér nem kakast? A kakasoknak sokkal magasabb az IQ-ja és sokkal többet szenvednek. Ludvig Tondusz szerint minél magasabb valaki IQ-ja annál többet szenved a földipokolban. 

Előzmény: Törölt nick (1694)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.10 0 0 1694

egy csodás tengerparti házat kaptam/vettem. előtte vmi öregasszony lakott benne. (nomármost nekem a csodás az azt jelenti izgalmas) a lakórésze ok volt, de vmi teraszos istállófélék voltak hozzáépítve. direkt fejest lehetett ugrani az istállókból a türkizszínű kristálytiszta hűs  tengerbe. amikor felfedeztem az istállókat, láttam, h baromfik laknak benne. sok helyiség volt, volt ahol egy csirke lakott ki tudja mióta elszigetelve, egyedül. meg sok béna kakas volt, gülü szemekkel. az egyik pofánfosott, amikor elhessegettem, mert ki akartam szabadítani a magányos tyúkot.

 

aztán odajött mellém egy kétfejű kacsa. ha jól rémlik, akkor kettő darab kétfejű kacsa volt az istállóban.

 

na ez mit jelent?

 

 

megmondjam? a fórumos tapasztalataim. szerintem.

Paater Altenburg Creative Commons License 2021.02.18 0 0 1693

Köszönöm a kiegészítéseket. Saját magyarázatom: a tigris sajátmagadat jelenti. Magadról él ilyen rejtett kép benned, magadat láttad az álombeli tigrisben. - Üdv.

Előzmény: cucucu (1692)
cucucu Creative Commons License 2021.02.18 0 0 1692

Téli táj volt. A Tisza nem látszott...emberek távolban...Közel talán egy kutya...

Előzmény: Paater Altenburg (1691)
Paater Altenburg Creative Commons License 2021.02.18 0 0 1691

Kösz. Nyári táj volt? Sok zöldellő fa? Vagy őszies, nem jellemző a zöldellés? A Tisza mennyire látszott? Emberek látszottak? Nem volt senki? (A filmben minden mindig konkrét, ilyesmi is.)

Előzmény: cucucu (1690)
cucucu Creative Commons License 2021.02.18 0 0 1690

A Tisza parton sétálgattam, ott jelent meg hirtelen. Meglehetősen nagy termete volt. Ebből gondoltam hogy már öreg lehet...Szelíden mászkált, senkit sem bántott...

Előzmény: Paater Altenburg (1689)
Paater Altenburg Creative Commons License 2021.02.17 0 0 1689

Ha részletesebben, képszerűen (mint a moziban) leírnád, talán. Üdv.

Előzmény: cucucu (1688)
cucucu Creative Commons License 2021.02.17 0 0 1688

Ma tigrissel álmodtam. Úgy emlékszem már öreg volt. Sem engem sem más embert sem más állatot nem bántott, legfeljebb megkergetett.

 

Van valakinek tippje mit jelenthet?

 

Kösz.

polária Creative Commons License 2019.10.28 0 0 1687

Szeretnék TUDATOS ÁLMODÓ lenni de nem sikerül .Mit tegyek ?

hejsze Creative Commons License 2019.10.13 0 0 1686

Az alkalmi ájulás, álomájulás, csillagájulás érdekes még.

Sokan az alvást kis halálnak tartják.

Te pedig épp álmodban kapsz utalást az álmokra.

Lehet, hogy az álmod, az álmaid segíthetnek magad megtisztítani, magadra találni, ha figyelni tudsz rájuk, ha engeded megnyílni magad az üzeneteikre?

Előzmény: Törölt nick (1684)
hejsze Creative Commons License 2019.10.13 0 0 1685

Ez az álom kicsit olyan, hogy akár én is álmodhattam volna.

És elsőre nekem arról szól, hogy mindig van mit kimosogatni, kisöpörni, kitakarítani, kihordani magunkból. Mert nem tudunk normálisan segítséget kérni, szépen kommunikálni, jót feltételezni másokról és főleg nem tudunk másokkal kellően, igazán együttérezni. Nem tudunk őszintén szeretni. Ezért rakódik le bennünk a törmelék, a mocsok, a szösz, ezért kell felújítanunk magunkat, ezért kell megújulni.

Előzmény: Törölt nick (1684)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.21 -1 0 1684

Ez nem egy mai álom, 02.10-én álmodtam, reggel, közvetlen a nyamvadt ébresztőóra előtt.  Ritkán álmodom jelentékenyeket, ezért leírtam akkor, bár még fogalmam sem volt, mit jelent. és most is csak kezdem tanulmányozni.

 

A hotelben dolgoztam, egy hatalmas nagy aula volt a recepciója, boltívbe rakott téglák a falak, kicsit olyan volt, mint egy óriási pince. Tudtam, hogy mindjárt műszakváltás lesz, elmosogattam, jött épp a kollégám, de még csak akkor kezdtem el felmosni.  Mosok fel, hát látom, jobb lett volna, ha nem akarom az előzetes söprést megspórolni, mert csak tolom a szemetet. Oké. Leteszem a felmosót, és elkezdek akkor sepregetni, de nemcsak szöszök vannak! Falevelek, sittdarabok, és ahogy haladok a kijárat felé, féltéglák. Abbahagyom a söprést is; látom, azt is meg kell előzze, hogy a féltéglákat előbb összeszedem, mert a seprű kevés hozzá. Megyek, hozom a talicskát, rászáradt malteres, még könnyű.  (Ekkor látom már magamat is- de az arcom nem- , csak a testet, ezt nem is tudom pontosan leírni, mer van fejem..., mindegy),  és ilyen rendes kantáros melósruha van rajtam, az is malteres. Közben megjön a főnököm, dumál vígkedélyűen a kollégámmal, és eszükbe se jut, hogy segítsenek. De hát nem is kérem! (fontos ez, mert itt már érzem, hogy simán kérhettem volna a segítségüket, és akkor nem kéne óg-mógnom). Megyek dühösen a kijárat felé (hogy mi az, hogy ők kérés nélkül nem segítenek, satöbbi); közben már felpakoltam a talicskát tégla- és cseréptörmelékkel. Viszem a sittet, mint rendesen (mint a baji háznál). 

A kijáratnál munkálatok folynak, akkor ugrik be, hogy honnan is van ez a rengeteg sitt, hiszen FELÚJÍTÁS van! Nagy nehezen áttolom a kijáraton a talicskát, mert kerülgetem közben a két földkupacom ücsörgő szintén melósokat. És csak nem bírom ki, hogy meg ne jegyezzem: "Így könnyű, így aztán ki lehet bírni...." De ahogy ezt kimondom, egyidejűleg meg is bánom, mert hát tudom jól, hogy csak percekre ültek le. Mégse kérek elnézést. Tolom a talicskát. 

Odaérek a játszóhoz, ahol régen laktunk (nem is értem...). A mi háztömbünkkel szemközt levő szélső tömbből kinéz talán földszinti ablakból a volt főnököm, a pizzériatulajdonos. Úgy érzem, biztos majd lesajnál, hogy itt tolom a sittet, és hogy szégyenkezni fogok miatta. De tudtam, hogy nem akarok magyarázkodni, hogy amúgy izé, nem melós vagyok..., mert addigra már elég lett nekem a talicskányi teher, és hát valójában abban a pillanatban tényleg úgy éreztem, hogy sajnálatra méltóan gályázok. 

Na de odaszól a volt főnököm: "Látom, felújítotok"- és olyan jóságos és egyáltalán nem lesajnáló a hangja, hogy bűntudatom lesz amiatt, hogy megint előre elgondoltam, hogy ki mit gondol rólam. 

Az egész álmon egyébként ez a felismerés és egyben bűntudat vonul végig (minden ilyen emberekkel való találkozásnál), hogy valójában nekem fogalmam sincs, mit gondolnak az emberek nemhogy rólam, hanem egyáltalán bármiről, és mik is az emberek motivációi. 

"Jól vagytok"- "Jól vagyunk"- váltunk még néhány szót ezzel az egykori főnökömmel, és mintha azt sugallná, hogy ez a felújítás kicsit az enyém is, hiszen én is ott dolgozom, ez az én épülésem is. 

Tolom tovább a sittet. ( Úgy emlékszem, ezidáig le se raktam, a taliga nyelét még csak el se engedtem! ) Odaérek a tömb után levő parkolóba, ahol szintén valami  (bár itt nagy) építkezés folyik. Új parkolóhelyeket akarnak talán... És csak akkor ugrik be, hogy miért toltam kb 3 km-t a sittet, és miért nem raktam le a melóhelyen- ott hova is raktam volna? Mert mintha direkt ide szántam volna, ott ugyanis már egy óriási halom törmelék van, hát készülök odatenni az enyémet. Akarnék az építési törmelék óriási hegyéhez a talicskámmal kedvezően ráfordulni, amikor is az ép parkolóhelyek egyikébe beáll egy műszakos busz. 

Egy asszony pont le akarna lépni a buszról, de ahova lépne, egy sírgödörnyi hely van . (egy csomó ugyanilyen van egymás mellet az építkezés miatt). Az asszony majdnem belelép, de végül mégse, hanem egyszerűen beleájul. A mellette levők rögtön felsegítik. A nőnek semmi baja. Akkor látom az arcát. ( Itt már nem fogom a talicskát. ) A nő 50-60 között, inkább 50-es eleje, nem szép, nem is csúnya, érdekesen van kifestve, kicsit úgy néz ki így, mint az anyám a '80-as években, vagy mint a Cserháti a nagy bongyor hajjal, meg nem oroszosan kihívó, de azért jól látható piros rúzzsal. 

Megkerülöm a buszt, hogy lássam, mi történt pontosan. Az asszony ( végtére is nem is tudom, hogy asszony-e) jobban van, látszik az ijedtsége, hogy nem tudja, mi történt. (Ekkor már azt se tudom, hol a talicskám, és eszembe sincs) 

Pár méterre egy másik asszony az imént elájultról mond valamit egy férfinak:

"Én tudom, mi ez: alkalmi ájulás. Álomájulás, de csillagálomnak is nevezik, mert csak egy pillanatig tart, és megmagyarázhatatlan." 

(nem tudom, a hullócsillagokról kapta-e a nevét, ötlik fel bennem akkor) De mindenesetre az asszony olyan természetességgel beszél erről, mintha valami nátháról beszélne. 

Engem meghat, ahogy az emberek körülállják a nőt, aki rosszul lett és kérdezgetik, jól van-e, és érzem, hogy nem ilyen katasztrófaturistásan veszik körül, meg mint a döglegyek, hanem igazi, szívből jövő gondoskodással, szeretettel. 

És azt is érzem, hogy nem tudok ebben részt venni, mert gyenge vagyok így őszintén odamenni segíteni, lélekben nem vagyok erős, és főleg emberségben nem. és ennek e felismerése annyira felszabadít, hogy könnyezek és sírok és sírok. 

 

Torlonia Creative Commons License 2019.01.15 0 0 1683

Itt vagyok. Mi a kérdés?

Előzmény: Paater Altenburg (1682)
Paater Altenburg Creative Commons License 2019.01.14 0 0 1682

Üdv. Torlonia nick-en érdeklődtem nemrég álmokról. Most az adatlapon feltüntetett publikus mail-címre küldtem 2 rövid szöveget. Üdv, Torlonia /Altenburg/

Előzmény: Törölt nick (1680)
hejsze Creative Commons License 2019.01.07 0 0 1681

:-)

Előzmény: Törölt nick (1680)
Törölt nick Creative Commons License 2019.01.07 0 0 1680

Szia Hejsze!

 

Nagyon köszönöm.

Eddig teljesen máshogy kezeltem ezt a házas dolgot: a jövőre kivetítve-mintegy aggodalomként.

Ez segített most ( és korábbi) álmaim megértésében. De asszem, amire jutottam, azt nem szeretném már ide leírni.

Előzmény: hejsze (1678)
hejsze Creative Commons License 2019.01.04 0 0 1679

De szép kis álom. :-)

A felső szint, mint tudatosabbik én, igen, Füegynek igaza lehet. :-)

Egy másik szint (a felső szint vagy belső helyiség, ahogy ezt ki is mondod), mint ahol tartózkodni szoktál, egy magasabb tudatszint, ahonnan ráláthatsz a dolgokra, az alsó világra, az otthonodra (magadra?). Ami mellesleg nem csak hogy kész van, be is van rendezve, csak épp nem fészkelted be magad, nem tetted sajátoddá, nem barátkoztál meg vele: az otthonod, de nem otthonos: "az enyém, de idegen".

Talán azért nem mersz oda belépni, mert félsz rálátni az életedre, nem mersz vagy akarsz szembesülni a kisebb-nagyobb elégedetlenségeiddel (hiányaiddal, hibáiddal?), amik az 'otthonodat' illetik.

Vagy talán azért, mert ha belépsz, ha tudatosítod a hiányérzeteidet, kényelmetlenségeidet (a szellemeidet), akkor esetleg lépni, változtatni is kellene.

Lehet, hogy azért félsz odamenni, mert akkor előbb-utóbb "kénytelen lennél" otthon érezni magad, ehhez pedig talán fel kéne, át kéne adni magad (a jelenlegi - még ha mégoly idegen is - "otthonod"?).

A vicc az, hogy most eleve idegenséget érzel. De mintha mégse mernél átlépni magasabb szintre, akár valami otthonosabba. Tabukat és szellemeket gondolsz oda. Lehet, hogy pont a tabuk és szellemek az akadályok. "És érzem, hogy emiatt sose leszek otthon a házban".

 

 

Előzmény: Törölt nick (1657)
hejsze Creative Commons License 2019.01.04 0 0 1678

Sziasztok. :-)  Kicsit hosszú, de talán segít egysmásban:

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=_yqtNkuKxi8

Törölt nick Creative Commons License 2019.01.01 0 0 1677

Szia Friss Szél!

 

Még nem tudom én sem. De lehet, hogy Füvi ráérzett: tudatosabb lét.  Én magamnak felelősségtudatra fordítottam le egyelőre...

Előzmény: friss szél (1675)
Törölt nick Creative Commons License 2019.01.01 0 0 1676

Szia Füvi, Búék. 

 

Tudatosabbik énem, igen, erre nem gondoltam. Köszönöm.

Előzmény: füegy (1669)
friss szél Creative Commons License 2018.12.31 0 0 1675

Mi a megfejtés?

 

 

Előzmény: Törölt nick (1666)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.31 0 0 1674

Elnézést a tegezésért.

Előzmény: Törölt nick (1671)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.31 0 0 1673

Jó ötlet. Remélem, sikerül megírnia, ahogy szeretné.

Ajarnak van a Salamon kirány szorong című műve, amiben az öreg Salamon régi képeslapokat gyűjt, amiken van egy-két sor is, hogy mondjuk találkozzunk az Eiffelnél hatkor március hetedikén. Az öreg rendre elmegy ilyen letűnt "találkozókra" és helyekre, hogy tisztelét tegye a mindennapi emberek emléke előtt, mert hiszi, hogy Belőlük áll össze a történelem és nem a hősnek kikiáltott alakokból. 

Néha még virágot is visz... 

Szóval gyűjtse csak az álmokat. 

Előzmény: Torlonia (1672)
Torlonia Creative Commons License 2018.12.31 0 0 1672

Szépirodalomba hajló esszé lenne, nem tudományos szöveg.

Előzmény: Törölt nick (1671)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!