Ha zavar, van a Contractubexnél egy jobb krém, az a neve, hogy Zeraderm. Szilikon tartalmú, jó drága, de jó is. Persze, ha van keloidos sebgyógyulási hajlamod, akkor túl sokat nem fog érni.
Sziasztok!
Most nézem csak, milyen régen írtam ide. Január 27-én nekem is levették az anyajegyet. Contractubex géllel kezelem, viszont még mindig tapintható a heg. El fog ez tünni valamikor teljesen, vagy csak elhalványodik? Egy ismerősömnek szintén az arcán volt, és egyáltalán nem látszik a helye, bár az is igaz, hogy neki már évekkel ezelőtt levették.
Friss tanulmányaim alapján én Naevus Comedonicus-ra tippelnék. Az anyajegyben lévő sötét ki "akármik" komedók (innen a neve). Ez az anyagjegy elsősorban férifakon jellemző, méghozzá ún. seborrhoeás testtájakon. Rajtad hol találhatók ezek? Kiemelkedik a bőrödből? Felszíne milyen (sima/barázdált)?
A baj az (persze, ha tényleg az, amire gondolok), hogy sérülés, illetve irritáció hatására rosszindulatúvá válhatnak!
Ne halogasd, mindenképpen fordulj bőrgyógyászhoz (a diagnózis nem fog fájni, utána meg majd meglátjuk)!
Én is magán úton vetettem le, nem az sztk-ban. A sebről még nem tudok mit mondani, mert nekem is még nagyon friss, kb.másfél hónapja vették le. Nekem a hasamról. Nekem azt mondta a sebész, hogy tavaszra majdnem hogy teljesen elhalványul. Nekem egy hétig volt rajta tapasz, utána már nem kellett. Ne izgulj, szerintem egy apró vágás még mindig szebb, mint egy nagy, sötét anyajegy.
Sziasztok!
Nekem is van az arcomon egy kb 5mm átmérőjű anyajegy, amit most készülök levetetni. Sikos plasztikai sebészetet néztem ki, van esetleg valakinek tapasztalata? 15000 lenne a műtét +4000 a szövettani vizsgálat (+4000 az előzetes konzultáció). Remélem szépen be fog gyógyulni a seb. A kötéssel kapcsolatban: mekkora és meddig kell viselni? Remélem nem valami hatalmas, feltűnő vattacsomó lesz :))
Egy ideje azt vettem észre magamon, hogy egyre szaporodnak az anyajegyek. Világos színűek és közepükön ponszerű sötét akármi van. Idáig nem mentem orvoshoz, mert az az igazság, hogy nagyon nehezen fordulok oda, ami azt illeti nem vagyok egy orvoshoz járó típus.
Ha néhány hozzászólással lejjebb mész, meglátod, hasonló cipőben járok. Nálam most lesz két éves a történet, és szerencsére még eddig minden negatív volt. Ha kérdésed van, amire esetleg tudok válaszolni, vagy csak kibeszélnéd, írj privit. Nekem akkor nagyon jólesett volna, ha beszélek valakivel, akivel van tapasztalata, és azt látom, hogy más is túlélte.
dvera
Pár hete derült ki egy anyajegyemről, hogy melanoma.Zavarta a melltartó. elmentem bőrgyógyászhoz, aki azt mondta, hogy nincs vele gond de ha zavar vetessem le. Levetettem. A szövettan pedig az volt, hogy:Melanoma!
Az orvosok azt mondják, hogy szerencsére időben levették. 0,58mm volt. Semmilyen kezeléást nem kaptam, kontrollra kell járnom 3 havonta.
Minden vizsgálat negatív lett(labor,mellkasröntgen,hasi uh. stb)
A félelem még meg van bennem,de talán idővel elmúlik!
Mindenkinek azt javaslom, járjon rendszeresen bőrgyógyászhoz, és úgy talán megelőzhető a baj!!!!
Annyit mond6ok, hogy jot biztosan nem tesz nekik. Nem, hogy soknak, még egynek sem!
Ugye az koztudott, hogy a nap karos sugarai kifejezetten artanak a bornek - tehat az anyajegyeknek is. Azt is mindenki tudja ma már, hogy a szolarium egy sokkszeru elmeny a bor szamara, hiszen hirtelen, nagy fenymennyiseget kap, raadasul olyan fenyt, ami karos tulajdonsagokkal rendelkezik, leegyszerusitve: rakkelto.
Nos, persze nem minden anyajegy val6 rosszindulatuva, de egy irritacio kovetkezteben sok azza' valhat!!
Szoval csak a sablonszoveget tudom ismetelni :) Ne menj szolariumba (sok) anyajeggyel, es probald elkerulni a nagy mennyisegu napsugarzast, illetve a napon valo tartozkodast!!
szia! :)
Most épp úgylátszik nincs senkinek anyajegy-gondja, de szerintem a sok-anyajegyeseknél (mint pl. én) ez vissza-visszatérő.
De ha már itt vagy, és ilyen segítőkész, akkor kérdezek. Szerinted mennyire szabad sok anyajeggyel szoliba járni?
En kozmetikus tanulo vagyok, most masodeves (vegzos), es epp a bordaganatokrol keresgeltem leirasokat, hatha van, amit megsem tanitanak meg az iskolaban :P
Igazandibol nem tudom, hogy ki mivel foglalkozik itt, a Forumon, de minden esetre talan tudok valaszolni nehany kerdesre (orvost is tudok ajanlani).
Hát, látod, ezért mondom, hogy bőrgyógyász nézze meg és döntse el. Igazság szerint csak sejtésem van, hogy sötétebb volt, mint a többi. De 100%-osan persze nem tudom. Viszont ők nyilván sejtettek valamit, mert csak levették.
Nem semmi a történeted.. Rajtam is rengeteg anyajegy van, bár én nem nagyon szoktam napon lenni, -emiatt nincs is különösebben színem nyáron sem-. Egyszer már vettek le rólam sérült anyajegyet, nemrég megint megsérült egy, de a bőrgyógyász szerint nem kellett levenni, mert szépen begyógyult.
Azt írtad,h a legkisebb- ami végülis rosszindulatú volt, "nem nőtt (látszólag), nem volt kiemelkedő, nem vérzett, nem viszketett, nem változott". Milyen tünete volt akkor, amiből a doki gyanút fogott?
Úgy látom, én leszek itt az első, aki a rejtett és kevésbé rejtett félelmek megtestesítője.
Nekem ugyanis VOLT melanomám.
Az én kanossza-járásom is születéstől számítódik, mivel fehér bőrű vagyok, és elég sok anyajeggyel átkozott meg a sors, valamint gyerekkoromban szinte minden nyáron leégtem. (Ezek a legfőbb rizikófaktorok). Majd néhány éve, mikor elkezdett a csapból is a "veszélyes a nap" folyni, akkor egyre erősebben kezdett egy állandó belső "hang" győzködni, hogy el kellene menni bőrgyógyászhoz, megnézetni őket. Aztán kb. két évvel ezelőtt egy volt kollégám meghalt bőrrákban. Ez volt az utolsó csepp, végül elmentem az SzTK-ba. Ott nem nagyon lacafacáztak, helyből hatra mondták, hogy jobb, ha megszabadulok tőlük. Kaptam három időpontot, műtétek annak rendje-módja szerint. Természetesen mindegyik után szövettan. Az utolsó rosszindulatú volt. És ami a lényeg!!!:
Ez volt a legkisebb mind közül (ez volt a szerencsém is); nem nőtt (látszólag), nem volt kiemelkedő, nem vérzett, nem viszketett, nem változott!!! Ez volt a hat közül, amire a legkevésbé gondoltam volna, hogy baj lehet vele.
Úgyhogy minden önjelölt "bőrgyógyász"-nak javaslom, igenis nézesse meg mindegyiket, mert biztosat csakis a szövettan tud mondani, és azt is, hogy melyik veszélyeztetett, inkább szakképzett bőrgyógyász mondja meg, mint egy laikus. Nekem voltak olyan jóindulatú anyajegyeim a levettek között, amik kiemelkedőek és szabálytalanok voltak, olyan is volt, ami kifejezetten nagy volt - és jóindulatú.
NEM azért lehet belehalni egy elrákosodott anyajegy levételébe, mert levették (persze szakképzett levételre gondolok), hanem azért, ha későn veszik le. Az időben eltávolított melanoma igenis gyógyítható. A struccpolitika itt nem jön be, mert a melanoma nagyon hamar ad áttétet, és akkor már lehet, hogy tényleg késő.
A LEGKISEBB GYANÚ ESETÉN IS TESSÉK ELMENNI BŐRGYÓGYÁSZHOZ!!!
Ebből a szempontból talán úgy a legérdemesebb, ahogy egy ismerősöm csinálta. Kicsippentettek neki egy kis darabot az anyajegyből, megvizsgálták, aztán ment a lézerre.
A lézer ugyanis állítólag esztétikai szemponból sokkal jobb, ráadásul a seb is gyorsabban gyógyul.
Nekem is volt egy viszonylag nagy a kezemen, elmentem magádokihoz, kb 10 perc alatt leégette rólam, úgy hogy aztán még egy kis bemélyedés is maradt a helyén.
Cirka egy hónap alatt visszanőtt a bőr, azóta gyönyörű szép, a helye alig látszik.
Az érdekes az, hogy ezt a normál bőrgyógyászaton nem reklámozzák, ott mindenáron le akartak beszélni a lézerről és késsel akartak nekem jönni.. - mondtam, hogy felejtsék el, mert a nyissznyasszt utálom.
Azért nem rákosodik el egyből egy anyajegy, ha megsérül. Nekem a hátamon van egy akkora, mint a tenyerem. Születésem óta megvan, gyerekkorban rettenetesen zavart, nem jártam emiatt strandra, és mivel mostanában egyre inkább óvni kell a napozástól, lehet, hogy nem is baj, hogy így szoktam meg. Tízévesen elvittek egy orvoshoz evvel, aki egy új plasztikai sebészeti módszert javasolt, akkor vettek valami új berendezést, amivel szinte leköszörülik-úgymond- az adott helyen a bőrt, és ezzel eltűnik ez az elváltozás is. Meg is csinálták, de szép fokozatosan visszanőtt, csak most három-négy nagy sebhely is éktelenkedik rajta. Azt hiszem, ez elég nagy beavatkozás volt, mondom akkora, mint a tenyerem, és mégsem lett semmi komoly következménye, csak csúnyább lett, mint volt. Most már nemsokára negyven leszek, és csak egy rossz emlék maradt, bár azóta is látta orvos, és azzal "vígasztalt", hogy nagyon vigyázzak, mert, ha egyszer ez "beindul" nem fognak tudni kigyógyítani belőle. Na és akkor én most mit csináljak? Nem napoztatom már sok éve, nem tudom, mit tehetnék még?
24 éves vagyok. Van a hátam közepén (szerencsére jó helyen, mert pont egy kis mélyedésben) egy olyan anyajegy, ami születésem óta megvan, és velem nőtt.
Nagyon ritkán zavar csak. De most megyek majd dokihoz, hogy mondjon valamit róla.
Viszont lenne pár kérdésem, ami nem világos:
1. Ha nem vetetem le, akkor elrákosodik? De ha levetetem, akkor meg úgy hallottam, hajlamos a rákosodásra. Vajon melyik megoldás a jó? Mi van akkor, ha véletlenül megsértem? Akkor kész? Végem?
2. A szövettan az konkrétan mi? Fáj? Kivesznek egy darabot belőle, hogy vizsgálják?
3. A műtétnél ugye csak helyi érzéstelenítőt használnak? (A gerincérzéstelenítő hallatán kiráz a hideg...)
4. Mi a garancia, hogy ha esetleg leveszik, pár hónap múlva nem leszek-e rákos? Azt nem tudják a műtét előtt megmondani?
A hátamon van egy szabálytalan anyajegy, amolyan tojásra emlékeztető formálható kidudorodás. Évek óta fekszek rajta, törölközővel törlöm, stb. Néhány napja valahogy megsértettem (ez lehet szaunától ha eddig nem jártam?) és egy kissé megdagadt és a csücske befeketedett. Egyébként világosbarna, ez a feketeség lehet hogy megalvadt vér, a heg helye. Mivel ez pont május 1. előtt történt és mivel itt a határon túl még 3-án sem akarnak nagyon az államiak dolgozni, összevissza 12 nap fog eltelni a beutalásig. A nővér azt mondta hogy kell várni két hetet hogy a seb begyógyuljon, nyugodtan várjak addig. Nem sok ez? Lehet ennyit várni? Az első nap még tudtam csak hason aludni (igaz csak 5 órát és nem pihentem ki magam) de azóta már két éjjel átfordultam a hátamra is, szóval valószínű belapítottam mint régen. Akkor nem volt vele gond, úgy néz ki most sem, mert nem növekedett, nem is lett feketébb, tartja magát de azért mégis... Nyugtassatok meg vagy mondjátok hogy rohanjak magánrendelőbe :)
Még a múlt héten szerettem volna egy ellenőrzésre bejelentkezni a Kékgolyóba, de csak májusra kaptam időpontot. Nem tudjátok, hogy az ottani orvosoknak nincs-e magánrendelése, vagy van-e egyéb gyorsítási módszer? Egy halántéknál lévő anyajegyet szeretnék megnézetni, ezért olyan helyet keresek, ahol profik.
Ezzel a májussal azt mondják magukról, hogy csak komolytalan esetekkel vagyunk hajlandók foglalkozni, ami várhat. Akinek meg esetleg sürgős, az menjen máshova.
Először is meg szeretném köszönni Nektek, hogy létrehoztátok, illetve "üzemeltetitek" ezt a fórumot. Én is ugyanilyen problémával küszködöm születésem óta :((( sajnos az arcomon elég nagy naevous pigmentek vannak, illetve nemsokára már csak voltak. mert miután elolvastam ezt a topicot elmentem a kékgolyó utcába és végigültem az 1 napos várakozási időt, DE 2004. MÁRCIUS 19-ÉN LEVESZIK :)))))))))))