Keresés

Részletes keresés

torrente27 Creative Commons License 2003.01.12 0 0 48
Végülis most holtart a hazudozás taszár ügyben?
Most tolmácsok jönnek vagy nem? :)
Előzmény: Tamerlán (47)
Tamerlán Creative Commons License 2003.01.11 0 0 47
A magyar média eddigi variációi

I. Variációk a "kik jönnek Taszárra" kérdésre
1.) iraki ellenzékiek
2.) iraki ellenzékiek, akik Irakon kívül, de annak határaihoz közel élnek
3.) Amerikában élő iraki ellenzékiek
4.) amerikai állampolgárságú arabok
5.) az amerikai hadsereggel szerződésben álló arabok

II. Variációk a létszámra
1.) 3000 fő
2.) 3000 fő, de két részletben
3.) kétszer inkább 1000, mint 1500 fő
4.) a kiképzőkkel együtt mintegy 5000 fő

III. Variációk a tevékenységre
1.) tolmácsolás
2.) tolmácsolás és közigazgatás
3.) kapcsolattartás az amerikai hadsereg és az iraki lakosság között

Lehet, hogy még több is volt, de én "csak" ennyire emlékszem...
(:-))

Előzmény: magyarpolgar (-)
ohrana Creative Commons License 2003.01.11 0 0 46
Mindenestre a hír megnyugtat. Hallottam, hogy mondja valami, hogy nem tolmácsok lesznek a jövők - de csak fél füllel hallottam, és bosszankodtam, hogy nem hallottam, hogy akkor kik is. De örömmel hallom, hogy már azta fáradtságot sem veszik, hogy valami mást hazudjanak.
A dologról volt egy érdekes kis írás az izvesztyija-ban, talán dec. 30-án.

Egyébként teljesen dőreségnek tartom a kincstári optimizmust: ugyan, miért akarna minket bárki si megtámadni? ugyan, mi messze vagyunk Iraktól. (Afganisztán meg még messzebb volt a WTC-től.)
Itt taszáron az arab világ számára rendkívül értékes anyag gyűlik össze: több száz (ezer) kiképző, akik többsége arab származású, de a CIA-nak dolgozik. No, ezek mint árulók, kiemelt célpontok. A most kiképzésre kerülők az igazhitűek szempontjából szintén renegátok. Ráadásul stratégiai érték: hiszen jól kiképzettek, arab származásúak.
És elég gáz, hogy a kiképzők majd kijárhatnak a városba. Feljárhatnak Budapestre.
Abban azért bízom, hogy Irak megtámadásáig az iskolát befejezik, és továbbköltöztetik Katarba, vagy Törökországba. Mert Irak megtámadása előtt nincs igazán komoly ok a merényletre, sokkal inkább a hírszerzésre, adatgyűjtésre. (Egyébként, ha én lennék a felelős, akkor éppen ezt kommunikálnám, hogy igen, a taszári vendégek valódi veszélyt jelentenek, de amíg nincs háború, addig egyértelműen óvakodni fognak minden durvaságtól, nehogy azt használják a háború ürügyéül.)

o

ohrana Creative Commons License 2003.01.11 0 0 45
Meséld el, mi volt ez a félretájékoztatás? (Elárulom neked, még újságírók is bementek, még a két Predatort is megnézhették - hogy nem tudták mi az, és ezért csak egyikük írt róla, az a felkészültségüket bizonyítja.)

o

Előzmény: Ormossy (0)
torrente27 Creative Commons License 2003.01.11 0 0 44
Na,hogy leültek a baloldali fijugh a témában!
semmi konspirációs fideszt okoló vád!

eFigyelő Creative Commons License 2003.01.11 0 0 43
Esetleg azt mondani, hogy:

"A taszári amerikai tevékenységgel kapcsolatban nemzetbiztonsági okokból semmilyen tájékoztatást nem adunk, de biztosítjuk a közvéleményt, hogy Magyarország biztonsági szempontból nem kerül rosszabb helyzetbe, mint amilyenben eddig volt."

És erre szavamat adom: Makogi

Előzmény: kiski (37)
tüzes fal Creative Commons License 2003.01.11 0 0 42
gondolod te
Előzmény: kiski (35)
torrente27 Creative Commons License 2003.01.11 0 0 41
Szóval hogy félreértés ne essék én nem azt mondom hogy ott fogják kiképezni a "tolmácsokat".Csak azt hogy Bp-től 40km-re a Püspökszilágyi környékén,a Cserhátban,roham léptekkel és nagyon szigorú biztonsági intézkedések mellett építenek egy katonai objektumot.Lehet hogy ez semmit sem jelenet,de minden esetre furcsa egybe esés.
Főleg hogy azon a környéken van egy két használaton kívűli katonai bázis,csak azok szem előtt vannak.
Meg ugyan mi szüksége van kishazánknak még egy katonai bázisra,amikor egyfolytában leépítik a hadsereget.
Előzmény: torrente27 (40)
torrente27 Creative Commons License 2003.01.11 0 0 40
Sajnos a konspirációról szóló hírek korántsem biztos hogy csak találgatások.
Én is hallottam már hogy Budapesttől 40km-nyire Vác környékén a Cserhátban roham ütemben építenek egy katonai objektumot,tábort.Kb 2-3 hónapja kezdtek bele az építésébe és már a befejezésénél tartanak.
Szóval elég gyanús dolog ez a taszári "tolmács"képzés.
Egyébként elég érthető lenne(főleg az amerikaiakra való biztonsági kockázat miatt) ha az amcsik még a saját bázisukra sem engednék be a "tolmács"-okat.
Előzmény: schulz (32)
kiski Creative Commons License 2003.01.11 0 0 39
emilment
Előzmény: MoavePress (38)
MoavePress Creative Commons License 2003.01.11 0 0 38
Májdír kiski sztrovacsek!

Abban igazad, van hogy valami bűzlik, de felvetéseidre akadhat logikus magyarázat is:

21.hsz 2.) pont: Lehet, ellenberger más szöveccséges NATO tagállamok is benne vannak.

21.hsz 3.) pont: Nem árt némi katoni képzettség ezen sztrovacsekoknak, mert ha sikerülne megbuktatni/kinyírni Szaddam-ot, a hozzá hű katonai erők nem kizárt, hogy valamilyen elszórt - gerillaháború jellegű - tevékenységbe kezdenek. Különösen az nem árt, ha a vegyi és biológiai fegyverek hatásmechanizmusával, a mentesítés, a védekezés fortélyaival is tisztában vannak, a vízbázisok védelmét meg tuggyák szervezni, ilyesmi...

29.hsz 1.) Mitől lenne ócsóbb? Csak az élelmezésük, meg az elszállásolásuk is a többszörösébe kerül, mint itt.

29.hsz 2.) Lehet, hogy valamivel drágább a szállítás, de innen gyorsabban odaérnek. (Az is igaz, Török-, Spanyol-, vagy Olaszországból még gyorsabban...)

29.hsz 3.) Nem hiszem, hogy szempont lenne.

29.hsz 4.) Lásd előzőt!

29.hsz 5.) Nyilván valami más indokolja, hogy mi, azt nem tuggyuk.

Egyébiránt egy könnycsepp nem sok, annyit sem fogok hullatni Szaddamért, meg a családjáért, ha kiirtják őket; szintúgy Kim Dzsong Ilért sem. Még azt is megértem, hogy ködösítenek, mert melyik katonai akció pontos tervezetét szokják nyilvánosságra hozni?


-off- Te, nem köllene megírnunk előre Orbán országértékelő beszédének a paródiáját? Már csak azért is, hogy mennyi jön be belőle? Tudod: főleg a metaforáira kihegyezve?-on-
Előzmény: kiski (29)
kiski Creative Commons License 2003.01.11 0 0 37
Ennek nagy a valószínűsége.
De egy minőségi politikuscsapatban kellene lenni valakinek, aki hihető hazugságot tud kiötölni, pl.:

"Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a taszári támaszponton a Szaddám Husszein bukása utáni időszak polgári rendőri erejét képezik ki, cserébe Magyarország 1, 25 milliárd dollár fizetséget kap."

Esetleg azt mondani, hogy:

"A taszári amerikai tevékenységgel kapcsolatban nemzetbiztonsági okokból semmilyen tájékoztatást nem adunk, de biztosítjuk a közvéleményt, hogy Magyarország biztonsági szempontból nem kerül rosszabb helyzetbe, mint amilyenben eddig volt."

Előzmény: maple leaves. (36)
maple leaves. Creative Commons License 2003.01.11 0 0 36
Eloszeretettel hasznaljatok azt a kifejezest, hogy hazudik. A nem tajekoztatas, illetve a nem pontos ismertetese a tenyeknek nem feltetlenul hazugsagot jelent.
Ez egy rendkivul kenyes tema. Egyaltalan nem csodalkoznek azon ha bizonyos nemzetbiztonsagi okok miatt nem tajekoztatnak mindenrol a kozvelemenyt.
Előzmény: tüzes fal (33)
kiski Creative Commons License 2003.01.11 0 0 35
Úgy szeretem, hogy sose olvasod el, amire reagálsz. Jó csávó vagy.
Előzmény: tüzes fal (33)
ex_lx Creative Commons License 2003.01.11 0 0 34
"A bázis használatot pedig azért kellett felajánlani, hogy lássa a szövetségesünk, legalább ebben számtíthat ránk. Ha már másban nem."

Ez a Juhász nagy mágus, ahogy szuggerálja a baromságot utánozhatatlan...
Volt itt egy délszláv cirkusz - biztosan nehéz emlékezni rá. Hogy Mo.-ra mennyire lehetett vagy nem lehetett számítani, azt itt a fórumon is megtekintheti az arra kíváncsi: főként balról és szélsőjobbról ment a verkli, hogy jajmicsinálezakormány.
Most Juhász kijelenti, hogy semmit nem csinált, mire lementek alfába és ismétlitek.

Előzmény: zazike (28)
tüzes fal Creative Commons License 2003.01.11 0 0 33
Érdekes a fórumtársak reakciója.
Kiderül egy hazugság amit a mostani kormány csinált, erre első próbálkozásuk a rögtön, hogy hátha sikerül valamilyen módon az előző kormányhoz kötni.
Ha ez nem megy dirrekt módon, akkor még mindig meg kell próbálni csúsztatásokkal, vagy egyszerűen azt mondaniuk, hogy az előző kormány is...
Tekintsünk most el attól, hogy az előző kormány nem hazudott Taszárral kapcsolatban.
De ha hazudott volna, akkor ez mitől legitimizálja, hogy ezek, a mostani kormány hazudnak?
schulz Creative Commons License 2003.01.11 0 0 32
És ha konspiracio van a hatterben? Mindenki ugy tudja Taszaron vannak a leendo iraki ellenzekiek.
Kozben meg valahol teljesen mashol vannak. Mit szoltok ehhez? :)
Előzmény: maple leaves. (30)
duci2juci Creative Commons License 2003.01.11 0 0 31
Valahol már írtam ezt:
Egyre több ilyen tartalmú hozzászólást látok, aminek ez a lényege: már nem is próbálkozunk védeni a jelenlegi kormány nem túlságosan 'választóbarát' (hogy finoman fogalmazzak!) húzásait. Az még kicsit elkeserítő számomra, hogy az 'igen de az előző kormány is ezt csinálta' mentegetőzések elszaporodtak, de reménykedem, mert mi ez, ha nem a hályog tisztulása az elvakult szemekről? Csak így tovább kedves választó, bármilyen szimpatizáns is legyél!
És hogy miért nem Amerikában képezik ki az amrikai katonák ezeket az állítólagos amerikai állampolgárokat? Azért, mert ha ezek az állampolgárok bármelyike 100 mérföldnél jobban megközelítené Amerika határait, az elhárítást azonnal riadóztatnák, akkora 'biztonsági kockázatot' jelentenek. Nem hinném, hogy lenne a Földön még egy olyan ország, ahol egy kis asztalcsapkodással a védelmi miniszterre (NATO-Juhász min.) úgy rá tudtak volna ijeszteni, hogy ilyen mértékű kockázatot felvállaltak volna. Mi beszartunk, és megtettük. Azért mondom, hogy mi, mert amikor ezekről a dolgokról faggatták a Juhász minisztert egy reggeli műsorban, végső érvként valami olyasmit hozott fel, hogy őt a válsztók ezekre a lépésekre (Taszár, Afganisztán, Irak) hatalmazták fel azzal, hogy értékrendjükre (MSZP) szavaztak, és ezt a szavazóknak tudniuk kellett, amikor a voksukat leadták.
Ezzel egyetértek, csak nem tetszik.

Előzmény: Ormossy (0)
maple leaves. Creative Commons License 2003.01.11 0 0 30
Kiski, az osszes szempont amit irsz teljesen elfogadhato, de akkor mi lehet az a szamunkra ismeretlen tenyezo ami miatt az Amerikaiak ezt a megoldast valasztottak??
Az egy butasag, hogy ennek valamilyen koze lenne Medgyessy bankszamlajahoz, ahogy ezt az elottem iro olvtars jelezte.
Előzmény: kiski (29)
kiski Creative Commons License 2003.01.11 0 0 29
Felosztották a szerepeket? Mi nem csak úgy l'art pour l'art, az USA szövetségesei vagyunk, hanem a NATO tagjaként.

Az amerikaiak szemszögéből:
1. ilyen kontingens itteni kiképzését gazdasági megfontolások nem indokolják, otthon mindenképp olcsóbb.
2. logisztikailag sem indokolt, mert drágább ideszállítani, majd innen Irakba, mint a háború után egyenesen Irakba vinni őket.
3. a kultúrális asszimiláció sem indokolhatja, mert e tekintetben közelebb vagyunk az Usához, mint Irakhoz, nem beszélve arról, hogy a lábukat ki nem tehetik a taszári bázisról.
4. éghajlati tényezők sem lehetnek a háttérben, mert Arizonában, Nevadában és Új Mexikóban jobban lehetne az iraki éghajlathoz hasonló körülmények között végezni a munkát.
5. a kiképzési feladatok különlegessége sem indokolhatja, mert belátható, hogy a világ minden laktanyája, bázisa gyakorlatilag tökegyforma.

Előzmény: maple leaves. (26)
zazike Creative Commons License 2003.01.11 0 0 28
Bizony, marhára érdekes felfetés. Biztos Megyó bankszámlája fog megint nőni:-DDD

Pedig egyszerű a képlet, ha tanteremből van több akkor közigazgatási szakembereket képeznek ki, ha új gyakorlóteret építenek, akkor rendfenttartókat.
A bázis használatot pedig azért kellett felajánlani, hogy lássa a szövetségesünk, legalább ebben számtíthat ránk. Ha már másban nem.

Előzmény: maple leaves. (26)
Tony Creative Commons License 2003.01.11 0 0 27
A kiszolgáló MÉDIÁK egy hétig nyomták ,hogy Medgyesi...Buss-nak felajánlotta mo-............
maple leaves. Creative Commons License 2003.01.11 0 0 26
Ez tenyleg erdekes felvetes. Vajon tenyleg mi lehet az oka?
Csak arra gondolok, hogy leosztottak a szerepeket a szovetsegesek kozott, es Magyarorszagnak ez a "testhezallo szerep jutott.
Azt ne felejtsd el, hogy tenyleges katonai akcioban nem tudnank reszt venni.
Mi mast tudsz elkepzelni?
Előzmény: kiski (21)
Justis_4_US Creative Commons License 2003.01.11 0 0 25
A taszáriaknak milyen áron számlázzák majd a gázt?
Előzmény: Tony (24)
Tony Creative Commons License 2003.01.11 0 0 24
Azhiszem ez a gesztus!!! fémjelzi a kormány ,pitiző hajlamait.....és persze nagyivben le...... a választókat ! Piti dolog............
magyarpolgar Creative Commons License 2003.01.11 0 0 23
a tudom az nem arról szól, hogy közölték velem, hanem hallottam ilyen infot is
Előzmény: magyarpolgar (22)
magyarpolgar Creative Commons License 2003.01.11 0 0 22
ok.

Ezt tudom.

Amiért a topik nyílt az arról szól, hogy ők azt mondták a fű zöld.

Most meg közlik a fű nem zöld.

A kereskedelmi tévékben pedig nem látok Máté Kriszta bús fekete amolyan utolsó láncszem ábrázatát ahogy bejelenti a hírt. És utána szúrós szemmel rámnéz.

Előzmény: maple leaves. (19)
kiski Creative Commons License 2003.01.11 0 0 21
Ez az egész taszári ügy rém érdekes.

1. Az USA egy hangyányival nagyobb, mint Magyarország, tehát tutira van ott is valami hely, ahol ezt a melót el lehet végezni.

2. Nem NATO művelet, tehát szövetségesi kötelezettségeink erre nem terjednek ki.

3. Mi a rák olyan kiképezni való van tolmácsokon és közigazgatási szakembereken, amit katonai támaszponton kell csinálni?

Tételezzük fel, hogy Magyarország kap ezért valamit az Usától. Mondjuk valamennyi lét.
De minek? Normális ember nem köt ab ovo veszteséges üzletet. Ha otthon is megoldható, akkor nem fizetek kifelé egy kalap pénzt. Egyéb, jövendőbeli előnyök Magyarországnak?
Ez sem logikus, mert csak azért idehozni a kiképzést, hogy később valamilyen bónuszt adhassanak, illogikus.

Egyszóval maszívan bűzlik az egész.

Justis_4_US Creative Commons License 2003.01.11 0 0 20
ha jol tudom

Hát pont ez az...

Előzmény: maple leaves. (19)
maple leaves. Creative Commons License 2003.01.11 0 0 19
Ahogy mar az elobb is irtam, egeszen biztos, hogy nem akarnak bizalmas informaciokat kiadni. Ez persze elsosorban az Amerikaiakra vonatkozik.
Ez a bizonyos 3 ezer fo, csak az esetleges haboru utan lesz "bevetheto", mert ha jol tudom legtobbjuk polgari ellenzeki szemely. Az ujonan alakulo Irak kozigazgatasaban, felepiteseben lesz szerepuk.
Előzmény: magyarpolgar (17)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!