Lassan fogyasztóvédelmi topic lesz ez - no, ma vittem vissza, mert 5 hónap után elszakadt a felsőrész a varrás mentén. Ez volt a csodacsuka - pénz visszalapátolva, amit nagyon nem akartak. Én is tudom, ők is tudják, hogy nem az a megoldás, hogy ajándékutalvánnyal szúrják ki a szememet - abban ugyanis nem lehet futni. Miért van az, hogy ebben az országban ki kell erőszakolni az embernek a jogait?!
Leltárkészítés helyett, nem kilométerekben: idén 1,5 pár - nem gagyi márkájú - cipőt futottam szét. Most vagy sokat futok, vagy egyre sz@rabb a minőség...
3 hónapi keresgélés és kajtatás után megvan az új futócipőm. A kezdeti tapasztalatok nagyon kedvezőek.
Jeleztem az üzletben, hogy nemrég 4 hónap alatt szétfutottam egy pár x márkájú cipőt. A válasz: "Nem baj, ha féléven belül bármi gond van vele, tessék visszahozni, számla ellenében megoldjuk. Ez ne tartsa vissza a futásban, jó sportolást!" Na, így kell ezt csinálni!
Komolyan mondom az eszem megáll, köpni tudok még - sőt!, de nyelni nem! Elegem van...
4 hónapja vettem egy új futócipőt közel 20 ezer HUF-ért. Nagy márkának hirdeti magát - pár évvel ezelőtt volt már szerencsém hozzájuk - már akkor sem hozta azt, amit ígért, de toleráltam a dolgait. A cipő felépítése jó volt, de hamar kiderült, hogy nem hosszútávfutásra készült a termék, csak max. 600 km-re.
600 km-t simán lefutok 4 hónap alatt úgy, hogy közben esik a hó, az eső, amikor a régi lestrapált cipőmet is használom, hogy az újat megkíméljem.
A reklamáció alkalmából azt mondja a bálnaformátumú eladó - tornából fementett dagadt pasi, aki szerintem életében 1 km-t sem futott egyvégtében -, hogy "túl sokat tetszik futni", ez a termék nem erre való.
Hát mire való, tessék már megmondani?!
Mi lenne, ha a maratoni távra edzenék...?! Meggondolandó..., lehet, hogy ezek után már csak azért is belevágok, csak nem lesz hozzá cipőm.:-(
Az elmúlt héten és ezen is csak napnyugta után mertem futkosni. A ma esti adag már az akarat próbája volt, hogy kimenjek a hidegfront előtt még egy utolsót kocogni a dunsztba. Utána húsz percet feküdtem a hidegvizes kádban...
...a mai nap meg pláne, tiszta dunszt. 1/4 5-kor 28 fokot mutatott a köztéri hőmérő. Csak én érzem úgy, hogy mostanában szélsőséges dolgok vannak - minden szinten, szinte minden...
nem is mondtam, hétfőn futottam végre. A térdem sajgott, aztán megunta és a köröm végén még rá is tudtam hajrázni vagy háromszáz métert... Jó volt, még ha pusztító volt is a forróság este nyolckor is.
...és f@sza idő volt ma hajnalban is. Meg sem rezdült az áporodott 26 fokos levegő, szinte el sem indultam és már izzadtam. A végére csatakban tobzódtam. A mai méregtelenítés (is) megvolt, de inkább ez, mint az alig 2 hónapi körülmények.
A tömörgumi, háromnegyed talpnyi verzió, cicapuha fedéssel. Csak az LBT-ben lehet kapni Bp-en, ezt már több gyógyászati és cipészeti boltos is mondta...
Nem látszik a beírásod a topikban, legalábbis nálam...
Igen, a bringa nem pótolja a futást. Teljesen más, viszont sokkal gyorsabb (esetemben nagyonnagyon...), és ez lenyűgöz. Kell vennem új triatlonbetétet a csukámba, mert az elhasználtnak tulajdonítom a vízhólyagokat és a térdfájást...
Már próbáltam többször, futással, úszással. Utána rövid ideig okés volt, de a délután már merő szenvedés. Egyébként a reggeli bringa is feldob – az adott távot egyre gyorsabban próbáljuk megtenni, olykor menekülünk a busz elől a buszsávban, vagy a kormányt ránkhúzó autóst kergetjük meg, ez külön bónusz –, ezért fizikailag szinte megvisel, ha autóval megyünk dolgozni. De sajna megint napi 3–5 kávénál tartok, ha monoton munkát végzek.
Érdemes lenne kipróbálnod. Frissebb leszel, hamarabb magadhoz térsz egy kis reggeli futástól. Próbaképpen szánj rá 30-40 percet. (Nyaraláskor szoktam reggel futni. 5-6 között kelek és lenyomok gy félmarcsit. Sokkal fittebb vagyok napközben. Itthon is gy kéne, de inkább a délutáni -2 óra- kánikulát választom)
Nem vagyok reggeli alkat... Felkeléskor kb. úgy érzem magam, mint akit agyonvertek, lassan kezdődik a nap, de nagyon későn is végződik. 6:20-kor ébredek, nyolckor indulok, a két időpont között magamhoz térek, eszem, időjárást lesek, meg a "birtokkal" foglalkozom picit. Mióta itt lakunk, szeretek itthon időzni picit.
Télig elég volt a napibringa, de idén már csak agyilag elégít ki (ez is nagy teljesítmény a napi robot után), fizikailag több kellene. De nem adom fel.
Mostanában bringán rovom a kilométereket, így járok dolgozni, és kb. este 8-9-10 tájban érek haza éhesen, amin lassan egy éve nemtok változtatni... Futni legutóbb télen voltam, egy darabig futógépen (brrrrr...), majd vasárnaponként kezdtem visszaszokni a futásra, ami abbamaradt. Újrakezdő leszek hamarosan, ezt már tudom.
Én tartom magam a főzős kávéhoz, de én is ittam már remek átnyomósat. Talán kicsit röghöz kötött vagyok ezen a téren... (is). Egyébként a kávé nasikategóriás fogyasztása remek hízókúra is lehet... szóval nem ártana vigyáznom csöppet! :)
Jó ötlet ez a fűszerezés. Kardamommal már próbáltam főzni. Nasit nem tennék bele, mert nem szeretem édesen a kávét. Az irodában ikeás átnyomós "főzőm" van, meglepően jó ízű lesz a végeredmény. Lájtosabb mint egy eszpresszó, és még tej nélkül is lágy.
A darálóban, merthogy a szemeskvhoz ragaszkodom továbbra is, őrölt szegfűborsot és kardamommagot is teszek. Mézzel iszom, és jópár mazsola is elfér a csészében. Sokszor fekete csokival édesítem méz helyett. És persze tejjel.
Voltaképp elég egyszerű. Mindent bele, ami élvezetes. Mármint fűszer, vagy nasi. :)))
Én Budán tanyázom, de a hétvégén is éjjelnappali tescós posta iszonyúan hiányzik, komolyan. A kávé az mostanában napi négy-öt, gyorsan, hogy hasson, aztán rohanok tovább :-( Mit bűvészkedsz a kávéval?