Úgy veszem észre, mintha egy kicsit megtorpant volna az újabb K2-k outputja a VJSZ-ből, és input se igen lehetett mostanában (bár hogy a 4115 és 4331-gyel mi lett, azt nem tudom.) Történt valami, hogy így lelassultak a dolgok?
mert mindig 2 m-rel az ajót előtt elmegy valaki (vagy éppen a jármű belsejében mozognak az utasok)
A járműbelsőben történő mozgást nem érzékeli. Jelenleg az infrák a lehető legérzékenyebbre vannak állítva. Nem látok rá reális esélyt, hogy ezen változtassanak!
de én még nem láttam embert az ajtóra felkenődni...
Én pedig már nem egyszer! Bár én napi 8-9 órát ücsörgök ott elől, kicsit nagyobb esélyem van ilyet megfigyelni.
Hát, ne haragudj, de ezt utasként én nagyon nem így gondolom. Nagyon bosszantó, hogy van automatikus visszazárás a K2-kben, de a 61-esen alig van kihasználva, mert mindig 2 m-rel az ajót előtt elmegy valaki (vagy éppen a jármű belsejében mozognak az utasok). Ehhez hozzá jön az is, hogy mostanában egybéként is hidegebbnek találom a kocsikat, semmi nyoma a régi, híres Tátra fűtésnek (bár ez lehet, hogy csak személyes érzés, de előfordul, hogy állva kabátban is kifejezetten fázom a villamoson). A Combinókon nagyon jó az ajtók beállítása, hasonlóra kéne törekedni. Pedig a Nagykörútnak van forgalma, de én még nem láttam embert az ajtóra felkenődni...
Akkor vajh a Combinón meg a Hannoverin miért működik, az, hogy csak a fölszálló utast érzékeli, mégse csukódik rá az ajtó? Nem azt mondom, hogy ne érzékelje az ajtó előtti területet, de azért fél méter túlzás. Vagy az infrát kéne egy kicsit beljebb állítani, vagy a 10 másodpercet levenni. Ha a combin meg a tewén elég a 3 másodperc, akkor itt is.
Jó az így. Kisebb az esélye, hogy egy oldalról futó felkenődjön a záródó ajtóra, mert így az infra még időben "észreveszi". Bár tény, hogy a Moszkván ácsorogva gyakran nem csukódik be egy-két ajtó, mert a megállóban várakozók mozgását érzékeli...
Az első kásítási sorrendhez képest most totál összevissza haladnak a K2-sítéssel. Az 59-esen anno K-ként debütáló 10-12 kocsi nagy része még vígan rohangál sima K-ként, míg a sorozat végéből is vannak már kocsik a Fehér úton. Ilyet hallottam, hogy nemcsak a futott km, hanem az állapot függvénye is.
Ahogy a pályaszámos topikban látom, elkészült a 4314-es kocsi K2-esítése. Ez csak azért érdemel egy kis figyelmet, mert ez volt az egyik T5C5K prototípus a 4333-assal együtt, de az utóbbi még mindig sima K-ként közlekedik.
Az egy ablaktörlős K-k a T5C5K2-k. Mindjárt van belőlük 2 féle. A pultjuk nem egységes. Elvileg futniuk kell, de elég sok garanciális probléma van velük.
Ma reggel meglepődve tapasztaltam, hogy az 59-es Kátrák "détéemmesített" egykaros ablaktörlővel nyomulnak. ;) Ezek szerint ezek már a K2-esek? Mi még a különbség az első széria és e között?