30 éves kétrészes Elektrolux hűtőt mint jól működőt kaptam ingyenesen. Kipróbálás után felső rész a fagyasztóban -7 fokot alsó normál hűtő rész 15 fokot produkál.
Egy hét múlva változott felső 12-15 fok között ingadozik . Fagyasztórész -18 fok körül.
A fagyasztó nagyjából jó. Nem tudom érdemes e javíttatni.
Elvileg akár meg is javulhat... Az sosem baj, ha a bentről kilapátolt meleget akadálytalanul le tudja adni. Ugye az igazi kérdés az az, hogy hol van a kondi, agol ledja a meleget. Ott kell neki a hely, máshol nem érdekes, lehet akár 0 távolság is.
Köszi. Nem volt sok cucc a hűtőben. Ventillátor probléma mitől lehet? Lehet oka, hogy az oldalt alul lévő szellőző elkoszolódott? Elég szűkösen van meg az 5 cm távolság, amit tartani kellene a bútortól, de arra pont jó, hogy ne lehessen normálisan portalanítani. És hátul teljesen rá volt tolva a falra.
Most le lett takarítva és arrébb húzva, meglátjuk mi lesz.
Több oka lehet... Túl sok a cucc a hűtőben, és nem tud normálisan áramlani a hideg, és mint olyan, leül a legalsó ponton. Túl hátra vannak tolva a cuccok, szintén az áramlást gátolva. Ventillátor nincs a helyzet magaslatán. Kezdődő gázhiány is tud ilyet produkálni.
30 éves kétrészes Elektrolux hűtőt mint jól működőt kaptam ingyenesen. Kipróbálás után felső rész a fagyasztóban -7 fokot alsó normál hűtő rész 15 fokot produkál.
Érdemes e javíttatni vagy kuka?
Ahogy elnézem az lkatrészárakat pl. termosztát 12000 ft ... Nem biztos hogy érdemes ...?
Utólag van. Teljes töltetből kiindulva méred, hogy meddig megy a hűtő... De lehet még szűkület, kapilláris dugó, szállítási elégtelenség, és egyéb nyalánkségok.
Ha R600a van benne, akkor az szabadon vásárolható. Ha tisztában vagy a kalorikus töltéssel, és még van gyakorlatod is, akkor meg lehet oldani. Ha nincs, akkor tudsz nagyobb kárt csinálni, mint hasznot...
Az, ami ajtónyitásnál leáll, az a no-frost belső levegőt keringtető ventillátor. Az, hogy a gép oldala melegszik szintén normális, mivel a hátuljáról száműzték a rácsot, így valahol le kell adnia a belső térből kilapátolt meleget: ez lett az oldalára áthelyezve. Cserébe legalább nem lehet pl szekrény mellé állítani, mert nagyjából mindent fog csinálni, csak hűteni nem...