Keresés

Részletes keresés

EON Creative Commons License 2002.10.21 0 0 114
Az ellenzék azt csinál, amit akar. Olyan stratégiával és "sales technikával" cserkészi be potenciális vevőit, ahogy tetszik neki.
Felszólíthat arra hogy akasszam fel magam, nevezhet mocskos kommunistának, vagy lehet partner akivel bizonyos kérdésekben más a véleményünk.

Ha a törvényeket betartja és pl. nem zár le hidat bejelentés nélkül, sok szavam nem lesz ellene. Ha még íratlan - erkölcsi - normákat is betart, akkor nemes ellenfele lesz a kormánypártoknak.

A következő választásokon meg a "vevők" eldöntik, hogy kit szeretnének a szolgálatukban látni.

Előzmény: netizen (111)
netizen Creative Commons License 2002.10.21 0 0 113
Ne jussanak az MDF és a kisgazdák sorsára a Fideszesek. Erre se en se te nem kotsz csomot. Ez az MSZP politikai akarata akar tetszik nekem vagy neked akar nem.
Előzmény: EON (78)
EON Creative Commons License 2002.10.21 0 0 112
Nem értem a párhuzamot. A fidesz nem diktatúra, ha akrják akkor le tudják váltani a vezetőket. Ha nem akarják akkor meg maradnak.
Soakn vannak tagok, és egy demokratkus országban élünk. Nem lehet mindnkit kirúgniuk aki változást akar...
Előzmény: eveis (108)
netizen Creative Commons License 2002.10.21 0 0 111
Kover Laszlo akar minket kotelen latni! Elkepeszto egy gondolkodasmod, meg megtalalod a neten a az egesz szoveget, persze ha te igy akarod ertelmezni, azon nem segithetek.

Felvetett "Biztos hogy csakis es kizarolog a ti szatok ize szerint beszelo ellenzekknek van letjogosultsaga?" kerdesemre adott "auftakt"-od:
Ujabb demagog kerdes.
Mondod te. Mikozben vezeto szocial-liberalis szemelyisegek nyilatkoznak arrol, hogy milyen osszetetelu es foleg mely vezeto szemelyisegekbol allo jobboldalt latna szivesen es tartana "konformnak" a baloldal. Visszakeresheto a sajtoban, nezz utana. Folytatod: Az ellenzek nem beszelhet a mi szajunk ize szerint -- attol ellenzek. De azt elvarom, hogy a stilusa legyen kulturemberhez melto. Itt csupan annyi a bibi hogy a "kulturember" mint merce egyreszt egy eleg amorf dolog (a kultur, pontosabban egy ember kulturaja eleg sokszinu lehet, meg egy olyan kicsiny orszagban, mint Magyarorszag, elkepesztoen soxinu es gazdag normarencer menten definialjak identitasukat az emberek), masreszt ugye a "kulturember" a te szad ize szerint kulturember, a te "kulturad" es vilagnezeted szerint ember. Pontosabban maradjunk annyiban, hogy a te politikai kulturad szerint kultur az a szerencsetlen. Nos oregharc, barhogy is nezed, van ebben nemi onellentmondas, ti. hogy, a te poltikai kulturad szerint kulturember-ek szuksegkeppen veled azonos politikai platformon kell hogy alljanak.

PS: Kulonosebben nem varom mar, hogy ezeken elgondolkodva esetleg barmiben is egyet tudj erteni velem. Vegulis hogyanis merhetnem remelni ezt, mikor en csak egy "VIK-TOR VIK-TOR" agymosott kocsog kis ujbeszel fidesznaci vagyok...

Előzmény: renegade (77)
krz Creative Commons License 2002.10.21 0 0 110
nekem a megyei kozgyulikre leadott szavazatok szama nincs olyan messze ettol az aranytol. egyebkent az oktober eleji cuccok inkabb 37-38 koruli fideszt mutattak, a sok fuggetlen persze mindig bekavar. szoval szerintem nem volt nagy felremeres, latszott, hogy rendesen bukik a jobb, es bukott is.

a tenyeket es a naplot is lehet kezelni, vannak erre jol bevalt modszerek. hogy messzebb ne menjek, 98 a tenyek es a naplo mellet volt meg. ez durva szakmai hiba.

jobbos sajto kell, ebben igazad van. ezt sem csinalta meg a fidesz az elmult negy evben. (illetve amit csinalt, az olyan is...)

Előzmény: armagnac (107)
armagnac Creative Commons License 2002.10.21 0 0 109
Ebből egyenesen következik, hogy beáll a megmondóemberek által diktált sorba. Hát igen.
Előzmény: asta (105)
eveis Creative Commons License 2002.10.21 0 0 108
"Nem megszabni akarja senki hogy kik legyenek a vezetők.
A Fidesz tagjai döntik el, hogy kik legyenek a vezetőik."

Hát igen, ez igy van :)) pl. Saddam Husseint is mindenki akarja. 100%-ban megszavazták demokratikusan.

Előzmény: EON (101)
armagnac Creative Commons License 2002.10.21 0 0 107
Hopsz, én alapvetően nem a budapesti eredményekre gondoltam (Demszky csak ráadás volt a repertoárban), hanem a megyei és a bp-i közgyűlések átlagára, ahol nem az 55-32 jön ki országos szinten.
Az M1 meg szvsz jelentős, hiszen a nézők 10-15 %-áról van szó, valamint a tévénézők 100%-áról abban az értelemben, hogy nem nézhetnek olyan hiradót (és társait), amelyik nem sarazza a jobboldalt.
A fidesz bénázását meg, mint mondtam, ezek (előttem) nem mentik.
Viszont: a médiával a baj ott van, hogy egy direkt ellenséges Napló, Tények, stb. nem egy könnyen kezelhető dolog, ha nincs olyan alternatíva, amitől normális hozzáállás várható. Miért mondanának bármiről igazat, ha úgysincs ellenvélemény? Mindenképpen szükség van valamekkora jobbos médiára.
Előzmény: krz (98)
EON Creative Commons License 2002.10.21 0 0 106
Ki ne mondd, mert megköveznek....
Előzmény: asta (105)
asta Creative Commons License 2002.10.21 0 0 105
Ronda dolgot mondok:
Én azt hiszem egy érzékeny, elmélkedésre, átgondolásra hajlamos ember toleránsabb, tágabb látókörű és ebből ugye egyenesen következik...
Előzmény: EON (88)
Khalim Creative Commons License 2002.10.21 0 0 104
Könyörgöm, vegyük be a Várhegyit is!
Előzmény: RogerWilco (97)
renegade Creative Commons License 2002.10.21 0 0 103
Kövér ugyanis azt monda, hogy ha elfogadnánk azokat a kritikákat, melyek szerint semmire se vagyunk képesek, akkor akár fel is köthetjük magunkat. Egy politikustól persze nagy marhaság ilyet mondani, már csak azért is, mert mindig lesznek renegade-ok akik "félreértik" szorgos megmondóemberek munkássága nyomán.

Engem sem akkor, sem most nem erdekelt, mit mond Toth Karoly, vagy valamifele titokzatos megmondoemberek. Letoltottem a felvetelt az Indexrol es meghallgattam. Ezutan irtam a szovegrol egy 5 pontba foglalt elemzest az egyik topikba (a fene emlekszik mar ra, melyikbe), amit tetelesen soha senki nem cafolt meg. Nem ertettem felre semmit, Kover azt mondta, amit.

Ha mar a jobboldal tradicionak megfelelve mindenaron agyatlan hulyenek akarsz nezni csak azert, mert nem a Te velemenyedet skandalom az adott ugyben, arra csak azt mondhatom, hogy en meg a szerecsenmosdatast nem szeretem. Marpedig Te most egy jo Kover szerecsent akarsz tisztara mosdatni.

A valasztasokat nem a balos, hanem a jobbos "megmondoemberek" miatt veszitettetek el...

Előzmény: armagnac (85)
Geyza Creative Commons License 2002.10.21 0 0 102
NE!!!!!!!!

Mi az, hogy nemzeti?

Én imádom Ady verseit, Németh Lászlót, szerelmes vagyok Budapestbe és a Bükkbe, de mivel nem raktam ki OV tiszteletére a kokárdát és áprilisban nem rá szavaztam, hazaáruló vagyok?

Előzmény: CatchK (96)
EON Creative Commons License 2002.10.21 0 0 101
Nem megszabni akarja senki hogy kik legyenek a vezetők.
A Fidesz tagjai döntik el, hogy kik legyenek a vezetőik.
Max javasolgat itt néhány a demokráciáért aggódó ember néhány dolgot...
A mostani management nem volt kiugróan sikeres, ha jól látom. Azt csinál velük a tagság amit akar, ha nem változtat rajta az sem baj. Aki itt elemezget, az esetleg jót akar, még ha baloldali is.
Előzmény: netizen (95)
benczebeno Creative Commons License 2002.10.21 0 0 100
Ami eredmeny szuletett az tulzas es nem realis. Nem lett jo az eredmeny. Latszik rajta egyfajta erzelem, es undor a (96)-ban is irtak + a lazitas, lezaras, hergeles, bunbak kereses ellen. Plusz azert csak kiderult aminek ki kellett derulnie...

de inkabb maga a Fidesz az oka ez ilyen egyszeru, a tobbi mellebeszeles

Előzmény: RogerWilco (97)
armagnac Creative Commons License 2002.10.21 0 0 99
Sok országban van balliba túlsúly, de 95-5 arányban nem jellemző. Egyébként, pusztán az újságírók szemlélete és életvitele nem alap a ballibaságra: a tulaj által kinevezett főszerkesztő határozza meg a lap volnalát, nem az újságírók.
Sokkal inkább lehet egy indok, hogy a fogyasztók többsége nem erős intellektuális felbuzdulásból fogysztja a médiát, a gátlástalan kiszolgálás meg a balliba felfogáshoz áll közelebb. Ez úgy 70-30 arányig be is jön. A 95-5-re viszont már nem magyarázat.
Előzmény: Geyza (87)
krz Creative Commons License 2002.10.21 0 0 98
a 60 szazalekot csak a median mondta tegnap este, kis mintabol, nagy hibahatarral.
nekem budapesten kifejezetten a vegeredmenyhez kozelito felmeresek remlenek.
egyebkent nem az m1 iranyvaltasa a lenyeg, hanem az, hogy a maradekkal nem tudott mit kezdeni 4 even keresztul a fidesz. tokeletes inkompetencia jellemezte a mediapolitikat. illetve nem is volt mediapolitika, csak zsigeri reflexek.
Előzmény: armagnac (91)
RogerWilco Creative Commons License 2002.10.21 0 0 97
A vereség okait egy kézen meg lehet számolni:

Dr Orbán Viktor
Dr Kövér László
Dr Áder János
Dr (?) Rogán Antal
Dr Deutsch Tamás

Az összes többi csak hab a tortán.

CatchK Creative Commons License 2002.10.21 0 0 96
A tegnapi szavazás bebizonyította, hogy a Fidesznek (és az egész jobboldalnak) is sok ingázó szavazója volt eddig. Én ezt a helyzetet sajnálom, mert ezután nyerhet ugyan a Fidesz, de azok a szavazók nem a nemzeti elkötelezettségükből fakadóan fognak rászavazni. Akkor meg a valódi nemzeti oldalnak már tökmindegy.
netizen Creative Commons License 2002.10.21 0 0 95
Na kerem szepen,

Hogy tud hiteles lenni egy olyan jobboldali (ellenzeki) part, melynek partvezeteset a baloldal kivanja megszabni? Just curious.

Előzmény: tantris17 (68)
armagnac Creative Commons License 2002.10.21 0 0 94
Kovács László, 2002. októbere.
Előzmény: Geyza (92)
Póli Creative Commons License 2002.10.21 0 0 93
"Az csak hab a tortán, hogy a számottevő reklámcégek is baloldali beállítottságú vezetőkkel vannak megáldva."

Ezt miből gondolod ? Megérzés ? (Gesztivel ne gyere, ő csak egy a sok közül, s ráadásul nem is a nagyobbak közül.)
Ezenkívül hogyan működik a dolog ? Úgy hogy pl. a Nokia reklámját nem hajlandók elhelyezni a Magyar Nemzetben ? Nem tudom, így van-e, mindenesetre mint megbízó én sem lelkesednék egy olyan újság iránt, amely folyamatosan fikázza a "nemzetközi karvalytőkét", és tapsol az euszkeptikusoknak...

Előzmény: armagnac (81)
Geyza Creative Commons License 2002.10.21 0 0 92
Igen!
Előzmény: armagnac (84)
armagnac Creative Commons License 2002.10.21 0 0 91
Lehet, hogy régen olvastam közvélemény kutatásokat?:)) Demszkyt pl. 60%-ra várták, 50 se lett belőle.
Ami a sajtót illeti, az meg nem 98 óta ilyen. Nyárig ugyanis az M1 nem azon volt, hogy sározza a jobboldalt. Most meg teljes a balliba tévéportfólió.
Mindezek persze kétségtelenül nem mentik a fidesz bénázását.
Előzmény: krz (62)
Khalim Creative Commons License 2002.10.21 0 0 90
Ha jól emlékszem, a Benes-dekrétumokkal kapcsolatban fogant Orbán-megnyilatkozásra feltett újságírói kérdésre reagált.
Előzmény: renegade (69)
renegade Creative Commons License 2002.10.21 0 0 89
Méghozzá azért, mert Aczél György és Lendvai Ildikó "nevelte" 1990-ig.

Lendvai azt nyilatkozta egy tevemusorban, hogy soha nem volt cenzor, ezt a kifejezest egy Koverrel folytatott nyilvanos vitan ragasztotta ra a Fidesz alelnoke. A helyzet pikanteriaja -- mondta Lendvai --, hogy neki pontosan attol a honaptol addig a honapig volt Aczel a munkaadoja, mint Kovernek...

(Ha jol emlekszem, Kover 8 honapig volt az MSZMP KB Tarsadalomkutato Intezetenek a munkatarsa. Az intezmeny pontos neveert nem kezeskedem, de az eleje biztosan stimmel!)

Előzmény: armagnac (81)
EON Creative Commons License 2002.10.21 0 0 88
A média a világon mindenütt inkább liberális mint konzervatív. Az újságírók életvitelük és életmódjuk, érzékenységük miatt is inkább a szabadelvűség felé hajlanak. Van bennük némi bohémság, mint a művészekben is.
Van ugyan jobboldali művész és újságíró, de a többségük inkább balos. Viszont a balos média gyakran védi a demokráciát akár a baloldali párokkal szemben is.

A papok többsége viszont inkább konzervatív, jobboldali.

Ez csak egy pici elméletecske, de lehet hogy van benne valami.

Nézd meg a mai netes újságokat. A jobbosok alig vagy egyáltalán nem írtak kommentárokat, magyarázatokat. Csak az eredmények olvashatóak.
A balosok elemeznek.

Előzmény: sujgojo (71)
Geyza Creative Commons License 2002.10.21 0 0 87
Szia, Armagnac!

írod: Kedves újszülött, nem "a média" ballib, hanem a túlnyomó többsége. Méghozzá azért, mert Aczél György és Lendvai Ildikó "nevelte" 1990-ig. (Nem csak a médiát, hanem a hazai "írástudókat" általában.)

Ez leegyszerűsítés. Nyugaton is ballib a minőségi média nagy része.
Lányi Andrásnak volt egy érdekes elméálete ezzel kapcsolatban, amit egy éjszakai TV-műsorban említett: a médiavilág szóhasználatát a baloldali-liberális beállítottságú újságírók határozták meg.
Így a dolgokat eleve erről az oldalról "kell" néznünk.
Érdekes kérdés, megérne egy kis gondolkozást.

Elég, hacsak a politikailag korrekt nyelvre gondolunk.

De ha Magyarországot megnézed, a nagy írók, újságírók, Petőfitől Adyig szintén baloldaliak általában.

Előzmény: armagnac (81)
dez1 Creative Commons License 2002.10.21 0 0 86
Amúgy az a vicc az egészben, hogy a média világszerte inkább balib. Persze vannak erős konzervatív médiaszerplők -jellemzően újságok, de TV fronton inkáb bballib.

Persze nem szabad a dolgot a médiára fogni. Nyilván a Fidesz gyengesége most már leplezetlenül kiderült. Szerintem az MDF lesz a nyerő a továbbiakban.

Előzmény: armagnac (81)
armagnac Creative Commons License 2002.10.21 0 0 85
Ezt Tóth Károly szocialista jelölt mondta, nem Kövér. Kövér ugyanis azt monda, hogy ha elfogadnánk azokat a kritikákat, melyek szerint semmire se vagyunk képesek, akkor akár fel is köthetjük magunkat. Egy politikustól persze nagy marhaság ilyet mondani, már csak azért is, mert mindig lesznek renegade-ok akik "félreértik" szorgos megmondóemberek munkássága nyomán.
Előzmény: renegade (83)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!