Keresés

Részletes keresés

j.cs Creative Commons License 2007.02.08 0 0 242
Kb sehol. Van fórum az egominfo.hu-n, az újonnan készült esztergom.hu-n, a wiw.hu-n, meg az altalam uzemeltetett szeretgom.hu-n is. Egyik se porog igazan.
Előzmény: Törölt nick (241)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.31 0 0 240
Bayer Zsolt Nyergesújfalun 

 

Február 15.-én csütörtökön, 18 órakor Nyergesújfalun, az Ady Endre Művelődési Házban vendégünk: Bayer Zsolt újságíró, publicista

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt! A belépés díjtalan!

 

Házigazda: dr.Völner Pál
fogas1 Creative Commons License 2006.10.13 0 0 239

Akit esetleg érint, esztergomi helyi buszokról menetrend, térkép...stb.

 

 

Esztergomi helyijáratok
orpheline Creative Commons License 2006.10.12 0 0 238

Üdv.

 

Épül-szépül a Széchenyi tér..

Örömmel tapasztaltam, hogy a városháza előtti részt megemelték, és beparkosították (folyamatban..), így már nem hasonlít egy akváriumra az egész..:o)

 

Viszont tegnap délelőtt a bíróság előtti részen átszaladt előttem egy akkora házipatkány, hogy macskának néztem..... / egy hihetetlenül csinos NŐ szinte rosszul lett a látványtól.... /

 

Nos, erről egyetlen dolgot szeretnék megemlíteni:

 

Ahol ez az óvatos, és egyébként rendkívüli tulajdonságokkal megáldott élőlény ilyen nyíltan, minden óvatosság nélkül " lébecol" de. 10 órakor a munkásoktól, és a járókelőktől zsúfolt belvárosban, ott nincs minden rendben higiéniai szempontból ( és a jelenlétének szerintem nem magyarázata a Duna közelsége)....

j.cs Creative Commons License 2006.10.05 0 0 237
Naigen. Erről már megint egy Weöres idézet jut eszembe...

"A legnagyobb csapás, ami egy népet érhet, ha egyoldalú irányítással az ítélőképességét tönkreteszik. Az ilyen nép elzüllik és mennél vásáribb kalandor nyúl érte, annál könnyebben odadobja magát. Nincs az a kívülről jövő veszedelem, végigdúlás, évezredes elnyomás, mely ezzel fölérne."

Magyarország immáron évtizedek óta adogatja a vezetést az egyik kalandor kezéből a másikéba...

Egy másik Weöres idézet:

"Az emberismeretről

Az érzelgősség legrikítóbb példái azok a regények és filmek, ahol a szereplőket szét lehet válogatni a jók és gonoszok csoportjába. Legangyalabbak a főszereplők, kikkel az olvasó együtt sír és nevet, szinte egybeolvad velük; de ha jobban megnézzük ezeket a főszereplőket, nem is olyan angyalok: kicsinyes, kapzsi, édeskés vágyaik vezetik őket. A többi szereplők aszerint minősülnek jóvá és rokonszenvessé, vagy gonosszá és gyűlöletessé, hogy a főhősöket támogatják-e, vagy gátolják-e. Legtöbb mai ember az érzelgős regények módjára nézi a világot: amerre vágyai terelik és akik e vágyakat segítik, azok a jók; vágyainak gátlói a rosszak.

A mai átlagos emberismeret megdöbbentően együgyű. Legtöbb mai ember csak azt a felületet látja belőled, amelyet az ő kedvtelései és igényei felé mutatsz; nem nézi, hogy bensőd milyen; a nő aszerint ítél rólad, hogy szórakoztatod-e, hevíted-e, a férfi pedig aszerint, hogy miként illeszkedsz az ő elveibe, terveibe, megrögzöttségeibe. A jót összecseréli a vonzóval, csábítóval; nem csoda, ha a magánéletben is, közéletben is többnyire kalandorok vezetik. Örökös a csalódása és kiábrándulása, hibáztat minden égi és földi hatalmat, mások gonoszságát, néha még saját ostobaságát is; csak éppen arra nem gondol, hogy embertársait ne az ő igényein keresztül nézze, hanem önmagukban. "
orpheline Creative Commons License 2006.10.05 0 0 236

Üdv.

 

Lényegében egyetértek......

 

Párkánnyal kapcsolatban:

 

Nem teljesen igaz, hogy "csak" egomnak köszönheti a jólétet a szomszéd ( mármint a város, és nem az itt dolgozó személy tekintetében )...... Nemrég utaztunk végig szlovákián, és ugyanez elmondható az országuk felső részéről is....

Remek minőségű utak, tiszta, gondozott települések, pl. Besztercebánya, (vagy Breznó, vagy Zvolen,  stb, stb..) rendezett, (tiszta!!!) kultúrált, és a vendéglátás színvonala is fényévekkel a miénk előtt tart - már! (Pl. ott a "tecskó" melett megfér a kaufland is, nem szabott ilyen hülye feltételt az egyik -nem úgy, mint nálunk!)

 

 

Előzmény: j.cs (235)
j.cs Creative Commons License 2006.10.04 0 0 235
"Azt azért ne vitassuk el MT-tól, hogy amióta ő a város első embere, többet fejlődött Esztergom, mint előtte 50 év alatt összesen...."

Ezt több részre kell választani:
- egyrészt van egyfajta természetes fellendülés ami elsősorban a híd megépülésének köszönhető. Ha megnézed Párkány mennyit fejlődött (honnan hova) az elmúlt 5 évben és Esztergom mennyit profitált ugyanezen idő alatt, akkor azért legalábbis elgondolkodtató, hogy hogy a pi**ába tudott ez a szomszéd kisváros ekkorát ugrani előre, miközben Esztergom meg khm... maximum lépett egyet.
- Épültek dolgok. Áttörés, fürdő, körforgalmak, tesco, most éppen a Széchenyi tér, meg pár utca, csatornák. Ugyanakkor tisztázatlan egy pár iskola helyzete (Szt István Gimnázium), a bazilikával szemközti tér lezárására kiírt pályázat vége pedig igen szerencsétlenül alakult (ha jól olvasok a sorok között itt: http://epiteszforum.hu/?q=node/559 akkor főleg az eredeti kiírás minősége, a kiadott feladat túl specifikus volta és a várossal való előzetes egyeztetés hiánya (ami amúgy általános problémája szerintem a városvezetésnek - Tamáséknak ezen kellene a leghamarabb valamit változtatni) miatt).

Remélem, hogy Meggyes Tamás most, hogy ismét 4 évre megkapta a bizalmat a várostól, kicsit hátradől, megnyugszik, és módosít azon a "majd mi azt tudjuk" hozzáállásán, ami az elmúlt években érzésem szerint a vezetési stílusát jellemezte (hogy ez bizalomhiányból vagy más dologból fakadt, azt nem az én tisztem megítélni). Azt azért gondolom tudja, hogy az országos események sokat segítettek neki (na meg az is, hogy Hallerék túlértékelték saját lehetőségeiket és nem vették komolyan Horányi múltbeli tetteinek az esztergomiak egy jó részére gyakorolt hatását).


Más: tényleg senki nem akar IQ tesztet írni Esztergomban? :)
Előzmény: orpheline (234)
orpheline Creative Commons License 2006.10.03 0 0 234

Üdv.

 

Azt azért ne vitassuk el MT-tól, hogy amióta ő a város első embere, többet fejlődött Esztergom, mint előtte 50 év alatt összesen....

 

Nap-mint nap hallom pl. az utitársaim ( hiába, ingázom E-Bp. között) beszédeit - akaratlanul is - hogy milyen a magánélete, hogy ki írja meg helyette a beszédeit, stb, stb....  de a választások egyértelműen bebizonyították, hogy az emberek elismerik azt  a teljesítményt, ami a város fellendítése ügyében történt ezidáig....

 

Majd 1 hét múlva visszanézek az egominfora azért, pusztán kíváncsiságból, hogy a véresszájú harci-nickecskék jelen vannak-é még ottan....:o)

 

HL. első megnyilvánulása  a választási eredmények közvetítése során volt egyedül korrekt, amikor úriemberhez illően gratulált a nyertesnek (etv live)..... a kampányáról ezt sajnos nem lehetett elmondani....

Előzmény: j.cs (233)
j.cs Creative Commons License 2006.10.02 0 0 233
Pedig ezért az eredményért nem volt érdemes szétverni azt a jó kis társaságot, ami összejött az egominfón:)

Azt gondoltam, hogy Meggyes nyer (már amikor kiderült, hogy kettőnél több pm jelölt lesz kb biztosra lehetett venni), de azt nem, hogy ennyire. Este az ETV-n azt mondta, hogy hiába tett bele a "Civil" Összefogás milliókat a kampányba, ezzel nem tudták megtéveszteni az embereket. Kiváncsi leszek a következő 1-2 évre...
Előzmény: orpheline (232)
orpheline Creative Commons License 2006.09.29 0 0 232

...:o)

 

Na, most ráhibáztál..... a mai naptól ugyanis nem látogatom......

 

egyrészt a stílus miatt, másrészt meg a fórumon garázdálkodó önjelölt képviselőjelöltek, meg a múltból szaftos részleteket előadó (naná, hogy kampányok ideje alatt fel-felbukkanó) nickecskék fröcsögése miatt......

 

még a kedvencekből is töröltem.......

 

További kellemes napot, jó hétvégét......

Előzmény: j.cs (231)
j.cs Creative Commons License 2006.09.29 0 0 231
Mármint mihez képest? Kb 3-4 éve Meggyes folyamatos szapulása ment rajta (most attól tekintsünk el, hogy jogosan vagy sem). Hírek meg évekig nem voltak, csak a fórum ment (kb amióta Barnáék kiköltöztek Lábatlanra) és csak azóta vannak hírek amióta a mostani szerkesztő tavaly ősszel átvette az oldalt.

Ha nem tetszik, nem kell látogatni.
Előzmény: orpheline (230)
orpheline Creative Commons License 2006.09.29 0 0 230

Üdv.

 

Nem az impresszum a lényeg, hanem a tartalom......

 

A vak is látja, hogy az egominfo-n micsoda pálfordulás állt elő.....

 

Előzmény: j.cs (229)
j.cs Creative Commons License 2006.09.29 0 0 229
Az egominfo impresszumát láttad?

"Kiadja a Lizzy Card Betéti Társaság
Üzemelteti a Hírfigyelő Betéti Társaság"

Amúgy meg gyere a szeretgomra, garantálom neked, hogy pártfüggetlen:)
(bár kaptam kritikát, hogy sok az mdf-es tartalom, de ez meg csak azért van, mert a többi párt lusta/technikailag képzetlen a saját dolgaik feltöltésére).

Előzmény: orpheline (228)
orpheline Creative Commons License 2006.09.29 0 0 228

Üdv, egomiak!

 

Szomorúan tapasztaltam, hogy az egominfo átalakult  a Népszava helyi kiadványává... Új tulajdonos, új szemlélet, új hazugásgok - plagizálva szegény Sándor Gyurit......

 

Vélemény?

 

A "hazudós-böszme" emberei minden követ megmozgatnak, csakhogy itt is hatalomra kerüljenek ( naná, hiszen a fidesz dunántúli bástyája ez a város), és előhozakodtak egy rovott múltú jelölttel, aki színészből átváltozott bábszinházi figurává.... Tud valaki mondani erről a "paliról" valami pozitívumot is? Merthogy ezidáig csak arról halottam, hogy életművész volt a lelkem........ mi az a tulajdonsága, ami alkalmassá teheti egy város vezetésére?

 

Akit nem érdekel a helyi politika, attól elnézést kérek.....

juditboci Creative Commons License 2006.09.21 0 0 227

:)))

 

 

Előzmény: j.cs (224)
j.cs Creative Commons License 2006.09.21 0 0 226
Valami mocorgás már van esténként. GyF lemondásáért való demonstrációval egyet tudok érteni, de utakat plíz senki ne zárjon le, mert dolgozni kell járnom Bp-re:)
Előzmény: Törölt nick (225)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.18 0 0 225

Esztergomban nem zárjátok le a főutakat meg a hidat?

j.cs Creative Commons License 2006.09.18 0 0 224
janos
Előzmény: juditboci (223)
juditboci Creative Commons License 2006.09.18 0 0 223

cserepj?????  és a j mit takar női vagy férfi nevet?

 

Névrokon.....

Előzmény: j.cs (221)
juditboci Creative Commons License 2006.09.18 0 0 222

Szia!

 

Konkrétan nem vagyok Esztergomi viszont a családom egyik ága onnan származik és még jó pár rokon van Egomban.

 

Bocsi hog ymost írtam csak...meló....

 

ja most 2 hétig biztos nem leszek!

 

addig legyetek jók!!! :)

Előzmény: Pamplónai békafuttató (220)
j.cs Creative Commons License 2006.09.06 0 0 221

Terjesszétek nyugodtan:

 

Hölgyek és Urak,

Ha lesz elég érdeklődő a városból és környékéről, akkor szeretnék az ősz folyamán levezényeltetni egy Mensa-s IQ tesztírást Esztergomban.

A tesztírás alsó korhatára 17 év, a tesztet legfeljebb háromszor lehet megírni, és két tesztírás között mindenki esetében legalább egy évnek kell eltelnie. A tesztírás díja 2500 Ft, a kedvezményes díj 24 év alatt, illetve 60 év felett 2000 Ft, amelyet a tesztírás előtt a helyszínen lehet befizetni.

A tesztről bővebb információt itt találtok: http://www.mensa.hu/cms/netalon.xml?data_id=6

Első körben az kellene, hogy akit érdekel a dolog, az írjon nekem egy e-mailt a cserepj kukac gmail.com címre

Pamplónai békafuttató Creative Commons License 2006.09.06 0 0 220
Te esztergomi vagy?
Előzmény: juditboci (214)
putrikereső Creative Commons License 2006.08.31 0 0 219
Köszi az infókat, hamarosan meg fogjuk nézni ezeket a helyszíneket is. Valószínű, hogy hétköznap mennénk, vagy mennék, mert hétvégeken nagyrészt dolgozom. Valamelyik hétköznap délután. Majd írok.
Előzmény: j.cs (218)
j.cs Creative Commons License 2006.08.31 0 0 218
Érdemes a Kis-Duna parton végigmenni a fák alatt. A Tökház csak ronda, de karban van tartva, vele szemben a régi Labor MIM gyár (Rubik apjának régi repülőgépgyára) azonban eléggé le van pukkanva. Ha még kifelébb mennétek a Duna parton, akkor a cigányputrikhoz értek - nem tudom ezt mennyire akarjátok bemutatni. Ha a másik irányba indultok, a belváros felé, ott is vannak nagyon rossz állapotú házak. Érdemes lefotózni a Belvárosi plébánia (fehér tornyú templom, előtte "játszótér") melletti utcában lévő házakat (van ott műemlékvédelem alatt álló 18. századi ház is, aminek a falából már mállanak kifelé a téglák). Még beljebb a Lőrincz utca sarkán éppen felújítják a régi tiszti kaszinót, de vele szemben is nagyon lelakott külsővel bír egy amúgy nagyon szép ház. A Kis-Duna part további részén maximum a Szt István Gimnázium épülete érdemel szót - ezt ha visszakapják az apácák teljesen, akkor remélem felújítják. Mi még kimászkáltunk 10 éve a nagyterem erkélyére, amit azóta teljesen elbontottak, mert életveszélyes lett.

Azután menjetek fel a Szt Tamás dombra - vannak tavaszi képeim a domboldalon gyűlő európai szeméthegyről.

De egyébként ha hétvégén jöttök, dobjatok meg egy e-mail-lel, szívesen dokumentálnám az egészet a szeretgom.hu számára (én csinálom szabadidőmben).
Előzmény: putrikereső (217)
putrikereső Creative Commons License 2006.08.30 0 0 217
Ha megmondod hol vannak, akkor legközelebb nem kell keresnünk. Csak a buszállomás és a Bánomi ltp. között járkáltunk. A Vasútállomás környékét majd legközelebb bejárjuk.
Előzmény: j.cs (216)
j.cs Creative Commons License 2006.08.30 0 0 216
Az igazán putris részeket meg sem találtátok...
Előzmény: putrikereső (215)
putrikereső Creative Commons License 2006.08.28 0 0 215

Esztergomi képekkel is bővült oldalunk.

 

putripest
juditboci Creative Commons License 2006.08.28 0 0 214

hát mostanában én sem voltam fenn sokat...:( sajna...)

 

 

Előzmény: Pamplónai békafuttató (213)
Pamplónai békafuttató Creative Commons License 2006.08.27 0 0 213
Én nemigen tudnám...
Előzmény: juditboci (203)
gubike Creative Commons License 2006.08.23 0 0 212
Januárban 120,- Ft vagy 20,- Sk volt.
Előzmény: tamás1122 (210)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!