"Figyelem! Az érvényesség lekérdezése kizárólag a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. viszonteladói hálózatában online vagy SMS-ben vásárolt e-matricákra vonatkozik!"
Érdekes, hogy osztrákokhoz oda-vissza menve Körmedtől Szentgotthárdig van egy M80 nevezetű elég új autóút, ami (meglepetésemre) nem fizetős. Jól ki van táblázva, hogy nem fizetős.
Nem autópálya téma, de nem tudom elkerülni, hogy veszprém-megye útjai milyen minősíthetetlen állapotba kerültek az utóbbi években. A 8-as a megyében de leginkább Somló és Devecser között olyan, mint Romániában voltak 20+ éve, mintha a Holdon járna az ember. Szégyen és gyalázat, ha egy nyugatról jövő vendég rámegy, mit gondol. (ha addig nem tudta). De a Veszprém-Füred út a Nosztori emelkedőn is minősíthetetlen úgy, hogy ugye hihetetlen összegek álltak rendelkezésre a Veszprém-Balaton (VEB2023) és Veszprém Európa kultúrális fővárosa címen. Hihetetlen mit loptak navracsics irányításával!
A kérelmet csak akkor tudod benyújtani, ha már megkaptad a határozatot. Azért vásárlás előtt előbb javasolnék egy ügyfélszolgálati érdeklődést, hogy ők is így gondolják-e az évváltást.
Van ilyen, külön kérelmet kell benyújtani a pótdíjfizetési felszólítás kézbesítésének napjától számított 75 napon belül.
Tegyük fel 12.28-án lefényképeztek, 01.15. körül küldik a csekket. Akkor már értelemszerűen nem tudsz 2023-as éves matricát venni. Onnan 75 napod van a kérelmet benyújtani. Ha amúgy is akarsz venni éves matricát 2024-re, én megpróbálnám. Ha nem akarsz, egyszerűbb befizetni a büntit. Az is egy érdekes kérdés, hogy mit vesznek alapul a pótdíj mértékénél: az elkövetési időpontot, vagy a határozat időpontját, ami lehet január is. 2023-ban 18.750 Ft volt a pótdíj, január 1-től 21.830 Ft.
Az autópályafenntartó honlapján ez áll, ettől függetlenül én meg vmi 16 ezernél maradtam le.....persze sosem fizettem büntit mivel mindig évest vettem.....ezidáig.
Idéntől kezdve már nem fogok, még jan. 31-ig jó a tavalyi.