Keresés

Részletes keresés

pó_apó Creative Commons License 2023.11.26 -1 0 4022

32 nap? Biztosan? Az e-visa max 30 napos, a követségen sem tudtam elérni ennél többet.

Előzmény: zalan98 (4011)
pó_apó Creative Commons License 2023.11.26 0 0 4021

A követség sem válaszol, illetve gőzük sincs róla, ha felhívod. Én tavaly azt kérdeztem, hogy kérik-e az akkor előírt 10.000 dolláros biztosítást a reptéren, azt mondta, hogy szerinte (!) igen. Amúgy nem kérték.  Ha a hely nem "visa on arrival", akkor irány követség és a kérelembe beírod.  

Előzmény: Vicus&Boti (4020)
Vicus&Boti Creative Commons License 2023.11.26 -1 0 4020

Sziasztok!

Vietnámba szeretnék vízumot, de úgy értelmeztem, hogy e-visát nem igényelhetek.

Egy olyan kikötőben (Cai Lan) lépnék be az országba egy tengerjárón, ami nem szerepel azon a listán amely felsorolja azokat a kikötőket, amelyek lehetővé teszik a külföldiek belépését és elhagyását Vietnámba e-vízummal.

Telefonáláson és 3 különböző helyre írt emailezésen már túl vagyok. Telefonban angolul és magyarul is értetlenkedtek (már amikor felvették...). Emailre annak ellenére, hogy telefonon megbeszéltük, hogy újraküldöm semmi válasz. Az utazási iroda nem tud/akar segíteni, a hajótársaság még nem válaszolt.

Lenne valamelyikőtöknek ötlete, hogy mit lehetne tenni?

Köszönöm! Évi

Zs... Creative Commons License 2023.11.21 -1 0 4019

Már nem kell engedély Dong Van környékére. Motorral könnyedén vállalható a Ha Giang - Dong Van táv, a 6 óra ellenére is.

Előzmény: fornit1 (4016)
pannn Creative Commons License 2023.11.20 -1 0 4018

Mi gyalogoltunk Dong Van es Meo Vac kozott es most is azt csinalnam. Atertunk Meo Vac-ba es meg varni is keleltt a buszra Ha Giang-ba. Vagyis egy nap alatt eljutottunk Dong Van-bol Ha Giang-ba Meo Vac-n at.

Előzmény: zalan98 (4017)
zalan98 Creative Commons License 2023.11.20 0 0 4017

Félreérthető voltam, bocs.

Hanoiból auutós tourra fizetnék be (amit találtam az nagyon olcsó lenne 4 éj teljes ellátással 220 usd), a motorosok a Giangból csinálják meg a kört.

Köszi az infókat a buszozáshoz.

Előzmény: fornit1 (4016)
fornit1 Creative Commons License 2023.11.20 -1 0 4016

Meglenne vagy 6 óra felmotorozni Ha Giangból  Dong Van-ba, én biztos nem vállalnám.

Tömegközlekedve így oldható meg:

Ha Giangban beszerzitek az engedélyt Dong Van környékére. Ebben a szállásodon biztos tudnak segíteni. Én a cuccom nagy részét itt is hagytam, csak minimás szükségeset vittem magammal. (Mellesleg erre is vannak szép vidékek, kisebb vízesések rövid motorútrára a várostól Tianbao felé)

1. nap: Kora reggel busszal Dong Van. Kb 6 óra.

2. nap: Mototaxival a Hmong palota és Lung Cu. Délután séta a környéken

3. nap: Dong Van - Ma Pi Leng Pass - Meo Vac gyalogtúra. Mire átértek Meo Vac-ba már elmentek a buszok Ha Giang felé.  Marad az ottalvás, vagy mototaxi vissza Dong Van-ba és az előző szálláson alvás, vagy stoppolás akár M.V-ból vagy D.V-ból. (Én visszamototaxiztam Dong Van-ba, és miután konstatáltam, hogy már innen sem mennek aznap buszok, felvetettem magam egy minibuszos céges turistacsoporttal, akik levittek Ha Giangba)

4 nap: Vissza Ha Giang-ba.

Előzmény: zalan98 (4015)
zalan98 Creative Commons License 2023.11.20 0 0 4015

Két opció van: túra Hanoiból vagy a helyszínről és ahogy írod sofőrrel helyből indulva.

A Hanoiból indulók közt találtam 5-4 és 3 napost is.

Én elmotoroznék, de feleségem biztos nem ülne fel mögém!

Előzmény: Zs... (4014)
Zs... Creative Commons License 2023.11.20 -1 0 4014

Hát, akkor kérdés hogy mivel tervezel közlekedni. Az első opció hogy szerzel egy kocsit sofőrrel Ha Giangban, és akkor két nap, a második pedig hogy a helyi buszokra hagyatkozol, és akkor fogalmam sincs hogy mennyi, kérdés hogy úgy van-e értelme egyáltalán. Mi motorral kényelmes tempóban négy nap alatt csináltuk meg a kört, úgy hogy egyébként én sem motorozok soha, jogsim sincs rá.

Előzmény: zalan98 (4013)
zalan98 Creative Commons License 2023.11.20 -2 0 4013

Csak poén (lett volna) a 3000-es barlang.

Ha Giangra mennyi napot tervezzek, a nem tudok m

otorozni?

Előzmény: Zs... (4012)
Zs... Creative Commons License 2023.11.20 -1 0 4012

Én sem azokra gondoltam nyilván. A Phong Nha és a Paradise barlangokban voltunk, ezekre mondom hogy érdemes volt, még akkor is ha itthon azért bőven lehet szép barlangokat látni.

32 éjbe már elég sok minden beleférhet, főleg mivel ahogy látom nem tervezted rohanósra.

Előzmény: zalan98 (4011)
zalan98 Creative Commons License 2023.11.19 -1 0 4011

Köszi, egyébként nyitott kapukat döngetsz. A barlagok biztosan benne lesznnek a programban (bár nem a 3000 usd-s).

Össesen 32 éjünk lesz, ha nagyon muszáj, 1-2 napot még tudok hozzá tenni.

Előzmény: Zs... (4010)
Zs... Creative Commons License 2023.11.19 0 0 4010

A Phong Nha környéki barlangok abszolút megérik, elég grandiózusak. Én ott megállnék, de kérdés persze hogy mennyi időd lesz összesen. Sapa is más mint Ha Giang, legutóbb nekünk mindkettő volt, és egyiket sem bántuk meg.

Előzmény: zalan98 (4009)
zalan98 Creative Commons License 2023.11.18 -1 0 4009

Siasztok! Februári útunkat tervezem.

Az alábbiak vannak tervben (természet): Dalat és környéke, Pu Mat park, Ninh Binh és környéke, Cat Ba és környéke és Ha Giang és környéke.

Ezek merültek még fel: Yok Don park, Phong Na park és Sapa és környéke.

A barlang megéri-e? 

Cserélnétek-e valamit? Esetleg egyet még betudnék szuszakolni a programba.

Nem mindegy az elérhetőség sem. Délről megyek fölfelé.

pó_apó Creative Commons License 2023.11.13 0 0 4008

Miután a Bosznia fórumban Vietnám említésre került, ide rakok egy jó kis útleírást -nem az enyém :-)

http://vaskarika.hu/galeria/kepek/9216/A_vietnami_papucsok_es_a_lampionok_foldjen_I._resz/

szofi762 Creative Commons License 2023.03.29 -1 1 4007

Megválaszolva  a saját kérdésemet, igen érdemes volt itthonról vinni szúnyogriasztót bár nyilván ott is lehetett kapni. Végül a Sarazen féle "Tropical" típust vettem és működött. Illetve vittünk 2 szúnyogriasztós karkötőt ( az a 800 ft-os egyszerű "Bugslock" névű) ezzel elég szkeptikus voltam, de szintén bevált. Azt azért hozzáteszem hogy mi a száraz időszak végén mentünk és nem volt tele minden szúnyoggal,  én sokkal rosszabbra számítottam.

Kambodzsa csodálatos, bár mi csak Siem Reapben voltunk és annak környékén, 4 és fél napunk volt, ebből két teljes töltöttünk Angkorral, a másik két napon pedig Siem Reapben mászkáltunk, felfedeztük a helyi pagodákat, a piacokat, voltunk a helyi háborús múzeumban (ez nem egy nayg szám) A Wat Boban épp egy hatalmas ünnepség zajlott a szerzeteseknek, nagyon érdekes volt - főleg hogy simán be lehetett sétálni, nézelődni -  szerintem ezt és a  Preah Prom Rath buddhista templomokat mindenképp érdemes megnézni. A helyiek borzasztó aranyosak, közvetlenek, a kaják finomak, én úgy 2-3 hetet még simán ellettem volna itt!

Egyik este befizettünk egy Apsara vacsora estre (Kanel étterem), ez kicsit húzós volt de megérte, nekünk nagyon tetszett a műsor is és a vacsora is jól fel volt építve.  Valaki szerint ez egy túrista csapda, lehet benne valami de igényes kis műsort raktak össze, nekünk élmény volt.  Ráadásul a  hotelen keresztül foglaltuk és az első sorban megkaptuk a legjobb asztalt, közvetlenül a színpad előtt, középen. 

A Khmer Resort House volt a szállásunk, ez úgy kb. 5 perc tuk-tukkal az old markettől, egy kis oázis, rengeteg növénnyel, virággal, két medencével. első osztályú kiszolgálással. Reggelivel 37 dollár volt egy éjszaka kettőnknek. Ebben az árban benne volt még a reptéri transzfer is érkezéskor (tuk-tukkal) illetve a városba befelé mindig ingyenes a tuk-tuk csak visszafelé kell fizetni, úgy 1,5 usd egy kör... Mi mindennel maximálisan meg voltunk elégedve, csak ajánlani tudom a helyet! 

Egy praktikus info: mindenütt dollárral lehet fizetni, sokszor abban is adnak vissza de csak a kifogástalan, teljesen tiszta, 2000 után nyomtatott  bankjegyet fogadják el. Ezt úgy kell érteni hogy pl egy pici, kb.3 mm-es zöld pecsétnyom maradt egy 5 dollároson és nem vették el.  Volt olyan 100 dolláros amit azért nem fogadtak el mert ahogy össze volt hajtva középen kicsit elmosódott egy sávban, alig láthatóan…de ez már nem tökéletes. (ezt amúgy a helyi bankban bevették, utána már azt csináltuk hogy bevittük a bankba mondván kisebb címletekre van szükség és így felváltottuk vadonatúj bankjegyekre.

Vietnámban  pedig más árfolyamot számolnak a régi bankjegyekre, nem tudom mikortól számít újnak, az jó amin az 3D narancs/aranyszínű harang forma van középen a bankjegyen, a miénk talán 2007-es volt, arra kevesebbet kaptunk. (érdemes a Hang Bac streeten váltani ott még a régi bankkjegyért is többet adtak mint Hoi Anban az újért)

szofi762 Creative Commons License 2023.03.01 -1 0 4006

Kambodzsába érdemes itthonról vinni bármilyen szúnyogriasztót?

A dm-es S-quitofree-t  és az OFF-ot néztem csak nem tudom megyünk vele ott... Vagy a helyi szúnyogok ellen jobb helyben megvenni ami ott kapható?

Zs... Creative Commons License 2023.02.02 -3 0 4005

A kocsikat üzemeltetik magáncégek, amiket aztán az állami vonathoz kapcsolnak. Érdekes egy megoldás. Ezek általában valóban valamivel kulturáltabbak az államinál, bár azokkal sem nagyon van gond, ezek a magánkocsik jellemzően inkább dizájnosabbak.

Előzmény: szofi762 (4004)
szofi762 Creative Commons License 2023.02.02 -2 0 4004

"Lotus train" -t egy külön magáncég üzemelteti vagy az is az állami vasúthoz tartozik?

Mert nekem úgy jött le hogy az egy más kategória, nem sokkal kerül többe az északai kabinos verzió viszont kulturáltabbnak  tűnik.

Előzmény: Zs... (4002)
szofi762 Creative Commons License 2023.02.02 -2 0 4003

Köszi, ezt így elég egyértelmű. Jó hogy írtad a Raiffeisent, pont ott van alapból a számlánk, biztosítással együtt! 

Előzmény: pó_apó (4000)
Zs... Creative Commons License 2023.02.01 -3 0 4002

És még egy közszolgálati: a vasút saját oldalán már külföldi kártyával is lehet venni jegyet, nincs szükség a lehúzós közvetítőkre.

Zs... Creative Commons License 2023.02.01 -2 0 4001

Offline térkép: maps.me

De szerintem google térkép letöltve is jó lesz, amelyik kényelmesebb.

A többire már úgy látom kaptál részletes választ ;o)

Előzmény: szofi762 (3999)
pó_apó Creative Commons License 2023.02.01 -3 2 4000

Wifi: olyan szállást kell választani, ahol van, és a vendégértékelésekben sem fikázzák.

Gondoltam, hogyha szükséges, veszek valami csomagot, de nem volt szükséges :-)

Térkép: volt egy régi Lonely Plantem, abból kitéptem a térképeket, bőven elég volt, de a neten is van csomó, letölthető.

Biztosítás: megpróbáltam érdeklődni az itteni nagykövetségükön, de gőzük sem volt, amikor rákérdeztem, nézik-e a reptéren, szó szerint azt mondta, hogy szerinte (!) igen.

Ehhez képest, ott sorakoztuk európaiak a beléptetésnél, kezünkben a vízumos papírral meg a biztosítást igazolóval, de rá se hederített, útlevél, pecsét, szevasz. Vízumot csak BP nézték, a becsekknél. (Meg amikor nem onnan léptem ki, amit eredetileg megjelöltem: lejjebb írtam róla)

Biztosítás: miért ne lenne jó a kártyás? Pont úgy biztosító áll mögötte, mintha bárhol vettél volna. Nekem a bankom csak 30 napos kintartózkodásig állja a kártyához adott biztosítást, meg nyafogott, amikor igazolást kértem, de amúgy is több időt voltam kint, így szépen elballagtam a Raiffeisenhez, nyitottam egy számlát, kaptam hozzá egy kártyát meg 60 napra szóló utasbiztosítást, és egy vasamba sem került, mivel akció volt, kaptam 20.000 Ft-ot, abból kijött az egész és még maradt is :-) Rákérdeztem -írásban- covidra jó-e, persze, az is betegség, karantén, kórház, pont.

Az igazolás 3 nap alatt megjött, magyarul-angolul, kinyomtattam, szép színesben, mivel az igazoláson csak az volt, hogy van biztosításom, vittem magammal a magyar-angol nyelvű részletezést, külön, meg egy átváltásról egy papírt, lévén Ft-ban van megadva ők meg dollárt kérnek, de senki rá sem hederített, még a szállásokon sem kérdeztek rá, pedig dicsekedni akartam az oltásaimmal (azt is vittem).

Előzmény: szofi762 (3999)
szofi762 Creative Commons License 2023.01.31 -2 0 3999

Wifi/ telefonhasználattal kapcsolatos kérdésem lenne: Mennyire működik Vietnámban jól  a hotelek/kávézhók wifije? Javasolt inkább venni egy helyi sim kártyát wifi használattal? Ha igen, gondolom van több, tudtok javasolni valamelyiket  vagy teljesen mindegy? Hanoiban használt valaki előre letölthető offline térképet?

Illetve biztosítás:  Most akkor kell ez a 10 000 USD értékhatáros biztosítás? Mindenképp kötünk valamit csak nem szeretnék olyat kötni a mi pont nem felel meg valami covid kikötés miatt. A modialt nézetem ott van olyan ami 3 országra egy csomag és elvileg az értékhatár is bőven felette van annak amit írnak. Egyébként a bankkártyánkhoz van alap utasbiztosítás de gondolom ide az nem lesz jó...

Zs... Creative Commons License 2023.01.30 -3 0 3998

Bui Vien street környékén. Bookingon keress számodra megfelelőt, elég bőséges a kínálat.

Előzmény: endrun (3996)
neutrofil Creative Commons License 2023.01.29 -3 0 3997

Köszönöm a válaszokat. Akkor Saigon a belépési pont, mivel elhagyjuk a repteret.

Nem kockáztatűnik, úgy gondolom kérünk új vízumot a saigoni belépéssel.

Vége az ünnepüknek, remelem megjön 1 hét alatt.

endrun Creative Commons License 2023.01.29 -3 0 3996

Sziasztok

Saigonban melyik városrészben érdemes megszállni?  Esetleg van valakinek szállástippje?

pó_apó Creative Commons License 2023.01.29 -2 0 3995

Elhagyod a repteret... Saigonban teljesen külön van a nemzetközi és a hazai terminál. Úgy 15 perces séta, vagy fogtok egy (két) taxit, de nem szívbajosak az árakat illetően:-)

Előzmény: neutrofil (3993)
Zs... Creative Commons License 2023.01.29 -3 0 3994

Ha egy jegyen van a két út, akkor tranzit vagy. Ha nem, akkor már Saigonban belépsz. Nem tudom melyik oldalon intézted a vízumot, én annak írnék, hátha...

Előzmény: neutrofil (3993)
neutrofil Creative Commons License 2023.01.28 -1 0 3993

Sziasztok! 
Még mindig a vietnami vízumon rugózok. Kambodzsábol megyünk repülővel Ho Sí Minh -be, ott átszállunk ,Hanoi, Halong.

8 an megyünk az egyik fele belépésnek Ho Sí Minht írta, a másik fele Hanoit.

Hivatalosan senki semmire nem válaszolt melyik a helyes.Még talán lenne idő új vízumot kérni, de melyik a jó. 
A repteret nem hagyjuk el, tranzit, az vietnamnak számít? Mert ha nem a belépés Hanoi.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!