Keresés

Részletes keresés

Liquidus Creative Commons License 2002.08.18 0 0 344
"Megmondják, hogy nem adunk fel, nem kockáztatunk olyan aki az országért tett vagy tesz. "

De el fogjak-e tudni donteni, hogy ki mit tett az orszagert es ki mit tett idegen erdekekert? Sokan nem tudjak a politikai meggyozodesuket felretenni es objektiven megitelni a helyzetet mivel tul melyen belejukivodott a hovatartozasuk.

Előzmény: transport (343)
transport Creative Commons License 2002.08.18 0 0 343
Liquidus : .."..A társadalmi paranoia felszámolásához arra van szükség, hogy világosan kiderüljön: ki és milyen mértékben volt áldozat, ki és milyen mértékben volt vétkes a diktatúra idején. Különben tudatlanságból, illetve rosszhiszeműségbôl mindenki mindenkire gyanakszik, mindenki mindenkit rágalmazhat. A történelmi amnézia felszámolásához pedig arra van szükség, hogy a diktatúra teljes körű megismerése elsôbbséget élvezzen az államrezonnal szemben. "

transport : Ezzel teljesen egyet lehet érteni.

Kell pár fő, nem sok, úgy 5-7 minden gyanún felül álló, és csupa olyan akit a másik oldal is elfogad.
pl. gondolom Isépy vagy az Ibolya biztos megkapná bal szavazatait is. Ugyaígy a másik oldal , a jobb is nevezzen meg baloldaliakat akikben megbízik.

Ezek heten tesznek egy esküt örök kussolásról.
Ők benézhetnek mindenbe.
Megmondják, hogy nem adunk fel, nem kockáztatunk olyan aki az országért tett vagy tesz.

Ez valamennyi lesz.
Erre pecsét minden oldalról.

A többi kutatható, nyilvánosságra hozható stb.

A szolgálatok se szarják össze magukat, hogy egy naív tíz húsz éves munkájukat teszi tönkre, a nyilvánosság is megkapja ami rá tartozik.

kb.ennyi

Előzmény: Liquidus (337)
pindiy Creative Commons License 2002.08.18 0 0 342
"A történelmi amnézia felszámolásához pedig arra van szükség, hogy a diktatúra teljes körű megismerése elsôbbséget élvezzen az államrezonnal szemben"

Ez meg egy másik blödli.
Nincsen semmiféle történelmi amnéziálya a társadalomnak, aki nem akarja elfelejteni a valóságot az tuggya, aki meg inkább felejtené, az meg felejcse.
Végül is ez egy szabad ország.
Osztán, hogy egy titokos ügynököt Nagy Józsinak, hittak vagy Kovács Fecónak az meg teljesen mindegy.
Télleg mi f@szt is akar valaki velem megismertetni:::)))

Előzmény: Liquidus (337)
Liquidus Creative Commons License 2002.08.18 0 0 341
Nagyon jo hasonlataid vannak...

Nekem a sok antifasiszta ellenallo meg partizan jutott rola eszembe akik a nemeteket kisoportek volna Magyarorszagrol ha annyian lettek volna mint ahanyan jelentkeztek.

masik...

"Keserűséggel néztem azt a gyöngyösi valódi '56-ost aki nyilatkozta :
- igen valóban lőttem.
- igen tényleg utáltam a ruszkikat,
- igen téyleg fegyverrel fogtak el,
- leültettek jogos volt mert fegyverrel harcoltam ellenük,
De ! "

Miert fogott el a keseruseg? Nem tette jol talan, hogy fegyverrel harcolt az oroszok ellen 56-ban?

Előzmény: transport (321)
transport Creative Commons License 2002.08.18 0 0 340
Elég bőségesen tálalta a sajtó, akkor. Tudtommal a hazai is.
Erre sok riport volt belőle.

A második részét sem megerősíteni sem megcáfolni...........stb...: - ))))
az inkább fogadások csacsogásából..............

Igaz, a Portugál sajtó nem fogadások csacsogásából írta az elvesztetteket.
Valami per is indult volna, hozzátartozók és állam között de ez hamar elsímult.
Vagy kimúlt ( megegyeztek) vagy folyik de csöndben.

Előzmény: Liquidus (334)
Hy Creative Commons License 2002.08.18 0 0 339
:o)
Előzmény: Törölt nick (328)
Liquidus Creative Commons License 2002.08.18 0 0 338
Azert varjuk csak ki mert mintha tenyleg lett volna ilyesmi 5-6(?) evvel ezelott.
Előzmény: Törölt nick (336)
Liquidus Creative Commons License 2002.08.18 0 0 337
"Nem olyan nagy gond, ha pár rendszerváltó hőssel kevesebb van és csirkefogóból meg egy kicsit több.::))) "

Attol fugg, hogy kinek a micsodajaval vertek a csalant. Igaz??

"A társadalmi paranoia felszámolásához arra van szükség, hogy világosan kiderüljön: ki és milyen mértékben volt áldozat, ki és milyen mértékben volt vétkes a diktatúra idején. Különben tudatlanságból, illetve rosszhiszeműségbôl mindenki mindenkire gyanakszik, mindenki mindenkit rágalmazhat. A történelmi amnézia felszámolásához pedig arra van szükség, hogy a diktatúra teljes körű megismerése elsôbbséget élvezzen az államrezonnal szemben. "

Előzmény: pindiy (320)
pindiy Creative Commons License 2002.08.18 0 0 335
Nézd értem én, az a párszor három perc a tévében, az mindent megér::)))
Előzmény: transport (333)
Liquidus Creative Commons License 2002.08.18 0 0 334
Van erre valami forrasod?
Előzmény: transport (319)
transport Creative Commons License 2002.08.18 0 0 333
Ezért morogtam itt pár órája.
Nem igaz, hogy nincs a két millió ( 2.000.000) hazai jobboldali szavazó között egy profi, akár oda állt igazi is.

Minek külföldi kölcsönmagyart hozni amelyik itt se jó, ott se jó.

Ez a Balogh gyerek nem lailus ( mind az volna ebben a kérdésben) hanem tehetségtelen.

OFF

Péntekeb vittem a reptérre az ügyben egyik hangadót. Pontosabban vélemény formálót, ha értitek mire / kire gondolok.

Ő mondja :...."....Eredetileg nem a Balogh gyerek volt a bizottsági elnök jelöltünk de se "x" se "y" nem vállalta.
én : miért nem ?
ő : "x" azért mert nem bohócnak szegődött a pártba. "y" meg azt mondta ebből nem lehet jól kijönni. Így maradt Balogh, aki eddig ismeretlen volt, de vállalta.............

megyünk............megyünk..............
jó tíz perc után azt mondja :....+ Tudja 4 Piszkos munkát, piszkos emberekkel kell elvégeztetni......."

Ez 101 %-ig így hangzott el szó szerint.
ON

Előzmény: pindiy (331)
pindiy Creative Commons License 2002.08.18 0 0 331
::))))
Szóval wizeském, képzeld azt a két kémelháritó szakértőt, akiknek a legendálya a mi NB III-as NBH-nknál is elbukik::)))
Előzmény: wizes (330)
wizes Creative Commons License 2002.08.18 0 0 330
Kiszelynek?
Pörköltet?
wizes.
Előzmény: pindiy (329)
pindiy Creative Commons License 2002.08.18 0 0 329
Nézd pvc, erről a Gorkáról, mindig az lyut eszembe, hogy a keritésre festve látott csak pinát és csodálkozik, hogy szálka megy a nyelvébe::))
Előzmény: Törölt nick (323)
Hy Creative Commons License 2002.08.18 0 0 326
Miért C-bukott szagértőt? kérdezett, miért nem az a Fmpp-s MaDöFös érintetteket, ők mit tettek? Csak jobban tudják, biztosabban lehet következtetni M.P. ténykedésére!
pindiy Creative Commons License 2002.08.18 0 0 325
"Szerencséje az utókornak, hogy tehetségtelenek kezébe adták a mítosz író pennát ?"

Hát akinek kezébe lehet a pennát adni, az lehet tehetséges is akár, ollan nagyon jellemes az nem.
Onnan meg már mindegy is, mert rendelésre dolgozik és akkor már a politika diktálja a mitoszt.
Az igazi pech, mint esetünkben, ha még ráadásul tehetségtelen is, mert azt azzal leplezi, hogy túlteljesít::))

És ez az utókor szerencsélye, mert ebből aztán minden kiderül::))))

Előzmény: transport (322)
transport Creative Commons License 2002.08.18 0 0 324
Gorka Sebestyén biztonságpolitikai elemzővel beszélgetett Mangel Gyöngyi arról, hogy mi is volt egy szt-tiszt feladata.

transport :

Ő már csak tudja............

Ilyen alapon a sarki virágárúst is kérdezkedhette volna ez a kislány.

annyit az is tud mint az angolunk.

transport Creative Commons License 2002.08.18 0 0 322
De azért nekünk tudni kell, hogy ez a diktatúra tudatosan számolta fel saját magát és ehhez a felszámoláshoz Demszkynek csak annyi köze volt, hogy kapóra jött a diktatúrának::))

transport :
Ezt soha büdös életbe nem fogják beismerni. akik akkor éltünk haziggá válunk ha az igazat mondjuk.
A gyerekeinknek pedig ellenállásokról, hősökről, antilommunista százezrekről tanítanak.
....szegények elhiszik és felmondják a jó jegyért........

A valóban létező demokratikus ellenzéknek érdeke, hogy mitosza éljen.
Ez rendben.

A másik - mai színleosztás szerint jobb oldal - pedig teremt, ír, irat, magának múltat ha már nem volt.

Keserűséggel néztem azt a gyöngyösi valódi '56-ost aki nyilatkozta :
- igen valóban lőttem.
De !
Most annyian lettünk ellenállók, hogyha az mind mellettem feküdt volna anno fegyverrel, az oroszok Kisvárdáig se jutottak volna.

Ezért is kell jobb oldali mítoszt írni teremteni.
az, hogy felkészületlenekre bízzák az írást az a belső bajuk.
Van azért azon az oldalon olyan aki jól, hihetően is megírta volna, úgy, hogy nehéz lenne bizonyítani a dolog hamis voltát.

Szerencséje az utókornak, hogy tehetségtelenek kezébe adták a mítosz író pennát ?

Igaz ez csak írástudókat zavarja.

transport Creative Commons License 2002.08.18 0 0 321
De azért nekünk tudni kell, hogy ez a diktatúra tudatosan számolta fel saját magát és ehhez a felszámoláshoz Demszkynek csak annyi köze volt, hogy kapóra jött a diktatúrának::))

transport :
Ezt soha büdös életbe nem fogják beismerni. akik akkor éltünk haziggá válunk ha az igazat mondjuk.
A gyerekeinknek pedig ellenállásokról, hősökről, antilommunista százezrekről tanítanak.
....szegények elhiszik és felmondják a jó jegyért........

A valóban létező demokratikus ellenzéknek érdeke, hogy mitosza éljen.
Ez rendben.

A másik - mai színleosztás szerint jobb oldal - pedig teremt, ír, irat, magának múltat ha már nem volt.

Keserűséggel néztem azt a gyöngyösi valódi '56-ost aki nyilatkozta :
- igen valóban lőttem.
De !
Most annyian lettünk ellenállók, hogyha az mind mellettem feküdt volna anno fegyverrel, az oroszok Kisvárdáig se jutottak volna.

Ezért is kell jobb oldali mítoszt írni teremteni.
az, hogy felkészületlenekre bízzák az írást az a belső bajuk.
Van azért azon az oldalon olyan aki jól, hihetően is megírta volna, úgy, hogy nehéz lenne bizonyítani a dolog hamis voltát.

Szerencséje az utókornak, hogy tehetségtelenek kezébe adták a mítosz író pennát ?

Előzmény: pindiy (314)
pindiy Creative Commons License 2002.08.18 0 0 320
Hát az igazi baly, hogy az egyik oldal tuggya és nem is szégyenli, a másik oldal meg nem akarja tudni, elhinni meg végképpen képtelen, onnan még azok sem akik részt vettek benne::))))
Pedig szerintem a tényeket el kell fogadni, és örülni, hogy ennyire már jutottunk, mert azér nagy utat tettünk meg.
Nem olyan nagy gond, ha pár rendszerváltó hőssel kevesebb van és csirkefogóból meg egy kicsit több.::)))
Előzmény: transport (318)
transport Creative Commons License 2002.08.18 0 0 319
Portugália.

A belügyminisztert 8 órán belül leváltották, és azok a titkos szolgálatok őrizték az életét a bosszú állóktól akiket előző nap elárult.

Sajnos az élet néha még egy moldovai abszurdnál is absurdabbat produkál.

Nem tudom milyen hosszú életű lesz az úr............?

Előzmény: Liquidus (313)
transport Creative Commons License 2002.08.18 0 0 318
Pajtás !

Ez öt pont.

..........,hogy mennyit fognak Téged ezért kurvaanyázni.
egyik oldal se szereti az igazságot.

Előzmény: pindiy (314)
Drift Creative Commons License 2002.08.18 0 0 317

Pár éve az egyik NATO tagállam belügyminisztere akarattal / tévedésből közzé tette a hírszerzőik névsorát.

Ez nyilván költői képzelet szüleménye, de amit én leírok most, az tényleg megtörtént.
1920-as évek elején Kun Béla egy bécsi taxiban felejtett egy dossziét, amely a magyarországi illegalitásban működő kommunista összekötők névsorát tartalmazta. A taxisofőr nem tudott magyarul, de felismerte a magyar szöveget, és bevitte a bécsi magyar követségre. A folytatást el tudjátok képzelni...

Előzmény: Liquidus (313)
Ariel Creative Commons License 2002.08.18 0 0 316
transport!

"De miért van az, hogy ha jobboldali a kormány 1990-94 és 98-02 akkor az állami felső vezetői szinten megjelennek a kétes , kettős kötődésű egzisztenciák."

en erre irtam. nehez a ketes alakokat kikerulni. ugyanis ok azok (termeszetuknel fogva) akik levakarhatatlanok es minden lukba(pozicioba) beleillenek puha gerincukkel.

persze teljesen igazad van, hogy biztosan lehetne talalni megfelelo embereket, de az ido kerdese es abbol mindenkinek keves van.
mondjuk a jobboldal jon mindig a keresztenyseggel es bibliaval, ezert en is csodalkozok, hogy a jol bevalt bibliai elveket ok sem alkalmazzak. (uj emberekre ne bizz tisztseget, csak jol kiprobaltakra, olyanokra akik mar kisebb teruleten bizonyitottak, stb).

Előzmény: transport (312)
Dipi Creative Commons License 2002.08.18 0 0 315
"Ugyanakkor ugyanez a komcsi vezetésű NBH eddig még egyetlen más baloldali "szakértőknél", parlamenti képviselőknél, állam titkárnál, miniszternél sem tartotta nemzetbiztonsági kockázatnak az izraeli-magyar kettős állampolgárságot. Pedig ilyen izraeli-magyar kettős állampolgárságú parlamenti képviselő, állam titkár, miniszter szép számmal fordul elő a mai magyar közéletben. Nem kezdem el a felsorolásukat, mert nem ez a célom!"

Azert ha megis megtenned igen sokat javitana a szavahihetosegeden ! Ragalmazni ugyebar nevek, vagy tenyek nelkul konnyu ! (nem mintha bun lenne barmifele kettos allampolgarsag)

Szoval varnam a felsorolast !!!

Előzmény: MAGYAROK (297)
pindiy Creative Commons License 2002.08.18 0 0 314
"Ezeknek az abszurditásoknak a gyökere a tíz évvel ezelôtti rendszerváltás idôszakába nyúlik vissza. Amikor egy diktatúrát békésen számolnak fel, elnyomó apparátusát nem zúzza szét forradalom, a társadalom szembekerül azzal a kérdéssel, hogy mi fontosabb a számára: az, hogy a rendôrállam maradványait felszámolja, vagy pedig az, hogy az állam elnyomó apparátusának működôképességét megôrizze."

Szóval Demszky nem írhat mást sok ok miatt.
A felszámolókban meg kevés volt az öngyikos hajlam, több az életösztön, ezér is gondoskodtak idejében arról, hogy elegendő anyagi erő álljon rendelkezésre a rosszabb napokra Máltán és Cipruson, legyen egy lyó állás az EBRD-ben, ha itthon kicsit mán büdösebb a levegő::)))

És biz a keletnémet ügynökösdi példálya meg nem nyerő, mert azt azér tudni kell, hogy ha akarták volna az ulyraegyesyítés során az egész keletnémet titkosszolgálat nyugogodtan felszámolható, hisz épségében van a nyugatnémet és egy perc kieséssel sem kell számolni.

Ugyanakkor egy hosszabb idő alatt természetesen a magyar titkosszolgálat állománya is magától érthető modón kicserélödött, legfeljebb a korábbi tapasztalatokat az idősebbek nem adták át és igy maradtak az ulyak nyúlak.
Mert ez nem egy igazán tanítható szakma, a személyes tapasztalat számít sokat, amit persze akkor lehet megszerezni, ha az ember nem bukik meg idő elött::)))

Maradjunk tárgyilagosak, bár ehhez nincs sok kedvem, és a propagandát haggyuk a médiának meg a politikusoknak, mert tapasztaltam, hogy akit nem kedvelt a régi hálózat valami korábbi ismertség okán, annak bizony az elmúlt 12 évben igen csak keresztbe tudott tenni, oszt aki eléggé tapasztalatlan volt, volt oka csodálkozni.
Aki meg elunta, röhögött egyet azt odébb állt.::)))

Előzmény: Liquidus (304)
Liquidus Creative Commons License 2002.08.18 0 0 313
"Pár éve az egyik NATO tagállam belügyminisztere akarattal / tévedésből közzé tette a hírszerzőik névsorát.
A névsor fele halt meg fél éven belül.
a másik fele lelépett vagy átállt ??? "

Melyik NATO tagorszag volt ez?

Előzmény: transport (308)
transport Creative Commons License 2002.08.18 0 0 312
Kedves Ariel !

Ez a topic egy Gorka nevű szélhámosról vagy jó hazafiról szól.

tevékenysége otthoni munkámat érintette, régebben.
mai munkámban csak azt láttam, hogy a jobb által "helyzetbe" hozott kölcsönmagyarok szintje alacsonyabb - sokkal - mint általam ismert , otthoni , gondolkodó jobb oldaliak szintje.

MAGYAROK fedőnevű topictársunkhoz azért intéztem kérdést.
Van két-két millió szavazónk jobbra és balra.

Nem igaz, hogy ez a Balogh gyerek nem talált volna a két millió jobb oldaliból 1-3-5-11 olyan szakértőt akik csont nélkül mentek volna át bármilyen vizsgálaton.

A kölcsönmagyarokkal az a másik gondom, hogy az itteniek szerint, magyarok és helyiek szerint is, kétes egzisztenciák, akiket nem illik jobb helyre meghívni.

Mivel nem szavazhatok, így nem szavaztam se jobbra se balra.
De.
A jobb se járassa le magát, ilyenekkel.

Kísértem a jobb vezetőit, és kísérem a bal vezetőit.
Látom ki, hogyan fogadja őket.

Jobb szeretném ha bármilyen színezetű jön is ki, az országom képviseletében, nem látnék különbséget a fogadás módjában.

ez lehet, hogy már a naivitás, egy szintje, de ez szebb álom - nekem - mint egy egy anyázás otthon.

Előzmény: Ariel (309)
transport Creative Commons License 2002.08.18 0 0 311
Kedves Ariel !

Remélem naív nem vagyok. Egy másik topicban írtam, de talán naívitásom ellen is jó. íme :
...."Csak azt nem értem, hogy mikor egyes politikusok újra felkerültek poziciókba, mit csináltak előtte az átvilágitók. Vagy direkt örültek, hogy majd alkalomadtán jól elkaphatják azt, aki átment a vizsgálaton. És az egészet miért nem 90-ben leplezték le?

transport :

sorban , 1 = az átvilágítók 1994-ig nem csináltak semmit mert nem voltak. Mivel a gengszterváltásunkat leginkább a III-as főcsop szervezte, engedte, alakította, küldte, megbízta, osztotta, ezért az első "szabad" országgyűlés 80%-a cca. 308 fő a 386-ból érintett volt.

Ezt ma úgy finomítják, hogy nem volt az 80% csak 60-65 %.
Tehát akkor nem lehetett ügynöktörvényt csinálni mert kiürítetted volna a parlamentet.

2 = Amikor lettek átvilágítók akkor pedig azt engedték nekik ( ezt keverik sokan), hogy a III-as főcsoportfőnökség, hét csoportfőnökségéből egyet, a III/III-at vizsgálhatják.
A belső elhárításhoz való kapcsolatot.
Ezt a csoportfőnökséget 1990 novemberében feloszlattákk.

Azt nem engedte meg nekik a törvény, hogy a másik hat csoportfőnökséggel kapcsolatos érintettséget vizsgálják.
Sem a kormány sem az átvilágítók.

A mai bebukottak tehát NEM besúgók , vagy spiclik voltak ( ezt csa a tudatlanok írják) mert akkor már bebuktak volna 1995-97-ben, hanem a másik hat csoportfőnökség tisztjei vagy munkatársai.

Még mindíg naívnak tartasz ???????

Előzmény: Ariel (309)
transport Creative Commons License 2002.08.18 0 0 310
Másik topicon már írtam.

Ma is van UTI JELENTÉS.

Ha MAGÁN útra mégy azt írsz az ángyodnak amit akarsz.
Ha az állam küld ki az állam nevében akkor jelentést írsz.
Mielőtt mégegyszer medgyesiznél, hogy bevezette e újból, ez rendszer volt az Antall, Boross, Horn, Orbán kormány alatt és rendszer most is.

Mielőtt valamilyen magyar, ungarische specialitétre gondolnál, az általam ismert 10-20 európai és pár tengeren túli kormány által kiküldötteknek ugyan ilyen kötelezettségük van.

Kivel tárgyalt ?
Miről ?
Kik voltak a tárgyaló partnerei odaát ?
Kik voltak a partnerei ideát ?
Ki mit mondott ?
Milyen ajándékot fogadott el / adott ?
-stb

kb 30 kérdés.

Talán 100-150 állam működhet így ?????????
fene tudja.
Vagy több.

Előzmény: Liquidus (306)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!