Keresés

Részletes keresés

Anti-timeshare Creative Commons License 2006.02.14 0 0 127

Gratulálok! Ön részt vett egy tipikus tájmsér értékesítő zagyvaságon.

(csak nem kellett volna azt a hibát elkövetni, hogy kérdezősködsz. azt ők nem szeretik)

Előzmény: SindbaD (123)
SindbaD Creative Commons License 2006.02.14 0 0 126

"A kérdésem, hogy akkor ebből az következik, hogy a Timeshare szar?"

Nem tudom. Nyilván abból indulsz ki, amit tapasztalsz, én ezt tapasztaltam. Teljesen hasonló tapasztalatom volt már egyszer külföldön, amikor még nem hallottam a timeshare-ről és tapasztalanul elmentem egy előadásra, az is hasonló volt.

Ez a topic egy adott cégről szólna, nem a timeshare lényegéről. Én az adott cégtől óva intek mindenkit, a timeshare-rel kapcsolatban akkor lenne konkrét véleményem, ha végignéznék egy igazi üzleti ajánlatot és azt összevethetném más jellegű nyaralásokkal.

Attól tartok, ez olyan, mint az MLM. Még ha értelmes alapja is volna az elgondolásnak, teljességgel hiteltelenné teszik az egy kaptafára és azonnali balekfogásra berendezkedett szélhámosok. Sok ilyen van, nézd meg a blacklistet.

Igazából nem tudok olyan timeshare -rel foglalkozó cégről, ami eleget tesz a következők mindegyikének:

- Van rendes, elérhető irodája, ahova bemehetsz bármikor

- Ha van, legalább két éve működik ugyanott, ugyanolyan néven

- Kapsz rendes árajánlatot, ami alapján tájékozódhatsz

- Nem igyekeznek azonnali üzletet kötni, hanem hagyják a potenciális vevőt gondolkozni. A termék típusa nem indokolná az azonnali döntési kényszert, semmiről nem késel le

- Az árajánlat konkrét, megfogható adatokat tartalmaz tartalmaz, amit kielemezhetsz egy jogásszal, vagy pénzügyii tanácsadóval, ezek után már valóban a megrendelőé lenne a felelősség, ha nem felel meg a termék az igényeinek

- Megrendelsz írásban, kapsz visszaigazolást írásban

- Referenciákkal bír

Tudsz ilyen céget?

És szerinted általában miért félnek a fent felsorolt igényekkel rendelkező ügyféltől, ha az üzlet tiszta?

Előzmény: iceride (124)
iceride Creative Commons License 2006.02.14 0 0 125

Jah, még vmi.

"Nos én elolvastam az előzményeket, sőt voltam egy előadásnak nevezett agymosás próbálkozáson, tehát gondolom bátran nyilváníthatok véleményt:"

Bárki bátran nyilváníthat véleményt, ez egy szabad ország. Csak nem mindegy mit állít, meg hogy milyen formában.

Van, aki ezt normális és elfogadható módon teszi, és van, aki nem. :)

iceride Creative Commons License 2006.02.14 0 0 124

A válaszaim kokrétan. :)

"...Milyen sales-es az ilyen?"

Szar. :)

"- Miután nem tudott válaszolni, egy ujjcsettintéssel odaintett egy másik ügynököt, aki majdnem felére engedte az árat.

Ez vajon normális üzleti magatartás?"

Nem, ezt híjják amatőr kóklernek.

"- Kértem, hogy a módosított ajánlatot írják le, elviszem, gondolkodom rajta egy hetet, majd jelentkezem. Nem írt le semmit, sőt az általam lejegyzett adatokat is csak azért tudtam kivinni, mert durván viselkedtem :)

Ez vajon normális üzleti magatartás?"

Nos, ez fél pont. A kedvezményes ajánlat aznapra szól, ez bizony része az értékesítési müdszernek (ezt most nem taglalom tovább, lehet vele egyet nem érteni, de így van).

Hogy a saját jegyzeteidet nem engedték vinni, az meg amatőrség. :)

"Tehát összefoglalva: adott egy olyan ajánlat, ami több milliós befektetésről szól. Minden normális üzletkötés esetében az ilyet meggondolja az ember, értelmes alkut folytat, árajánlatot kap, elemez, tájékozódik, majd dönt. "

Ez nem egy normális üzletkötés. A módszernek lényege, hogy aznap vegyél, mert aznap vagy felfokozott érzelmi állapotban. (mondjuk pontosan az általad említettek kizárt dolog, hogy én azonnal ilyen szerződést aláírnék, de ez a lényege).

Tenálad meg már a kívánt érzelmi felbuzdulást sem skierült elérni, ez teljesen nyilvánvaló. :)

"Ezeknek egyike sem volt adott, tehát egy szélhámos balekfogó banda benyomását keltő csapat volt ez."

Hát, szar ügy. Nekik. :)

Ha ez volt a benyomásod, akkor ez egy béna értékesítő csapat volt. :)

Meg is érdemlik, hogy nem vettél semmit. :)

A leendő vásárlónak még akkor is elégedetten és jókedvvel kell távoznia, ha nem vesz semmit.

Eleve az a tény, hogy be tudtad bizonyítani, hogy rossz az ajánlat, borzasztó nagy hiba. De hát úgy látom, ez tényleg csak hab a tortán.

A kérdésem, hogy akkor ebből az következik, hogy a Timeshare szar? Vagy az, hogy az értékesítő csapat szar (/hazudós/balekfogó/szélhámos/egyéb)?

SindbaD Creative Commons License 2006.02.14 0 0 123

Nos én elolvastam az előzményeket, sőt voltam egy előadásnak nevezett agymosás próbálkozáson, tehát gondolom bátran nyilváníthatok véleményt:

- Az előadás végén feketén-fehéren kiszámoltam az ügynöknek, hogy miért nem éri meg az általa adott "ajánlat". Bár az előzmények miatt és az előadáson tapasztaltak miatt eszembe sem jutott volna befektetni, de ezen a ponton értelmes, számokon alapuló válaszok esetén még javíthattak volna a helyzeten. Nem volt érdemi válasz, kliséket hajtogatott, mint egy betanított majom.

Milyen sales-es az ilyen?

- Miután nem tudott válaszolni, egy ujjcsettintéssel odaintett egy másik ügynököt, aki majdnem felére engedte az árat.

Ez vajon normális üzleti magatartás?

- Kértem, hogy a módosított ajánlatot írják le, elviszem, gondolkodom rajta egy hetet, majd jelentkezem. Nem írt le semmit, sőt az általam lejegyzett adatokat is csak azért tudtam kivinni, mert durván viselkedtem :)

Ez vajon normális üzleti magatartás?

Tehát összefoglalva: adott egy olyan ajánlat, ami több milliós befektetésről szól. Minden normális üzletkötés esetében az ilyet meggondolja az ember, értelmes alkut folytat, árajánlatot kap, elemez, tájékozódik, majd dönt. Ezeknek egyike sem volt adott, tehát egy szélhámos balekfogó banda benyomását keltő csapat volt ez.

Hab a tortán: a telefonos invitáláskor különböző ajándékokat ígértek be, csak azért, hogy végighallgassuk az az előadást. Sajnos feleségem emiatt akart elmenni. Milyen érdekes, hogy a beigért ajándékok minden ügyfél esetében ugyanazok voltak: üdülés. Fura, hogy a többiféléből más nem került elő... Ez vajon normális üzleti magatartás?

Előzmény: iceride (121)
Anti-timeshare Creative Commons License 2006.02.11 0 0 122

Ha valaki nem csak ír hanem olvas is, akkor láthatja, hogy én nem állítottam gyakorlatilag semmi mást, mint hogy ATS hülyeségeket beszél, amit fenntartok. :)

Tegyed hozzá azt is, hogy mind ezt egyetlen tény nélkül.

Akinek egy csepp agya van az úgyis rájön, hogy egy olyan valakitől, akinek láthatóan halvány lila ibolyája sincs a témáról, nem fogad el útmutatást. :)

Akinek egy csepp agya van, az elolvassa az én hozzászólásaimat és felmerül benne pár kérdés amit a teféle "hozzáértők" pusztán személyeskedéssel és nulla ténnyel válaszolnak meg.

Ami marad - kérdések amikre csak személyeskedéssel tud válaszolni a hivatalos értékesítő. Tudod az e legjobb amivel alátámasztod az állításaimat.

Előzmény: iceride (121)
iceride Creative Commons License 2006.02.11 0 0 121

" Most viszont mindkét fél eleszél egymás mellett. CSak azokat a részeket szedik ki egymás idézeteiből, melyek kiforgathatók"

Szó sincs róla. Ha valaki nem csak ír hanem olvas is, akkor láthatja, hogy én nem állítottam gyakorlatilag semmi mást, mint hogy ATS hülyeségeket beszél, amit fenntartok. :)

Nem állítottam, hogy az üdülési jog üdvözít, hogy az egyetlen és legjobb nyaralási forma, még csak azt sem, hogy a legolcsóbb.

A tételes magyarázat alsó hangon nagyjából ötven oldalas lehetne, ezért egyszerűbb annyit mondani, hogy akinek fogalma sincs az üdülési jogról, annak  nem számít a véleménye. ATS-nek nyilvánvalóan nincs. Szinte nem találok olyan hozzászólást, ami nem tartalmaz valami ostobaságot vagy a kiindulási alapban, vagy a következtetés logikájában, vagy a végkövetkeztetésben.

Elfogadom azt a tényt, hogy ez így egy laikus számára pontosan annyira hiteles, mint bármi más itt a neten, és az egyszeri olvasó nem fogja tudni eldönteni, hogy ATS igazat beszél-e vagy sem, illetve hogy az én beírásaim hitelesek-e vagy sem.

Nem baj. Akinek egy csepp agya van az úgyis rájön, hogy egy olyan valakitől, akinek láthatóan halvány lila ibolyája sincs a témáról, nem fogad el útmutatást. :)

Akinek meg nincs, az így járt.

Előzmény: Tenerife (119)
Anti-timeshare Creative Commons License 2006.02.10 0 0 120
Az első bekezdésedhez:

Nem úgy emlékszem, hogy személyeskedést kezdtem volna.
Akik TS-t vettek azok tömegesen hírdetnek az újságokban és próbálnak kiszállni belőle.
A "jeges srác" érveit kicsit összefoglalhatnád, mert én ilyenekre emlékszem, hogy az RCI nagyon jó, aki még nem lépett be az ne mondjon véleményt, akár egymilliós cancuni szállást is kaphatsz (igaz ennél több részletre már nem emlékezett), az értékesítőknek nagyon megéri. Vagy neked is csak ennyi maradt meg?

És hogy ne beszéljünk el egymás mellett, sorolj fel néhány jellemzőt ami alapján tudnánk hasonlítani (ár, biztonság, flexibilitás vagy hasonlók)

Üdv
Előzmény: Tenerife (119)
Tenerife Creative Commons License 2006.02.10 0 0 119

Szerintem ez a fórum egy kicsit uncsi. Mert tényleg lassan csak személykedésekből áll. Vannak, akik hallomásból ismerik a rendszert, s akik negatív előadásokat életek meg... CSak azok hiányoztak, akiknek van joguk (de nem itthon, hanem külföldön) és használjuk. Gondoltam, ha ők elmondják, számokkal, tapasztalatokkal, érvekkel, hogy milyennek látják a rendszert, kevésbé szubjektív lesz. S akor lenne mihez hasonlítani Anti és a jeges srác "érveit". Mert így senki sem tehet igazságot, bár lehet, egyébként sem lehet. Most viszont mindkét fél eleszél egymás mellett. CSak azokat a részeket szedik ki egymás idézeteiből, melyek kiforgathatók, más környezetbe tehetők, vagy részlegesen alátámasztják azt, amit hinni szeretnénk.

Imádni való, aki magát Jézusként, vagy más prófétaként tűnteti fel... ez is minősít. Persze, tudjuk, ez csak vicc volt.... mint Dániában.

Én sokat tanultam ezekből a fórumokból. Pl. hogy itt tényleg nincs vita. De azt hozátenném, csak a számo végett, hogy én itt nem népszerásítetem a TS, nem is ez volt a cél. Sem a csomagba kötött pihenést, sem külhoni cégeket. Helyett megosztom mindenkivel a saját tapasztalatomat.

Mi egy megvást elfogadva hárman (asszony, 7 hónapos kisfiam, én) elmentünk a Kanári szigetekre. Mivel akció volt, csak a repjegyet fizettük. A szállás és a félpanzió ingyen volt. Tudom, hogy Anti tud így is olcsóbbat, amiben még a fű is zöldebb és a google 1-nek hozza fel. De minekt ez nem érdekelt. Kimentünk és nagyon jó hetet töltöttünk ott. Akik viszont előttünk voltak egy héttel, 9.900 Ft ért vették a jegyet és a szállás mellett ugyan úgy félpanziót kaptak. Szóval - bár extrém példa - két emberke 20.000 forintért volt egy hétig tenerifen + egy előadást meghallgattak. Tehát ha ettől is van kintre olcsóbb csomagpihenés... Én ezért mondom, hogy ha most tavasszal elindindulnak még a fapados járatok is tenerifere, akor biztos ki lehet fogni olcsó jegyeket. S akkor miért ne nyarlajak egy hetet kint, ha annyiba kerül kb. mint itthon? Én ezt népszerűsítem. Használja ki mindenki az ilyen lehetőségeket. Azért mondom, mert fontos, hogy az ember minden nap jót tegyen. És ha a szomszéd közértben olcsóbban vehetsz vmit, ami szerinted megéri, azt biztos elmondod a szomszédasszonynak is.

Mi lett a többi TS hívővel egyébként?

rali Creative Commons License 2006.02.10 0 0 118
Világos.
Előzmény: Anti-timeshare (117)
Anti-timeshare Creative Commons License 2006.02.10 0 0 117

iceride állítása szerint (egy külön erre a célra létrehozott nickkel (fórumos körökben én erre a 'fikanick' kifejezést hallottam, utalva mind a regisztráció céljára, mind a regisztráló kvalitására)) te is (neked 11 hozzászólás csak ebben a témában), én is fikanickek vagyunk. Ezenkívül az összes time share propagáló is csak fickanick (MuXi, Lets go Canarias, Tenerifusz, katiká, meg a többiek)

Fika témára csak fikanickek?

Előzmény: Tenerife (106)
Anti-timeshare Creative Commons License 2006.02.10 0 0 116

Ha valaki valamilyen vélt vagy valós sérelmét megtorlandó telehányja az összes akár csak marginálisan is a témához kapcsolódó fórumot valótlan állításokkal...

Itt szerintem magadról beszélsz.

...egy külön erre a célra létrehozott nickkel...

Az gondolom fel sem tűnt, hogy akik istenítik a time share előnyeit azok maximum 5 hozzászólást éltek meg. Rajtad kívül. Mert te viszont semmi mást nem teszel, mint személyeskedsz.

Amennyiben valaki valótlant állít, tényeket ferdít el, vagy a valóságot olyan szemszögből mutatja be, amelyből a reálistól jelentős mértékben eltérő értékelést lehet levonni, akkor azt

1) szándékosságot feltételezve hazugságnak

2) egyébként tévedésnek hívjuk

ATS álltásai, bár eddig még csak valami 70 hozzászólást produkált, bővelkednek mindkettőben.

A hozzászólásokat visszaolvasva pont az látható, hogy te állításaid dőltek dugába, míg az enyémekre nem tudtál válaszolni.

Ezért tértél át a puszta személyeskedésre.

Ilyen esetekben fenntartom magamnak a jogot, hogy ezt a véleményemet leírjam, mivel láthatóan ő is fenntartja magának a jogot, hogy valótlanságokat állítva fikázzon.

Hol állítottam valótlanságot? Amikor rákérdeztem a mexikói egymilliós szállásra?

A time share rendszert nem fikázom, elmondom a véleményemet (ami nem pozitív) tényekkel, számokkal alátámasztva.

Mivel te érdekelt vagy/voltál az értékesítésbe így még érthető is lenne, hogy nem tetszik neked. Az viszont, hogy csak személyeskedni tudsz, az rólad állít ki szegénységi bizonyítványt.

Előzmény: iceride (114)
rali Creative Commons License 2006.02.09 0 0 115
Ahogy gondolod...
Előzmény: iceride (114)
iceride Creative Commons License 2006.02.09 0 0 114

Nos, azt hiszem, te nem olvastad az előzményeket, úgyhogy tőlem lehet ez a véleményed.

Sajnos nem tudok veled egyetérteni.

Ha valaki valamilyen vélt vagy valós sérelmét megtorlandó telehányja az összes akár csak marginálisan is a témához kapcsolódó fórumot valótlan állításokkal, egy külön erre a célra létrehozott nickkel (fórumos körökben én erre a 'fikanick' kifejezést hallottam, utalva mind a regisztráció céljára, mind a regisztráló kvalitására), akkor ne csodálkozzon, ha hülyének nézik.

Amennyiben valaki valótlant állít, tényeket ferdít el, vagy a valóságot olyan szemszögből mutatja be, amelyből a reálistól jelentős mértékben eltérő értékelést lehet levonni, akkor azt

1) szándékosságot feltételezve hazugságnak

2) egyébként tévedésnek hívjuk

ATS álltásai, bár eddig még csak valami 70 hozzászólást produkált, bővelkednek mindkettőben.

Ilyen esetekben fenntartom magamnak a jogot, hogy ezt a véleményemet leírjam, mivel láthatóan ő is fenntartja magának a jogot, hogy valótlanságokat állítva fikázzon.

Ezenkívül ha valaki még a saját kompetenciájának teljes és totális hiányát sem képes felfogni, akkor azzal felesleges vitakozni. :)

Kokrétan a te hozzászólásodra:

"Normálisan" is elő tudom adni a dolgaimat, feltéve, ha az egyébként alapvetően segítő hozzáállásomat a beszélgetőpartnerem nem változtatja meg.

ATS kollega hoozászólásai azonban rövid idő után elérték, hogy az ingerküszöbömet se érjék el, úgyhogy hiába vár ara, hogy reagáljak rájuk. :)

Ha neked van kérdésed, tedd föl. Bár őszintén szólva úgy látom, te sem néztél utána túlságosan annak, amit beszéltünk, mielőtt véleményt nyilvánítottál.

Előzmény: rali (111)
rali Creative Commons License 2006.02.09 0 0 113
ja
Előzmény: Anti-timeshare (112)
Anti-timeshare Creative Commons License 2006.02.09 0 0 112

Azt ugye ő is elismeri, hogy nem hülyeség amit mondok, mert vitatkozni nem akar.

Viszont ha bárki bármilyen témában hülyeségeket beszél, és én azt látom, akkor azzal valószínűleg vitatkozni fogok.

:)))

Előzmény: rali (111)
rali Creative Commons License 2006.02.09 0 0 111
Ehhez a dumához képest pont épp te teszed ezt.
Gondolkozz már el azon, hogyan is tudnád előadni a dolgaidat normálisan.Ha pedig ez nem menne neked, vondd le a kézenfekvő konzekvenciákat.
Előzmény: iceride (108)
Anti-timeshare Creative Commons License 2006.02.09 0 0 110

Pedig szerinted milyen könnyű lenne konkrétumokkal bizonyítani az igazadat ugye?

Csak éppen jobban szeretsz személyeskedni.

Csak megjegyzem, hogy a következő ilyen beszólás után jelzek a moderátorok felé.

Előzmény: iceride (108)
Anti-timeshare Creative Commons License 2006.02.09 0 0 109

A válasz a Time sharing; RCI; Kereknap; üdülési jog topikban.

Jobban arról beszélünk, mint a West Coronáról.

Előzmény: Tenerife (106)
iceride Creative Commons License 2006.02.09 0 0 108

OFF

A jeges srác valóban elkövet minden hibát aközben, hogy népszerűsíteni kívánja a rendszert.

Te el vagy tévelyedve. :)

Én nem népszerűsítem a rendszert. És nem is akarom. :D

Csak nem szeretem ha egy hozzá nem értő ökör (jelen esetben Antitimeshare)telehányja a fórumot a rögeszméivel, és közben úgy tesz, mintha ő lenne a mindentudor. :)

Tőlem mindenki azt gondol a TS-ről, amit akar. Viszont ha bárki bármilyen témában hülyeségeket beszél, és én azt látom, akkor azzal valószínűleg vitatkozni fogok. :D

Én sem próbálom bebizonyítani egy szakácsnak, hogy a pacalpörkölt rossz, mert a túl sok borsó miatt ehetetlenül erős. Színvonalában kb. ehhez mérhető a vitapartnerem érvrendszere. Ha lehet egyáltalán annak nevezni. :D

És nem hazugozom le a szakácsot, ha azt állítja, hogy a pacalpörköltbe nem is való borsó, de ha való lenne, attól tuti nem lenne erős. :)

Valamint amikor kijelenti, hogy befejezte a vitát, akkor nem állítom, hogy lám, még arra sem tudott felelni, amit utána kérdeztem, hogy akkor mi is való pontosan a pacalba... :)

ON

Előzmény: Tenerife (104)
iceride Creative Commons License 2006.02.09 0 0 107

De az előttem elhangzott kérdésre én is várnám a választ: hányan mondják ezt el a leendő ügyfeleknek?

Nos enyhén szólva késve, de mivel te is kérdezted, leírom: benne van a szerződésben, ami összesen talán 3 oldal, szóval rohadt nehéz lenne eltitkolni. :)

De nem tudom, ez mennyire általános, nem dolgoztam minden TS cégnél a világon...

Előzmény: Zitka (62)
Tenerife Creative Commons License 2006.02.08 0 0 106

Nem, nem írtam sem azt, hogy megéri, sem azt, hogy nem. Mert nem tudom. Én egyszerű emberként felvállalom, hogy nem értek mindenhez. Egyetlen egy dolgot propagálok, hogy mindenki használja ki az ingyen szállások és a promóciós hetek előnyeit.

A második autónk szinte csak áll a garázsban. Napról napra megy le az ára. De amikor kell, akkor viszotn megéri, hogy van. De nem is ezt akartam mondani. Az egyik hozzászóló azzal érvel, hogy az autó értéke rögtön zuhan, amikor kijön a szalonból. A hitel végén pedig majdnem az ár kétszeresét költöttük rá (hitel + karbantartás) és felét sem éri. Roszz befektetés. Nekem munkaeszköz az autó. Én azt számolom, mennyibe kerülne, ha helyette futárt fogadok, ha sofőrt bérelek, ha nem akkor és úgy közlekedem, ahogy szereténk. Nekem ez többe lenne. Szerintem az számít, ki lehet használni egy lehetőséget vagy nem. Attól függ az értéke, a használattól, az élvezettől, s nem csak a piaci ártól.

A boltokra kitérve: a reklám nyomja, vegyél akciós csomagot, mert szipisszupi, a polcon nagy bbetűkkel áll: bomba ér. De az eladó nem szól, hogy a bombaáras cucc, nem csomagban, hanem külön külön olcsóbb. Most nézegetm a következő céges autót. Egyik opel vagy ford szalon sem mondta, menj a szomszédba, mert ők olcsóbban adják az autót. S az ajánlatok között százezres eltérések volt. Aki a drágábbat veszi meg, az kb félmilkóval fizet többet. Nemis beszélve a magasabb lízingdíjról. Szóval az nem várható el se egy jó se egy rosssz kereskedőtől, hogy azt mondja, menj máshová, mert ott ugyanez olcsóbb...

"(Anti) mindig hozzáteszi, külföldön olcsóbb venni. Sőt, le is írja, hol vegyünk jogot. S bár "Anti" nem ajánlja a rendszert, azt is hozzáteszi, ezt a céget a tájmseresek szövetsége mégis ajánlja.

Azt hiszem ezt nem értetted meg. Amikor bemutatom, hogy mennyi a reális ára egy üdülési jognak, akkor a magyar cégek pofátlanságát mutatom be. Amikor hozzáteszem, hogy ezek milyen cégek, akkor azt az indokot előzőm be, hogy valaki esetleg lefitymálja őket. Capitó??"

De végülis azzal, hogy ezt bemutatod és nem azt mondod, ember, ez mindenhol rossz üzlet, az jön le helyette, itthon pofátlanul magas az ára, de kint megéri megvenni, mert ott nem felárral, hanem árában veszem.

"Ha olvastad az oldalt, láttad, hogy ők sem ajánlják. Én sem senkinek, hogy ebbe beleszálljon." -  mégis leírod több helyen őket. Szájreklámot csinálsz nekik. Hogy menjenek oda az emberek megnézni az árkülönbségeket.... Ez a mai világban pénzbekerül, te meg ingyen teszed...

A dícséret nem engem illet. Főleg mert olyan jó zsaru rossz zsaru példa lett volna, hogy ez olyanmint egy színjáték. Hogy benne voltál-e, azért érdekel csupán, mert vlahol úgy olvastam, hogy igen. aHa pedig nem, kiváncsi voltam, honnan vannak korrekt infóid. Bár az is lehet, hogy ezek csak hallott, szubjektív igazságok. Tudod, amikor csak az eladó a hibás, mert fegyvert fogott rám. Meghát ha árultad a jogot... akkor te sem a deákné vásznánál. De akkor sem ha vettél...

De végül is abban egyet értünk, akár veszl jogot, akár nem, érdemes a promóciós hetre kiutazni, ugye? Főleg, ha nem kell itthon rendezvényre menned, nem kell hülye sorsoláson résztvenned. Csak mondod, hogy menni akarsz és utazhatsz is... ugye ebbe nem lehet belekötni.

Amivel adós vagyok még, megirom pénteken

Anti-timeshare Creative Commons License 2006.02.08 0 0 105

Konkrétumokat írni?

Igen azt kértem, így megpróbálok azokra válaszolni.

S hogy megint ne kapjak olyan szavakat a számba, amit nem mondtam: nem mondtam hogy megéri.

És azt mondod te is, hogy nem éri meg? (tudom, nem írod azt sem egyértelműen, de közben mégis azt propagálod)

Most már bárki kiszámolhatja, hogy évente többet utazik-e ezeknél a számoknál.

A számok, amiket írtam csak a szállásra vonatkoznak. Repjegy. étkezés egyéb utazás nincsen. Tehát amit hasonlítani kell az pusztán a heti szállás költség.

(Anti) mindig hozzáteszi, külföldön olcsóbb venni. Sőt, le is írja, hol vegyünk jogot. S bár "Anti" nem ajánlja a rendszert, azt is hozzáteszi, ezt a céget a tájmseresek szövetsége mégis ajánlja.

Azt hiszem ezt nem értetted meg. Amikor bemutatom, hogy mennyi a reális ára egy üdülési jognak, akkor a magyar cégek pofátlanságát mutatom be. Amikor hozzáteszem, hogy ezek milyen cégek, akkor azt az indokot előzőm be, hogy valaki esetleg lefitymálja őket. Capitó??

Akkor ezek szerint van, aki szereti és jól járt a rendszerrel, ha még ajánlja is azt?

Ha olvastad az oldalt, láttad, hogy ők sem ajánlják. Én sem senkinek, hogy ebbe beleszálljon.

A következő rész a JÓ és ROSSZ harcáról szinte zseniális!! Gondolom nagy StarWars rajongó is vagy.

Mert az bizony nem derült ki, hogy "Anti" hogyan is volt ebben benne (eladó, vevő), csak hogy állítja, ismeri a rendszert.

Miért, érdekel? Sőt azt sem állítom, hogy ismerem a rendszert. Csak ismerek egy pár hazugságot amit terjesztenek róla.

Akkor a kérdéseid:

• Ha sokat utazol TS-sel vagy anélkül, akkor sem éri meg? Nincs határ?
  •  

A számolás egy hétre szól. Ha 2, 3, sok hét, akkor a költségeid egyenes arányban 2x, 3x, sokx nagyobbak lesznek. (míg utazási iroda általában 3 hét apartman foglalás esetén ad kedvezményt)

• Ha bónushetet veszel van fenntartási költség? Mert van, aki szerint nicns.
  •  

Tudod mit jelent a fenntartási költség? A medence tisztítás, törölköző, fitness költségei. Ha te nem fizeted meg, akkor szerinted ki fogja megfizetni?

Az értékesítők úgy árulják, hogy nem kell fizetni, de ha felhívod az RCI központot akkor kapsz választ.

• Ha bónusz hetet vesz 50.000 Ft-ért, és egy 4 személyes apartmanba költözöl a haverokkal vagy a családdal, akkor ezt össze lehet hasonlítani a szállodai éj/fő árral? 12.500 Ft/fő/hét, 1.786 Ft/éj. Ez milyen ár idehaza? (A csajok járnak le Zalába hosszúhétvégére, de még a 4 napot 100.000 alatt sohasem úsztam meg/fő)
  •  

Nem. Apartmant apartmannal lehet a legjobban összehasonlítani. Azaz  50 ezer bonusz költség plusz 70-80 ezer fenntartási költség az 125 ezer. Ennyiért lehet-e bérelni egy jó színvonalú apartmant azon a helyen.

A nem számítható tényező, hogy bónusz hetet csak akkor vehetsz, ha éppen valaki visszamondja. Szünetek és egyéb forgalmasabb heteken sokkal nehezebb timeshare hetet kapni.

• 360.000 Ft-ból egy négytagú család mennyit fizet egy hotelban Tenerifen?
  •  

Hotelt hasonlítsunk csak szállást adó apartmannal? De 100 Euroert mar lehet kivenni kétszemélyes szobát amiből kettő kell, az pont 350 ezer reggelivel szállodában. (ha pótágyazol, akkor kevesebb)

• Sopronban? Kehidakustyánban?
  •  

360 ezerért Sopronban a Lővérekben elég sokáig el lesz a négytagú család. Kehidakustyán hol van?

• 360.000 Ftból meg lehet úszni egy Kenyai vagy Orlandói hetet?
  •  

http://www.secondcasa.at/dir/en/kenya/mombasa/index_1.html

Google első találat. 6 fős 150 nm-es apartman 100 Euró per hét. (gyengébbeknek 25 ezer forint)

Repjegy, kaja a timeshare-ben sincs benn

• Én kaptam egy levelet, amiben jóval kisebb költségek vannak feltüntetve... (pl. 50 euro 5 éves tagdíj, 1,5 M ft-os négyszemélyes tengerparti apartman, nincs a bónuszhétenek fenntartási költsége)
  •  

Írok én is ilyen levelet. Sőt ha nagyon megerőltetem magam, akkor olyat írok, hogy még pénzt is kapsz. Utána megyek gyónni a hazugságaimért aztán rendben is van.

Lehet tudni, hogy kitől kaptad?

• minden jog ennyivel jár?
  •  

???

• A külföldi cégek is ugyanennyiért kínálnak mindent?
  •  

???

Szóval kérdéseidre kaptál választ (kivéve az ucsó kettőt, mert az nem teljesen érthető)

Előzmény: Tenerife (104)
    Tenerife Creative Commons License 2006.02.08 0 0 104

Konkrétumokat írni? Pl. arra, hogy szerinted az én cégem nem elég komoly? Pl. két ügyfelünk tévéműsora az első 5 legnézettebb műsor között van. Pl. egy msáik ügyfelünk termékeit csaknem minden nap eszik az emberek... De tutti, hogy minden háztartásban van belőle. Szóval ez az én hobbim, hogy ide írogatok, de én eddig itt még senki munkáját nem szóltuk le. Konkrétumot? Az USA-ban a "hálózatos" cégek ott vannak a TOP100-as listában. S ezek az üzletek a világ legdinamikusabban fejlődő vállakozásai. Hogy az MLM megítésle itthon ilyen? Igen, ilyen... De én nem foglalkozm MLM rendszerek építésével. Hálózatfejlesztéssel igen. Építettünk országos építőanyag-kereskedelmi hálózatot és számítástechnikai cégnek értékesítési hálózatot. De pl. nem értékesítünk üdülési jogot. Ezért nem tudok számokat írni. De ezt más megtette helyettem. Most már bárki kiszámolhatja, hogy évente többet utazik-e ezeknél a számoknál. Mert vannak, akik 2-3 évente kb. 100.000 forintot költenek nyaralásra, mások pedig éves szinten milliókat. Szóval nem vagyok törött bögre, de nem vagyok értékesítő sem.  S hogy megint ne kapjak olyan szavakat a számba, amit nem mondtam: nem mondtam hogy megéri. Nem mondtam azt sem, hogy nem. Nem tudom. És én nem tudok olyan szépeket sem írni,mint "Anti," vagy a jeges fiú egy másik fórumban. Érdemes őket olvasni. A jeges srác valóban elkövet minden hibát aközben, hogy népszerűsíteni kívánja a rendszert. Míg "Anti" folyamatosan támadja. De mindig hozzáteszi, külföldön olcsóbb venni. Sőt, le is írja, hol vegyünk jogot. S bár "Anti" nem ajánlja a rendszert, azt is hozzáteszi, ezt a céget a tájmseresek szövetsége mégis ajánlja. (Akkor ezek szerint van, aki szereti és jól járt a rendszerrel, ha még ajánlja is azt?)  Miközben a hazai cégeket sorra lehúzza. Több olyan céget is láttam, akik pl. egy fórumban kettős személlyel vannak jelen. A gonosz és a jó. A gonosz elmond minden rosszat, többet is mint kellene, hogy az olvasó megismerje a problémákat. A jó pedig minden úgy megmagyaráz, hogy az olvasó meghatározott írányba terelődjön. Mintha csak a jeges fiú bemutatná a hazai értékesítők összes hibáját, miközben "Anti" bizonygatja, hogy lám-lám, milyen átkozottul rossz itt minden. Mindenki balek, aki vesz. (pl. az egyik legnagyobb hazai élelmiszerkereskedelmi lánc tulajdonosai) - itthon. S van fekete lista is, meg nagyon sok be nem tartott ajánlás az érdekvédelmi oldalon. De van remény! mert van, ahol szabad venni. Terelés? Mert az bizony nem derült ki, hogy "Anti" hogyan is volt ebben benne (eladó, vevő), csak hogy állítja, ismeri a rendszert. A kedvelt autós példa: a Mercédes egy szériája - ahogy a lapok megírták - életveszélyesen lett összeállítva. Mikor a hiba kiderült, a merci nem hívta vissza a tulajokat, nem is értesítette őket. Még akkor sem, amikor a szaklapok sorra hozták le a hírt. Mégis elég sokan járnak mercivel a világon. De számos autógyárról keringett egy hibalista a neten, hogy melyik milyen olyan hibákkal futa az úton, mely bármikor emberéletet követlehet. De a fogyasztó megtévesztése és a nemtörődömség, vagy a nemodafigyelés miatt aláírt szerződés az emberi ostobaság. A "nemtudtam" kifejezés senkit nem ment fel a bíróságon. Szegény jeges ember leírta, hogy a rendszer tényleg a pillanatnyi hangulatra épül... ezt mondják az ellenzők is. Legalább van egyetértés.

Megnézetm a számokat más topicokban. Sok mindenről szó esik. Így akad néhány kérdésem nekem is. Igaz, olyank, melyeket más fórumokon vetetek fel, de ott sem volt rá egyértelmű válasz:

• Ha sokat utazol TS-sel vagy anélkül, akkor sem éri meg? Nincs határ?
    • Ha bónushetet veszel van fenntartási költség? Mert van, aki szerint nicns.
    • Ha bónusz hetet vesz 50.000 Ft-ért, és egy 4 személyes apartmanba költözöl a haverokkal vagy a családdal, akkor ezt össze lehet hasonlítani a szállodai éj/fő árral? 12.500 Ft/fő/hét, 1.786 Ft/éj. Ez milyen ár idehaza? (A csajok járnak le Zalába hosszúhétvégére, de még a 4 napot 100.000 alatt sohasem úsztam meg/fő)
    • 360.000 Ft-ból egy négytagú család mennyit fizet egy hotelban Tenerifen?
    • Sopronban? Kehidakustyánban?
    • 360.000 Ftból meg lehet úszni egy Kenyai vagy Orlandói hetet?
    • Én kaptam egy levelet, amiben jóval kisebb költségek vannak feltüntetve... (pl. 50 euro 5 éves tagdíj, 1,5 M ft-os négyszemélyes tengerparti apartman, nincs a bónuszhétenek fenntartási költsége)
    • minden jog ennyivel jár?
    • A külföldi cégek is ugyanennyiért kínálnak mindent?

Nos csak azt lehet látni, hogy hívők és nem hívők közvetlen vagy áttételes infok alapján makacsul döngetnek. Pedig mindkét oldalon van igazság. Tehát ha vkinek ingyen szállás kell Tenerifen, akkor szóljon.

Anti-timeshare Creative Commons License 2006.02.08 0 0 103

Tudom, nem hangzik túl jól, de szeretek ide írni. Biztos látszik is.

Tudod mi lenne jó? Ha elkezdenél konkrtétumokat is írni.

megtéveszéts ide vagy oda (mert ebből, mint írtam nem csak itt, de csaknem minden nagyáruházban kaphatsz,

Ez a topik a West Corona-ról és a time sharingről szól. Van Tescos, Amwayes topik is. Itt a Tescot szidni off topik.

hibás csak az, aki tévesen aláír

Ha ezt a fogyasztó megtévesztésével érik el akkor nem csak ő a hibás.

A számokról annyit, hogy én nem adhatok, csak azt, amit itt a fórumon olvasok.

Vagy ismersz számokat és tudsz nyilatkozni, hogy ez megéri vagy beismered, hogy törött bögre vagy a számokhoz és neked csak mesélték, hogy megéri. Melyiket választod?

Nem mondtam, hogy a rendszer olcsóbb, mert nem tudom, hogy az -e. De mivel itt van "Anti", majd ő elmagyarázza nekünk számokkal, érvekkel, tényekkel. S akkor senki nem vitatkozik senkivel, mert a számok makacs tények és mindneki látni fogja, nem éri meg jogot venni. Ez gondolom ma, holnap ide kerül. S nincs többé vita.

Utaltam már a másik topikra, de úgy látom nem olvastad el. Nem baj ide teszem neked:

2 és fél millió forint egy hét Tenerifén (jószándékúan ebbe beletettem a belépési, átírási költségeket is amiket külön szoktatok még felszámolni). Ha bankba teszem kapok érte legalább 130 ezer forintot.

Az éves fenntartási költség 80 ezer forint. Eddig 210 ezer forintba került a szállás.

Éves tagsági díj 20 ezer, már 230 ezer forint egy hét.

Ha netán bónusz hetet akarsz vásárolni és szerencséd is van, hogy kapsz az előző vagy utána való héten, akkor az 50 ezer forint plusz 80 ezer fenntartási költség azaz még 130 ezer összesen 360 ezer forintért van hol aludnod (a minőséggel valóban általában nincs probléma). Ez valamivel több mint 100 Euró per éjszaka (még csak reggeli sincs benne, ami minden szállodában jár).

Ennyiért már 4-5 csillagos szállodába lehet menni félpanzióval.

Másik topikban írtam:

Elkértek legalább 2 millió forintot egy kis stúdióért (ha valaki "ügyesen" alkuszik)

Átírási költségek, belépési költségek legyen 200 ezer. Ennyi pénz a bankban legalább 140 ezer forint kamatot hoz.

Fizetni kell éves tagságit, fenntartási költséget az éves szinten egy másik 100 ezer forint. Eddig 240 ezer forint a szállás. Ha cserélgetni is akarok, akkor az RCI legombol még 20-30 ezer forintot. Tehát 250 ezer forintért kaphatok szállást valahol, ahová éppen nem akarnak menni az emberek.

250 ezer forintért már 4 csillagos szállodában félpanzióval lehet több mint egy hetet eltölteni.

Ha beleveszed, hogy a kilépéskor jó esetben is csak 100-200 ezer forintot kapsz, akkor a kamathoz meg egy éves 100 ezer forintot hozzá lehet tenni.

Anti, ha van kedved, te is mehetsz., írhatsz meséket... regényket. Egykis lazítás nem ártana neked...

Én teljesen el vagyok lazulva. Várom a számaidat.

OFF Ha megnyomod a "válasz" feliratot, akkor látszik hogy éppen kinek válaszolsz

Előzmény: Tenerife (101)
    Anti-timeshare Creative Commons License 2006.02.08 0 0 102
    Mondjuk ezen nem csodálkozom. Az a társaság, aki mások gátlástalan megkopasztására szakosodott, miért pont a saját ügynökeivel legyen korrekt.
    Előzmény: Törölt nick (100)
    Tenerife Creative Commons License 2006.02.08 0 0 101
    Tudom, nem hangzik túl jól, de szeretek ide írni. Biztos látszik is. De számomra mindig ez a nap mélypontja. Ettől rosszabb nem történhet, mit az, ahogyan itt egyesek nyilatkoznak. Mert mondja el mindenki a véleményét, azért fórum. De azért hozzátartozik az is, hogy megtéveszéts ide vagy oda (mert ebből, mint írtam nem csak itt, de csaknem minden nagyáruházban kaphatsz, lásd ismét, fogyasztóvédelmi fórumok), hibás csak az, aki tévesen aláír. Amikor az utcán leszólít vki, hogy menne haza, de rajtamaradt néhány gyapjútakaró és csak neked csak most csak a legolcsóbb áron kínálja és még enged belőle, több, mint a felét... ugye nem veszed meg azért, mert imádsz meleg takaró alatt pihegni? A számokról annyit, hogy én nem adhatok, csak azt, amit itt a fórumon olvasok. Mi nem kereskedők vagy eladók vagyunk. Itt hangzott el, hogy jog van 500.000-2.500.000 között, van csereköltség, fenntartási díj. Aki benne van/volt, több olyan is  akad az oldalakon. Segíthetnek,hogy ki mennyit fizetett. Én is azt írtam, mindenki számolja ki otthon, mibe kerül ez neki. Hol a határ... Az "Anti" szerint ajánlott érdekvédelmi oldal azonban felhívja mindenki figyelmét, hogy a timeshare-t nem lehet igazán sem a tényleges ingatlanvásárlással (saját nyaraló), sem a csak utazgatokkal sem pedig az ingatlanalapokban való részesedéshez hasonlítani. Mert nem egyenlő egyikkel sem, mint ahogy ti ezt már nagyon jól tdjátok. Ezért nem is "sulykolhatom" hogy ez a rendszer olcsóbb. Mindig csak azt, ha az ember megteheti, használja ki a promóciós hét lehetőségét. Ehhez pedig nem kell sem előadásra, sem egyéb rendezvényre menni itthon. Sajnos én nem vagyok olyan olvasott, mint "Anti", nem tudom mi áll a hétvégi MLM könyvben. CSupán egy példa volt arra, hogy az ember álmodozhat sok mindenről, de a józan ész másmerre vissza. Bár "Anti" olyannyira dühödtnek tűnik néha... Szóval örülök, hogy van egy ilyen könyved otthon és néha lapozgatod. Biztos hasznos. Segít a jobb kommunikációban, a megértésben. Fejleszti a készségeidet. S talán megtanít olvasni, hogy azt írd és mond, amit én, s ne fordítsd ki a szavaimat. Nem mondtam, hogy a rendszer olcsóbb, mert nem tudom, hogy az -e. De mivel itt van "Anti", majd ő elmagyarázza nekünk számokkal, érvekkel, tényekkel. S akkor senki nem vitatkozik senkivel, mert a számok makacs tények és mindneki látni fogja, nem éri meg jogot venni. Ez gondolom ma, holnap ide kerül. S nincs többé vita. Én nem akarok bebizonytani semmit. CSak a szokásos szöveg: ha vki Tenerifere készül, akkor megéri a promóciós hétre kiugrani (s nem jogot venni!), mint még külön a szállsáért is fizetni. Ezért mondomakár Maxvalnak, akár SindBadnak, vagy enkanak, utazzon el egy promóciós hétre... élvezze a napot. Ha érdekli számolgasson, ha nem legyen gazdagabb egy élménnyel... Ez nem erőszak... Anti, ha van kedved, te is mehetsz., írhatsz meséket... regényket. Egykis lazítás nem ártana neked...
    Anti-timeshare Creative Commons License 2006.02.07 0 0 99

Képzelheted, hogy el az ügynök kiképzésen mi lehet! Arany, Petőfi, József Atilla köteteket forgatnak egy-egy megyőző kép kitalálásához.

De akkor legyen itt egy mese:

Okos János és Balek Tóbiás nagyon szerettek a tengerparton nyaralni. Tóbiás miután meghallgatott egy ingyenes előadást, kipróbált egy nyaralót rögtön beugrott egy üdülési jog vásárlásába. János el se ment az előadásra, hanem becsoszogott egy utazási irodába és lefoglalt ugyanoda egy szállást.

Évről évre jártak oda, Tóbiás mindig megkérdezte Jánost, hogy mennyiért foglalta a szállást és boldogan konstatálta, hogy ha nem számolja a vásárlás költségeit, akkor ugyanannyit fizet ő is (mint mondtam ez egy mese).

Azonban a hetedik évben amikor megérkeztek azt vették észre, hogy a medence nem annyira tiszta. Reggel felébredve látták, hogy Hozé Pedró Alvajáró, akinek a feladata lett volna a medence tisztitása, nem hogy nem tisztitotta a medencét, hanem a trambulinról belepisált éppen.

János is, Tóbiás is felháborodott. Mentek a menedzserhez reklamálni, aki az általa egyetlen beszélt nyelven többször elismételte, hogy "mányáná, mányáná". Nem sikerült semmit tenniük, a nyaralásuknak lőttek. Miután hazaértek, János mérgesen bement az utazási irodába, ahol a szállást rendelte, ordítozott, kiabált, de nem sokat ért el. Megfogadta, hogy azzal az irodával és abba az üdülőbe soha többé, hiszen vannak más irodák, mások is ki akarják adni az apartmanjukat.

Tóbiás közben hívta az értékesítőt. Azóta megszűnt. Sikerült beszélnie mégis valakivel, aki elmondta, hogy az a cég úgyis csak értékesítéssel foglalkozott. Az üdülő szerencsére egy nemzetközi láncba tartozott, hívta őket is. Ők annyit tudtak javasolni, hogy nézze át a szerződéseket és az üdülőt üzemeltető céget keresse. Tóbiás elő is vette a szerződéseket. Ékes spanyol nyelven íródtak. Gondolkodott, gondolkodott ki is tud spanyolul. Eszébe jutott kollégájának a lánya, aki volt Madridban babysitter. No nagy nehezen sikerült is vele találkozni. Szegény lány csak nézte nézte a szerződést próbált valamit fordítani, de bevalotta, hogy egy magyar szerződés is nehéz olvasmány számára, nemhogy egy spanyol.

Emberünk elment lefordíttatni a szerződést, aztán ügyvédhez. Pár ezer forint után már tudta, hogy peres ügyeket a helyi spanyol bíróságon kell beadni spanyol nyelven. Lassan letelt az év és jött a számla, hogy be kell fizetni a következő évre a fenntartási költséget.

Mit tegyen Tóbiás? Kihez forduljon?

Szerencsére ez csak mese volt, ilyen soha elő nem fordulhat.

Előzmény: SindbaD (98)
    SindbaD Creative Commons License 2006.02.07 0 0 98

"hogy ilyenkor meséljünk a Porscheról, vadászrepülőről, luxusról de semmiképpen ne menjünk bele számokba, mert akkor szerencsétlen ügyfél rájön a becsapásra."

:))

Pontosan így van.

Amikor feleségem unszolására meghallgattunk egy ilyen beetető előadást,  felbosszantott a hülyeségük valamint a tökéletes hozzá nem értésük, ezért utána - mint potenciális vevő - hosszú ideig és látványosan zaklattam az ügynökünket, aki egyre kényelmetlenebbül feszengett, amikor számokat irtam szépen sorban papírra és azokkal kellett szembesülnie.

Makogott, makogott, és nagyon megkönnyebbült, amikor végre távoztunk :)

Előzmény: Anti-timeshare (96)
    Anti-timeshare Creative Commons License 2006.02.07 0 0 97

Van egy olcsóbb megoldás is. Kérdezzgess körbe ismerőseidnél vagy itt a fórumon, hogy nincs-e valakinek már üdülési joga arra. Azok az emberek kapnak 100 Eurót ha beszerveznek valakit egy bemutatóra (és 500-at ha a bemutató "sikeres"). Mond meg neki, hogy feleztek és 10 ezer forint fizetése helyett te kapsz 10 ezer forintot (vagy ő megtartja az egész pénzt, de akkor is megspórolod a 10 ezer forintot).

Üdv

Előzmény: enka (95)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!