Keresés

Részletes keresés

Krampulák Creative Commons License 2011.08.07 0 0 8839

Előre is elnézéseteket kell kérnem, amiért régi mániámmal akasztom meg újra, meg újra a topik dübörgését, de itt most emberéletekről van szó. Az Erzsébetvárosból (kerületi lap) a 10.-ről a 11. számra virradóra eltűnt néhány személy. Keresem őket. Hiányzik az impresszumból Kiss Henrietta (volt) főszerkesztő, holott neki aztán tényleg komoly érdemei vannak a lap lezüllesztésében. Lett viszont tördelője a lapnak (ami helyes), de a régi grafikus, Szomor Csaba helyét Molnár András foglalta el. Kikerült az impresszumból dr. Vető Marietta - főállásban sajtófőnök - is. Amúgy a személyi változások nem érintették a lap olvashatóságát. Kedves dr. előnevű Máris. Ha olvasod ezeket a sorokat, kérlek, tégy valamit. Ha tudsz, hass oda. Bármelyik nickedet használhatod a sok közül. De akár egy leges...újabbbat is.

anjelica Creative Commons License 2011.07.25 0 0 8838
Krampulák Creative Commons License 2011.07.03 0 0 8837

Ráadásul az Erzsébetváros címlapfotója - Vatta focizik egy kissráccal, miközben közelít hozzá egy rémült ábrázatú kislány, a háttérben pedig egy gorilla ácsorog, nehogy a kiscsaj megtámadja a csípőjéből kinőtt kézfejű, négylábú polgármestert - erősen hajaz a Heti Téma erzsébetvárosi felvételére. Ugyanaz a képsorozat. Ami a nevét illeti, lassan majd megtanulhatnák a fiúk, hogyan is kell helyesen leírni.

Előzmény: Goldman Emma (8834)
Goldman Emma Creative Commons License 2011.07.03 0 0 8836

Tudom, tudom, csak hát én voltam az az ökör, aki pár hónapja kijelentette itt: ez az izé újságabb, mint az előző izé volt. Hát, már nem az.

Előzmény: metrozenit (8835)
metrozenit Creative Commons License 2011.07.03 0 0 8835

Mert kicsit másként: Aki a közpénzből fizet, az rendeli a zenét!

Előzmény: Goldman Emma (8834)
Goldman Emma Creative Commons License 2011.07.03 0 0 8834

No, pár hónap kihagyás után én is kaptam kerületi újságot. jelentem, a Guinness-rekordot el lehet könyvelni: azt hiszem, 24 oldalon ennél többször képtelenség leírni azt a három szót, hogy Vattamány Zsolt polgármester. És külön gratulálok a képszerkesztőnek, aki több helyen is megoldotta, hogy a kitüntetett helyett a polgármester ill. helyettese látsszék jól a fotón.

Krampulák Creative Commons License 2011.06.30 0 0 8833

A szabályokat ismerem, ám a vizsgált esetben drákóinak találom őket. Ami a második tagmondatot illeti: oda az archívum, ma már egyikünknek sincs mire hivatkoznunk. A törléssel akadémikussá vált tehát a vita.

Így - jobb híján - neked mondom el: ma megérkezett a házunkba a lap (az Erzsébetváros). A lakások 27,4 százalékának jut belőle példány. Tovább is van, mondjam még? : )

Előzmény: yxc432 (8832)
yxc432 Creative Commons License 2011.06.30 0 0 8832

Úgy látom, nincsenek megfelelő ismereteid a szabályokról, viszont előszeretettel pártmunkásozol le másokat. Kár.

Előzmény: Krampulák (8829)
Goldman Emma Creative Commons License 2011.06.28 0 0 8830

Ez marha jó, a mindenhajnali hányás-üvöltés kavalkádban nekem föl se tűnt, hogy az Erzsébetvárosban szigorú csendrendelet van érvényben. :-)))))))

Vagy nincs?

Jelentkezzen, aki képes értelmezni az alábbi MTI-hírt.

 

 

Önkormányzat-jog-szórakozás
Enyhítik az erzsébetvárosi csendrendeletet

    Budapest, 2011. június 28., kedd (MTI) - Módosítják az erzsébetvárosi csendrendeletet, mert azt jogszabálysértőnek találta a fővárosi kormányhivatal; az új szabályozás szerint korlátlanul nyitva tarthatnának a vendéglátóegységek abban a zónában, amelyben a VII. kerületi szórakozóhelyek nagy része összpontosul - közölte az önkormányzat kedden az MTI-vel.

    Tájékoztatása szerint hónapok óta tartó egyeztetési folyamat eredményeként új szabályozást terjesztenek elő a vendéglátóhelyek éjszakai nyitva tartásával kapcsolatban, egyben hatályon kívül helyezik a jelenlegi csendrendeletet.
    Az önkormányzat hozzátette, hogy a kerület korábbi vezetése által 2010 nyarán elfogadott szabályozás nem váltotta be az ahhoz fűzött reményeket, így égető probléma Belső-Erzsébetváros éjszakai életének rendezése.
    Utalt arra: Budapest Főváros Kormányhivatala és annak jogelődje több ponton is jogszabálysértőnek találta a rendeletet, ezért is indokolttá vált egy teljesen új koncepció kidolgozása, melynek során egyeztetéseket folytattak mind a lakók, mind a helyi vállalkozások képviselőivel, az érintett civil szervezetekkel és érdekvédő egyesületekkel.
    Az új szabályozás alapján korlátlanul nyitva tarthatnának a vendéglátóegységek abban a zónában, amelyben a kerületi szórakozóhelyek nagy része összpontosul. Kivételt képeznek az önkormányzati tulajdonú közterületeken a vendéglátóhelyekhez tartozó teraszok, amelyek este 10 óra és reggel 6 óra között nem tarthatnak nyitva.
    A zónán kívül eső területeken érvényesül a korlátozás, itt általános szabály szerint este 10 és reggel 6 óra között zárva tartanak a szeszes italt árusító vendéglátóüzletek. A főszabály alól kivételt képeznek a melegkonyhás vendéglátóhelyek, melyek – a rendeletben előírt feltétel teljesülése esetén – éjfélig nyitva tarthatnak, valamint azok a vendéglátóegységek, amelyek szállodákban, színházakban, felsőoktatási intézményekben működnek.
    Az önkormányzat szerint a szabályozás eredményeként az éjszakai élet kisebb területre összpontosul, azon lehetővé válik a fokozottabb ellenőrzés, a közterület-felügyelet bevonásával történő koncentráltabb fellépés. Így a szórakozóhelyeken kívüli közterületeken is biztosítható a környékben élők éjszakai nyugalma.
    Az önkormányzat szándéka szerint ősszel újabb egyeztetést tartanak, melynek során az érintettek értékelik a szabályozás eredményeit, összegzik a tapasztalatokat, s mindezek alapján szükség esetén felülvizsgálhatják a rendelet szabályait - áll a közleményben.
    A VII. kerületi képviselő-testület 2010 júniusában határozott úgy, hogy az eredeti tervek ellenére mégsem kell zárva tartaniuk éjféltől reggel hatig az erzsébetvárosi vendéglátóegységeknek, mivel a testület olyan módosító javaslatot fogadott el, amely szerint csak egyes szórakozóhelyek kötelezhetők a korlátozott nyitva tartásra. E szabályozás szerint a környező társasházak kezdeményezhetik a nyitva tartás korlátozását.

bpzs bám

MTI 2011. június 28., kedd 14:50

Krampulák Creative Commons License 2011.06.27 0 0 8829

No de innen is? A VII. ker. topikban nem becsmérelt senkit, a politikai alapú tódítás pedig ebben a műfajban - mondjuk úgy - megengedett. Ne féltsd őt. Aki rendesen még megsértődni sem tud, az pártmunkában előbb-utóbb úgyis visszaszivárog valamilyen új nick alatt.

Előzmény: yxc432 (8828)
yxc432 Creative Commons License 2011.06.27 0 0 8828

Ne értékeld túl ezt a kerületet.;)

 

Egy másik kerületi topikban volt vitája, amire éppen Te hívtad el a figyelmet, és úgy tűnik, egy idős nyugdíjas elérte a moderátoroknál, hogy töröljék visszamenőleg.

Előzmény: Krampulák (8824)
klepi Creative Commons License 2011.06.26 0 0 8827

Szia!

Köszönöm a válaszodat, de idáig én is eljutottam. Inkább információra lenne szükségem a megbízhatóságról. (környék, üzemeltetők)

Előzmény: Basildon (8826)
Basildon Creative Commons License 2011.06.26 0 0 8826
Előzmény: klepi (8825)
klepi Creative Commons License 2011.06.26 0 0 8825

Kedves VII. kerületeik!

 

Érdeklődni szeretnék, hogy van e valakinek információja a Rottenbiller u. 31. sz. alatt lévő parkolásról. Köszönöm az infokat.

Krampulák Creative Commons License 2011.06.23 0 0 8824

Jéééé. A kerületi lapra elkülönített önkormányzati tízmilliókkal együtt topiktársunk, dr.Máris is eltűnt. Furcsa, mik nem történhetnek ebben a kerületben az új rezsim regnálása óta.

Krampulák Creative Commons License 2011.06.09 0 0 8823

Tudom, hogy unalmas vagyok ezzel az újságosdival, de már szaggatom is ruháimat, ezerrel szórom a hamut a fejemre  és sűrűn kérem a bocsánatot. dr.Márisnak igaza volt, tényleg önkormányzatilag lophatják a lapot. A múlt héten sem kaptuk meg, az Erzsébetváros legutóbbi száma - ahogy a neten lévő változatból kederül - május 19-én jelent meg. Három hete. Ami egy kétheti lapnál több mint furcsa. Feltűnt még valami. A korábbi számok 24 oldal terjedelműek voltak, a május 19-i már csak 16 - a helyi lapok közül a 'legakrcsúbbak' egyike -, vagyis lenyúlták a harmadát. Lopják tehát a papírt is. (Meg az elcsórt 8 oldalra jutó nyomdafestéket, nyomdai gépidőt, nyomdászbért, szállítási és terjesztői pénzt, hogy az információról ne beszéljünk. Meg arról se, hogy tudós kollégánk nemrég a beharangozott 40 ezer helyett már csak egy-két ezer kinyomtatott példányt gyanított.) Ám a legérdekesebb az egészben az, hogy az újság már meg sem jelenik. Erre varrjon valaki gombot.(Sietek sokadszorra is leszögezni: nem a lap hiányzik; engem az ellopott pénz sorsa érdekel.)

Krampulák Creative Commons License 2011.06.03 0 0 8822

Szeretnék tippeket adni a kerületet vezető új elvtársaknak, hogy lássák: másutt hogyan művelik a helyi médiumok lenyúlását: http://nol.hu/lap/media/20110603-felpiaci_megoldasok

 

anjelica Creative Commons License 2011.05.20 0 0 8821

Tojok hunvaldra.

Nekem a csőrömet az piszkálja, hogy akkor ezek szerint kampányakció volt a letartóztatása??

És akkor a többi ingatlanpanamázós, túlárazós szélhámos is kivakarta magát a PTK-ból? Kéz kezet mos, ez a mai magyar valóság:-((

Oroszország után mi vagyunk a legkorruptak. El is hiszem!

Előzmény: Krampulák (8819)
Krampulák Creative Commons License 2011.05.20 0 0 8820

Ez viszont friss:

 

Önkormányzat-oktatás

 Bezárja a Janikovszky iskolát az erzsébetvárosi önkormányzat

    Budapest, 2011. május 20., péntek (MTI) - A VII. kerületi önkormányzat bezárja a Janikovszky Éva Általános Iskola és Gimnáziumot; a döntést pénteki rendkívüli ülésén hozta meg a képviselő-testület.

    Az iskola bezárásáról szóló előterjesztést név szerinti szavazással, a Fidesz-KDNP képviselők 11 igen, illetve 4 MSZP-s képviselő nem szavazata mellett fogadta el a testület.
    A határozati javaslat értelmében a Rottenbiller utcai iskola esetében a gimnáziumi nevelési, oktatási feladatot átadták a Fővárosi Önkormányzatnak. A döntés nyomán - amelyet a csökkenő tanulói létszámmal indokoltak - a kerületben lévő öt önálló oktatási intézményt úgy szervezik át, hogy négy épületben három iskola folytatja a működést.
    Ezután kizárólag általános iskolai képzést folytat a Baross Gábor Általános Iskola, míg az Alsóerdősor (utca - Kramp.)i Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium kizárólag gimnáziumi képzést nyújt majd. A továbbiakban szakközépiskolai és szakiskolai képzést biztosít az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakiskola és Szakközépiskola.
    A döntés alapján a kerületben megszűnik az Erzsébetvárosi Általános Iskola és Informatikai Szakközépiskola, a Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola és Vendéglátó Szakiskola - ezeket összevonták -, illetve a Janikovszky.
    A határozathozatalban - a képviselő-testület törvénytelen összehívására hivatkozva - nem vett részt Gergely József és Kispál Tibor szocialista képviselő.
    Az önkormányzat épülete előtt a szülők és támogatóik tiltakoztak az iskolák, kiváltképp a Janikovszky bezárása ellen.

bny bvgy bri

MTI 2011. május 20., péntek 10:57

 



Krampulák Creative Commons License 2011.05.20 0 0 8819

Érdemi dolog nemigen történt. (Amit tudunk, az bulvár: pénteken szabadlábra, még aznap este a kedvencét vacsorázta - brassóit -, szombaton pedig egy kerülettakarítási akción vett részt.) Ami viszont okozhat még meglepetéseketi, az a Népszavának adott interjúban olvasható. Azt pedig 8811. alatt belinkeltem. Netán vannak új híreid?

Előzmény: anjelica (8818)
anjelica Creative Commons License 2011.05.20 0 0 8818

Olyn szépen ellevelezgettek egymással:-)

És senki nem szól a hunvald-maffia kiengedéséhez semmit:-(

Krampulák Creative Commons License 2011.05.19 0 0 8817

Az az igazság, hogy meg sem érdemeltünk téged. Te jobb vagy, neked ennél sokkal több jár. Már hivatalból is. (Bár, mint látom, más indexes topikokban sem áll túl jól a szénád.)

Ps: mondd, megszületett már a döntés arról, hogy kit és milyen nickkel delegálnak majd a helyedre ebbe a topikba? 

Előzmény: Törölt nick (8816)
Krampulák Creative Commons License 2011.05.16 0 0 8815

Idegesnek tűnsz. Nem értem az okát. Ugye nem fenyeget a veszély, hogy leváltasz és elzavarsz minket a topikból?

Azzal kezded, hogy harmadszor is leírod... Pedig elég lenne csak egyszer - nyugodtan, figyelmesen, indulatok nélkül - elolvasnod, hogy én nem ezt a közpénzen és pártmutyiként átutalt sokmilliókból készülő pártszemetet hiányolom a levélszekrényemből. Egy lépés nem sok, annyit nem tennék ezért a szarért. (Remélem, eddig érted.) Csupán azt bátorkodtam szóvá tenni, hogy az adóforintjainkból finanszírozott lap nem érkezik meg hozzánk. Ismétlem: azt írtam, hogy nincs, nem pedig azt, hogy hiányozna nekem vagy a szomszédaimnak. (Eddig oké?) Itt:

(8806)

Ugye megint mókázol? Ennyi pénzért - a Várhegyi-féle Prestige Média Kft. évi minimum 12 milliója, a Vitézy-klán Helyi Témájának adott 9,8 millió, plusz a szerkesztőség szokásos költségei (bérek, közterhek, víz, gáz, villany, telefon...) meg a terjesztés - joggal elvárhatom, hogy a köz javára befizeztett adómért a jövóben is hozzák ki a lakásra a cuccot. Addig meg elvagyok a nettel és a napilapokkal. A franc se fog a lap után kutyagolni. Annyira azért - ugye te is belátod - nem jó az újság, én meg már egy kicsit unom is számonként ízekre szedni. Szóval, jobb a békesség.

(Eddig is világos?)

8807 alatt írod: "lehet, hogy a lap ténylegesen csak 1-2 ezer példányban van kinyomtatva... stb. stb. a többit rád bízom, hátha... ;)" Ha jól értem, arra gyanakszol, hogy az elvtársak és a csókosok nemcsak közpénzeket raknak teljesen indokolatlanul zsebre, de tetejébe még lopnak is. (Nekem a Janikovszky kapcsán volt ilyen gyanúm. De most már a 40-50 ezres Erzsébetváros miatt is, amelynek a tetemes részét ellop...)

Végezetül arra kérlek, higgadj le. Olvasgassál is, ne csak válaszolgass. Ha nem érted, olvasd el újból. Ha még akkor sem világos, hát kérdezz. Fontos és felelősségteljes munkádhoz most a jó egészség és a higgadtság a legfontosabb. Vigyázz magadra (ez nem fegyegetés, hanem óvó jótanács), szükségünk van rád, mert te vagy köztünk az az ember, aki tudja, hogyan lehet egy lopott pénzből elő(nem)állított lapot ellopni.

Előzmény: Törölt nick (8814)
anjelica Creative Commons License 2011.05.16 0 0 8813

Nagy a csend, pedig kiengedték hunvaldot. Vége a választásoknak, varjú a varjúnak nem vájja, kéz kezet mos és satöbbi :-(

Krampulák Creative Commons License 2011.05.15 0 0 8812

Ugye megbocsátjátok, ha okvetetlenkedéseimmel időnként meg-megakasztom a topik pörgését, de ajánlom figyelmetekbe:

http://www.fn.hu/kultura/20110510/sullyed_hetedik_kerulet_zaszloshajoja/

Krampulák Creative Commons License 2011.05.14 0 0 8811

Mielőtt a kerületi faliúság- és Szabad Nép-felelős meg nem fedd, gyorsan idelinkelem a Népszava interjúját. Kíváncsi vagyok, hogyan kommentálja majd az Erzsébetváros, ha ugyan létezik még egyáltalán. Mert a lapot máig nem hozták ki. (Lehet, hogy már a kekeckedőkről is van listájuk?)

http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=426602

Krampulák Creative Commons License 2011.05.14 0 0 8810
Krampulák Creative Commons License 2011.05.12 0 0 8809
Krampulák Creative Commons License 2011.05.11 0 0 8808

(8806)

Előzmény: Törölt nick (8807)
Krampulák Creative Commons License 2011.05.09 0 0 8806

Ugye megint mókázol? Ennyi pénzért - a Várhegyi-féle Prestige Média Kft. évi minimum 12 milliója, a Vitézy-klán Helyi Témájának adott 9,8 millió, plusz a szerkesztőség szokásos költségei (bérek, közterhek, víz, gáz, villany, telefon...) meg a terjesztés - joggal elvárhatom, hogy a köz javára befizeztett adómért a jövóben is hozzák ki a lakásra a cuccot. Addig meg elvagyok a nettel és a napilapokkal. A franc se fog a lap után kutyagolni. Annyira azért - ugye te is belátod - nem jó az újság, én meg már egy kicsit unom is számonként ízekre szedni. Szóval, jobb a békesség.

Előzmény: Törölt nick (8805)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!