Keresés

Részletes keresés

bad100 Creative Commons License 2002.07.01 0 0 22
az a nagy különbség, hogy akkor szépen mindenhol ment fel a benzin ára, mert a világpiacon 30$ magasan átlépte az olajár.

a mai napon csak kishazánkban nyomtak rajta uszkve 5%-ot, adóemeléssel. ha erről nem tájékoztattak volna.

és ne nézzél hülyének, és ne próbáld ezt elbagatelizálni......

mellesleg pofáznak itt elegen az izraeli-arab cirkusz okairól, ami úgy alapjaiban igazítja az olaárakat.....
de tudod az ellen kicsik vagyunk.... meg lennénk antiszemiták
de a maszop gerinctelenségeit azé má ne kelljen tétlenül néznünk....
az adómentes minimálbérbuziságot meg a minden nyugdíjasszavazat 19e forint.....

Előzmény: sz (16)
keresetlenu Creative Commons License 2002.07.01 0 0 21
Na végre valaki, aki nem értelmiségizi le Mészölyt.
Előzmény: minderbinder (11)
sz Creative Commons License 2002.07.01 0 0 20
a 15-ösre céloztam (amit én írtam, mert kettő van belőle)
Előzmény: bad100 (18)
minderbinder Creative Commons License 2002.07.01 0 0 19
Tevedsz, de nagyot. A gond az, hogy hirtelen otlettol vezerelve mindket tabor elojott egy-egy ujabb ugynoktorveny-tervezettel. (Megjegyzem, valoszinuleg ha nem hergelnek egymast, akkor mindket fel belatna, hogy nem lehet teljes nyilvanossagot adni ezeknek az ugyeknek.) A Fidesz javaslatarol meg laikusok is pillanatok alatt meg tudjak allapitani, hogy alkotmanyellenes. Az MSzP-SzDSz-e is az, csak nem annyira nyilvanvaloan. A kerdes mostmar csak az, hogy lehet-e ebben az ugyben jo torvenyt hozni. Valoszinuleg nem!

Amit a Fidesz akar egyebkent egyszeru. Ki akarja mondani, hogy mindenki bunos, aki az akkori rendszerben bizonyos vezetoi szint folott dolgozott. Mar valahol leirtam, hogy ezzel a logikaval Nagy Imre sirjat sem koszoruzniuk kellene a derek ifjaknak, hanem arra torekedni, hogy toroljek ki az emlekezetbol az egykori miniszterelnokot.

Moralrol meg enyhen szolva alsagos dolog abbol az alapallasbol kiindulva dumalni, hogy bizonyitek nelkul mindeki bunos, aki akkor vezeto volt. Megjegyzem, nem eloszor, hogy a jelenleg jobbon csapolok osszetehetnek a ket kezuket, hogy volt az egykori MSzMP-nek egy olyan szarnya, amelyik eleg sokat tett azert, hogy Magyarorszag nagyon sulyos megrazkodtatasok nelkul at tudott allni az uj politikai rendszerre. Ezzel nem azt mondom, hogy minden akkori vezetot allitsunk piedesztalra, mindossze azt, hogy itt lenne mar az ideje a rendszervaltas elotti evtizedek realis ertekelesenek, vagy legalabbis az arra valo torekvesnek.

Előzmény: bad100 (12)
bad100 Creative Commons License 2002.07.01 0 0 18
nem tudom mire célzol,

de momentán a mai napon egyenlőre ennyi történt.

Előzmény: sz (14)
sz Creative Commons License 2002.07.01 0 0 17
az első kérdőjel egy nagy pont. bocs.
Előzmény: sz (16)
sz Creative Commons License 2002.07.01 0 0 16
egyébként megsúgom, hogy most is olcsóbb a benzin, mint pl. 2001-ben volt?

akkor miért nem pofáztál ilyen vehemensen?

Előzmény: bad100 (13)
bad100 Creative Commons License 2002.07.01 0 0 15
szörnyű amit írsz........

ennyire nem alázhatod meg azokat az embereket, minket, akik akkor sem voltak hajlandóak a pártba belépni, ha tudták, hogy csak ez kell a karrierükhöz!

a példáidnál maradva....
a kádár rezsim alatt a makovecz pl. a pilisbe tervezhetett nyílvános wc-ket, meg esőbeállókat.
ha te ezt az alkotás kiteljesedésének nevezed...

te nem véletlenül türmergyula vagy? ő szokott ekkora sületlenségeket beszélni a csigakettesen.

szégyen, hogy emberek így 12 év múltával, így próbálják bjutifulra festeni ami akkor volt.

ha teccet, ne fogd vissza magad, költözz kubába, vagy albániába, esetleg észak-koreába......

senkinek sem fox hiányozni......

Előzmény: minderbinder (11)
sz Creative Commons License 2002.07.01 0 0 14
úgy látom, hogy a gondolkodás nehéz...
Előzmény: bad100 (13)
bad100 Creative Commons License 2002.07.01 0 0 13
ma mellesleg az derült ki, hogy ausztriát is beleértve[!!!] itt a legmagasabb az üzemanyagok átlagos ára.....

és ezeknek még ezt is van pofájuk a fideszre kenni....
akik nem tettek mást, csak mindig elhalasztották a törvényben előírt adóemelést. ezt megtehette volna most a szocialista frakció is, de ők nem. nekik kell az autósok további milliárdajai is, hiszen mindenekelőtt a 100 napos szemfényvesztés.....

bad100 Creative Commons License 2002.07.01 0 0 12
én meg úgy tudtam, hogy amikor leolvadt a vaj a péterről, ő akarta hevesen azonal nyílvánosságra nozni az összes nevet, hogy ámuljanak a népek......

a fidesz, szdsz és mindenki ezt támogatta, de a péter meggondolta magát, és mostmár nem akarja nyílvánosságra hozni! de ő egy ijjen ember....
egyre jobban megismerjük, csak tiszteletet ne várj tőlünk!

mellesleg tudtommal a fidesz alapvetően azt akarja, hogy ijjen jellemtelen, az előző renccer nagy túlélői ne legyenek vezető hivatalnokok, és nem az a lényeg számukra, hogy nyilvánosságra kerüljön az összes név......

teljesen humánus. aki érzi a fején a vajat, az ne menjen a nyilvánosság napfényére, csendesen maradjon meg a sötét zavarosban, és ekkor senki sem akarja majd a bukását, de morálisan ne kezdje ki a teljes társadalmat, egy féltársadalom támogatásával......
na de ez csak bizonyos IQ szint felett megy.
aki ezt nem érzi, az eccerűen nem méltó a miniszterelnöki pozícióra.....

Előzmény: paja001 (3)
minderbinder Creative Commons License 2002.07.01 0 0 11
1. Javaslom minden lelkes jobbos hozzaszolonak, hogy olvassa el Galszecsynek a legutobbi 168 oraban megjelent interjujat. Tanulsagos, es ot talan megsem lehet elfogult balosnak nevezni. Vagy ha megis, akkor lehet Antall is kriptokommunista volt?

2. Teny es valo, hogy kulonosen az 1950-es evekben sulyos torvenytelensegek voltak, es a korabbi rendszernek eleme volt bizonyos jogok korlatozasa. Ugyanakkor jo lenne mar, ha a T jobbos hozzaszolok leszoknanak arrol, hogy 1956-ot es az azt koveto eveket osszemossak a kesoi Kadar-rendszerrel.
Sajnos nincs az embernek mas valasztasa, mint eszement orultnek nevezni azt, aki mondjuk az 1970-es es foleg az 1980-as evekrol azt allitja, hogy akkortajt elviselhetetlen zsarnoksag, kemeny diktatura volt. Termeszetesen, az egesz rendszer bukasra volt itelve, de egyszeruen marhasag az, hogy itt esetleg tomegesen uldoztek volna embereket es nem lehetett boldogulni vagy alkotni csak akkor ha valaki a rendszer feltetlen hive volt. Peldakent azert lehetne egy csomo olyan politikust, tudost, muveszt, kozeleti szemelyiseget stb. emliteni a mostani jobboldalrol, akik akkor is elismert emberek voltak. Lasd mondjuk, Csurka I., Makovecz, Torocsik M., Kerenyi, Meszoly K. stb.

3. Kulonosen szerencsesnek tartanam, ha olyan alakok mint peldaul Rogan csak azutan szolalnanak meg a Kadar-rendszer ugyeben, miutan tajekozodtak az akkori viszonyokrol. A tegnapi veszpremi beszedeben peldaul arrol elmelkedett, hogy hogyan es mikent lehetett annak idejen boldogulni es elorehaladni. Ezzel csak ket bajom van. Az egyik az az, hogy kozelebe sem volt a valosagnak, amit mondott. A sulyosabb meg az, hogy milyen alapon beszel munkaval es munkavallalassal kapcsolatos dolgokrol, amikor ezek a fogalmak szamara nyilvan eletidegenek. Majd akkor vegye a szajara ezeket a kifejezeseket, ha mar egyszer volt egy komolyabb munkahelye, ahol lehuzott mondjuk 3 evet. Na jo, legyunk megengedobbek, ha legalabb kettot!

paja001 Creative Commons License 2002.07.01 0 0 10
Én még nem bántottalak, de ha ragaszkodsz hozzá. Ott vagyok és Ott vagy velem Te is.

Előzmény: Bumburnyák (9)
Bumburnyák Creative Commons License 2002.07.01 0 0 9
Kiscsillagom....a parlamentben a törvényeket a parlamanti többség hozza...jelen esetben a többség a kenyéradó gazdáid kezében van...olyan lesz a törvény, ha lesz...amilyet ők akarnak...

...menny a fenébe..

Előzmény: paja001 (3)
kaleb Creative Commons License 2002.07.01 0 0 8
Nem a kémelhárítók álltak az általad leírt rendszer élén. Sőt még a gaztetteket sem mindig az "élen állók" követték el - bár felelősségük nem kétséges - hanem a helyi emberek. X főhadnagy, Z. elvtárs és társai. Őróluk, ha jól veszem észre, máig sem esett szó, és ezután sem fog. Helyette gumicsontokkal szórakoztatnak minket.

Eközben továbbra is virulnak a személytelen és passzív szerkezetek: "sérelem érte, börtönbe zárták, megkínozták, megalázták", stb, még te is ilyeneket írsz. Ezeket a mondatokat kellene először aktív alakba tenni. Pl. így: X.Y. kihallgatótiszt (született:, an.:) ekkor és ekkor, így és igy megkínozta ezt és ezt, amire a kiképzést itt és itt kapta. Parancsot erre ez és ez adott. A szereplők ma így és így látják a történteket.

Nem hiszem, hogy ez bekövetkezne. Ahogy látom, a korábbi évtizedek tetteit is egyre inkább feledéás borítja. Már én sem emlékszem rá, hogy miként hívták azt a fehér tisztet, akik a Duna-Tisza közén embereket beásatott a földbe, majd lovakkal vágtatott át rajtuk. Azt meg sosem tudtam, hogy miként jutott el idáig, és családja hogyan dolgozta fel ezt a történetet. Ugyanezek a történetek érdekelnének az ávó és utódszervezetei egyes figuráival kapcsolatban is.

Hogy messzire ne menjünk, ki adta ki 1988-ban az utasítást arra, hogy Demszky-t és társai, férfiakat és nőket meg kell verni a Bp. V. kerületi, Szalai utcai rendőrkapitányságon? Nyilván élnek az illetők. Miért nem mesélnek? Miért nem kérdezzük őket?

Előzmény: Viffer (6)
paja001 Creative Commons License 2002.07.01 0 0 7
Mi van kolléga, Te is egy olyan "jó keresztény" gyűlölködő vagy, aki a föld születésétől kezded a beszélgetést? Tudod már réges-rég azzal kellene foglalkoznod, hogy mi lesz holnap-holnap után, és nem a föld kialakulását megelőző időkkel. Ha mindenki ilyen elborult aggyal a múltban élne, ma Te sem lennél. Valószínű, hogy a szüleid sem azzal foglalkoztak, hogy mi volt, hanem azzal, hogy mi lesz. Így lettél Te is, meg Én is.

Egyébként már megírtam egy másik topicban, hogy itt magyarországon mindenki bűnös, mert túlélte a törököt, túlélte az osztrákot, túlélte az oroszt. Nos kinek mit lehet a szemére vetni? A Te szüleid is azzal törődtek, hogy túléljék, azt ami körülöttük volt, és nem verték tovább a palávert, mert tudták, hogy annak is eljön az ideje. Most kezdjünk háborút a törkök, osztrákok, az oroszok ellen, mert megszállás alatt tartották ezt az országot és a benne lakók túlélték az uralmukat.

Beteg a lelked és beteg azoknak is akik nem a jövőnkkel foglalkoznak. Én azt szeretném, ha minél hamarabb utól tudnánk érni azokat az országokat, melyekhez csatlakozni szeretnénk.

Előzmény: Viffer (6)
Viffer Creative Commons License 2002.07.01 0 0 6
Halli !

"Most megint alkotni fog a „Benderlog” – magyar nyelven Országgyűlés - egy törvényt, mely igazán senkit sem érdekel, és a AGYAR KÖZTÁRSASÁG érdekeit nem képviseli, a magyar lakosság érdekeit sem képviseli, de néhány hisztis önkielégítését elősegíti. "

Arra a néhány hisztisre gondolsz, akit - vagy akinek valamelyik hozzátartozóját ismerősét stb. - valamilyen sérelem ért a diktatúrában ? Mondjuk börtönbe vagy munkatáborba zárták, megkínozták, megalázták, elvették a vagyonát, lehetetlenné tették az életét, és most igazságot akarnak és nem nyugszanak bele, hogy újra azok diktáljanak, akik azokban az időkben is ott voltak a népelnyomó rendszer élén ?

Jó lenne már egy kis tolerancia, ha Neked személy szerint szerencséd is volt és ki is maradtál belőle.

"A – FIDESZ-MPP és a MDF – titkosszolgálatok, illetve az államvédelem tisztjei, tagjai nevének kiadásával, TÖRVÉNYES REND ÉS ÁLLAMELLENES TEVÉKENYSÉGET valósítanak meg. "

Nem kellene ennyire aggódnod :-). Vannak ott hozzáértők, akik nem adják meg ezt az örömet az ideiglenesen hatalomra jutott ellenzéknek.

Viffer

Előzmény: paja001 (3)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.01 0 0 5
Lattam. Megint partatlan balos ujsagirok kerdeztek egy partatlan balos szagembert. Ahogy ott omlenget a fidesz gaztetteiro az nem volt semmi (az egyik musorvezeto ovatlanul megkerdezte hogy ez nem rontja e a hitelet, erre azt mondja hogy neki is van velemenye (mint partatlan szakertonek, he he he), csak akkor minek pofazik). Azert erdemes ide is beleolvasni:
www.rtlkub.hu/d209
Makogi megiscsak hazudott ?
livefast Creative Commons License 2002.07.01 0 0 4
Világos. Tehát még véletlenül sem az mszp a hibás, amiért a nehezen kiválasztott miniszterelnökjelöltje homályos múltját nem tárta a választók elé?
Á, dehogy.
Előzmény: paja001 (3)
paja001 Creative Commons License 2002.07.01 0 0 3
Egyszóval: elcsesztem!

Bocsika a T. Olvtársaktól, az irományom maradt le, mert még egy kicsit kapkodok. Most is siettem és nem figyeltem arra, hogy mit csinálok.

Szóval - a MAGYAR KÖZTÁRSASÁG megalakulása után - Nagy Lajossal (BIZTONSÁGI SZOLGÁLATOKAT megalakító) készített „KERESZTTŰZ” (MAGYAR ATV) c. műsorra akartam egy két megjegyzést írni, de a hülyeség és kapkodás, úgy látom, megbocsáthatatlan bűn.

Nos számomra az egészből az jött ki, hogy a FIDESZ megint bohóckodik, és sikeresen tereli a közvélemény figyelmét, olyan irányba, amely lehetővé teszi számukra a saját baromságaik eltakarását.

Most megint alkotni fog a „Benderlog” – magyar nyelven Országgyűlés - egy törvényt, mely igazán senkit sem érdekel, és a AGYAR KÖZTÁRSASÁG érdekeit nem képviseli, a magyar lakosság érdekeit sem képviseli, de néhány hisztis önkielégítését elősegíti. A – FIDESZ-MPP és a MDF – titkosszolgálatok, illetve az államvédelem tisztjei, tagjai nevének kiadásával, TÖRVÉNYES REND ÉS ÁLLAMELLENES TEVÉKENYSÉGET valósítanak meg.

pityukavagyok Creative Commons License 2002.07.01 0 0 2
paja001 == fikanick == 00!
Előzmény: paja001 (-)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2002.07.01 0 0 0
Na megint egy pszihológiai projekciós topic:

A semmi ürügyén mindenki kiadhatja magából az örültségeit.

Előzmény: paja001 (-)
paja001 Creative Commons License 2002.07.01 0 0 topiknyitó

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!