Keresés

Részletes keresés

szlivka Creative Commons License 2004.07.28 0 0 386

A Pólus HOtelben 7.000.-Ft 4 alkalom (havi bérlet), de szerintem az neked messze van...

...és persze ezekben a díjakban benne van a mama is, sőt itt a Pólusban akár plussz egy fő is (apuka), de szerintem ez máshol is.

Előzmény: Bridzsi28 (385)
Bridzsi28 Creative Commons License 2004.07.28 0 0 385

Sziasztok!

 

Én még ugyan csak most vagyok terhes, de mivel mindenképpen szeretném én is vinni a gyerekemet úszásra, szeretném megkérdezni a következőket.

Hozzánk   a Rubin nagyon közel lenne, és elég jókat is írtatok róla, az érdekelne, hogy a 10.800 Ft az hány alkalmat jelent egy hónapban és mennyi ideig tart egy foglalkozás? Benne van ugye a mama díja is? És ha ez drága, akkor hol tudtok olcsóbbat és mennyiért? Halottam, hogy a Novotel is foglalkozik ilyennel. És a Campónánál hol van csecsemőúszás és mennyiért?

 

köszi

Előzmény: Döby (380)
mzsperx Creative Commons License 2004.07.25 0 0 384
hát addig is érdemes kihasználni :-D
Előzmény: Döby (383)
Döby Creative Commons License 2004.07.25 0 0 383
Ilyen hozzájárulásom nekem is van, de sajnos csak addig jár amíg a TGYÁS, az meg ugye csak fél év. :-((
Előzmény: mzsperx (382)
mzsperx Creative Commons License 2004.07.25 0 0 382
számlát is adnak, akár egyéb sporttevékenységről, a páromnak van ilyen juttatás, na így nem ő jár, hanem a lánya :-)
ReZi Creative Commons License 2004.07.25 0 0 381

Szia Döby,

bizony, drága. :-( Viszont azt nem tudom, mondták-e, hogy alapitványi támogatásnak minösül, év végén adnak igazolást, és az SZJA-bevallásodban beállithatod, valamennyi visszajön belöle. Persze nem sok, de ez is valami.

 

Majd tájékoztass, hogy döntöttetek!

Előzmény: Döby (380)
Döby Creative Commons License 2004.07.23 0 0 380
Na, csak hogy tudjátok a fejleményeket: Ma megjártuk a Rubint hotelben a bébiuszi tájékoztatót. Még nem íratkoztunk be, mert most csak hüje időpontokban indul a kezdő csoport meg orvosi igazolásunk sincs. Talán az augusztus végi lesz a nyerő. De még nem döntöttem, mert szimpik + minden, de akkor is q..a drága a 10.800 Ft egy hónapra és mint mondták 3 hónap a kezdő csoport... Szóval most úgy döntöttünk, hogy megnézzük a HófehérFókáék tájékoztatóját is és utána döntünk..
keserke Creative Commons License 2004.07.20 0 0 379

Kedves Mzsperx!

 

Nagyon szépen köszönöm!

 

(Ez a téma itt tényleg nagyon off.... ;0) )

Előzmény: mzsperx (373)
MentátNé Creative Commons License 2004.07.19 0 0 378

Ígérem, hogy tényleg befejezzük.

Azt mondom erre, hogy az a hsz. amire ragáltam teljesen általánosítva van és tényleg az, hogy "levisszük a medence aljára és elengedjük ", majd " nem semmi látvány ahogy..." - nem akarok állandóan idézgetni - egyrészt nem a valóságot mutatja, mivel ahogy írtam nem mindegy milyen mélyre viszed és hogy hogyan engeded el. Itt szó sincs olyanról, mint amit az általad linkelt oldalon írnak, hogy bedobják a vízbe, stb., a másik, hogy nem azt írtad, hogy a te gyereked szerinted az életéért küzdött, hanem hogy ez a feladat olyan, hogy küzd a gyerek az életéért. Ez erősen általánosítás és attól, hogy ezt te így érzted nem feltétlen van így.

 

Egyébként a Hófehér Fókához bárki elmehet megnézni egy foglalkozást és eldöntheti, hogy tetszik -e neki vagy sem. Eddig sem volt igazi tumultus, szerintem ezután sem lesz.

 

Sok sikert mindenkinek az úszáshoz:

Mentátné 

ReZi Creative Commons License 2004.07.19 0 0 377

Szerintem itt már baromira unnak miket, úgyhogy Hófehér Fóka kontra Kolavits-ügyben ez az utolsó közlendöm.

Ha figyelmesen olvastad volna amit irtam, rájönnél, hogy végig a saját gyerekemröl beszéltem. Azt pedig én tudom, hogy mit láttam. Azt, hogy halálra váltan, minden erejét megfeszitve küzd a levegöért. Az pedig, hogy közben körülötte kalimpálok a kezeimmel, nem sokat segit rajta. Tudod, szerintem is durva.

Attól még a Te gyerekeid mosolyoghatnak a viz alatt. Az enyém nem ezt tette. Pont.

Előzmény: MentátNé (376)
MentátNé Creative Commons License 2004.07.19 0 0 376
Tudod ReZi, az a helyzet, hogy a megfogalmazás kissé durva. Én nem akarok más helyeket leszólni itt, de a tumultusról nemrég kaptam egy magán emilt, hogy van ahol 15 percet kell várni a pelenkázóra, zuhanyzóra, stb. Ez egy magánvélemény és messze nem olyan " súlyos ", mint az, hogy  azt látod, hogy a csecsemő az "életéért küzd ". Ez azért nagyon durva megfogalmazás.
ReZi Creative Commons License 2004.07.19 0 0 375

Nahát, mit találtam:

http://www.nandu.hu/Magyar/Hasznos/Babauszas/babauszas.htm

Nem kell végigolvasni, elég a 2. pontot.

Ezek szerint nem vagyok egyedül a "baromságaimmal".

Most pedig elvonulok...

 

Szegény Döby, most döntsél...

 

U.i.: nem én vagyok Noll Andrea.

Előzmény: MentátNé (372)
ReZi Creative Commons License 2004.07.19 0 0 374

Annál alaposabban nem tudok utánanézni, mint hogy kipróbálom. Ott voltam, láttam a gyerekem arcát. Egyszer megcsináltam vele, másodszorra nem. Orditott, mint akit nyúznak. Fogtam, kihoztam a medencéböl, és többet nem mentem vissza vele.

Mint irtam, nekem is járnak oda ismeröseim, és meg vannak vele elégedve.

Döbynek is azt irtam, nézze meg mindkettöt, aztán döntsön.

Én semmi pénzért nem vinném oda a gyerekemet még egyszer, inkább vesszen az a búvárreflex...

Szerintem ez a topic arról szól, hogy tapasztalatot cserélünk. Az én tapasztalatom azon a bizonyos helyen elég rossz volt, és ezt le is irtam. Nem hiszem, hogy bárkit is elrettentenék a bébiúszástól, hisz - mint irtam - én is hordom a gyereket 8 hónapja, csak éppen nem oda! 

Előzmény: MentátNé (372)
mzsperx Creative Commons License 2004.07.19 0 0 373
naszóval :-)
ha eldbhatóst akarsz, nem nagyon van más választásod :-)
ha gyakran akartok strandolni, én inkább vennék egy moshatóst. a brendonban tudsz venni. kushies a márkája.
mi eddig szenvedtünk az eldobhatóssal, most vettünk ilyen moshatóst.
Előzmény: keserke (371)
MentátNé Creative Commons License 2004.07.19 0 0 372

"Nem semmi látvány egy három hónapos, ahogy küzd az életéért..."

 

Nem szoktam ilyet mondani, de azt hiszem, hogy most lemondok ezen topik olvasásáról. Ennek a mondatnak semmi, de semmi alapja nincs. Mint írtam, nekem 4 gyerekem járt a Camponahoz úszni és tapasztalatból mondom, hogy szó sincs arról, hogy küzdene az életéért. Ez egy BAROMSÁG!!!! Nagyon sok gyerkőc, köztük az én legkisebb gyerekem is szinte nevetve jön fel a víz alól, nyoma sincs sírásnak. A nagyok azóta imádják a vizet, ha annak idején az életéért küzdöttek volna, bizony erősen megútálták volna. Mielőtt valaki ilyen ostobaságot leír, nézzen a dolognak alaposabban utána, máskülönben feleslegesen ijeszt el szülőket a bébiúszástól.

Ja és a medence alja az kb azt jelenti, hogy a baba feje 30 centire van max. a víz felszínétől, azonkívül a kezünk végig ottvan a baba feje mögött és mellkasa előtt, hogy ha megfordulna vagy bármi nem úgy működne azonnal ki fel lehessen hozni a víz alól.

 

Mentátné

Előzmény: ReZi (370)
keserke Creative Commons License 2004.07.19 0 0 371

Sziasztok!

 

Ne haragudjatok hogy offolok, de holnap a másfél éves csemetémmel szeretnénk strandra menni.

Még pelusos, és természetesen a vízbe nem szeretném meztelen vinni. Gondolom ez érthető.

Tudnátok nekem tanácsot adni, hogy melyik a legjobb "úszó" pelus? És hol lehet kapni? Na és persze mennyiért?

A DM-ben tudok Huggiest, 20 db 2000 Ft. Nekem az egy kicsit drágának tűnik. Vagy nem az?

(Biztos volt már ez a téma, de bocsi, nincs időm végigolvasni az egészet)

ReZi Creative Commons License 2004.07.17 0 0 370
Ja, és nem elrettentésül, de eszembe jutott még egy számomra megrázó élmény. A Camponánál van egy gyakorlat, ami úgy néz ki, hogy a gyereket levisszük a vizbe a medence aljára, aztán elengedjük, és nézzük, ahogy magától fölevickél. Nem semmi látvány egy három hónapos, ahogy küzd az életéért...
Előzmény: ReZi (369)
ReZi Creative Commons License 2004.07.17 0 0 369

Az edzönk az ottani csecsemöúszás "atyja", Karsay Ferenc volt. Nem mondanám, hogy bunkó volt, szerintem ö egyszerüen úgy gondolja, hogy a cél szentesiti az eszközt (búvárreflex mindenek felett). Én viszont nem vagyok hajlandó egy orditó gyereket a viz alá nyomni. Tudom, hogy sokakat nem zavar, nekünk is jár ismerösünk oda régóta, és szeretik. Nem vagyunk egyformák.

Tény, hogy vannak elönyei, valóban olcsóbb, egész nap mehetsz, amikor neked jó, a "bérlet"-rendszer is jobb, a Rubin viszont szerintem sokkal-sokkal gyerekközpontúbb. Sokkal családiasabb is, állandó csoportok vannak, ismerik egymást a gyerekek + a szülök is. Nincs az a tumultus sem az öltözöben.

 

Összefoglalva, én azt tudom neked tanácsolni, hogy próbáld ki mindkettöt, aztán eldöntöd. Én a Rubint nagyon ajánlom! Ma is voltunk, szuper volt. :-)

Előzmény: Döby (368)
Döby Creative Commons License 2004.07.16 0 0 368
Hmmm, mostan akkor mit tegyek? Mentátné szerint meg jó... :-(( Nem lehet, hogy az edző volt bunkó? Melyik tartotta nektek az úszást? (a rubinnal csak az a "bajom" hogy drágább...)
Előzmény: ReZi (367)
ReZi Creative Commons License 2004.07.15 0 0 367

Döby, mi tavaly szeptemberben kezdtünk a Camponánál, akkor volt a fiam 3 hónapos, a második foglalkozás felénél kijöttünk, és többet nem is mentünk vissza. Nekem nagyon nem tetszett az ottani hozzáállás - "természetes, hogy sir a gyerek, majd megszokja, vigyük csak viz alá", nekem úgy tünt, hogy a cél csak az, hogy a gyerekbe a búvárreflexet bebetonozzák.

Egy hónap szünet után kezdtünk a Rubinban, most már 8 hónapja járunk, a fiam imádja, sirás soha nem volt, itt nem eröltetik a gyereket, ha nincs kedve, nem kell csinálni semmit, az a cél, hogy szeresse a vizet, és jól érezze magát. A búvárreflex sem feltétel, 1 éves gyerekkel is el lehet kezdeni, gond nélkül megtanultak merülni.

ReZi

Előzmény: Döby (357)
rollller Creative Commons License 2004.07.12 0 0 366

off: nem a paratol lesz beteg, hanem a meleg paraban gyorsan szaporodo cuccoktol, es attol se biztos, hanem csak hajlamosit, az obstruktiv bronchitisz alapbol az egy ev alattiak betegsege, aki erre hajlamos, annal _minden_ leguti fertozesveszelyt probalnak elkerultetni, igy a leguti fertozesveszelyes idoszakokban a kozossegbemenest ugyanugy, ahogy pl az uszoda levegojeben levo virusokat egyebeket, es mivel a bebiuszas epp a buvarreflexet hasznalja ki, ezert az uszodai levegovel valo kockaztatas kockaztatas, mert amire egy leguti gondokkal kuzdo csecsemonek szuksege van, az a legzeskapacitas novekedese leegyszerusitve, azt pedig a normal uszasoktatas tudja majd biztositani, mentatne, ha a mozgasfejlodes miatt fontos az uszas, akkor valszeg nem tudsz mas dontest hozni, de en azert fontosnak tartom, hogy ez is egy szempont, sokszor kell ilyen melyik-karomat-vagjak-le donteseket hozni, szerintem legalabb az ember tudja, hogy ilyen dontest hoz szvsz on

 

Előzmény: MentátNé (364)
Angiszeged Creative Commons License 2004.07.12 0 0 365

De az uszodában meleg pára van, Nektek viszont gondolom hideg párásítót javasoltak. A meleg pára tele van baktériummal, ami egy amúgy is sérülékeny tüdőre veszélyes.

Sztem a mozgásfejlődésben nem játszik AKKORA szerepet a víz. Dévényéknél a legjobb helyen van. Otthon is sokmindent lehet csinálni egy jól teleengedett kádban, Én a helyedben_biztos nem vinném Őket. De nem vagyok a helyedben:)

Előzmény: MentátNé (364)
MentátNé Creative Commons License 2004.07.12 0 0 364

Ugyanakkor azt is mondták, hogy párásítsuk a szobát. Szóval nemigazán értem a dolgot.  Bencus is obs. bronchitises, ő egész évben folyamatosan sprayt használ, viszont kruppos is volt így neki is párásítani kell. Én semmi változást nem vettem nála észre a pára miatt. És Gergőn sem. Egyébként egy jobb usziban ( az aquincumi is ilyen szerintem ) nem túl párás a levegő, mert szellőztetik vagy cserélik vagy mittudomén. A régi uszinkhoz képest sokkal szárazabb. Amúgy pedig Törökbálinton nekünk azt mondták, hogy ilyen kicsi korban az obs. bronch.  lehet attól, hogy kicsi még és ettől eleve szűkebbek a légutai.

Gergő egyébként az otthoni kádban meg sem mozdul, az usziban is most iszonyúan feszengett, sokat függőlegesen lógatni a vízbe, meg hintáztatni benne, azt meg a kádban nem nagyon lehet. Reméljük nem lesz beteg tőle. Néha kicsit úgy érzem, hogy vajon melyik karomat vágják le. Egyik sem jó megoldás.

Előzmény: Angiszeged (363)
Angiszeged Creative Commons License 2004.07.12 0 0 363

MEntatné ne csináld már!

Az orvosok sokmindent mondanak, ezt Te jól tudod. Mindennek utána kell olvasni! Ha Én mindent betartottam volna, amit mondtak Nekem, vagy mondanak, lehet, nem itt tartanánk VIrággal.

GOndolom arra gondolsz, mikor mondod, h Gergőnek szüksége van az úszásra, h a mozgásfejlődését elősegíti. Na akkor engedjétek tele a kádat, és abban csináljátok a gyakorlatokat. Mi ezt tettük Virággal, lebegtettük, kiválóan fejleszti a mozgást, az egyensúlyérzéket, ezért nem kell elhordani egy párás uszodába, ami potenciális veszélyt jelent a légztésére!

 

Előzmény: MentátNé (361)
mzsperx Creative Commons License 2004.07.12 0 0 362
döby, mi az almássy térre járunk.
Előzmény: Döby (357)
MentátNé Creative Commons License 2004.07.11 0 0 361
Kicsit aggódom akkor, de nincs mit tenni, Gergőnek kell az úszás egyéb problémák miatt. A gáz, hogy neki a füle miatt sem lenne ajánlott, így eleve nem rendes bébiúszást csinál, nem megy a víz alá. Majd imádkozom, hogy nem legyen gond vele.
rollller Creative Commons License 2004.07.11 0 0 360
svabhegyi gyermekgyogyintezet - torokbalinti pulmonologiai szakrendeles.
Előzmény: MentátNé (359)
MentátNé Creative Commons License 2004.07.11 0 0 359
Ezt nemigazán értem, ugyanis nálunk sajna jelen van az obs. bronchitis, többször kellett már spray-nünk a fiúkat, pedig még csak 5 hósak, mégis mindenki - a kezelőorvosok is - javasolják a bébiúszást. Ezt neked ki mondta?
Előzmény: rollller (358)
rollller Creative Commons License 2004.07.11 0 0 358
az uszast igen, a bebiuszast nem, amugy bebiuszas korban ritka az asztmas gyerek, (1 eves kor alatt szerintem nincs is meg effele diagnozis ha jol ertettem) csak asztmatikus tunetei lehetnek vagy ugynevezett obstruktiv bronchitiszre lehet hajlamos stb., na az effele gyerekeknel a bebiuszas ellenjavallt, az uszoda paras levegojeben virulo virusok-bakteriumok okan, az asztmas gyerekeknek valoban ajanlott az uszas, de a legzesfunkcio, tudokapacitas erositese miatt, azt azonban csak a valodi uszasoktatas biztositja, a bebiuszason a legzes nincs fokuszban (maganvelemenyem: es amugy en kifejezetten merges vagyok, miota mindezt tudom, hogy sehol es semelyik bebiuszasoktato meg csak meg se emliti ezt az aprosagot, hogy ha van effele gond, tessek kezeloorvossal egyeztetni) 
Előzmény: MentátNé (348)
Döby Creative Commons License 2004.07.11 0 0 357
Mzsperx, Ha nem a Rubinba akkor hová jártok? Nekem a honlap alapján szimpinek tűnik a Nagytétényi is, de még nem döntöttem. Nem tudom igaz-e amit az öreg úszóedző mondott, de szerintem ha a gyerek megtanulja, hogy miként kell lenni a vízben ill. megtanulja hogy nem kell félni akkor már megérte a bébiúszás. Aztán az igazi úszás majd jöhet később. Szerintem.
Előzmény: mzsperx (354)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!