Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Egyetertek az elottem szolokkal, az Akvarium-nal meg en sem lattam jobbat Szpecnaz temaban (persze ez nem azt jelenti, hogy nincs is).
Üdv népek,
ha valakit érdekel ez a klasszikus, dobjon egy emilt. Előkerült villanyon ;-) És fut egy projekt pár katonai témájú villanykönyvre, a keegan-ek ;-), vagy a patkányháború pl.
Szupervigyorodnak üzenem, hogy szégyellje magát, ha nem kevesebb mint 3 diga civilista képes volt arra, amit ő meg se próbált (azaz kijutni a tett helyére). Tényleg korai lenne még ezt a brigádot professzionális hadseregnek nevezni, ha a magunkfajták űberperformálják.
Azt meg csak egész halkan suttogom ide, hogy a Nagy Ember szupercsövével 100 méteren 2 centit hibáztam egy nem kontrasztos célon (életem első lövése volt bolt action cuccal!!!, és egyből milyen ásszal :-))))
Utána a "diákok" csöveit és kipróbáltam, és ahhoz képest, hogy milyen ritkán jutok hozzá, hogy is mondjam csak, nem voltak meggyőzően jobbak. És ez nem az akarna lenni, hogy mekkora király vagyok, hanem hogy a TITÁNOK NEM GYAKOROLHATNAK ELEGET!!!
(Ha a szupervigyorod megijed 2 centi hótól, akkor persze mit csodálkozzak)
Bocs, ez nem neked szól, de gondolom sejted, kiknek...
EN nyakig Matternhorban becsattogtam az irodaba, mint egy amator sarkkutato, erre kedves szupervigyorom kozli, hogy ellenorizhetetlen felderitesi adatok arra utalnak, hogy Tatabanya magassagaban jeg-az-uton korulmenyek nehezitik (eredetiben: prevent!) a mokahely megkozeliteset. Par perces psyops hadviselem kudarca utan visszavonultam sarkomban es csendes dulassal-fulassal toltottem a napom hatralevo reszet. Koszonom szepen, hogy elmondod, hogy milyen jobol-szepbol es mokabol maradtam ki... It will MAKE my day.... NC:)
Hóban ti már nem operáltok? Pedig mesés volt, nemcsak a Nirvána volt ott, hanem két tag a Leicától, egy vagon távcsővel. Én meg nem csak jattoltam a Nagy Emberrel, de még a csúzlijával is lőhettem :-P
én a baráti alfa-kentur-szexon bnaprendszer ötödik bolygójáról jötem!
Sejtettem, a hejesírásódbol :-)))) Egyébként visszatérve a múltkori doksivadászatra, a haditechnika mailboxa meg van forwardolva egy nemlétező/nem működő freemailesre, és jól visszapattanak róla a levelek :-(
Viszont sikerült papiron szerezni jó kis ballisztikai doksikat, igaz csak 7.62-es skulókra. Érdekes módon azt a ruszkik tesztelték/mérték ki szépen, és vagy 50 évvel ezelőtt.
De nem azért vicces, mert gyerek, hanem, mert kissé érdekes a helyesírása, és kevés az ismerete. Ha nyelvtanilag helyesen írt volna, akkor talán komolyabban vettétek volna.
már csak az a fránya ballisztikai koefficienst kéne kitalálni. Ami mellesleg sebességfüggő, azaz jó eséllyel is csak egy átlagos érték. Nem egyszerű ez a móka, az tisztán látszik.
Pályaadatok kellenek, adott távolságig eltelt repülési idő, pályamagasság, adott távolságon mért lövedéksebesség, ilyesmi.
Viszont ezeket csapatkörülmények között elég macerás, ha ugyan nem lehetetlen kimérni. MIvel a kapcsolódó szabályzatot, vagy a fejlesztési doksikat nem láttam, ezért csak tippelem, hogy ezeket a vizsgálatokat megcsinálták, dokumentálták.
Persze a legegyszerubb egy mar letezo doksit elkerni, de ha ez valamiert nem megy, szerintem csak 2 nem trivialis dolgot kell tudni: a ballisztikai egyuthatojat a loszernek es a kezdosebesseget. Innentol kezdve mar eleg megmerni a tavcsomagassagot es valami programmal (pl. www.ballistics-software.com/shoot.htm) ki tudod magadnak szamolni a roppalyat.
Jepp, részben marketing, részben kevés. HOgy magyarul mondjam az "egylövéses" találatokhoz ezek elég keveset adnak hozzá.
Pályaadatok kellenek, adott távolságig eltelt repülési idő, pályamagasság, adott távolságon mért lövedéksebesség, ilyesmi.
Viszont ezeket csapatkörülmények között elég macerás, ha ugyan nem lehetetlen kimérni. MIvel a kapcsolódó szabályzatot, vagy a fejlesztési doksikat nem láttam, ezért csak tippelem, hogy ezeket a vizsgálatokat megcsinálták, dokumentálták.
A viccet félretéve, csúzlik azok vannak, úgyhogy kép is tud lenni rogyásig. Műszaki doksi kell, vagy kénytelenek leszünk hetekig tesztelni, az meg nagyon macerás, ha egyáltalán össze tudjuk szervezni. Főleg a röppálya és az irányzóvonal közti távolságok érdekelnek a röppálya különböző szakaszain, ne adj isten különböző időjárási viszonyok között.
Vagy utópia lenne, hogy ilyen létezik? Nem kell maga a doksi, főleg ha szig biz. elég ha tudjuk, kinek van ilyen, onnantól meg hivatalos úton csak utolérjük az illetőt.