Keresés

Részletes keresés

Kristi31 Creative Commons License 2014.06.15 0 0 69394

megtaláltam,ez az  :

http://painting-crafts.com/deco-art-acrylic-sealer-finisher-12-oz-matte-spray-flammable.html

de ezt megint csak a világ végéről lehet rendelni :( Szerintetek van ennek "hazai" megfelelője? 

Kristi31 Creative Commons License 2014.06.15 0 0 69393

Ma próbálkoztam a dekuragasztós visszadörzsölős módszerrel ,nekem nem lesz szép és sajnos sok helyen visszadörzsölöm a mintát is pedig nagyon óvatos vagyok.A pentacoloros dekuragasztó nem jó mert a víz egy idő után visszaoldja :( Most próbálom másik ragaccsal.Viszont találtam egy videót itt is tök egyszerűen átviszi a mintát csak azt nem tudom kitalálni mi a spré amit használ hozzá?

https://www.youtube.com/watch?v=LJ7-RAl-pSo

Kristi31 Creative Commons License 2014.06.14 0 0 69392

Vodkát??:) Hát az pont nincs itthon.Elvileg a jövőhéten kész lesz az itthoni nyomtatóm ,azzal még megpróbálkozom hogy ennek a nyomatát oldja-e a körömlakklemosó.

Előzmény: 4Hópihe (69391)
4Hópihe Creative Commons License 2014.06.13 0 0 69391

a leánykám már egy másik generáció és remek nyelvtudással külföldi oldalakon remek információkhoz jut....

és legujabb hire éppen ide vonatkozik a te kérdéskörödhöz...

vodkát használnak

Előzmény: Kristi31 (69390)
Kristi31 Creative Commons License 2014.06.13 0 0 69390

csak  a körömlakklemosóval de az nem jó,más vegyszerem nem nagyon van itthon de ha van ötleted mi oldhatja a festéket kipróbálom.Ha viszem a nyomtatóm szervizbe megkérdezem ott talán van valami ötletük mivel lehet oldani a festéket :)

Előzmény: szuszetti (69389)
szuszetti Creative Commons License 2014.06.12 -1 0 69389

A céges nyomtató nyomatát próbáltad már oldani valamivel?

Előzmény: Kristi31 (69388)
Kristi31 Creative Commons License 2014.06.11 0 0 69388

Ez volt az kösziiiiiiii:))))) Holnap nyomtatom is már ki!

Rendelek ilyen vizes transzfer fóliát, a céges lézeres nyomtatóval nyomikázok rá, aztán majd megírom mi lett belőle:)

Előzmény: szuszetti (69387)
szuszetti Creative Commons License 2014.06.11 -2 0 69387

Kukk csak ezt meg, ez igencsak jó anyag!

http://wmhobbi.blogspot.hu/2008/08/hogyan-keverjnk-szneket.html

Node pont lézeres nyomtató kellene...! Annak a festékét oldják fel az említett oldószerek és azt lehet átvasalni is.
Nem lézeres nyomtatóm nincs itthon, nem tudom, hogy azt a víz visszaoldja-e annyira, hogy lehessen transzferálni a nyomtatást...

Előzmény: Kristi31 (69386)
Kristi31 Creative Commons License 2014.06.11 0 0 69386

A  szomszéd nyomtatóját kértem el egy canon akármi ezer éves gépszörny:)Mivel itthoni nyomtatás nekem nem megoldott próbáltam mást keresni,mivel a cégnél csak lézeres nyomtató van :P

Közben nyomoztam találtam ezt:

http://signdepot.eu/hu/vasalhato-transzferpapirok-lezernyomtatohoz/527-paropy-cl-water-slide-vizes-transzfer-papir.html

Ez  nem olcsó viszont ha  működik akkor  elég egyszerűnek tűnik:) 

A deku kisokos sajnos már nem elérhető próbáltam ott keresni,de sebaj feltalálom magam majd valahogy színkeverésnél:)

Előzmény: szuszetti (69385)
szuszetti Creative Commons License 2014.06.11 -2 0 69385

Az alkohol eléggé más, mint az acetonos oldószerek, sajna normális, hogy nem oldotta vissza...

Milyen nyomtatóval nyomtatsz? Egyes lézeresek a fekete festékbe is kevernek a színes patronból, ilyenkor jobb, ha nyomtatásnál csak fekete színnel nyomtatsz. A színes patronok és a színes nyomatok általánosan kevésbé jól transzferálhatóak.

Lehetséges további lépések:

-próbáld meg (ha van otthon) terpentinnel és/vagy lakkbenzinnel visszaoldani

-fénymásoltasd le a mintát - és próbáld azt visszaoldani

-szerezz fényes papírt, vagy fényes műnyomó papírt és az arra kinyomtatott (lézeres) nyomatot vasald át a felületre. Működhet a sütőpapírra nyomtatás és a matricapapír hordozójára történő nyomtatás is (nálam az utóbbiakat nem szeretik a nyomtatók itthon)

-örülj az oldhatatlan festékednek és a nyomatot használd decoupage papírként :)

Igen, a visszakapirgálós módszer működik mindenféle olyan decoupage ragasztóval, ami lakk is, mert az meg tud annyira száradni, hogy ne oldódjon vissza a papír vizezésekor. Előfordul, hogy kifehéredik a ragasztólakk réteg, ha víz éri, de az még nem visszaoldódás és száradás után ismét áttetsző lesz a réteg (jó esetben).

Nem tudom, hol van a színkeverős anyag, talán a decoupage kisokos része lehetett. Azt sem tudom, hol lehet :)

Előzmény: Kristi31 (69384)
Kristi31 Creative Commons License 2014.06.10 0 0 69384

Sajnos nem maszatolja el :( Még tiszta alkohollal sem.Hát ez szívás,bár annyira egyszerűnek tűnt biztos voltam benne hogy nekem nem fog menni.Sajnos a másik módszer amit találtam ,a papír visszadörzsölése nekem túl időigényesnek tűnik.Csináltam próbákat és nem is lehet teljesen eltávolítani a fehér részt,így csak akkor használható az a módszer ha mindenképp lekenem valami lakk félével ami talán eltünteti a papírnyomokat.Néztem a stamperia transzfer papírokat még talán jók is lennének,de a ragasztóját nem akarom megvenni 1600 pénzért,sima dekopázs ragasztó nem jó hozzá?

Esetleg van-e más módszer amivel ezt a transzfer technikát meg lehet oldani?

+mint régi motorostól kérdezem :) volt itt régen egy fényképekkel meggazdagított színkeveréses kisokos,nem találom sehogy sem, esetleg nincs ötleted hol találhatok rá?

Előzmény: szuszetti (69383)
szuszetti Creative Commons License 2014.06.10 -3 0 69383

Egy kinyomtatott papírlapon próbáld meg a nyomtatást elmaszatolni a körömlakklemosóddal. Ha nem oldja azt fel, akkor transzferálni sem fogod tudni.

Nem minden nyomtató festékét oldja a lakklemosó, ráadásul nem minden lakklemosó használható.

+1 az acetonnal visszaoldható nyomatoknál is minél frissebb a nyomtatás, annál jobban visszaoldható a minta

Előzmény: Kristi31 (69382)
Kristi31 Creative Commons License 2014.06.09 0 0 69382

sziasztok

Nagyon rég nem jártam erre ,de mostanában ismét elkezdtem kreatívkodni,nagyon tetszik a transzfertechnika találtam egy nagyon jó videót ahol körömlakklemosóval szedik le a nyomatot de nekem sehogy sem sikerül,tintasugaras nyomtatóval nyomtatott minta még csak halvány nyomokban sem látszik.Ez lenne a videó van esetleg ötletetek miért nem sikerül nekem?

https://www.youtube.com/watch?v=9RxwDBa7igk

freyya Creative Commons License 2014.04.05 0 0 69381

Nem azért kell, hogy mosható legyen, hanem mert a matt festéknek valahogy olyan "nincs még kész" hatása van, nem szép. Oldószeres lakk lenne itthon, csak azt meg benti dolgokra nem szeretem használni, mert napokig veszettül büdös. Viszont közben rájöttem, hogy a decoupage ragasztó sem repesztett tovább (pár ilyen repesztett felületet dekupázsoltam), és az száradás után fényes lesz.

Előzmény: szuszetti (69380)
szuszetti Creative Commons License 2014.04.05 -3 0 69380

Öööööö....most nem értjük egymást :)
Nem azt mondtam, hogy a festék repesztésére használt replakkal lakkozz, hanem azt, hogy oldószeres lakkal lakkozz :)

A repesztőlakk visszaoldódik víz hatására, lakknak nem használható

Előzmény: freyya (69379)
freyya Creative Commons License 2014.04.05 0 0 69379

Látod, ez eszembe sem jutott, hogy magával a repesztővel lakkozhatnám le a tetejét is, nem is kellett volna akrillakkot vennem. Zseniális ötlet, köszönöm!:)

Előzmény: szuszetti (69377)
szuszetti Creative Commons License 2014.04.05 -1 0 69378

Jó lehet a tapétaragacs is, de ha csak egyetlen dolgot készítesz, akkor is érdemesebb egy pici kiszerelésű decoupage ragasztólakkot vásárolnod.

Kültérre a barkácsboltos kültéri lakkok adnak vállalható védelmet, nopláne, hogy az említett tárgyaid nagysága miatt árban is jobban jársz azokkal.

Nyomtatás: keress itt rá, lehet szalvétára is nyomtatni, de az erezet és a struktúra transzfer technikánál is jól látszik (szintén itt keress rá).

Előzmény: vohomurka (69375)
szuszetti Creative Commons License 2014.04.05 -2 0 69377

Oldószeres lakkot nem repeszt meg (normál esetben) egy köztes repesztő sem - érdemes lenne azzal felüllakkoznod a repesztésedet, és az fényes is.

A kosárkánál jó lehetett volna egy fújós festék is, de az ára talán nem ér meg egy korrekt fehér felületet :)

Előzmény: freyya (69376)
freyya Creative Commons License 2014.04.04 0 0 69376

Nagyon szépen köszönöm! Egyelőre maradt sárgásan a kosár, családtagok szerint "patinás", hát nem tudom, nekem jobban tetszene törtfehéren. Sajnos nem tudok rendesen hozzáférni minden oldalról, mert vékony faréteggel bélelve van a doboz, és azon van kívülről ez a fonott rész.

Abban még esetleg tudnál segíteni, hogy repesztett felületet mivel lehetne lelakkozni? Repesztőlakk segítségével antikoltam egy fiókot, viszont a repesztőlakkra az volt írva, hogy csak matt akrilfestéket repeszt. Nagyon matt lett a végeredmény, szerettem volna fényesebbre, lekentem akrillakkal, de szerintem a festékrétegen keresztül még azt is megrepeszthette a repesztőlakk, mert sima, lakkozott felület helyett összevissza mállik és recés az egész. Milyen lakkal lehet ilyenkor lekenni, amire nem hat a repesztő?

Előzmény: szuszetti (69374)
vohomurka Creative Commons License 2014.03.30 0 0 69375

Üdvözlök Mindenkit!

Szeretnék fára felvinni képet úgy, hogy a fa  erezete látható maradjon legalább halványan.A képet lézernyomtatóval készíteném el.Próbálkoztam pauszpapírral, de nem jött be.Olvastam valamit a neten, hogy rizspapírral menne talán a dolog, de fogalmam sincs hol tudnám beszerezni A4 méretben.Azt szeretném még kérdezni, hogy tapétaragasztó / pl.Metylan / jó-e a ragasztásra, vagy mással esetleg lehetne-e jobb eredményt elérni?Mivel tudnám esetleg "időjárásállóvá" tenni a képet ha kültérre szeretném használni a képpel díszített tárgyat, ládát, faképet, vagy bútort?

Köszönöm előre is a segítségeteket!

szuszetti Creative Commons License 2014.03.30 -1 0 69374

A vessző kosárfonáshoz való beáztatásánál is engedi azt a sárgás-zöldes levet kezelés nélkül is sajna. Elvben az első akril, ami ugyan feloldja, meg is köti azt a színt, a következőnek nem lenne szabad sárgának lennie.

Talán menj rá egy kissé hígított lakkal, de úgy, hogy jó alaposan tunkolj be a keresztezések mélyébe és azok alá is. Nagyon, és még annál is jobban. Mert sztem most onnan tud kifolyni a lé, ha azt "lezárod", nem lesz már gond. Lakk helyett jó lehet egy, az akrilnál olcsóbb alapozó is, ha van.

Előzmény: freyya (69373)
freyya Creative Commons License 2014.03.28 0 0 69373

Sziasztok!

Hová tűntek a topiklakók? Mindenki megunta a découpage-t? Hogy nekem meg pont most kellett megint rákattannom! :)))

Ha véletlen erre tévednétek, van valami ötletetek, hogy hogyan lehetne tisztességesen lealapozni egy sötétbarna, vesszőkből font dobozt? Valamivel kezelve lehetett, mert már a harmadik réteg törtfehér akrilréteget kentem rá, de még mindig citromsárga lesz száradás után. Ilyenkor mit lehet tenni? 

youlcsi Creative Commons License 2013.10.24 0 0 69372

lakkragasztóra lehet festeni, pl temperával?

nem átszínezni akarom, csak 1-1 csíkot, ahol szükséges.

komlost3 Creative Commons License 2013.10.23 0 0 69371

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy síma fénymásoló papírra kinyomtatott színes képet is fel lehet használni? Nem transzfer technikával.

Ha igen van valami különleges technikája?

Köszönöm!

'szti Creative Commons License 2013.10.23 0 0 69370

elvileg falevelet fel lehet szívatni glicerinnel és akkor nem lesz törékeny

Előzmény: szuszetti (69357)
youlcsi Creative Commons License 2013.10.22 0 0 69369

mindenkinek... mindkettőtöknek :)

Előzmény: youlcsi (69368)
youlcsi Creative Commons License 2013.10.22 0 0 69368

köszönöm mindenkinek... ma akartam nekiesni, de közben találtam újabb cuki képeket, és most megint nem tudom, melyiket is akarom felragasztani :D

ha majd kész leszek, azért mutatom.

cicó Creative Commons License 2013.10.21 0 0 69367

Én meg doboztető nagyságban másképp nem vagyok hajlandó, ott kenegetni lenne a pepecselős változat és még csúnya is lenne.

Előzmény: youlcsi (69364)
cicó Creative Commons License 2013.10.21 0 0 69366

Köszi:)

Előzmény: szuszetti (69363)
szuszetti Creative Commons License 2013.10.21 -1 0 69365

...ez is olyan, mint a süti receptje a nagyitól - annyi kell bele, amennyi pont elég :)

Nem alapkövetelmény ám a fa hígított "alálakkozása", az csak abban segít, hogy míg vacakolsz a papírral, ne szippantsa ki a kötés előtt a ragasztóból a felület a nedvességet. Ha már bátrabb leszel, akkor tökéletes lesz minden anélkül is.

...amúgy pedig elég egy bővizes ecsettel nyúlni a ragasztólakkba, vagy nagyon vizes ecsettel szétpaszálni a felületen, ha nem hajókoffert lakkozol így, akkor nem kell külön kevergetned.

Hja, és óvatosan, a flakonba ne kerüljön íz, mert könnyen oszklásnak indul az eglsz ragasztó.

Előzmény: youlcsi (69361)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!