Keresés

Részletes keresés

Póli Creative Commons License 2002.03.13 0 0 184
Igen, természetesen.

Egyetlen ideológiának az alapvetésében van csak benne a népírtás, mint kívánatos akció (nem szeretem a "faji alapú népírtás" kifejezést, az emberiség egyetlen faj).

Az más kérdés, hogy mindegyik diktatúra - hangsúlyozom: mindegyik - magában hordozza, hogy olyasvalaki kerül(het) hatalomra, akinek elmebetegsége milliók halálához vezet(het) - lásd Sztálin, Pol Pot, Idi Amin Dada stb. A nácizmus népírtása azonban nem egyszerűen egy diktátor elmebetegségéből fakadt, ezért - pontosabban legfőképp ezért - tartom veszélyesebbnek.

Még bővebben is "kitrágyázhatnánk" ezt, de már így is offtopicok vagyunk...

Előzmény: Törölt nick (177)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.13 0 0 183
Kedves Pethorom, van egy rögeszmém. A jelenlegi és későbbi kormányban lévő fideszes politikusok közül a valamikor Mszmp-tagsággal rendelkezők nélkül is lehet kormányozni Magyarországot. Viszont megnézném azt az Mszp-s frakciót, ahol nincs Mszmp-s múlttal rendelkező elvtárs.

Ismered az alapviccet? Kohn bácsi elmegy a kis megtakarított pénzével az otp-be. Kérem szépen szeretném ezt 100.000 forintot lekötni valamilyen kedvezményes kamatra. Tessék csak Kohn bácsi nyugodtan. Namost édes fiam, én egy kicsit nyugtalan vagyok, mert ki fogja szavatolni az én kis pénzemet, hogy hiánytalanul, kamatostul visszakapom egyszer? Hát az otp, Kohn bácsi. Nade édes fiam, mi van akkor, ha tönkremegy az otp, ki fogja szavatolni az én kis pénzemet, hogy hiánytalanul, kamatostul visszakapom egyszer? Nyugodjon meg Kohn bácsi, hát a magyar állam. Édes fiam, én mégiscsak nyugtalan vagyok, hiszen tönkremehet a magyar állam, s ki fogjaszavatolni az én kis pénzemet, hogy hiánytalanul, kamatostul visszakapom egyszer? Természetesen Kohn bácsi erre is gondoltunk, s a Szovjetunió fogja az egészet visszafizetni. Édes fiam, engem nem nyugtattál meg, hiszen ha megbukik a Szovjetunió, ki fogja szavatolni az én kis pénzemet, hogy hiánytalanul, kamatostul visszakapom egyszer? Na most mondja meg őszintén Kohn bácsi, ez nem ér meg magának 100.000 forintot?

Így vagyok én az mszp-vel is.

:)

NB Martonyi János tökjó fej. Nabumm.

Előzmény: Törölt nick (178)
psycho-pata Creative Commons License 2002.03.13 0 0 182
Kedves András!
Köszönöm a strigaügyi felvilágosítást, már nem fogok hiába meghalni:-))) Persze azt még nem értem, hogy azok, akik nem értenek egyet mindenben a Fidesz politikájával, azok miért is lennének vámpírok (én pl. Mercuriussal összhangban a Fidesz egészségpolitikáját nem tartom "sikerágazatnak").

Hogy ki kivel szimpatizál, nem tudhatom. Szerintem ebben a kérdésben, az orvosi tapasztalatom alapján is a familiaris anamnesis igen komoly szereppel bír, igy zömmel érzelmi kérdés. MM édesapja az 50-es években koncepciós per áldozata volt, igy érthető, hogy konzervatív liberális beállitottságú. Édesapja halála nélkül is ez lenne. Soha nem észleltem, hogy érthetetlen indulattal szemlélte volna a világot, tudom, mert évekig szinte együtt "éltünk". Mióta a köztársasági elnök kérésére megjelentetett az egyik újságban egy néhány soros gondolatot, miszerint nem az elnök úr miatt nem fogadott el egy kitüntetést, a magyar újságolvasó" rögtön az ellenkezőjét feltételezve, besoroltatott a jobb oldalra. A Fideszt kedveli már életkora miatt is, hozzám hasonlóan a fiatalság miatt is, s van munkája is. Egy diplomata barátom még a 70-es években, mint egy útépítő csapat termelési osztályvezetője az akkori párttitkárt felvilágositotta szerepéről, miszerint egy karó, akit kerülgetni kell. Megszüntették a termelési osztályt. Kénytelen volt autópályákat építemi Tunéziában, Mauritiuson:-DDDD A Fidesz pályázatát azért nem kapta meg, mert pirinyó idegen vér /olasz/ volt a "csapatban". Ő hiábaa Fidesz holdudvarába számít, nem biztos, hogy MSZP- vagy Fidesz szavazó lesz, egyéni sérelmei miatt. Szóval sorolhatnám még a példákat... Summa: familiaris emóciók, affektusok, érdekek döntik el a pártokhoz való viszonyt, zömmel.

Én pl a nagy pártokhoz nem vonzódom, s nekem is adottak az okok.

Kövér Lászlót pedig a politikai stratégiától függetlenül beteglelkű embernek tartom.

Még valami. Sokan nem az MSZP-vel szimpatizálnak, csupán bizonyos okok miatt a Fidesz ellen...

üdv, pp

Előzmény: Törölt nick (143)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.13 0 0 181
Kedves András!

Ezekszerint különbséget teszel faji és osztályalapú népírtás között?

A kétfajta népírtás között vannak lényeges különbségek. A faji hovatartozás determinált, míg az osztály alapú hovatartozás eléggé rugalmas illetve változtatható. Ennek a túlélési technikák tekintetében nagy jelentősége van. :-)

Előzmény: Törölt nick (177)
Kvant_II Creative Commons License 2002.03.13 0 0 180
Kedves tevee, koszonom, ez egy jo kis osszefoglalo. Ugy tunik, a ket valasztas kozti fideszes allaspontra jol emlekeztem, lasd Ader nyilatkozatat. Deutsch Tamas korabbi kijelentese, miszerint (ha Fidesz onalloan, vagy az MDF-el nem tud tobbseget szerezni, akkor) "a Fidesz-Magyar Polgári Párt akár ellenzéki pártként is programjának megvalósításán fog dolgozni" viszont nem nagyon vedheto. Ezzel egyutt a Fidesz-MIEP koaliciora nem sok eselyt latok. Velemenyem szerint erre az egyuttmukodesre hosszabb tavon ramehet a Fidesz, ezt pedig nem fogjak megkockaztatni. De hat persze majd meglatjuk.
Előzmény: teevee (170)
teevee Creative Commons License 2002.03.13 0 0 179
Lehet, hogy Te egy izolált konzervatív szigeten élsz, ahol mindenkit fertőtlenítettek már (onnan lehet, hogy ez az egész baromi vicces), de én pl. nem.

Párommal nagy egyetértésben megyünk el minden választásra, aztán ő is ikszel egyet meg én is - a másik oldalra. Meglehetősen szélessávú családunk tartalmazza a politikai paletta minden lehetséges árnyalatát így van szerencsém látni a villogó tekinteteket és hallani a fogak csikorgatását az ünnepi asztal mellett...

Szóval az uszítás (alantas ösztönök felkorbácsolása) csak egy hasznos (ámbár amúgy fúúúúj de csúnya) eszköz lenne a politikai cselgáncsban? Ez ilyen egyszerű?

Előzmény: Törölt nick (172)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.13 0 0 178
Végezzük el az alábbi műveletet: vonjuk ki a kormánypárti és ellenzéki politikusokból a volt kommunistákat, s nézzük meg az eredményt. Lesz akkor is Mszp?

VIGYÁZZZZZ !!!
Ezzel veszélyezteted a Kormány működőképességét !
:-P

Előzmény: Törölt nick (177)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.13 0 0 177
Kedves Póli!

Ezekszerint különbséget teszel faji és osztályalapú népírtás között?

"Ugye akkor téged is nagyon zavar, milyen sok morálisan gyenge (és megbízhatatlan) ember dolgozik jelenleg magas kormányzati pozíciókban?"

Így van, mint ezt több topicban is elmondtam az elmúlt években.

Végezzük el az alábbi műveletet: vonjuk ki a kormánypárti és ellenzéki politikusokból a volt kommunistákat, s nézzük meg az eredményt. Lesz akkor is Mszp?

:)

Előzmény: Póli (175)
kvantum Creative Commons License 2002.03.13 0 0 176
Legyen igazad:-))
Előzmény: Törölt nick (171)
Póli Creative Commons License 2002.03.13 0 0 175
Egy igazi szabadelvű vagy szociáldemokrata éppúgy elutasítja a totalitárius államberendezkedést és ideológiát (akármilyen irányból is jön), mint egy konzervatív. De kifejezetten különbséget tesz egy olyan ideológia (nácizmus), mely alapvetésében visszaszorítandónak ill. kiírtandónak tart bizonyos népcsoportokat származásuk alapján, és minden más ideológia között.

Kézdezz meg erről bármely szabadelvűt vagy/és szociáldemokratát, és szomorúan fogod tapasztalni, hogy....
... bizony nagyon kevés igazi szabadelvű és/vagy szociáldemokrata van - a Te fogalmaid szerint. :)

Ugye akkor téged is nagyon zavar, milyen sok "morálisan gyenge (és megbízhatatlan) ember" dolgozik jelenleg magas kormányzati pozíciókban ?
:)

Előzmény: Törölt nick (146)
Tiborc Creative Commons License 2002.03.13 0 0 174
Kedves P.D!
Van, de merítenek innen is, most olvastam.
Mennem kell, visszatérek.
Tiborc
Előzmény: Törölt nick (169)
teevee Creative Commons License 2002.03.13 0 0 173
Hát igen. Az igazi sértésen nem lép túl az ember, hanem a MIÉP segítségével kizárólagos jobboldali médiakuratóriumot hoz létre. Meg VAÚ-t látogat. Értem.
Előzmény: maffiavelli (166)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.13 0 0 172
Kedves Tevee, de má.

Kövér dr. mostanság strigázott. Annyi történt, hogy a szcenárióban most egy új szóval írják körül a régről ismert jelenséget. Más nevet adtak a gumicsontnak. Mint már említettem, hogy nem örülök az ingerküszöb süllyedésének.

Egyébként van egy fogadásom. Ha megnyeri a Fidesz a választást, Kövér dr. egyszer sem fog strigázni 3 éven keresztül. Majd a negyedik évben bevezeti az Ebola-vírust, mint a kommunizmus legfelső fokát. Ez egyszálas állampárti, fonalas RNS marxista vírus, internacionalista lipid burokkal. Viszonylag gyors lefolyású, magas, vérzéses lázzal járó, 90%-ban halálos kimenetelű proletárdiktatúra. Végső stádiumban a beteg sokkos állapotba kerül, s bevezeti a vörösterrort. A kommunizmus ellen jelen pillanatban nincs oltóanyag, néha a semmiből támad felfele, majd nyomtalanul, minden magyarázat nélkül eltűnik a liánok között, Csegevára módra. Egyetlenegy lehetőseg van a védekezésre: karantén, teljes izoláció, mivel a vírus oly gyorsan és kiméletlenül öli meg az áldozatát, hogy gyakran nincs ideje elterjedni nagyobb területen.

Ez a szünopszis, tegnap mutattam Lacának, 2006 januárjában jövünk ezzel.

:)

NB Játék az egész világ, ahogyan Vilmos mondotta volt.

Előzmény: teevee (162)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.13 0 0 171
Kedves kvantum.
Abban biztos vagyok, hogy pro forma a MIÉP nem kerül a kormányba, ergo kisgizdákhoz hasonló koala sem lesz velük.

Még maguk Csurkáék is tudatában vannak annak, hogy a pártjuk Európának túl büdös ahhoz, hogy elfogadják (lásd: Haider eset tanulsága)

De a támogatásukért meg kérik az árat a Fidesztől.

Előzmény: kvantum (168)
teevee Creative Commons License 2002.03.13 0 0 170
Mindenesetre ha fel akarnád frissíteni a memóriádat, akkor ajánlom az alábbi linket:

ideklikkklikk

Előzmény: Kvant_II (165)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.13 0 0 169
Kedves Tiborc !
nem hiszem el, hogy ne tudnál különbséget tenni abban mekkora különbség van a közéletre gyakorolt hatásában a polfórum közönségének és dr. Kövér Lacának...

bár nem vagyok túl muzikális lélek, szívesen elzongorázom.. :o)

Előzmény: Tiborc (167)
kvantum Creative Commons License 2002.03.13 0 0 168
Én csak arra utaltam, hogy a második forduló végéig tiltakoztak - aztán mégis koala lett:-((
Előzmény: Kvant_II (165)
Tiborc Creative Commons License 2002.03.13 0 0 167
És a polfórum közönsége?

Idézet:" daisy2 válasz erre | adatok | e-mail 2000-03-23 11:45:03 (0) A nagyon tekintélyes holland Elsevier c. hetilapban ez áll:
Herczog Edit az ellenzéki Szocialista Párt parlamenti képviselője, és az európai integrációs bizottság tagja, komor: Magyarországon a kormányzó Fidesz furcsa hajlamokat kezd mutatni. Az új pártvezető, Kövér László megválasztásakor kijelentette: “Én jó magyar vagyok: se nem zsidó, se nem régi kommunista.” Teljesen európabarátnak mutatják magukat, de zárt ajtók mögött azt mondják, hogy Európa ’túl vörös’ a számukra.”

Vélemény?"
VISSZAKERESHETŐ AZ ASZTALTÁRSAK VÉLEMÉNYE: http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9014620&w=500
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9014620&uq=534
A tengernyi topicról nem is szólva.
Tiborc

Előzmény: Törölt nick (144)
maffiavelli Creative Commons License 2002.03.13 0 0 166
Nem hiszem, hogy a mucsaizás az elfogadható érvek kategóriájába volna sorolható. A célja semmi más nem volt, mint hogy sértegesse az ellenfelet (amellyel egyébként néhány hónappal korábban még nagykoalíciót akart kötni).
Ez egyébként, ahogy a strigázás is, szvsz az a fajta sértés, amin idővel túllép az ember. Az igazi, az arcátlan másmilyen: például amikor az MSZP-SZDSZ többség egy pártállami főcenzort nevezett ki a médiakuratóriumok élére.
Előzmény: teevee (162)
Kvant_II Creative Commons License 2002.03.13 0 0 165
Nekem 1998-bol az remlik, hogy Torgyan a ket fordulo kozott le akart ulni targyalni a jeloltek kolcsonos visszalepteteserol es a kesobbi kormanyzati egyuttmukodesrol. A Fidesz erre azzal reagalt, hogy ok nem kivannak mar a valasztasok befejezese elott poziciokrol targyalni, az eselyesebb kisgazdajeloltek javara pedig az adott korzetekben egyebkent is egyoldaluan visszaleptek mindenfele egyeztetes nelkul. Persze lehet, hogy rosszul emlekszem, nyugodtan javits ki. Mellesleg igenytelen nezetem szerint nem tul valoszinu, hogy a MIEP jeloltjei husz korzetben megeloznek a Fideszeit, mint ahogy azzal Csurka Istvan szamol. Igazsag szerint engem mar az is meglepne, ha akar egyetlen korzetben is igy tortenne.
Előzmény: kvantum (163)
kvantum Creative Commons License 2002.03.13 0 0 164
hát ha van is, elég sajátos lehet neki:-)
Előzmény: Törölt nick (161)
kvantum Creative Commons License 2002.03.13 0 0 163
...olyan régen volt '98?
Amikor ugyanezt eljátszották a kisgizdákkal?
Vagy arra már nem emlékszel, féldruszám?:-))
Előzmény: Kvant_II (156)
teevee Creative Commons License 2002.03.13 0 0 162
Ne má, kedves András ne má!

Mikor is strigázott Kövér? A választási ciklus közepén vagy a minap? Ugyan már ... Azonkívül nem csak az ellenséges komancsokat hergeli a strigázás, hanem a saját törzsét is. Nem gondolod? Ennek az igazán profi trükknek az eredményeként pedig növekszik az országban előforduló vérbenforgó szemek száma. Plusz süllyed az ingerküszöb, ami a bevethető eszközök körét illeti (mindkét oldalon). És nemcsak a nagypolitikai szintéren, hanem a 7köznapi emberek 7köznapi életében. Igazán gratulálok, csak így tovább.

maffiavelli

Azt írtad korábban, hogy a strigázás és a mucsaizás alapvetően egyforma dolgok. Szerintem tévedsz. Az általad felsoroltak tények, vélemények, tévedések, hazugságok (válassz kedvedre) amelyeket - elismerem - joggal találhat sértőnek az érintett fél. De ezek egy politikai vita részei voltak, amelyek alapvetően a választók _meggyőzését_ célozták. A strigázás ezzel szemben csak az érzelmek kavarására alkalmas (nem gondolod ugye, hogy vitázni lehet arról, hogy vannak-e strigák, avagy sem?) és ilyen minőségében az MSZP "nemecsekesítésével" rokon. Csak sokkal veszélyesebb. Szvsz.

Törölt nick Creative Commons License 2002.03.13 0 0 161
"Rászóltak vón'a Kövérre, hogy aszongya: ne ugrá'já má'n annyit, kicsihuszár?"

Semmi különös nem történt. Megvárták míg a baloldali progresszió kiörömködi és kiborzongja magát, oszt bejelentette, hogy szó sem lehet az együttműködésről.

És még a Kövérnek ne lenne humorérzéke?

:)

Előzmény: kvantum (153)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.13 0 0 160
:-)
(legalább az elütéseim osztatlan sikert aratnak)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.13 0 0 159
Az eredeti jobb volt... :)
Előzmény: Törölt nick (155)
logoped Creative Commons License 2002.03.13 0 0 158
Kövéren lassan de biztosan a paranoia eluralkodik. Volt kitől örökölnie. Családjában édesapját hosszú ideig kezelték/kezelik /nem tudom él-e még?/.
Kvant_II Creative Commons License 2002.03.13 0 0 157
...fertozod itt a legkort ilyen ordenare megnyilvanulasokkal, Pethorom. :)
Előzmény: Törölt nick (155)
Kvant_II Creative Commons License 2002.03.13 0 0 156
Kedves nevrokonom,

Mit szolsz a kovetkezo ertelmezeshez:

üdvözölte Csurka István bejelentését - a MIEP nyugodtan leptesse vissza a jeloltjeit, a Fidesz nem fog ez ellen tiltakozni
elhatárolódott a MIÉP-es együttműködéstől - a MIEP azonban ne szamitson arra, hogy cserebe a Fidesz is visszalepteti a sajat jeloltjeit az o javukra, illetve ha a helyzet ugy alakul, akkor beveszi oket a koalicioba.
?

Előzmény: kvantum (153)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.13 0 0 155
khmmm: baszólás = beszólás
Előzmény: Törölt nick (152)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!