Egyértelmű, hogy klubon belül a női kézi a népszerűbb, de hogy ez ennyire a bérletek árán is meglátszik szerintem roppant kellemetlen. Gondolom többért még ennyien sem mennének férfi meccsekre, csak hát így a nőire is kevesebben fognak valószínű.
Persze, hogy nem mindegy, csupán arra céloztam, hogy sok fikázást kapunk, hogy kevés a szurkolónk, és nagyra vannak magukkal, de azért jól látszik, hogy ott is a BL mozgatja jobban a szurkolókat. Arányosan lehet ott sincsenek többen.
az biztos, hogy ezzel a lépéssel nem növelték az érdeklődést és kedvet. Viszont azt gondolom- az elmúlt 30+ évben kiderült, nincs ennél nagyobb állandő szurkolói bázisa a kézilabdának.
(hozzáteszem a férfi 3. csapatunk bérlete 60%-kal!! olcsóbb, sőt a kombinált csak 10-el drágább.)
Ezt max akkor érteném meg, ha folyamatos telt ház lenne, így is úgy is, de azért minél többet szeretnének behúzni bérletekből, jegyekből. Pont, hogy olcsóbban kéne, hogy ne emitt maradjanak a szurkolók távol. Sajnos én nem járok, de biztos felbaszna engem is ez az emelés. Azért a Győrrel kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy a bajnokikon (de ez igaz a Veszprémre Szegedre is) azért foghíjasak a lelátók. Kérdés ezeknél a kluboknál mennyi a fix bérletes a hazai bajnokságra és ez mennyi nálunk? Azért valószínű nem állnánk túl jól.
Az éves országos területijegy (horgászat) és a kézilabda éves bérlete az Elek arénába, látványosan, párhuzamosan drágul egyformán. Gondolom nincs köze ehhez annak a ténynek, hogy mindkét testületetet egy Fideszes pártkatona vezeti.
Nem a drágulás miatt írom, hanem annak a mértéke miatt. ;)
Na még jó, hogy nem is olyan rég baszogatom a klubot Bea miatt, majd nagy nehezen megjelenik ez a minimalista cikk. Többet is leírhattak volna, de haladás, hogy hivatalosan is leírták. Bár ehhez a pár mondathoz nem hiszem hogy hetek kellettek, pláne miután kiderült a következő szezon kerete. Már akkor meg kellett volna ennek jelennie!
Azért nem olvastam el minden cikket. Egy ilyet olvastam viszont.
"Műtét: ritka esetekben, ha más kezelések nem vezetnek eredményre, sor kerülhet a patella ín sebészi eltávolítására, de ez pontot tehet a sport karriered végére is. Ezért törekedj a műtét elkerülésére."
Úgyhogy maradjunk a gyógytornásznál, vagy a fizikoterápiás kezeléseknél.
Ha egy kicsit is problémás a térde, ami lehet, nem is látszik, de egy cseppet is lassabb, már nem az igazi a játéka, egy ilyen szintén gyors, ellene nagyon készülő, topcsapat ellen.
Mindent nem fognék a térdére, de ebben az olimpia utáni idényben sokat kínlódhatott vele, hála orosz barátunknak.;-)
ter´dproblémája volt, de te még ezt is tagadtad, akkor is, amikorö maga mondta, akkor is, amikor a Golovin. A térdproblémája év közbeni ellenszere a pihentetés, de te még ezt is tagadod, mert "nem volt hivatalos közlemény"...
A "helyretettük"-ből én nem következtetnék arra, hogy bármilyen műtét lett volna, inkább megfelelő szakemberrel, gyógytornásszal, esetleg akupunktúrával kezelték. Nem ismerem ezt a problémát, de beleolvasgattam, én inkább erre tippelnék, mint bármilyen műtéti beavatkozásra. Az is lehet, ahogy olvasom, hogy a cipő és közre játszhat, egy rossz talpbetét. Lehet akár testre szabott ideális lábbelit is kerestek neki, ha már cipők között láthattuk, de ez már csak feltevés.
Nem akartam ebbe belemenni, és abban bíztam, hogy ezt a témát magunk mögött hagytuk már, de változatlanul nem tudjuk, hogy mi volt, mert semmilyen hivatalos klubközlemény nem volt, ahogy nincs a mai napig.
Vegyük az Odense párharcot, amik kulcsmeccsek voltak:
- első meccs: elég sokat játszott, nem ment neki.
- második meccs: beállt, lendületesen, kifejezetten jó volt, egyáltalán nem látszott a mozgásán bármi probléma, mégsem kapta meg a bizalmat a végjátékban. vajon olyan jellegű sérülése volt, amivel 5 percet nem lehetett játszani pluszban, a kulcsfontosságú végjátékban?
- főleg hogy utána a győri bajnoki rangadón sokkal többet volt a pályán.
A igaz (térd problémája volt), B igaz (bizonyos meccseken kevesebbet játszott), ebből az következik, hogy A miatt következett be B? Egyáltalán nem biztos, lehetett ettől független edzői döntés is (pl az első odensei meccsen nem ment neki, Maszlova viszont elkapta a fonalat, ezért játszott utóbbi többet a visszavágón, ami ugye nem jött be...)
A klub kommunikációját pedig látjuk, ott van Edwige, akinek a távozásáról, annak okáról, mikéntjéről egy betűt sem voltak képesek leírni -ő egyszerűen ki lett radírozva.
Lehetett erre ok, de még ennyi sincs mondva, hogy fegyelmi okokból távozott, vagy családi okokból, vagy váratlan események hatására, vagy hogy a klub belügyként kezeli, de köszönünk mindent - semmi.
Keti esetéről sem volt semmilyen hivatalos kommunikáció.
De, beszélt róla, kimondva, hogy ugrótérde van már rég óta, csak te akkor, amikor erre explicit felhívtuk a figyelmed, akkor is letagadtad, mondván, hogy nincs semmi hivatalos bejelentés. A Golovin szintén elmondta, hogy a Klujbernek ugrótérde van, ezért játszik kevesebbet, de ekkor is játszottad a hülyét, ahogy most is.
Még külön el is magyaráztam neked, hogy az ugrótérd kezelésének két módja van, az egyik a pihentetés (jé, mit csinált a Fradi év közben? csak nem pihentette a Klujbert?), a másik a mütét (jé, mit csinált a Fradi a szezon után, csak nem mütétre küldte a Klujbert?)
Tudod, a tények makacs dolgot, de te tekerheted-csavarhatod a valóságpt, ahogy akarod, akkor se lesz ezügyben sosem igazad, nekem viszont végig igazam volt.
Hogy a dán cikk ebben a formában igaz? Nem feltétlenül, sőt. Remélhetőleg nem kell annyit kihagynia.
Vagy hogy adott meccsen ezért játszott kevesebbet? Ez sem feltétlenül következik belőle. Lehetett más oka is, lehetett edzői döntés is, függetlenül ettől.
Hogy Golovin lenne bármiért is a hibás (amit azt hiszem, csak az egyikük írt)? Ez sem következik.
És még sok minden nem, amit itt néhány (leginkább kettő) fórumozó kész tényként állít.
Egyelőre annyit tudunk - ezt is tőle, és nem hivatalos klubközleményként, mert a klub nem kommunikált semmit - hogy térd problémája volt.
(Hogy pontosan mi, erről nem beszélt Keti, hogy "csak" egy probléma volt -e, vagy többféle gond, hogy mikor jelentkezett, milyen jellegű volt a beavatkozás - ha volt, mert a 'helyretétel' több mindent jelenthet - , ha volt, mikor történt, ebben az esetben mennyi a felépülési idő stb...).
Szóval marhára nem tudunk szinte semmit - amit igen, azt sem a klubtól, hanem a játékos által elejtett félmondatból egy amúgy kedélyes interjúban, amiben inkább a napozásról meg a cukor nélküli fagyiról volt szó...
Nem ismerem az árakat, így kicsit meglepett amit írsz. Elsőre nem is az 58000, hanem hogy így majd 4500Ft/meccs. Persze azt látom, hogy ez középre szól, azért ezt illett volna megemlíteni, hogy ez a legdrágább bérlet, a VIP meg egyebet nem figyelembe véve. A bérletesnek átlagban olcsóbban jön ki a jegy ára, mint az egyszeri vásárlónak? Egyébként visszanéztem a 2025-ös hazai árakat 2000-25000 volt még januárban, és a végére ez 3000-30000 lett. Nézegettem az idegenbeli árakat is ott 1500-2000 volt az átlag, de még Győrben is 2500-3200 között mozgott. Azt nem tudom, hogy ezek az árak az egész csarnokot figyelembe véve milyen arányban vannak, de úgy néz ki majdnem nálunk a legdrágább a jegy. Ahogy írtad is, nem feltétlenül segíti azt, hogy többen legyenek. Sose értem azt az üzletpolitikát, hogy a kevesebbet adjuk többért, mint hogy kevesebbért adjunk valamit és hátha így meg többen lesznek, vagy többet vesznek. A sok kicsi sokra megy alapon. Kb ez van rengeteg terméknél, fagyi, az évek óta emlegetett strandos lángosok. De ezt csinálja nálunk a sportpálya büfése is, hogy olyan árakkal dolgozik(tegyük hozzá, ez a büfé nagyon minimális látogatót lát el), hogy a haverok kispályás meccs után az öltözőben, otthonról hozott dobozos söröket isznak, mondhatni sunyiban.
A kommunikációs hiányosságokat már számtalanszor említettük. Én azt nem értem, ha a pólót sikerült ilyen profi módon felépíteni kb 8 év alatt, akkor a női kézit miért nem, pláne, hogy nem a nulláról indultak? Ha Nyírivel az élen tudtak a pólósok egy sajtótájékoztatón bejelenteni az érkezőket, távozókat, akkor a kéziseknél, hogy lehet a te általad említett Bea, és Dorka ügyét így elhallgatni? Nyíri azért a kézinél is fel- fel tűnik, de Görög, vagy Paál úrra már nem tud olyan hatást gyakorolni, hogy normálisan működjön a szakosztály? Nem tudom ki kezében vannak a döntések, és azokat ki hagyja jóvá, hogy ennyire szarjanak a szurkolók fejére? Somát be tudták jelenteni, hogy meg kell műteni, sőt kapust is igazoltak emiatt, de ha valaki pl megfázás miatt hagy ki egy meccset, azt nem lehet elmondani a lányoknál? Nem, inkább találgassunk, meg az edzőben keressük a hibát, hogy miért hagy ki valakit, vagy miért nem küldi pályára. Nyilván nem kell minden apróságot közzé tenni, de ennél kicsit lehetne többet tenni a szurkolókért. Egyébként visszatérve mai napig felháborít, hogy Bea távozását, legyen bármi a háttérben, de nem kommunikálták le egy köszönünk mindent, sok sikert bejegyzéssel, vagy bármi! Azt le tudják írni, ha egy hoki játékossal nem hosszabbítanak, ezt az esetet meg nem?