Mivel Kubatovunk kimondta hogy BL-t kell nyerni, a felvázólt forgatókönyved elég reális. Tényleg tetűség lenne Bordással megcsinálni megint a kölcsönadást vagy a szerződés bontást de nem lepne meg ha ez bekövetkezne. Viszont ha van egy olyan lehetőség hogy egy Bordás-Papp kettős helyett egy Freriks-Knedlikova kettőssel folytasd a szezont, Nyíriék biztos átrágják a dolgot.
Szerintem le kéne még igazolni Koppangot, Knédlit is. Felálhatnánk csak balkezessel, ezzel is összezavarva az ellenfelet. Vagy jöhetne mindkét kapus, ezzel is összezavarva az ellenfeleket, hogy végképp ne tudják, hogy 5 kapusból éppen kire készüljenek. És hát speciális poszt, bármikor lehet szülés-sérülés, nem olyan sok az az 5 kapus. Illetve Civijic korlátozottan használható oda is kell erősítés, átvehetünk mondjuk 2 beállót, az 5 fő oda se sok, bármikor lehet szülés-sérülés. Abbingot meg Robetset meg végképp hiba lenne nem leigazolni, ilyen nevek az ölünkbe hullanának. Az irányító-átlövőként használható játékosoknál nem sok egy posztra a 6-8 fő, mint tudjuk bármikor lehet szülés-sérülés és ez most "alkalmi" vétel lenne.
Egyébként a szabadon igazolható esetében nem kell venni. Az EHF történelmében nem először rúgná fel a maga által felállított szabályt, most azzal hogy nem a játékosok tehetnek a csődről és emiatt buknák a nemzetközi kupák csoportkörét.
Ha Freriks és Knedlikova jönne, akkor Bordás és Papp kölcsön (ez van).
Mondjuk Bordás már 1x ment kölcsönbe, most még 1x megcsinálni vele már a taplóság kategóriája lenne (tudom. élsport, nem szimpátiaverseny, de akkor is).
Inkább jövőre lenne logikus, ha jönne Freriks, csak aki most elviszi, gondolom, nem fél évre akarja.
Knedlikova meg nem a jövő már, elég sokat volt sérült mostanában. Őt is max fél (vagy másfél) évre gondolnám.
Egyébként Dorka is volt már kölcsönben, mivel ő még nagyon fiatal, talán kevésbé törne meg ettől, de vele is másodszor történne. És Simonnal is (adott esetben).
Sajnos ilyen keret mellett a kölcsönadás vagy egyenlő azzal, hogy 'soha viszont nem látásra', vagy visszajön ugyan az illető, de alig játszik.
De az is lehet, hogy ezt az extra átigazolási lehetőséget ezúttal kihagyjuk.
Azért jutott nekem is eszembe Freriks mivel Edwige és szerintem Bordás sem marad már jövőre és oda mindenképp kell valaki, de 4 beállót most tartani már tényleg luxus. Meg nem tudjuk a háttérben milyen tárgyalások folynaknagy a csend a klubb körűl eddig. Tavaly ilyenkor már rég röpködtek a pletykák.
Eddig is az volt a probléma, hogy valakiknek ki kellett maradniuk akár a BL-, akár az NB1-es meccseken. Azt se tudjuk, a költségvetés mennyire feszített. Egy 20-21 fős profi keret már buckalakó kategória.
Annyira túltöltött a keretünk hogy nincs értelme idehozni senkit. Freriks és Knedlikova lehetnének azok akiken TALÁN el lehetne gondolkodni. Tavaly lett volna ez a helyzet, valószínű bepróbálkoztunk volna pár játékosnál.