Keresés

Részletes keresés

Classic Girl Creative Commons License 2003.05.29 0 0 23
hat en voltam rontgenen, az osszes fogamrol vettek rontgent, es nem tudtak melyik fogam faj. en nem tudtam behatarolni, mert mindenhol ereztem. alul felul, elol, oldalt, de azt ereztem hogy valahol HATUL van egy rago fog. a 7-es vagy valami. sehogy nem tudtak kideriteni, elmentem gyokerspecialistahoz (az usaban elek, itt van ilyen), es nem tudta. egyetlen dologgal tudtak megallapitani, forro viasszal. egyesevel forro viaszt nyomtak a fogamhoz, es az egyik ELOL levo fogam hirtelen, agyathomalyositoan, ajulasszele fajdalommal hasitott az agyamba (idegfajdalom). ott helyben kihuzattam, mert semmi nem segitett rajta, a legerosebb, komolyan mondom mar drognak szamito fajdalomcsillapito sem, az injekcio sem. semmi.

Előzmény: AliceCsodaországban (22)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.05.25 0 0 22
No igen a röntgen.
Minden fogfájós társamnak azt ajánlom, ha a fogfájás bizonytalan eredetű, eleve úgy menjenek fogorvoshoz, hogy előtte csináltatnak egy panoráma-rontgent. Ehhez be kell menni a legelső sztk-ba, felmenni a fogászatra, és a röntgennél bejelenteni, hogy a fogorvosod ajánlotta, hogy csináltass egy panoráma röntgent, kb 1800 ft (tavaly ennyi volt), viszont megelőzhetjük, hogy másik fogat idegöljenek stb.

(No meg azért kipróbálhatnátok a vodkában áztatott szegfüszeges öblögetést is... a lányomnak csonthártyagyulladása volt, és csak ez tudta csillapítani, de ez azonnal.)

Előzmény: Törölt nick (21)
MissSilky25 Creative Commons License 2003.05.22 0 0 20
Szijasztok! Fog ügyben most én is elég érintett vagyok, múlt héten a gyökérkezelés alatt álló fogamra ráharaptam, és hosszában kettétört. :( Nem fájt, de azért elég gáz volt, most kedden húzták ki a Mária utcában. Két ember csinálta fél órán keresztül, de bevetettek mindent, kalapácsot, fúrót, meg mindenféle feszegető vackot, hát nem fájt nagyon, de a végén már imádkoztam. :) Cataflamot szedek, most nekem ez a megváltás, kb. 5 óránkét be kell vennem, különben nagyon sz*r. Szóval mindenkinek ajánlom! Cataflam a király!! :)
V63_1668 Creative Commons License 2003.05.21 0 0 19
I.J.:)))
Előzmény: manus3 (18)
V63_1668 Creative Commons License 2003.05.19 0 0 17
Tudom:) És azt is tudom,hogy amint elkezd ujra fájni,nem egy fog,nem is kettő.hanem sok...Hiába,félek a fogdokitól,de nem is tőle,hanem azoktól a műveletektől,melyeket az ember szájában végez.
Előzmény: Classic Girl (16)
Classic Girl Creative Commons License 2003.05.19 0 0 16
vigyazzatok a fogfajassal. ha faj, menjetek orvoshoz azonnal. en huztam, halasztottam, es nagyon elfajultak a dolgok.

nem szabad. foleg ha valamelyik fog hidegre vagy melegre erzekeny.

nagyon meg lehet szivni. nem is akarok visszaemlekezni. ahhhhhh

Törölt nick Creative Commons License 2003.05.17 0 0 15
Cataflam naggyon jó. Csak receptre kapható. doxiciclin ANTIBIOTIKUM, tehát TILOS csak úgy beszedni, orvosi rendelvény nélkül, hasraütés-szerűen.
Előzmény: Didergő Király (6)
V63_1668 Creative Commons License 2003.05.17 0 0 14
Nekem néha,de éppenhogy...szal ugy,mintha egy kicsit nyomna.Ez nem lenne problem,csakhogy van hogy egyszerre 4-5 is...Az egész fogállományom selejtes,leszámitva 1-2 fogat,és érzem,eljön az idő,amikor orditva futok a fogdokihoz.Igen,ez a tipikus fogásztól való félelem eredménye.Kegyetlenül fogok ezért böjtölni,már látom előre:)

Egyébként tényleg van olyan hogy műfog? szal hogy ujracsinálják a fogakat pl müanyagból,vagy miből szokták.Szal nem protkó,hanem "beépitik" a pofámba.

Előzmény: Classic Girl (13)
Classic Girl Creative Commons License 2003.03.20 0 0 13
nekem honapok ota faj. neha nagyon, neha kicsit, de semmi bajt nem talaltak, aztam kitalaltak hogy reumas fajdalom. kiraly. sosem fog elmulni. :(
Előzmény: Cyco (12)
Cyco Creative Commons License 2003.03.20 0 0 12
brühübrühübrühü :((( ,most nekem is fáj... :(((
naon:((
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.01.05 0 0 11
Bocs. Dedalon= Demalgon.
Előzmény: AliceCsodaországban (10)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.01.05 0 0 10
Vegyél be még egy Dedalont, nagyon fontos, hogy átaludd az éjszakát. Kár hogy nem vettél Saridont, az tényleg jobb, meg nem próbálod ki a szegfüszeges alkoholos öblögetést. Ha van otthon szegfűszeg, próbáld apróra törni és vízzel összekeverve öblögetni. Az is segít valamit. Szvsz. biztosan az ideg gyulladt be. De ha szerencsés vagy megúszod a gennyesedést.
Előzmény: Didergő Király (9)
Didergő Király Creative Commons License 2003.01.05 0 0 9
Igen, nagyon szétfúrta, pedig kívülről nem is látszott igazán rossznak. Csak a biztonság kedvéért tömettem be, aztán ez lett belőle. A gyógyszerész Demalgont adott. 5-6 perce vettem be, de azóta már jött is egy iszonyú fájás-hullám, ami most is tart.

Tizta horror amit leírtál. Ehhez képest sehol nem vagyok. Köszi mindent, jó éjszakát!

Előzmény: AliceCsodaországban (8)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.01.05 0 0 8
remélem azóta már elmentél a patikába, és lehet, hogy ott is ajánlottak valami jobbat is a Saridonnál...
Ezt írtad:
"Szeptemberben betömött fog - persze tömés előtt sosem fájt. "

A következő lehetett: jól kifúrták a fogat, közel mentek az ideghez, és az most begyulladt. Ha kiölik az ideget, megszűnik a fogfájás is és a fogadat sem kell kihúzni. Szerintem. Akkor szokás kihúzni, ha be van gennyesedve, vagy tályog képződik körülötte - de persze az sem biztos, nekem pl. volt gyökérrezekcióm is, mert a gyökércsúcs végén egy gennyes tájog képződött, bedagadt tőle a fél arcom. Kiszúrták a tályogot, kifúrták a fogamat úgy, hogy a tályog lélegezzen, aztán felvágták az ínyemet, lereszelték a gyökér végét, kiszedték a tályogot, majd összevarták - azóta is szuperál. Leírva persze szörnyű, de érzéstelenítés után csak nyomást meg hangokat érez az ember. (Persze ez a tályog zárt volt, mint egy zacskó, ha nem zárt, akkor sajna ki kellett volna húzni a fogat.)

AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.01.05 0 0 7
Nekem fájt egyszer egy olyan fogam, ami be volt tömve, de nemigen akaródzott kihúzatni, mert ez az egyetlen hátsó fogam. A fogorvosnőm Doxyciclint írt fel rá - ez egy antibioticum, és csodák csodája, elmúlt tőle a fogfájás. Nem rögtön, hanem kb. akkor, mikor a 3. kapszulát bevettem. Ez olyan, hogy első nap reggel és est, onnantól további 5 napon át csak reggel 1-et kell bevenni. Ha van otthon Doxyciklined, kezd el szedni, most este egyet, aztán reggel is, aztán további 5 napon át este egyet. (tehát holnap reggel és este is).
Szeszt kapsz bármelyik állandóan nyitvatartó boltban vagy benzinkútnál, nem kell sok, de nagyon használ szegfüszeggel! Nem kell lenyelni, csak öblögetni vele.
Előzmény: Didergő Király (6)
Didergő Király Creative Commons License 2003.01.05 0 0 6
Olyan (jó erős) fájdalomcsillapítót tudsz ajánlani ami az esetleges gyulladásra is jó? Valami öblögető(pia nincs itthon)? Most megyek a gyógyszertárba. Saridon? OK Mégegyszer nagyon köszi.
Előzmény: AliceCsodaországban (3)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.01.05 0 0 5
Hát azt a fogröntgennek kell megmutatnia. De ha aludni tudsz még tőle, az jó jel. Próbáld ki ezt a szegfüszeges alkoholt, és a Saridont - ha van otthon, vagy tudsz kérni valakitől. Nem vagyok fogász, csak éppen gyakran fáj a fogunk sajnos, így fogfájásban már perfekt vagyok, volt már mindenféle. (Ha ahhoz a dokihoz mész aki betömte, annak grátisz kell kihúznia... - ha szükséges.)
Előzmény: Didergő Király (4)
Didergő Király Creative Commons License 2003.01.05 0 0 4
Fáj pár percig, olyankor majdnem elájulok. Aztán ha szerencsém van, akkor utána kapok pár perc pihenőt. Ezeknek a periódusoknak az időtartama változó. Mindig este a legerősebb. Köszi, hogy megpróbálsz segíteni.
Reméelem holnap tudom gyökérkezeltetni(már csak azért is, mert 12000-ért tömte a doki és legutóbb, mikor mondtam neki, hogy fájogat, akkor azt mondta, hogy ez esetben ki kell húzni. Ez igaz?)
Előzmény: AliceCsodaországban (2)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.01.05 0 0 3
Ugyanis ha lüktető a fájdalom és nem tudsz tőle aludni sem, javaslom az ügyeletet a Szentkirály utcában (ha budapesti vagy), ugyanis az azt jelenti, hogy begennyedt a gyökér körül. (Azt általában jobb kihúzni, és ezt a klinikán meg a szájsebészeteken sokkal ügyesebben csinálják.)

Ha tudsz aludni, akkor lehet, hogy begyulladt az ideg a tömés alatt. Ebben az esetben holnap menj el fogorvoshoz. Átmeneti csillapításnak javaslom a következőt: szegfűszeget törjél össze, keverd össze valami tömény itallal (vodkával mondjuk) és azzal öblögessél. Fájdalomcsillapítónak a Saridont javaslom.
Előzmény: AliceCsodaországban (2)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.01.05 0 0 2
Egyenletes fájdalom, avagy lüktető?
Tudsz aludni tőle, vagy nem?
Előzmény: Didergő Király (1)
Didergő Király Creative Commons License 2003.01.05 0 0 1
Könyörgöm internet segíts! Az Algopyrin nem használ! Szeptemberben betömött fog - persze tömés előtt sosem fájt. Eddig állandó tompa fájdalom, tegnaptól viszont elviselhetetlenül erős.
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.04 0 0 0
Szerencsére 0 tapasztalatom van. Inkább komplett protkót kérnék.
Előzmény: lufikukac (-)
lufikukac Creative Commons License 2002.03.01 0 0 topiknyitó
Az alsó fogaimra "körpanorámás" koronát kapok. tegnap lecsiszolták az összes fogam és azóta is annyira fáj, hogy alig bírom elviselni. Délután bevettem két aszpirint most pedig bennem van két cataflam de semmit nem használ. Nincs valakinek tapasztalata ilyen esetekre? Még jövő szerdáig ki kell bírnom és dolgozni is szeretnék közben. Előre is köszönöm.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!