Keresés

Részletes keresés

abwert Creative Commons License 2022.02.17 0 0 2773

Sziasztok, Debrecenben tudtok valakit ajánlani aki egy téglafalat zajcsillapítana nekem? Csak beszédhangot kellene tompítani, az egyik oldalon. Én ilyen hanggátló lapokra gondoltam, előtétfalat a helyhiány miatt nem szeretném.

Mezőföldi 2 Creative Commons License 2022.02.16 0 0 2772

A minap voltam hosszú vendégségben   (3 nap ) egy   panel technológiával épített lakásban. Kb. 25 éve épülhetett.

 

 A hang és a hőszigetelése tökéletes.  Tehát  eleve az építéskor kell  úgy kialakítani a szerkezeteket, hogy  tökéletes legyen. 

Rigips35 Creative Commons License 2022.02.12 0 0 2771

Gipszkartonos hangszigetelés annyit ér mint halotnak a csók! De most komolyan? Hagy kérdezzek meg valamit és őszintén... Miért éri meg mindenfajta gipszkartono meg egyébb nem működő dolgokkal játszani ami nem vezet megoldáshoz?? Egyrészt beleölöd az időd, munkád pénzt is és mire végzel rájössz, hogy semmit nem ér és megbízol majd valakit, aki ért hozzá, hogy csinálja meg neked jó pénzért vagy eladod a lakást. Miért nem lehet első körben olyan megoldást választani, ami sikert hozz? Értem, hogy nem mindenkinek van millió rá, de így sokkal többet buksz. Annyiszor leírtuk már itt a fórumon, képeket is tettünk fel, akik sikeres szigetelést végeztek nálam pl: a Phonestar és a Hangstop is közösen dolgozott a gyerek valamint a stúdió szoba szigetelésén.

 

De tényleg nem értem... Most, amikor sokan visszakapták az SZJA-át valamint ott az otthoni felújítási támogatás is, akkor miért kell olyan dolgokkal szarakodni, ami kurvára nem fog működni....?

Előzmény: Tillu70 (2766)
egylány26 Creative Commons License 2022.02.10 0 0 2770

kossd fel a gatyát jooo sok lesz így.. 

Előzmény: Spedd (2769)
Spedd Creative Commons License 2022.02.10 0 0 2769

Kezd tisztulni a kép, köszi mindenkinek :)
Hálóban valami közvetlen falra ragasztós hanglap(ok)  + beépített szekrény talán jó lehet, de minden helyiségbe nem lehet szekrényt rakni

Marad a többi helyen az előtétfal , és első körben én is a Rockwool Airrock XD közetgyapotot néztem, mögé PhoneStar csendlap és zárónak Isotex hangszigetelő panel lezárásnak.
Talán nem lövök mellé nagyon ezzel. Tavasszal tervezzük felhúzni, az eredményről majd írok hogy segítsek másokat is

egylány26 Creative Commons License 2022.02.09 0 0 2768

Sorház nálunk is és fentről jön a padlás felől. Közös fal..mi is küzdünk a testhangokkal,ill WC lehúzás hangjával. Eddig 1.5 millióért szigeteltettunk...

Előzmény: buyer2 (2765)
buyer2 Creative Commons License 2022.02.07 0 0 2767

nekem olyan sorrund a szoba hogy igen, 6.1 verzio, lentrol fentrol es a 4 falrol hallgatom az also szomszedot! A falak nalunk nem gipszkarton de tomeny gipsz!!! mint az uveg!!! En nem tudom de egy elbaszott spanyol technologia, szarra sem figyeltek oda. oszlopos vaz, ontott beton mint fodem es ennyi! (bocsanat a fodem alatt 5cm hungarocel!!! mert mi mas, ami tamogatja a hangterjedest) erre jon a 8cm valaszfal tegla es erre ontik ra a gipszet. pfffff. 

Előzmény: Tillu70 (2766)
Tillu70 Creative Commons License 2022.02.07 0 0 2766

Én most végeztem (...sosem lesz vége, de egyelőre) a hangszigeteléssel. Szintén ikerház fél... ragasztott gipszkarton "vakolás" gyanánt.

Az első kör: gipszkarton leszedése. Ez még okés, csak fárasztó. Aztán elkezdtem visszavakolni, nem gáz, de sok a száradási idő. A további falaknál csak a réseket fúgáztam ki...
Rockwool Airrock XD, 10 cm + 2 réteg Blue gipszkarton.
A szoszédos falaknál 10 cm. Érezhető különbség, de nem szűr ki minden léghangot. Ahol az oldalsó falakat nem szigeteltem (ott 4cm+2 réteg gipszkarton), ott oldalról, sztereóban hallatszik..., tehát minden oldalsó falat is le kell szigetelnem. 
Sajna ez a ragasztott gipszkarton viszi a hanghot, mint a fene, a szonszéd falától akár méterekre is hallatszik...
Egy részen már megvan mind a 3 oldal, majd meghallgatom, hogy mennyivel lett jobb, a csak 2 oldalon szigeteltnél...

Hátra maradt még a hálószoba, de pott a mennyezetet is szigetelnem kell, nem szedem le a kartont, csak csinálok nyílásokat és azon keresztül tömöm majd ki... egyszer...

Viszont pár napja azon agyalok, hogy a gipszkarton szigetelés azon helyein, ahol légüres rész van, azt kissé megbontva besöprő homokkal feltölteném... kiváncsi vagyok mit tud ez a módszer...

Ja és még valami: a sarkokra nagyon ügyelj, istenien jön át onnan minden hang...

 

Előzmény: buyer2 (2765)
buyer2 Creative Commons License 2022.02.06 0 0 2765

Ikerhaz KOZOS falarol volt/van szo. Senki nem beszelt plafontrol, padlorol oldal falakrol. 

 

Es nalunk sem a plafon, vagy a padlo problemat oldotta meg a be epitett szekreny,ez egyertelmu. A leghangokkal tovabbra is kuzdunk ha visszabb olvasol a forumon ram szurve lathatod micsoda kalvariat jarok en is. 

Előzmény: egylány26 (2764)
egylány26 Creative Commons License 2022.02.05 0 0 2764

A plafon fel érkezőket? Dehogy nyelik. De örülök h nálatok ilyen egyszerű volt sajnos máshol nem az. Nekünk pl fentről is. jött.. 

Előzmény: buyer2 (2763)
buyer2 Creative Commons License 2022.02.04 0 0 2763

50-60 cm ruha,rongy,szekrenyajto, szerinted nem nyeli el leghangokat? dehogynem. Persze lehet nalunk azert mert egy gombos tut nem lehet leejteni a szekrenyben ugy be van pakolva :) 

Előzmény: egylány26 (2762)
egylány26 Creative Commons License 2022.02.04 0 0 2762

hát szerencsés vagy..a hangszigetelő rendszerek tömeg rugó elven működnek és a hangot viszi minden IS.

Előzmény: buyer2 (2761)
buyer2 Creative Commons License 2022.02.02 0 0 2761

Nalunk eleg ,ugyanis a 60 cm! mely szekreny es a benne levo ruha mennyiseg zero-ra csokkentette a leghangokat. Persze az ember nem epitheti tele a lakasat be epitett szekrennyel.... es az altalanos problema nem is itt van, es a forum sem erre szuletett, hanem minden mas ugyes bajos dolgokra. A be epitett szekreny pont egy olyan megoldas ami egyszeru.

  

Előzmény: egylány26 (2760)
egylány26 Creative Commons License 2022.02.02 0 0 2760

Nem.nem elég. Ha így lenne nem lenne ez a forum....elotetfal szükséges lehetőség szerint mind2 oldalról. 

Előzmény: buyer2 (2759)
buyer2 Creative Commons License 2022.01.27 0 0 2759

Szia,

 

Rovid velemenyem, ha lesz be epitett szekreny /50-60cm mely/ az szerintem doszt eleg. az el fog nyelni minden szomszedbol szurodo hangot. 

 

L.

Előzmény: Spedd (2758)
Spedd Creative Commons License 2022.01.26 0 0 2758

Sziasztok,

örülök hogy van aktív fórum a témában, és figyelik szekértő szemek is :)
Én is egy tégla ikerház közös falával küzdök, és leültem amikor ajánlatokat kaptunk három szobára. (persze a minőség biztos megkérdőjelezhetetlen) Gyerek még nincs, így a 3 milliós támogatás nem játszik, így viszont nagyon húzós.

Egy szó mint száz, kiderült hogy van ismerős aki építőiparban hosszú évek óta előtétfalakat, gipaszkarton falakat húz fel ugyan úgy kőzetgyapottal építve, csak hanggátló lapokat nem használnak. Adódik a lehetőség hogy töredék összegből tudjuk megcsinálni magunknak is ugyan azt szinte,  mondhatni szakszerűen.
Ahogy láttam a csendlapokat akár a PhoneStar-tól vagy a Hansgtop.hu-n is be tudjuk külön szerezni.

Kérhetnék egy két tanácsot tőletek hogy mire figyeljek ?
Arról már olvastam hogy az előtét falnál a keret ne érjen hozzá a közös falhoz (legyen közte légüres rész) , illetve hogy az összes furatot és illesztést speciális tömítő ragasztóval húzzuk ki a légrések miatt.

Milyen kőzetgyapotot ajánlanátok a munkához ?
Esetleg a rétegeknél érdemes mást is használni, vagy a csendlapok mellett elegendő csak a kőzetgyapot ?  (illetve ezt milyen sorrendben ?  közetgyapot / hanggátló lap / gipszkarton ? )

Nyilván egy cég aki ezzel foglalkozik, a lehető legjobbat kihozza a helyiségből, és tisztában vagyok vele hogy hiába építünk magunknak egy jó előtétfalat, el tudjuk rontani könnyen, de szinte anyag áron tudjuk megoldani így. Ha már közel olyan lesz mint amit a nagy cégek tudnak, én örülni fogok :) 
Tervezünk a közös falra utána még beépített szekrényt is, hogy az is pluszban gátoljon valamennyit. Érzésem szerint így azért elérhető lesz a kívánt hatás.

Köszönöm előre is a segítséget/tanácsot !

buyer2 Creative Commons License 2022.01.24 0 0 2757

Meg ezeket akartam mutatni, nappali ahol a hidegburkotlat meg ossze is van kotve a fallal. Az a 20mm es kozetgyapot tabla mirol irtam. (itt mar levertem azt a kozvetlen kapcsolatot a padloval es a fallal levo keskeny kolapot. Elso kepen meg latszik) harmadik kep hogy a fal ala jo lenne valami csillapito cucc. (miutan kivagtam a kozvetlen kapcsolatot :) 

 

 

 

Előzmény: buyer2 (2756)
buyer2 Creative Commons License 2022.01.24 0 0 2756

Udv Peter,

 

Kerdeznek. :) Utolagos minden is, es a leheto legrosszabb konstrukcio ami letezik spanyol epiteszetben. (ahol vannak a tarto oszlopok, es fodemek, majd elvalasztas 8cm-es teglaval, majd azt gipsszel fedve. Azt hogy ezt ontottek vagy mikent csinaltak nem tudom, egybefuggo gipszfalak. Hal isten felettunk mar senki, de az also szomszedot ugy haljuk ahogy pont ne mkene, es az uvolto spanyol kommunikacio ejfeltajban az mar nem gyengen zavaro. Olni tudnek. 

Osszesegeben a fodemre epult elvalaszto falak ugy hozzak es sugarozzak at a hangot hogy az nem emberi surroundban! 4 fal tolja. 

 

Raktam en mar itt korabban mintakat lasd csatolva, kerdes az mi a jo fenet csinaljak a kozfallal? az aljzat nulla szigetelessel rendelkezik. szimplan a fal ra rakva, na meg a nyomorult csempe padlojuk mint burkolat. Eskuszom azon gondolkoztam hogy megvagom a fal tovet 1 vagy 2cm -en elvalasztva az aljzattol majd kipotolom vali rugalmas anyaggal. tomor gumi, vagy habarcs vagy a hocipom tudja....

 

A fal boritasan is gondolkoztam talaltam is amolyan jofajta 20mm es kozetgyapot tablakat, amit ha ra ragasztanek ernek el valamit hiszen a hang megtorik mar ezen. ezt teszteltem. ful tapasztas siman a falra ill a tablan keresztul es 95% ban redukalodott a leghang. Viszon ez egy oltari vagyon betablazni egy 110nm es lakast. 

 

A fal vagas...nekem ez a rogeszmem. :) 

 

Előzmény: Peter Csendes (2754)
Betonmester Creative Commons License 2022.01.18 0 0 2755

Szia!
Igen teljesen igazad van ...Én is látom hogy hogyan építkeznek,építettnek az emberek(sorházak,ikerházak,tömblakások)...csak Mi "minibrigád"-ként kertesházakat rakunk össze magán embereknek 20-on éve(nem generál kivitelezők vagyunk)...ezért a  kőzetgyapot és ragasztója "jóbarátom" meg a HANG !!! megszállott hifista vok!!...csak az élet úgy hozta hogy lakásba kényszerültem és már úgy próbáltam beköltözni hogy ne a szomszédokat keljen hallgatnom...meg Én sem szerettem volna a hangtechnikával zavarni senkit!...de ilyen munkákat nem vállalok!!...csak sajátot meg a szomszédét csináltam meg...meg most kell muszájból meg Önös érdekből is csinálnom !...a felettem lévő lakást teljes felújítását...ez idáig üres volt de most eldőlt a sorsa...de az biztos hogy "úsztatott padlót" fogok készíteni az oldalfalakat meg amit a centik engednek...meg most már a saját mennyezetemen is el kell gondolkodnom hogy mivel (kész lakásban nem kőzetgyapotozhatok +ragasztózás !!)vmi kész szigetelő anyag(pl Halltex vagy hasonló)...  mert úgy ahogyan említetted...álltalában a centik,helyhiány a probléma...
De azt azért látom itt a fórumon is hogy rengeted ember küzd a hangszigetelés problémával.
Nyugott , csendes otthont mindenkinek !
Neked meg sok sikert !
Üdv Soma !  

Előzmény: Peter Csendes (2754)
Peter Csendes Creative Commons License 2022.01.17 0 0 2754

Szervusz,

 

Véleményem szerint is egy kompromisszum a szárazépítés, sőt az utólagos hanggátlás, mert eredetileg kellene építészetileg, építéstechnikailag megoldani a hangszigetelés problémáját, azaz nem spórolni (lopni)ki az anyagot, betartani a XXI. században azokat az elveket, amik már esetleg i.sz. előtt is ismertek voltak a hanggátlásban. Amit te kitaláltál az is biztosan hatással van a zajokra, hiszen “tömeget és rugót“ építettél a falba. Azzal is egyetértek, hogy drága a szigetelés, de sajnos krumpli is drága!Véleményem szerint az a fontos, hogy az adott problémát a lehető legolcsóbb, de lehető legszakszerűbben beépített , legvékonyabb hanggátló rendszer beépítésével oldjuk meg.

 

üdv. Péter

Előzmény: Betonmester (2752)
zsolt_lak Creative Commons License 2022.01.12 0 0 2753

köszönöm, a következő bejáráskor leteszteljuk  , némi hangos lécsőzéssel és zenehallgatással

Előzmény: Peter Csendes (2751)
Betonmester Creative Commons License 2022.01.09 0 0 2752

Üdv!
Szia (fórumokon nem szokott gond lenni a tegeződés)... nem akarok meg nem is szeretnék vitába keveredni senkivel !....elnézést kérek ha félre vezető volt a leírásom(nem jól fogalmaztam !)....azt szerettem volna mondani hogy nem csak a szárazépítés létezik a hangszigetelésben meg vannak hibrid megoldások is !....azokat nem oktatják sehol..de közben müködik !...vagyis pontosítok: kőzetgyapotot favorizálom(sűrű,szálas anyag)ragasztva utána hálózva,glettelve...ugye ez mind tömeg...az egyik falamat igy készítettem el +ragasztással acoustik kartonnal zártam...a másik szomszédos falat (hangosabb oldal)még "vaditottam" hogy gyapot ragasztás+glettelés és megint gyapot ragasztás+glett majd úgy zártam kartonnal....határozottan jobb lett a dupla oldal !!!...igazából erre szerettem volna kilyukadni...és félre ne értsen Senki ...nem fűződik senkihez , semmihez érdekem !....csak jó szándék vezérelt !...mert elég nehéz lenyelni hogy majdhogynem BANKOT KELL RABOLNI az mostani hangszigetelő rendszerekért...azért mikor azt mondják hogy 2.000.000ft szoba....ilyen számokat kevés ember engedheti meg magának...nem azt állítom hogy nem jó nem működik (annyiért azért működjön már !) csak azt hogy van más is ami JÓ...
Ettől függetlenül korekt , segítőkész Ember vagy.
Ott Hangmester ! Itt Betonmester !  bocs csak vicc volt :)

Előzmény: Peter Csendes (2749)
Peter Csendes Creative Commons License 2022.01.07 0 0 2751

Üdvözlöm!

 

Okozhat! A lépcső is egy komoly zajforrás lehet, ha azon heveny futkosás történik. Érdemesnek tartanám egyszerűen letesztelni az ingatlant, mert simán lehetnek gondok, hanghidak. 

Üdv. Csendes Péter

hangmester

tanácsadás - mérés - kivitelezés

067032529harminckettő

Előzmény: zsolt_lak (2750)
zsolt_lak Creative Commons License 2022.01.06 0 0 2750

egy gyors kérdésem lenne

ma néztünk meg egy ikerházat ahol a két ikerfél közötti fal 30cm Porotherm AKU Z + vakolat , monolit födém 

 

okozhat ez a kivitelezési mód áthallási gondokat, 3 gyerekünk van nem vagyunk csendesek, de gondolom a szomszéd sem lesz az ., talán szintén 3 gyerekkel ;)

 

 

Peter Csendes Creative Commons License 2022.01.06 0 0 2749

Üdvözletem,

 

Az egy tévhit, hogy a hanggátló rendszer hatékonysága egyenesen arányos a tömeggel és az anyagsűrűséggel. Ha tanácsokat ad, legalább nézzen utána a dolog fizikájának. A hatékony hanggátlás feltétele, a tömeg mellett a többrétegűség és a rugalmasság is.

 

üdv:Csendes Péter

hangmester

067032529harminckettő

Előzmény: Betonmester (2746)
Peter Csendes Creative Commons License 2022.01.06 0 0 2748

Üdvözletem! 

Egy téglafal akkor lesz elég hatékony, ha a téglafal vakolva van. Egy vakolt téglafal el tudja érni a hatóságilag előírt értéket. Ha már van egy meglévő fal akkor a két fal, gyapottal kitöltött légrés, 65dB körüli értéket biztosan el tud érni. 
Üdv: Csendes Péter

hangmester

067032529harminckettő

(Hanggátlási tanácsadás, kivitelezés, léghang és kopogóhang mérés)

Előzmény: HR Shogun (2747)
HR Shogun Creative Commons License 2021.12.20 0 0 2747

Sziasztok!

A következők kapcsán kérnék tanácsot. Konyha falát szeretném első körben hangszigetelni, ami megközelítőleg egy 2,2 x 2.7 méteres terület lenne. A hagyományos előtétfal,  közetgyapot és eltolt dupla réteg gipszkarton helyett megakadt a szemem Bakonytherm ZajStopp 10 cm vastag téglafalán. Tapasztalatot azonban nem sikerült találnom róla. Arra gondoltam a következőt csinálnám. Négy-öt centi vastag közetgyapot menne a tíz centiméter vastag zajtstopp tégal mögé, de nem tudom, nyerek-e vele valamit a hagyományos megoldás helyett. Kellene a tégla és a fal köré is valamiféle zajcsillapító csík, mint a profilos rendszer esetén, vagy marketing az egész és inkább a hagyományos utat válasszam?

Betonmester Creative Commons License 2021.12.02 0 0 2746

Szia!
Márka nem is annyira lényeg(mondjuk azért ne a legsilányabbat)...inkább a vastagsága és a sűrűsége(keménység)a lényeg !...törekedj a vastagságra és annak sűrűségére !...és akkor egyenes arányosan fog nőni a hatékonysága a szigetelésednek...Én személy szerint ragasztását favorizálom a kőzetgyapotnak(még a ragasztó is plusz tömeg! )...nem csak úgy mondom...alkalmazom is gyakorlatban ...A mennyezet az más tészta de megoldható az is !! 
Sok sikert ... mindenkinek csendes , nyugalmas otthont !  Ha megakadnál szívesen segítek(telefonos)   somlaisoma@gmail.com

Előzmény: gant (2743)
kkbence005 Creative Commons License 2021.12.02 0 0 2745

Sziasztok!

 

Újépítésű társasházba költöztünk, ahol a felettünk lakó kisgyerek folyamatos rohangálása 7-20 óra között igencsak a mindennapunk részévé vált, és rendkívül zavaró. Beszéltünk már többször is a felső szomszéddal, tett is próbálkozásokat a dübögés csökkentése érdekében, de nem járt túl sok sikerrel. A födém monolit vasbeton, a szokásos újépítésű társasházak esetén, és rendkívül ”szépen” tudja vezetni az ilyen fajta testhangokat. Gondolkozunk a hálószoba + nappali teljes mennyezeti hangszigetelésén, viszont szeretnék előtte tapasztalatokat kérni olyanoktól, akik már ezt meglépték, hogy milyen eredmény is várható? Én a Hang Stop és PhoneStar Hangszigetélés cégeket néztem, láttam itt is többen bíztátok meg őket. Nyílván ez egy elég drága mulatság, így szeretnék pár tapasztalatot begyűjteni, mielőtt ebbe belevágnék. Köszi előre is!

antistatiss Creative Commons License 2021.11.19 0 0 2744

Sziasztok!

 

 

Nappalim fala Ytong és a gyerekszobával van közös falon.  Csak erre a közös falra mit hozhat ez a 3 as réteg rend?

 

12.5 mm Csendlap - PhoneStar

4mm Danosa

12.5mm Blue Rigips BLUE ACOUSTIC HANGGÁTLÓ

 

https://www.phonestar-hangszigeteles.hu/hangszigeteles

 

https://isotexlap.hu/mi-a-danosa/

 

https://www.rigips.hu/hu/termekek/gipszkartonok-es-epitolemezek/hanggatlo/blue-acoustic-hanggatlo-es-tuzgatlo-gipszkarton

 

 

Sajnos 3-4 cm lenne a max amit beáldoznék.....

 

Mennyit tudhat ez a rétegrend csillapításban?

 

KÖszi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!