Keresés

Részletes keresés

nagyOD Creative Commons License 2010.02.24 0 0 3826
Nagyon meglepődtem ezen a hozzászóláson, ugyanis én ajándékba kaptam ugyanezt a könyvet, lévén, hogy nagy muffin imádó vagyok, és teljesen meg voltam vele elégedve, sőt! A fotók egyszerűen gyönyörűek, a receptek pedig nagyon frappánsak és finomak. Rendszeresen készítek egyaránt sós és édes muffinokat a receptek alapján baráti összejövetelekre , és hihetetlen sikert aratok mindig...
Szóval ezek után kicsit erősnek érzem, hogy a szerző minden könyvét bojkottálni fogod, hiszen én is és biztosan más is botlott már olyan receptekbe, amiket nem tudott kifogástalanul elkészíteni, mégsem akarjuk kiírtani az emberiséget :)
Előzmény: TTNora (3804)
zita2 Creative Commons License 2009.11.23 0 0 3825
Szerintem 20 dkg liszthez baromi sok a 15 deka margarin. Azért szörtyögött alatta a zsiradék. Az én kedvenc receptemben 23 dkg lisztre van 10 deka vaj, és már az is határeset szerintem. Egyébként az édes muffinokat én mindig vajjal készítem, nem használok margarint, és főleg nem hidrogénezett növényi olajat. Nekem az valahogy nem összeegyeztethető a süteménnyel. Dehát ízlések és pofonok...
Előzmény: TTNora (3808)
Nerdy Creative Commons License 2009.10.08 0 0 3824
köszi, szenzációs!!
Előzmény: ZsuR (3822)
TTNora Creative Commons License 2009.10.08 0 0 3823
Elképesztő!
Előzmény: ZsuR (3821)
ZsuR Creative Commons License 2009.10.08 0 0 3822
Nem hiszem hogy lenne ertelme "cupcake" topikot nyitni, igy ide teszem be, hogy hogyan lehet disziteni a muffint (egy ismerosom lanyanak az eskuvoi "tortaja" is ilyesmi volt).

... es a tobbi ...
ZsuR Creative Commons License 2009.10.08 0 0 3821
Nem marcipan, hanem krem. Egy tanfolyamon tanultam, itt van egy video arrol, hogy hogyan.
Előzmény: TTNora (3820)
TTNora Creative Commons License 2009.10.08 0 0 3820

Azért ezek a rózsák nem egyszerűen "krém és belenyomom a csokireszelékbe".

Hogy csináltad őket? Marcipánból vannak?

Előzmény: ZsuR (3819)
ZsuR Creative Commons License 2009.10.07 0 0 3819
Ha csinalsz kremet - nem nagy dolog megtanulni oket sem. De... ha csak ranyomod egy sima vagy reces csovel, maris mutatos.

Vagy - mint a kokuszost - belenyomod valamilyen izebe - kokusz, csoki, kakaopor, magok, ami illik hozza.
Előzmény: TTNora (3815)
Nerdy Creative Commons License 2009.10.07 0 0 3818
köszi szépen, holnap kipróbálom, aztán elmesélem, hogy milyen is volt
Előzmény: TTNora (3816)
Nerdy Creative Commons License 2009.10.07 0 0 3817
meséld el légyszíves, hogy mik ezek a szines rózsák, nagyon szuperek
Előzmény: ZsuR (3812)
TTNora Creative Commons License 2009.10.07 0 0 3816

De a birsalma is ebben a link könyvben van, így garanciát nem vállalok rá! :-)

Azt írja, hogy a félbevágott, kimagozott birsalmákat tegyük - héjas felükkel felfelé - a tepsibe, és a héjukba vágjunk kereszteket, amibe egy-egy szegfűszeget dugunk. Sütőben puhára sütjük.

Ennyit ír róla.

 

Előzmény: Nerdy (3813)
TTNora Creative Commons License 2009.10.07 0 0 3815
Na, azért ezekkel a rózsás muffinokkal nem versenyeznék! :-)
Előzmény: ZsuR (3812)
Nerdy Creative Commons License 2009.10.06 0 0 3814
igen, azt kifelejtettem én is szeretem, fincsik benen
Előzmény: ZsuR (3812)
Nerdy Creative Commons License 2009.10.06 0 0 3813

kb: 2-3 ek

 

mesélj nekem kérlek erről az elősütött birsalmárol, van éppen itthon kipróbálnám

 

Előzmény: TTNora (3811)
ZsuR Creative Commons License 2009.10.06 0 0 3812
Nori - jol teszed, ha nem konyvbol sutsz, mert minden kevert(piskota) teszta jo muffinnak/cupcake-nek.

Ami nekem nagyon bejott, egy-ketto alap recept,es azokat izesitem maskepp. Szeretem a diok-magok mellett a szaritott gyumolcsoket is beletenni.

Előzmény: TTNora (3804)
TTNora Creative Commons License 2009.10.06 0 0 3811
ja, és kb mennyi olaj?
Előzmény: Nerdy (3809)
TTNora Creative Commons License 2009.10.06 0 0 3810

Én sem szoktam papírkapszlit használni, mert van kétféle szilikonos formám is, de mostanában azok valahogy elöregedtek, már abban is bentragad a massza, ha kikenem akkor is. Ezért választottam a hagyományos muffintepsit papírbéléssel.

 

Értem, szóval mindent egy tésztába, csak a töltelékek változnak. Okés, kipróbálom, köszönöm!

Az ötleteit a könyvnek ellopom, de nem hallgatok rá. Pl tesz bele (előre megsütött) birsalmát is, aminek épp itt a szezonja, ki kéne próbálni.

Előzmény: Nerdy (3809)
Nerdy Creative Commons License 2009.10.06 0 0 3809

ajaj

én nem használok kapszlit (papírt)

nem vajat, hanem olajat keverek a tésztába

és olajjal szoktam átkenni nagyon vékonyan a mélyedéseket

és 1 tálban keverek mindent össze, nem vacakolok kettővel

legközelebb azt próbáld ki, hogy a fele adag tésztát tedd a mélyedésbe, arra tegyél körtedarabot és kanalazd rá a többi tészát

én így sütöm:

2 tojás

olaj

fél nagy kefir

7 tk cukor

1 vaniliáscukor

fél sütőpor, de inkább több

1 pohár és még annyi liszt, hogy lágy tészta legyen

 

összekeverni, majd a nagy muffinsütőbe félig tenni, bele a kikevert túrót (vagy a körtét) majd rá a másik adag fél tésztát, nagy evőkanállal adagoltam

 

előmelegített sütőben 7 fokozaton (alsón) kb: 15-20 percet sütni majd 3-on felsőn, légkeveréssel 10 percet sütöm

 

mindig nagyon jól szokott sikerülni

 

ha meg nem akarod tölteni akkor mazsola, kókuszreszelék, csokidarabok - akármi mehet bele - ezekkel összekeverni és úgy sütni

 

Előzmény: TTNora (3808)
TTNora Creative Commons License 2009.10.06 0 0 3808

Nagyon kedves vagy. Úgy választottam a könyvből, hogy az otthon lévő körtéket használhassam fel.

 

Úgy kezdődik, hogy 20 dkg lisztet keverjek össze 3 teáskanál sütőporral és egy csipet sóval.

Aztán egy másik tálban 15 dkg margarint keverjek ki 1 deci mézzel, és adjak hozzá 2 tojást és 2 dl tejfölt. 2-3 közepes körte húsát belereszeltem és citromhéjat reszeltem bele. Lassan beleadagoltam a lisztes keveréket, majd a papírokba kanalaztam.

190 fokos előmelegített sütőben 15-20 percet ír, de nekem ezalatt csak szörcsögött a margarin a papír alatt, a tészta nem is sült, mintha olajba tettem volna sülni őket.

Kb 40 perc után lett elfogadható színe, de ahogy kiemeltem, állt alatta az olvadt vaj, jó gusztustalan volt.

A papírról alig jött le, a fele rajta maradt és zsíros gombócos íze volt.

 

Előzmény: Nerdy (3806)
TTNora Creative Commons License 2009.10.06 0 0 3807

Nagyon köszi, megnézegetem.

Van nekem is néhány kedvencem, amik mindig sikerülnek, de ez a könyv most jól felbosszantott. :-)

Előzmény: 4Hópihe (3805)
Nerdy Creative Commons License 2009.10.06 0 0 3806

tedd be ide a receptedet amivel csináltad, megnézzük miben más mint a mienk

az enyém jó szokott lenni

Előzmény: TTNora (3804)
4Hópihe Creative Commons License 2009.10.06 0 0 3805

itt keresgélj,kedvedre való muffinokat.

http://sgforum.hu/forum.php3?azonosito=diana

Előzmény: TTNora (3804)
TTNora Creative Commons License 2009.10.06 0 0 3804

Pár hónapja vettem meg a Muffinok c. könyvet, az Alexandra kiadótól, Korpádi Péter szerzőtől.

A fotókat Patyi Árpád készítette, azt hiszem, ő adja el a könyvet, mert nagyon szép, jó kézbe venni. Millió, jobbnál jobb muffin ötlet, nem tudok olyan hozzávalót mondani, amiből nem csinál süteményt.

 

Az első muffin nem sikerült... biztos valamit félreértettem a leírásnál.

A második sem lett jó, kezdtem bizonytalan lenni a könyvben.

Ma megsütöttem a harmadik muffint is, és nagyon vacak lett. Koncentráltam, hogy mindent az előírt módon készítsek, de oltári vacak lett. Egy zsíros gombóc az egész.

 

A könyvet többet nem használom, és Korpádi Péter minden könyvét bojkottálni fogom.

 

Nerdy Creative Commons License 2009.09.27 0 0 3803
tegnap túróval töltöttet csináltam, nagyon jó lett
4Hópihe Creative Commons License 2009.09.24 0 0 3802
ZsuR Creative Commons License 2009.08.20 0 0 3801
Ezekkel nagyon jo uzletet tudnal csinalni... jol neznek ki!!! Biztos az ize is...
Előzmény: trigi0722 (3800)
trigi0722 Creative Commons License 2009.08.20 0 0 3800
trigi0722 Creative Commons License 2009.08.20 0 0 3799
Én nem vagyok muffinimádó, a lányom szokott készíteni, ide is fölteszem, 2-3 órát játszott vele türelmesen:-) Lett csokis, gyümölcsös, 2 színű, kókuszos.
Tereza Creative Commons License 2009.08.17 0 0 3798
Nagyon érdekes volt, de mostanában még nemigen kerül rá sor, de amikor igen, majd írok.
Előzmény: ZsuR (3797)
ZsuR Creative Commons License 2009.08.17 0 0 3797
Majd meselj, hogy probaltad-e es mi a tapasztalatod!
Előzmény: Tereza (3795)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!