Keresés

Részletes keresés

Chat Noir Creative Commons License 2002.01.21 0 0 108
MH.2002.jAN.21
Bár a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény szerint a közhivatalnok általában nem tanúsíthat olyan magatartást, amely hivatalához méltatlan, pártatlan és befolyástól mentes tevékenységét veszélyeztetné, a miniszterelnök - a választási törvény értelmében - nem köteles visszavonni az általa megbízott és a MIÉP országos listáján szereplő Grespik László kinevezését. Ám az írott jognál szigorúbb követelményt támasztanak a képviselőjelölttel szemben a hivatásetikai normák. A kabarétréfák állandósult főszereplőjévé avanzsált fővárosi hivatalvezetőnek csak arról kell jognyilatkozatot tennie, hogy megválasztása esetén lemond a képviselői mandátummal összeférhetetlen tisztségéről. Ám a köztisztviselői eskü részrehajlás nélküli tevékenységet ír elő, a pártpolitikai semlegesség biztosítása érdekében pedig a Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (KÉT) az etikus közszolgálati magatartás zsinórmértékét is rögzítette: a jelöltként induló főtisztviselők számára is bejelentési és távolmaradási kötelezettséget írtak elő. (Az érintettek - javasolják - vegyenek ki szabadságot, de jelentősebb döntéseket ne hozzanak.) A bevallottan MIÉP-kötődésű közigazgatási vezető hivatali mandátuma a miniszterelnök kezében van, mert "hivatalvesztését" csak kinevezője, Orbán Viktor mondhatja ki, visszavonva a képviselőjelölt megbízatását.
fkalman Creative Commons License 2002.01.20 0 0 107
Nem tudom, hogy mire alapozzák az imgatlan szerzés viszonosságának hiányát, de én ennek az ellenkezőjére láttam már élő példákat. Minden esetre ha valaki akar venni egy lakást Izraelben akkor szóljál. :o)
Előzmény: Fogatlan provokátor (103)
sashimi Creative Commons License 2002.01.20 0 0 106
Kedves Excel,

Grespik ur valoszinuleg a Sziriusz egyeni valasztokorzetben szeretne indulni.

sashimi

Előzmény: Excel (60)
Esik Creative Commons License 2002.01.20 0 0 105
Másrészt viszont, ha Tényleg így sütöd a szalonnát, megértem, miért férsz attól, hogy mások teszik ezt a kertedben:-))))

(Amúgy pedig: legközelebb csak azt hívom, aki kibírja az asszony és kutya molesztálása nélkül. Ja, és sem a kéztörés, sem a herezúzódás, sem a kutyaharapások költségét nem fizetném.:-))

Előzmény: Fogatlan provokátor (101)
Esik Creative Commons License 2002.01.20 0 0 104
Ja, hogy te így szoktál szalonnát sütni.:-)))

Előzmény: Fogatlan provokátor (101)
Fogatlan provokátor Creative Commons License 2002.01.20 0 0 103
Mivel a magyar bíróság jogerősen helyt adott, ingatlan szerzés viszonosságának hiányában a Budapest Főváros Közigazgatási Hivatalnak néhány izraeli állampolgárral szemben, ezért semmi okom arra, hogy ellenkező állításodnak higgyek.
Előzmény: fkalman (100)
Fogatlan provokátor Creative Commons License 2002.01.20 0 0 101
Ja….így könnyű…. ilyen alapon használhatod a Rolls-royce-szomat.
Azért nézzükcsak…

Ha már ott vagyunk a kertedben:
- a füvet csak véletlenül tapossuk le
- a házad kinézetére megjegyzéseket teszünk
- ha már picit többet ittunk, megpaskoljuk asszonyod fenekét
- Ha már olyan jó kedvünk van, maradunk még éjszakára is
- belerúgunk csahos, bolhás kutyádba
- eszemen artikulátlan éneklésbe kezdünk, hogy ne legyen nyugalmad.
- a kert végében meg output tevékenységet végzünk
- eldobáljuk a szemetet

Elfogadom, hogy téged ez nem zavar, de engem igen.
Azt viszont valóban el tudnám fogadni, ha hólnap gondolok egyet, és le akarok telepedni az USA-ban vagy Mexikóban esetleg Izraelben stb. akkor ennek nem lenne akadálya.

Igazság érzetem tiltakozik az ellen, hogy másnak lehet csak nekem nem.

Előzmény: Esik (99)
fkalman Creative Commons License 2002.01.20 0 0 100
Fogatlan provokátor!

Nem tudom, hogy honnan veszed az információt, hogy magyar állampolgár nem vehet ingatlant Izraelben. Ez nem igaz. Vehet! Nagyon sok külföldinek van második vagy harmadik ingatlanja Izraelben. Bármelyik izraeli bank még hitel lehetőséget is biztosít a vásárláshoz.

Előzmény: Fogatlan provokátor (98)
Esik Creative Commons License 2002.01.20 0 0 99
Röhögni fogsz, az én telkemen, ha lesz, sütögethetnek szalonnát, ha akarnak. És még csak arra sincs ingerenciám, hogy cserébe átmenjek szalonnát sütni.:-)))

Engem tényleg nem zavar, ha valaki itt házat vesz, vagy telket vásárol és azután építkezik rá. Ha van rá pénze, vegye meg, érezze magát jól nálunk. Most mit csináljak, ilyen hülye vagyok.:-)

Előzmény: Fogatlan provokátor (98)
Fogatlan provokátor Creative Commons License 2002.01.20 0 0 98
A parkolásnál az okokat nem tudja, de a jelenséget ismeri. Az, pl. hogy a magánprofit túlzott az önkormányzatival szemben. Illetve abban is igazat adok neki, idézem „nehogy már a parkoló óra szabályozza a bioritmust”. Egy örömapa a korházi szülőszobán azon kell izguljon, hogy vajúdási időtartamnak megfelelő összeget sikerült e bedobnia a parkolási társaság nyerő-automatájába stb.

Az ingatlan ügyben igazad is lenne, ha arról szólna a fáma, hogy Te mint magyar állampolgár is vehetsz ingatlant pl. Izraelbe, magyarul van e viszonosság. Egyszerűbben én vagy bárki más a te telkeden sütögethet szalonnát, de Te nem jöhetsz át sem az én sem más telkére. Végül is engem nem zavar, ha a Te telkedre járnak sütögetni.

Előzmény: Esik (97)
Esik Creative Commons License 2002.01.20 0 0 97
A parkolási üggyel kapcsolatban ő maga nyilakozta, hogy igazábból még semmit nem tud.

Ingatlan és föld ügyben: szerintem egy külföldi vegyen nyugodtan ingatlant, ha itt él, ittt akar letelepedni, vagy termelni.

Előzmény: Fogatlan provokátor (96)
Fogatlan provokátor Creative Commons License 2002.01.20 0 0 96
Igen, de politikai példában is lehet a miépnek igaza.

Szerintem a parkolási társaságok ellenei vizsgálat nagyon is jogos, ez is csak a mi zsebünket szeretné kímélni. Az, hogy egy izraeli állampolgár ne vehessen ingatlan és földet, szerintem jogos és igazságos és megint csak a mi érdekünk.

Előzmény: Esik (94)
Esik Creative Commons License 2002.01.20 0 0 94
Aham, csakhogy nem ilyesmiről szokott határozatokat hozni...
Előzmény: Fogatlan provokátor (92)
Fogatlan provokátor Creative Commons License 2002.01.20 0 0 93
Hőre lágyuló, környezetszennyező polimerek, ne álmodozzanak égetett, mázas agyagszülőkről. :-)
Előzmény: Törölt nick (82)
Fogatlan provokátor Creative Commons License 2002.01.20 0 0 92
Ez igaz, de ha a tűz pártban azt mondják, hogy a föld gömbölyű és egy pártatlan ember is ugyan ezt állítja, hiszi és gondolja, akkor ebből valóban az következik, hogy a pártatlan ember pártos?
Előzmény: Esik (90)
Esik Creative Commons License 2002.01.20 0 0 91
Mármint megkérdőjelezhető-e:-)
Előzmény: Esik (90)
Esik Creative Commons License 2002.01.20 0 0 90
Azért hadd kérdezzek valamit. Megkérdezhető-e egy köztisztviselő hivatalvezető pártatlanságába vetett hit, ha szerepel valamely párt országgyűlési képviselőjelöltjeként. Elképzelhetőnek tartod-e, hogy van aki feltételezi: ha a Víz párt színeiben politizáló polgármester ellen dönt a Tűz párt képviselőjeként induló hivatalvezető, akkor annak lehet, hogy nem szakmai, hanem politikai okai vannak?
Előzmény: Fogatlan provokátor (89)
Fogatlan provokátor Creative Commons License 2002.01.20 0 0 89
Igen, de akkor nem mint politikust kéne megítélni, hiszen az még csak szeretne lenni.
Előzmény: Esik (87)
Fogatlan provokátor Creative Commons License 2002.01.20 0 0 88
Aha értem, a terror háza is csak hornfabuláció?
Ha mondok egy évszámot, vajon mit kezdesz vele?
Előzmény: psycho-pata (80)
Esik Creative Commons License 2002.01.20 0 0 87
Tévwedés. Attól kezdve politikus nyílt politikai szerepet vállalt, hogy jelölt. Mit gondolsz, miért kell leszerelnie valakinek, ha jelöltként el akar indulni? Miért nem elég akkor, amikor bejutott?
Előzmény: Fogatlan provokátor (83)
Esik Creative Commons License 2002.01.20 0 0 85
Aha, na persze. Vagy Gates bácsié, de álnéven, hogy a pénzt élvezd, de ne maceráljanak, nem?:-)))
Előzmény: Törölt nick (82)
Fogatlan provokátor Creative Commons License 2002.01.20 0 0 84
Név szerint?
Előzmény: szatan (79)
Fogatlan provokátor Creative Commons License 2002.01.20 0 0 83
Nagyszerű, csak az a baj, hogy Grespik még nem politikus, sőt ő nem is tehet politikai állásfoglalást. Ezért nem értelek.
Előzmény: Courage the cowardly dog (78)
Esik Creative Commons License 2002.01.20 0 0 81
Már ne haragudj, az egy idézlenség. Hogyan lehet számon kérni valakin azt, amiről végképp nem tehet?

Azt számon lehet kérni mondjuk Eörsin, hogy ne alkalmazza idősebb Bauert, mert ávós volt. De Bauer Tamáson számon kérni ugyanezt valami hihetetlen baromság.

Előzmény: Fogatlan provokátor (76)
psycho-pata Creative Commons License 2002.01.20 0 0 80
Ne konfabuláljál fogatlankám. Na segítek, mielött szótárakért rohangálnál: "meseszövés". Te olan vagy, mint egyébként kedves Árgyélusom, ki időnként átmegy kérdezőbiztosba, de nem az a önmagát kiadó fajta. De legalább olvasott, s van humora. Ő sem válaszolgat, csak könyörgésre.

Megismétlem, mikor voltál kotona, hogy ilyen félelmetes ismeretekkel áldott mag az Isten, a genetikán túl:-))) /Persze nem akarlak bántani, mert van olyan is, hogy valakihez eljut az információ, s válaszol is, de a kérdés nem rögzül a memórialebenyben - rohadt állapot lehet. Korsakow írta le a triászát: desorientáció, amnesia, konfabuláció. Volt egy kedvenc Béci bácsim. Eccer oltogattam a vénáját, s mondta, "nyugodtan szúrkáljon, mert én fakír vagyok" (valóban volt a fülében karika). Aztán jó nagy marhákat mondott, pl., hogy a szomszédja, ki egyébként mind a4 végtagjára béna volt, hogy ellopta a pénzét. Megjegyzem a Lipótról úgy kaptuk, hogy az összes vagyona a következő volt: szingapúri, dróttal feljavítva, csíkos, kopottas pizsama alsó, spárgával megkötve, mert a gumit kispórolták belőle. Más semmi, ui. a takarót, amivel "leleplezték" a Béci bátyámat elvitte az OMSZ. Szóval pénze kb. 30 éve nem volt. Eccer, mikor már vagy 2 éve "kezeltük" - kapott tőlem pénzt Colára, cigarettára - megkérdeztük, hogy Bécibá van e felesége? "Van" mondta Árgyélusszerű tömörséggel. S hogy hívják az asszonyt, makacskodtunk?. "Melyiket?" kérdezett vissza az ártatlan. Végülis megadta a címet, s vitték is a mentősök. Csak a megyei pártbizottság elnöke nem vette át Béci bácsit, ui. az öreg valamikori telke helyére építették a pártházat. Szóval csíptem az öreget, nagy francz volt, min Te is:-D

Szóval sok balyom vót a beteget át nem vevő komenistákkal, de a Korsakowos fogatlanokkal is:-D

üdv pp

Mikoris vótál vitéz/kotona/honvéd...?
/Ha akarod nehogy válaszolj, mert piszkos nagy titok ám/

Előzmény: Fogatlan provokátor (75)
szatan Creative Commons License 2002.01.20 0 0 79
Ebben az országban minden nemű gyilkos lehet és annak fia és unokája. Tudod hány Hortysta tiszt fia és , szálasi legény fia és lánya és házmesternek fia és lány akik feljelentettek embereket rendszeről rendstere. Ne mondjam ezek politikai szereplése arrogancia stb. Ki marad ott ?
Előzmény: Fogatlan provokátor (76)
Courage the cowardly dog Creative Commons License 2002.01.20 0 0 78
Igen, láttam. És a jelenlegi politikai élet szereplőinek nagy részét nem tudom komolyan venni, pártállástól függetlenül.
Előzmény: Fogatlan provokátor (77)
Fogatlan provokátor Creative Commons License 2002.01.20 0 0 77
Láttad az ominózus adást?
Gondolom, akkor az egyenlő elbírálás tükrében az SZDSZ-s politikusokat sem tudod komolyan venni a parlamenti sebészmaszk akció után.
Előzmény: Courage the cowardly dog (74)
Fogatlan provokátor Creative Commons License 2002.01.20 0 0 76
Ezzel nincs semmi gond. Csak mivel sokan élnek olyan családban, akiket ezen úriemberek szülei csonkítottak meg és tettek egy életre lehetetlenné, ezért politikai szerepvállalásuk arrogancia, provokáció továbbá erkölcstelen.
Előzmény: Esik (73)
Fogatlan provokátor Creative Commons License 2002.01.20 0 0 75
Kiből lesz százados, őrnagy, ezredes? Elárulom, nem abból, aki olyan papírt kap, hogy haját vágassa rövidre, és jelenjen meg 6.00-kor a Tendelende tér és Rafinált körút sarkán álló művházba.
Előzmény: psycho-pata (72)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!