Weboldalamon a 2013.03.26-án feltöltött termékekre árajánlatot tehetnek a mai naptól.
Amennyiben sokallja az árat, ajánlatát megteheti a kiszemelt termék adatlapján található "Kérdés felvetése a termékről" gomb segítségével. Amennyiben az ajánlatát el tudom fogadni, lecsökkentem az árát, hogy meg tudja vásárolni.
Hát lehet én is arra tippeltem, de mikor használhattak ilyet? Mert ahonnan van, ott tudomásom szerint 2-2,5 ezer éve lehetett víz. Mindenesetre érdekes darab, akárhogy kerestem a neten nem találtam hasonlót, de hát régen is horgásztak, halásztak :)
Igen, vésővel kalapáccsal pucolgattam, meg fémtisztítóval de én még mindig nem tudom elképzelni róla hogy az lakat :) egyébként szerintem ólom mert puha benyomható és ahogy tisztítottam kis részen ami friss volt élénk ezüstös színe volt ami később visszasötétedett. De azok a barázdák az oldalán nem érnek le teljesen az aljáig, az alja az egybefüggő tömör rész.
Küldj róla képet, megmondom a frankót ha "egybe" van a szobor. ha vastagon patinás vagy nagyon megrágott akkor persze nehezebb. De az internetre óvatosan pakolj a nyilvános közösségi oldalakra.
Sziasztok!Egy nyaralás alkalmával (tengerpart) találtunk egy kis szobrocskát.Tudnátok valakit ajánlani,aki meg tudná mondani,mennyire lehet régi,érdemes-e vele egyáltalán foglalkozni?Nekem annak tűnik,persze lehet,hogy nem az,de kíváncsi vagyok.Köszönöm!
Nekem ólomnak tűnik mert letisztogattam, a tetején az a fogantyú rész az vas mert erősen rozsdás, viszont a többi az sztem ólom, de akkor sem értem ezeknek a barázdáknak a funkcióját :) talán valami ókori halász-horgász eszköz? nehezék? etetőkosár?! fogalmam sincs de nem találtam sehol a neten ehhez hasonlót. Csak ilyen csepp ólmokat. Még csak kor meghatározásra sincs tippem....
De mitől olyan rohadt nehéz? A rés az látszik hogy van valami üreg rész, de belül már piszkos. Meg nem értem ha lakat miért vannak rajta barázdák? Meg miért ilyen alakú? Most felkeltetted a kíváncsiságomat. :) Mivel tudnám megtisztítani? Vízbe áztassam? Bocs a sok kérdésért. :) De köszi a segítséget!
Középkori lakat. Ha szerencséd van, a rozsda alatt mesterjegy van. Ami lehet ezüst, de lehet arany is. Én már láttam olyan harci bárdot ami szőrös volt a rozsdától, bele lett vágva a disznó ól oszlopába és az eső hatására egyszer csak kivillant az arany mesterjegy. A legkíválóbb fegyverkovácsok jele volt. A lakatokat is sokszor a fegyverkovácsok csinálták.