Keresés

Részletes keresés

balazsy Creative Commons License 2003.01.01 0 0 146
Nemtom erdekel-e vkit de megoldodott a problema a folyamatkijelzovel kapcsolatban! Itt egy kis inyecseg JS teren!


crockl Creative Commons License 2003.01.01 0 0 145
document.all csak IE-ben mukodik.
Előzmény: ChetaRunner (144)
ChetaRunner Creative Commons License 2003.01.01 0 0 144
Na, ezt nem tudtam, sehol nem mondták.

Szerintem document.all.ID-vel megy mindenhol, mert én eddig csak ID-vel próbáltam.

Persze megpróbáltam mindenféle elmés módokon pontosabban, document-ig felmenőleg hivatkozni, de az a fránya "all" hiányzott. És ezt sehol se tudták nekem megmondani, sehol a NETen!

Köszi!

Előzmény: balazsy (137)
ChetaRunner Creative Commons License 2003.01.01 0 0 143
Komolyan kérdeztem, kissé komolytalanul. Próbáld ki Neccápa alatt, és meglátod! Ott nem probléma leklikkelni :(

De asszem már Balazsynak köszönhetően megoldódott. :)

Előzmény: crockl (140)
ChetaRunner Creative Commons License 2003.01.01 0 0 142
Köszi az ádáz harcot a Freemaillel, elég pontos voltál, nem tudom, hányszor zavartad el az emilt, de pontosan egy példányban megjött ;-)

Már írtam a moderátoroknak, hogy változtassák meg, az a nyavajás Freemail már totál kikészült.

Míg nem változik meg a címem, ideírom a használhatót (Ez működik, elég 1* elküldeni rá a leveleket):

kcheta@kishonti.hu

Mellesleg te büntibe küldenéd a DIV-előket, mert egy másik topikban szerették volna! Biztos nagyon felbosszantotta őket, hogy nem tudnak ráklikkelni :)

Előzmény: balazsy (141)
balazsy Creative Commons License 2002.12.31 0 0 141
Arra meg nem gondoltal hogy talan nem neked szol??? ;-)))
Előzmény: crockl (140)
crockl Creative Commons License 2002.12.31 0 0 140
teljesen ertelmetlen a kerdes, azaz en nem ertem, valoszinu mivel nem is kerdezel :))
Amugy oldalak ahol olvashatsz sokat es jokat, a masik forum-ba levo (1107) -ik hozzaszolas, tehat:
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9013834&uq=500 -> itt a (1107)-ik.
Előzmény: ChetaRunner (133)
balazsy Creative Commons License 2002.12.31 0 0 139
Hat ez bamba! Bocsika! Mar elkuldtem ugyanezt + a filet emilben mert allandoan errorokat dobalt az oldal!
balazsy Creative Commons License 2002.12.31 0 0 138
Kuldtem emilt a temaval kapcsolatban!
Előzmény: ChetaRunner (133)
balazsy Creative Commons License 2002.12.31 0 0 137
Sajna en sexplorerre vaok specializalodva mas bongeszovel meg nem probalkoztam (1elnore ez a vacak mikrocopft termek is megfelel)! Probalkozni nemtok csak vakon tapogatozni! De a johir az hogyha adsz emil elerhetoseget kuldok neked egy fasza kis menut ami elegge univerzalisan meg van irva! Cerintem ebbol tudsz meriteni!
HMM?! Eppen most olvasom az egyik konyvben hogy a Navigator 6-os mar nemis tamogatja a layerokat! Igazan ezzel a kerdessel nemis naon foglalkoznak! Ebbol arra kovetkeztetek hogy:
1. a DIV-et mint HTML TAG-et ismerni kell a NAVIGATOR-nak is, mert nemirjak sehol az ellenkezojet.
2.Namost ha ismeri akkor tuter lehet ra hivatkozni (EXPLORERben document.all.ID) es valtoztatni a tulajdonsagait is!
Ha nemtalaltam akkor lecci pontositsd a kerdesed!

Ha kell a menu akkor kuldj emilt a balazsy@stonline.sk-ra

Előzmény: ChetaRunner (133)
ChetaRunner Creative Commons License 2002.12.30 0 0 136
Hála az égnek!

Még csak nem is túl durva...
Csak sajna, kicsit kilóg az elején.

Nos, tud valaki gyógyírt rája? (Mármint Neccápa alája)

ChetaRunner Creative Commons License 2002.12.30 0 0 135
Fura!

Akkor az a böhöm nagy X kép hogy került oda???

Még eccer megpróbálom, most kicsit máshogy, aztán már elég volt belőle!

Ide

Szóval ugyanez volt, csak a STYLE és az ID a DIV-ben volt. De az eredményen nem változtat, se Neccápában, se Kekszplorerben :(

ChetaRunner Creative Commons License 2002.12.30 0 0 134
Héé!!

Lenyelte a DIV-em!!!

Na, még eccer:



ChetaRunner Creative Commons License 2002.12.30 0 0 133
Helló, Balazsy!

Segíteni egyelőre nem tudok, de te úgy látom, megtehetnéd ezt nekem:

Klikkelj

Ha tudsz!

Ez csak kekszplorerben megy. Hogy lehet más böngészőkkel észrevetetni a DIV-eket?? Már két hete ezen szenvedek, sehol semmit nem találtam hozzá a neten!

crockl Creative Commons License 2002.12.29 0 0 132
lasd hwsw-s kerdesed-re a valaszt.
Előzmény: balazsy (131)
balazsy Creative Commons License 2002.12.29 0 0 131
SEGITSEG!!!!!

Lenne egy ilyen problemama, hogy ha a weboldalon van egy pl. for vagy while ciklus ami mondjuk egy div-et mozgat vagy akarmilyen html attributumot valtoztat, akkor a valtozas csak akkor jelenik meg amikor a ciklus vegeter! A bibi ott van hogy nemtudja olyan gyorsan frissiteni a grafikat mint ahogy azt a program vegzi! Es ugyebar a JavaScriptben nincs varakozas! Hogyan lehetne ezt megoldani azon kivul hogy, csinalok a while helyett egy fuggvenyt amit setInterval-okkal meg setTimeout-tal fogok hivogatni???

A problema forrasa: folyamatjelzes!

Elore is koszoni:
Picike

ChetaRunner Creative Commons License 2002.12.28 0 0 130
Az előbbi hozzászólásom előre be volt gépelve, de azért még aktuális.

Tucatnev: Ha nem akarsz megtanulni programozni, nehezen csinálod ezt meg.

Nekem meg azért arra nincs időm már, hogy egy ilyen komplex dolgot összerakjak.

Hátha segít ez a litánia valakinek, aki elütné vele az idejét :) (Nem én leszek az)

ChetaRunner Creative Commons License 2002.12.28 0 0 129
Átnéztem, mit kellene ehhez megcsinálni:

Ez bizony meghaladja a JavaScript tudását. Az az 1500 kérdés, az bizony kicsit durva. Meg lehet éppen (elméletileg) JavaScripten is oldani, ám ehhez vagy egy gigantikus HTML fájl kéne, vagy sok kicsi. A JavaScript ugyanis képtelen más jellegű fájlokat kezelni (Lehet, hogy valahogy tud, csak eddig nem találtam meg a NetScape-s útmutatóban). Így minden kérdésnek HTML-ben kéne lennie, ez meg több, mint 1Mb lesz legjobb esetben is (Inkább több, akár 5-10 is lehet).

A gombokat szépen meg lehet oldani a JavaScripttel. Szerintem SubmitButton-t használtál (a FORM tagok alatt) a gomboknak. Nos, ezeket a JavaScripttel az eseménykezelőkkel lehet összekapcsolni (mint minden más HTML nyavaját) : neked az ONCLICK esemény kell (rákattintás). Ez ugyanúgy berakható a HTML-be, mint pl. a SIZE a FONT-ba, utána úgy gépelheted be a JavaScriptet, mint mondjuk az URL-t a HREF után. Az ONCLICK-nek köszönhetően csak rákattintáskor hajtódik végre.

A billentyűs dolog is hasonlóan megoldható, nézd meg a FORM leírásánál, hogy lehet felhasználni a beírt értéket.

Az, hogy a gombok véletlenszerűek legyenek, szintén menni fog. A JavaScriptnek van egy write, vagy writeln utasítása, ami szinte ugyanúgy működik, mint az Index fórum írása: bármiféle HTML-t belepakolsz, menni fog (mint ahogy a lenti linkem itt a JavaScript útmutatóhoz). Így már JavaScripttel számolgatva, pár Math.random() utasítást használva elintézhető.

Hogy a jókhoz kerüljön egy-egy jel a kilistázásnál, szintén megoldható. Például készítessz kis áttetsző GIF-eket X-szel, meg pipával, majd a HTML-be ezt STYLE taggal rakod be, ahol megadod az X,Y pozíciót úgy, hogy kilógjon az oldalról (negatív értékekkel). Ha sok kép kell, akár JavaScriptes ciklussal is lehet, write utasításokat használva. A képekre ezután így tudsz hivatkozni: document.images[a kép sorszáma].akármi , itt a kép sorszáma 0-tól kezdve egy szám, minden kép annyiadik, ahányadikként beraktad a HTML-be. Az akármi egy kép paraméter: src, ha a kép forrását akarod váltani (kicserélni a képet), top, ha az Y helyét, left, ha az X helyét. Ezt az egész cuccot lehet egy akármilyen változóként kezelni, pl. értéket adni neki. Ez esetben a kép a HTML-en azonnal megváltozik, oda kerül, ahova kéred.

Az idő számolása setInterval utasítással oldható meg, ha állandóan mutatni szeretnéd a játékosnak az időt, egyébként a játék kezdete, és vége dátumainak külömbsége adhatja ki.

Az eredmények elküldéséhez már nem lesz elég a közismert JavaScript (Van afféle server-side, szerveroldali része is, ezzel biztos megoldható, de ez már túl bonyodalmas, jobb Jávát használni hozzá)

A többi rész asszem már csak JavaScript, némi számolgatás, if(feltétel)ek, stb.

Ha tényleg mindet meg akarod oldani, amit felsoroltál, szerintem tanulj meg Javául, a scriptnek ez egy kicsit sújos.

Azért itt egy jó JavaScript útmutató, ahonnan az abszolút kezdő is elindulhat, de amit én itt elmondtam, azt is mind elmagyarázza (angolul): Thau's JavaScript Tutorial (Remélem, nem gépeltem el a linket)

Remélem a hosszas szövegelés nem minősül topicrombolásnak :)
(Félszavakban sajna, még nem lehet JavaScriptet magyarázni)

tucatnev Creative Commons License 2002.12.26 0 0 128
meg keresel valakit, akkor miert nem munkahirdetest adsz fel? ;)

...ott alant az van. Nyilvanos ajanlat. Kozbeszerzes, amit akarsz. Csak legyen meg! :o)

Előzmény: crockl (127)
crockl Creative Commons License 2002.12.26 0 0 127
nem ertem a valaszod, en csak leirtam, js 1.3 meg ie5 kompatibilis. Ha meg keresel valakit, akkor miert nem munkahirdetest adsz fel? ;) Ottletem nekem is sok van.
Előzmény: tucatnev (126)
tucatnev Creative Commons License 2002.12.26 0 0 126
Nezd, kedves crockl!

En nekem nincs turelmem programozni tanulni. Egyszeruen se idom, se szellemi kapacitasom ra. Minden tisztreletem azoke, akik kepesek osszerakni egy olyan quizt, mint amit kertem. Nekem terveim vannak, altalaban jo, es azokat szeretnem megvalositani, es amennyire tudom, megcsinalni. Am ehhez -fokent olyan szinten, amihez mar egy "olyan" scripttudas kell- mar nem vagyok eleg. Ezert keresek valakit, aki segit, es ha lesz valami hasznom az oldalambol, akkor meg tudom osztani mindazt, amit szerzek.

Es koszonom szepen. A legjobb lenne -nezegetve a statcenter adatait- IE 5.0 kompatibilitas...

Előzmény: crockl (125)
crockl Creative Commons License 2002.12.26 0 0 125
nem eppen, a javascript-et a netscape szabadalmaztatta es feljeszti is, napjainkban az 1.5-nel tart, ezt a ns6, ns7, mozilla alapu bongeszok ertelmezik is, az IE, 6-os is, csak az 1.3-ig jutott el. De ami az 1.3-as js leiras-ba van az tobbnyire mukodik ie alatt is, esetleg itt ott az ie termeszetesen elter, nehogy valami szabvany-hoz igazodhasson :) De van jopar oldal ahol crossbrowser-es leirasok, megoldasok talahatoak. Ha visszanezel a forum-ba es latsz josok linket az 1ik hozzaszolasomnal, akkor azon linkek-nel sokat metudhadsz.
Előzmény: tucatnev (124)
tucatnev Creative Commons License 2002.12.25 0 0 124
Csak az "ekeztetes" vagy "magyar" vagy "qwertz" billentyuzetnel van az aposztrof az alfanumerikus 1-es SFIFT-jenel. ;o)

De oke', megpro'ba'lok repu:lo"e'kezetekkel i'rni, ha gondolod, ba'r ez sokaknak sokkal zavaro'bb...

Va'rom a scriptet, meg a so:rmennyise'g meghata'roza'sa't...

Ja, e's atto'l tartok, hogy a Netscape-ne'l ero"sen browserfu:ggo" a script, nem?

Előzmény: ChetaRunner (122)
ChetaRunner Creative Commons License 2002.12.25 0 0 123
Ha JavaScriptet szeretnél tanulni, elég jó útmutatója van a Netscape-nek:

Netscape Developer site

Itt asszem minden megtalálható a JavaScripthez, én is innen tanultam, tanulok.

ChetaRunner Creative Commons License 2002.12.25 0 0 122
Majd megpróbálom megoldani.

Csak ékezetek nélkül bizony nehéz lesz kihámozni, mit akarsz :((((. Javaslok pár ötletet: ' és " az ékezetek helyén (SHIFT+1; SHIFT+2). Például: ja'va, so"ro"su"veg. Így asszem kicsit érthetőbb lenne. (Én legalábbis jobban érteném)

tucatnev Creative Commons License 2002.12.25 0 0 121
Hat mit is kellene...

Random kivalasztja a megfelelo helyrol kerdest, ahhoz pedig a megfelelo kinezetet.

Megfelelo hely: -hasrau:tok: mindenhol 300 kerdes, akkor kepezzen egy rnd-t:
1-300-ig, ahol az egeres, alt.iskolai kerdesek lennenek,
501-700-ig, ahol a billentyus alt. iskolai kerdesek lennek
1001-1301-ig, ahol a kozepsulis, egeres kerdesek lennenek, bla, bla, bla...

Fontos, hogy peregjen a jatek, ezert gondoltam a gombnyomasra az egeres jateknal, billenytusnel meg csak be kelljen irni a helyes valasz betujelelet.

Kinezetet meg a szerint kellene kivalasztani, hogy mi a kerdes... ...egyszeru valasz 9-bol, vagy kombinalt valasz 2*6-bol, vagy -master, vizsgazo szint- kivalsztani az orszagot es begepelni a termelest, amit +/- 8%-kal fogad csak el... ...+X uveg sorert gombok feliratat rnd kavarja szet, de termeszetesen a jo feliratu gomb "er".

vagy 20 vagy infinit kerdesig megy, szamolja az idot, pontot, atlagot, +X uveg sorert valamiveel rogziti nekem az eredmenyeket (vagy dicsosegtabla, vagy elkuldi nekem, tom' is en) es a vegen egy hibaellenorzesi ag lenne nagyon fontos. (tehat ujra at lehet lepegetni a kerdeseken, megmutatva, hogy mit valaszolt, es mi volt a helyes, de eleg, ha csak kiirja 20 sorban, a jokhoz meg rak egy +-et. Azonnali javitas valasztasakor gombnyomas utan alert-popup-ban kiirja helyes valaszt)

Naaagy korvonalakban ilyesmire gondoltam. :o)

(Alumíniumtermelés 1998-ban a világtermelés 19949 ezer t volt, tehat nagyjabol 20 md tonna, ebbol a vilagelso oraszag az USA volt: 3716 ezer t-val, ami 18,6%-ot jelentett a masodik Oroszország: 2900ezer tonna (14,5%) a harmadik Kanada: 2283 ezer tona(11,4%) a negyedik Kína: "csupan" 1304 ezer tonnat kapartak ossze, ami a vilagtermeles 6,5%-at jelentette, ami azt jelenti, hogy forrasmunka nelkul csinaltam a mintakat, de neked most megneztem...)

Előzmény: ChetaRunner (119)
tucatnev Creative Commons License 2002.12.25 0 0 120
Kezdetben nagy remenyekkel indulhatott a vallalkozas, hirek voltak, erdekes, uj otletek, pontrendszer az aktivitasod nyoman... ...aztan a szep lassu agonia... ..."az oldalunk jelelneg atalakitas alatt all". De az autamata funkciok uzemelnek. Imho tudsz reggelni, es az "avtomaty" lehasit neked 10 megat...
Előzmény: ChetaRunner (118)
ChetaRunner Creative Commons License 2002.12.25 0 0 119
Ékezetek nélkül sajna kicsit homály nekem a hozzászólás - az üveg sör akarna lenni, vagy ... sor. Tudom, szegény ember angol billentyűzeten gépel, - én meg éjfél után netezek. Értek kicsit a JavaScripthez, ha elmondod, pontosan mit kell csinálnia, lehet, hogy tudok segíteni. (Az az igazság, hogy az ottani kérdésre nem is tudom a választ:)
Előzmény: tucatnev (114)
ChetaRunner Creative Commons License 2002.12.25 0 0 118
Halott - ez pontosan mit jelent?
Előzmény: tucatnev (117)
tucatnev Creative Commons License 2002.12.23 0 0 117
csucs.hu

halott a hely, de mukodik, es ad 10 mega tarat ingyen, banner, minden nelkul.

Előzmény: ChetaRunner (116)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!