Köszi, ja igen, ezt anno letöltöttem, de telefonról nem sikerült napijegyet feltöltenem rá, a pénz le lett vonva, de nem került rá a napijegy, trafikban tudtam feltöltögetni. Lecsekkoltam az aplikációval, 8 évig érvényes a kártya.
van, de sok-sok év. töltsd le a RavKav applikációt, amit át lehet állítani angolra, és a telefonodon szkennelve máris minden infót megtudsz a kártyádról, akár fel is töltheted így.
a ravcarddal fizetheted a vonaljegyet is, amikor felszállsz villamosra, buszra. illetve ha naponta kettőnél többször utazol akkor megéri napi jegyet venni, illetve azt rátölteni a kártyára.
visszaolvastam majd két évet. A sok infóba egy picit belezavarodtam. Ha jól értelmeztem, akkor ha leszállok a TLV-be, veszek Rav cardot, feltöltök 100 sékelt és kérek rá 924-es sharing-kódot, amivel elmehetek Jeru-ba bármivel és még aznap közlekedhetek ott is. Visszafelé ugyan ez működik. A 3 napig leszek Jeruba és a vonaljegyet is erre a rav-cardra vehetek vagy csak napi jegyet?
Ha valaki úgy foglal szállást, hogy le tudja mondani, akkor "csak" a repjegy árát bukja. Én reménykedem, hogy javul a helyzet és tovább könnyítenek a beutazáson.
hazafelé nincs teszt. legalábbis a wizz és a ryanair ilyet nem ír elő. amíg a belépésnél kell a teszt, addig fennmarad a rizikó, hogy valaki akár tünetmentesen is pozitív tesztet produkál és akkor borul minden.
Izrael könnyíti a beutazást, engedi az oltatlanok illetve oltottnak nem minősülő turisták beutazását. Továbbra is kell 72 óránál nem régebbi PCR teszt, majd a reptéren ismét. Ha megvan a negatív eredmény, lehet folytatni az utazást. Pészah előtt eltörlik a zárt térben való maszkhasználatot.
Azt nem tudom hogy hazafelé kell-e csináltatni PCR tesztet?
Javul a helyzet, remélem nemsokara eltörlik a tesztelést is
Sziasztok! Júliusra tervezünk néhány napos Izraeli utazást. Aki tudja kérem írja meg milyen korlátozások vannak érvényben és mik várhatók júliustól, ha már egyáltalán ismertek a várható intézkedések.Köszi
a novemberi jegyeket szeptemberben érdemes megvenni. szept. közepe és okt. közepe között egy csomó ünnep van Izraelben, ezért ebben az időszakban mindig drágák a jegyek, lévén sokan utaznak.
az jó lenne, de úgy láttam, hogy ahogy halad előre az idő, mindig drágulnak a jegyek - békeidőben. Nem hiszem, hogy elhúzzák a majrét őszig... amitől olcsóbb lenne a jegy. De remélem igazad lesz, mert harmadszorra tuti sikerül kijutnunk:))
ha ősszel szeretnél utazni, akkor még bőven van idő várni az olcsóbb jegyekre. szinte biztos, hogy lesz az sokkal olcsóbb is. novemberre pedig tuti lesznek irányonként 6-8 ezer ft-os jegyek is. türelem :-)
Engem nem aggaszt a "vírus". Nagyjából sejtettem már márciusban, hogy május közepére világszerte leszállnak a témáról. Mivel május 3-ra volt jegyünk, simán mentem volna, ha lehetőségem lett volna rá.(bár ebben a közhangulatban nem sok kedvem lett volna utazni) Szerintem júliusban már lehet majd menni, de a forróság miatt inkább halasztjuk. Ószre nagyon drágák a jegyek, az sajnos nem fér bele.
Nyáron szerintem most nem csak a hőseg, hanem a vírus miatt sem szabad még Izraelbe utazni...Amúgy az ősz, meg a tavasz a legjobb erre a célra, csak most még azt sem lehet tudni, hogy pl. ősszel már biztonságos lesz-e odarepülni..?
Köszönöm a válaszokat! Kínomban már azon gondolkodtam, hogy nyáron menjünk, mivel idén már kétszer füstbe ment az utazásunk... De azt hiszem kivárom a hűvösebb időt.
lehet menni gyalog is a Masadára, ha valaki hajnalban vagy kora reggel megy fel. kb 9 órától nem engednek fel gyalog. a Snake path napkelte előtt egy órával nyitva.