Keresés

Részletes keresés

BASEBALL_FAN Creative Commons License 2023.09.18 0 0 22079

Köszi ezt a tartalmas választ. 

Jövőre emlegetett még a riporter 1 valamilyen arany nevü sorozatot is, amit adni fognak, egyéb más atlétika és a gyémánt mellett. Már nem emlékszem a nevére késő este volt. :)

Előzmény: somliv (22077)
BASEBALL_FAN Creative Commons License 2023.09.18 0 0 22078

Tegnap milyen büszkén mondta az M4 riportere , a VB után közvetlen lévő Gyémánt ligát másfélszer többen nézték mint előtte, és hogy a VB-n hányan megszerették az atlétikát vagy újra megszerették, beszélt VB utáni örökségről, hogy ezt most a tv kb meglovagolja. (persze nem igy mondta szószerint, de a VB örökség elhangzott). Elmondta vagy 3 szor milyen atlétika lesz jövőre stb. Kiváncsi leszek, meddig tart ki a nézői lelkesedés meddig lesznek jó számok. Most még simán benne lehet sokaknak az újdonság hatása, akik a VB-n szerették meg /szokták meg, de vajon kitart ez évekig? (mert az M4 6-7 évre betárazott jogokból), én biztos várni fogom jövőre is.  Ti mit gondoltok?

somliv Creative Commons License 2023.09.17 0 0 22077

Maratonfutók, gyaloglók, többpróbások, még pályaatléták közül is vannak, akik 7-8 órában valamit melóznak a versenyek, felkészülések mellett. Feltehetően nem fizikai munkát, hanem inkább szellemit. Nem hasra ütésre találtam ezt most ki, hanem élő adásban hallottam a kommentátoroktól, akik ezt mondták. Régebben írtam, hogy vannak kisebb versenyek a Gyémánt Ligánál. Nemcsak Gyémántból áll a világ, csak az a legrangosabbnak kikiáltott, a mezőny erőssége, minősége, sztárjai miatt, és ezt közvetíti a magyar tv csatorna. Ám ezen kívül a Földön, Amerikától Ázsián keresztül Ausztráliáig, egy évben van több száz atlétika verseny, ahol több ezer dollárt osztanak ki az egyes versenyek alkalmával. De ennyit egyszerűen, ha akarnád, akkor se lehetne figyelemmel követni, mert akkora mennyiségű. Általában az ilyeneken pár ezer dollárt kap az első helyezett, aztán csökken az összeg lefelé-, de ezeken a versenyeken szintén lehet szépen keresni. Tízpróbásoknak, hétpróbásoknak viszont macerásabb a versenyzés, mivel nekik jóval kevesebb a lehetőségük, maga a szám hosszúságából adódóan is. Ez évben például, amit én láttam, csak tizenkettő viadal volt nekik kiírva. Aztán ezen felül lehetnek még nekik megmérettetéseik.

Különböző turnék vannak Atlétikában, mint például: Continental, World Athletics Indoor Tour, Cross Country.. Ezeket külföldi csatornák sugározzák, csak ezekre általában napjainkban elő kell fizetni, és ha nem vagy előfizetve, akkor azért kicsi a sansz rá, hogy látni fogod képernyőn keresztül.

Felhozok valamit, Beatrice Chepkoech Zágrábban, Continental meetingen világcsúcsot futott kétezer akadályon egy hete. Vb-n, tegnapi Diamondon meg kikapott Yavitól háromezer akadályfutásban. Viszont a csúcsa jóformán senkit nem érdekel, maximum azt, aki benne van valamilyen szinten ebben a sportágban.

Kis off a végére. Costnerről csak azért beszéltem, mert ő világéletében egyébként baseballrajongó volt, több filmjében is ezt reprezentálta a sportfilmjei, egyéb készítései mellett. Sajnálatára pár hónapja szakított a mesés feleségével, Christine Baumgartnerrel. Viszont akkora a hodálya, hogy el sem kellett költözniük egymástól, mivel továbbra is, ha akarják, akkor elszeparálva élhetnek úgy, hogy nem is találkoznak egymással. Az meg a másik, hogy Costner havonta milliókat perkál a nőjének. Még a bankszámlájára is utalt pénzt, ő az ilyenekben mindig nagyvonalú volt, még ha az is igaz, hogy könnyűszerrel megteheti.   

Előzmény: BASEBALL_FAN (22076)
BASEBALL_FAN Creative Commons License 2023.09.17 0 1 22076

Értem köszi, tehát itt is vannak szintek, gondolom "alsóbb" szinten van aki rendesen dolgozik munkahelyen , hogy legyen pénze , de ezek szerint akit pl a gyémánton látok az a krém a tortán kb. (ahogy irtad a profik, mint minden más sportba őket már megfizetik). köszi

Előzmény: somliv (22075)
somliv Creative Commons License 2023.09.17 0 0 22075

Itt is vannak szintek. Akiket Diamond Leaguen látsz, ők a profik. Különben is ennek a sorozatnak van egy nívója, ami azt jelenti, hogy minden jöttment atléta nem is indulhat rajta.

Szóval, a gyémánt ligások jórésze milliomos. Tegnap, aki nyert az adott versenyszámában, az kapott harmincezer dollárt, ami kb tíz millió forint. A második, harmadik szintúgy milliókat tett zsebre, hiszen 12 ezer, illetve 7 ezer dollárral jutalmazták eredményét. Viszont a baseball major ligához, vagy éppen teniszhez képest keveset keresnek. Mivel például férfi teniszben New Yorkban a US Openen, Djokovicnak több mint 2,5 millió dollár ütötte a markát- ez a hollywoodi színészek mércéje. Mondok valamit érdekességképpen, Kevin Costnernek a kaliforniai parton lévő ingatlanja 50 milliárd forintot ér.

Visszatérve, aki nem tesz mást, csak Gyémánt ligázik egész évben, és hozza folyamatosan a helyezéseket az vígan eléldegélhet, sőt, rohadt jól él. Viszont ezeket a versenyzőket egy bizonyos szinten már nem érdekli a lóvé. Hanem maga a versenyzés motiválja, a minél jobb eredmény elérése ezzel felülmúlva a többieket, és önmagát. Benne van a nevében: Versenyző! Csak egy mezei néző számára ez nem feltétlenül érdekes. Valaki attól válhat érdekesebbé, hogy ad valami pluszt az egészhez, amivel szimpatizálni tudnak a nézők.

Tegnap, ma Eugeneben van a Gyémánt fináléja, ami az amerikai sprintereknek, az adott kontinensen lévőknek kedvez, mivel ők vannak otthon. Warholmot lefutották négyszáz gáton. Rai Benjamin volt az, aki ez évben alig mutatott valamit, most mégis az orrá alá dörgölt. De neki totál mindegy, mivel VB-n ő győzött, és ebben a sportágban ennek van igazán presztízse. Te nyerhetsz akár hét-nyolc Diamondot is egy éven belül, de ha világversenyen érsz el valami komolyat az sokkal értékesebb. Mert akkor arra figyel szinte a fél világ- érted a szitut. Aztán Ingebrigtsent is majdnem legyőzték egy mérföldön, az USA színeiben versenyző, Yared Nuguse nevezetű srác futtatta meg. De ő szerinted hol amerikai amúgy..

Voltak még jó számok ezen kívül, hagyj ne menjek jobban bele. És ma is lesznek.

Előzmény: BASEBALL_FAN (22065)
BASEBALL_FAN Creative Commons License 2023.09.17 0 0 22074

Köszi, ez tök jó hogy olyan kommentátor közvetiti, aki érti is és át is éli nem csak úgy éppen leközvetiti, monotonon, hogy letudja a napi melót. 

Előzmény: somliv (22073)
somliv Creative Commons License 2023.09.16 0 0 22073

Igen döntők, mind a két nap, tehát Szombat, Vasárnap. M4 Sport Atlétika - Gyémánt Liga: 21:00 - 23:05

Itt a program: https://eugene.diamondleague.com/program-results-eugene/#baseFrame#__athSchedule#ScheduleInit#Eugene2023_CURRENTEVENT_JSON

Előzmény: BASEBALL_FAN (22072)
BASEBALL_FAN Creative Commons License 2023.09.16 0 0 22072

Sziasztok ma van  Gyémánt liga döntő és holnap, ez minden nap kb kétóra mint a normális fordulók? Én még ugye most látok ilyet elősször, ezért kérdem mire készüljek este. 

BASEBALL_FAN Creative Commons License 2023.09.16 0 0 22071

Köszi azt hittem a többségnek van "rendes" állása is. 

Előzmény: Irbisz (22070)
Irbisz Creative Commons License 2023.09.15 0 0 22070

nem mindegy milyen számról és főleg országról beszélünk, nincs általános válasz arra, ki tud csak atlétikából megélni.

de attól biztos sokkal többen mint amit a dartsról írtál.

a napjuk meg milyen? kb. olyan mint bármely profi sportolóé, aki komoly fizikai igénybevételt kívánó sportot űz. alapozási időszakban eszméletlenül sok edzés, formába hozáskor, versenyidőszakban nyilván kevesebb, de arról foglamam sincs hogy mennyit kell edzenie egy sprinternek, egy közép v. hosszútávfutónak, és ügyességi számokban mennyit edz egy teszem azt távolugró netán súlylökő - biztos keményen.

a neten tuti találsz edzéselmélettel foglalkozó cikket, könyvet, a közeltőleges kereteket meglelni bennük.

Előzmény: BASEBALL_FAN (22069)
BASEBALL_FAN Creative Commons License 2023.09.15 0 0 22069

22065 kérdésre nem  tudjátok a választ? 

somliv Creative Commons License 2023.09.13 0 0 22068

Nézd, nyugodtan gondolj róla, amit akarsz. Nekem mindegy.

Láttam neten egy cikket, ezt vázoltam fel, amiben igaz, hogy nincs olyan was ist das dolog. Inkább az edzését pedzette meg, de csak érintőlegesen, kezdetlegesebb módon. Az igazság az, hogy részletesen nem fogja, nem akarja a világ tudtára adni. Ezt hétpecsétes titok őrizheti, mint ahogy a táplálkozását is, amiről fikarcnyit sem konferáltam. Semmi új nincs, amit most felhozok, de vélhetően a napi két edzésében több ezer kalóriát, amit eléget, azt valamilyen úton-módon pótolnia kell, csakúgy, mint a többi ilyen szinten lévő élsportolónak.

Előtte pár fokozót, koktélt simán benyomhat, meg amiről még nem tudunk, hogy úgy menjen neki a futás, ahogy. Szükséges is az ilyen kimerítő, intenzív tréningekre, akár versenyekre. A másik helyzet, hogy neki magas szinten kell bírnia ezt a gyűrődést, nem napokon, hanem heteken, hónapokon, éveken keresztül folyamatosan. Ami valljuk be, egy idő után valami eszméletlen monoton. Ilyen mennyiségű edzéseknél aztán rendesen ki lehet égni iszonyat hamar. Ugyanazok a körök, görbék, berögződések mindennap, amik egyszerűen felőrölhetik az embert.

Neki az a fórja, hogy fiatal, ezért a motiváció tetőfokon pezseghet nála, főleg, hogy jönnek is az eredmények számára. Azt jó látni, hogy a versenyzői attitűd buzog benne, ami az egyik mérvadó kulcs a sok közül. Csak a középtávfutókkal az a szitu, hogy nincs akkora népszerűségük, nincsenek annyira elismerve, így azért a kibontakozás nehezebb számukra.

A jövő kimenetelét nem tudom, de azt igen, hogy jövőre Olimpia Párizsban. Aztán szinte minden évben világverseny, vagy Vb, vagy Eb. E mellett pedig temérdek Diamond League, Continental viadal, ahol bizonyíthat, komoly eredményeket érhet el.

Mondok valamit, mikor Ingebrigtsen majd egyszer visszavonul és kiad egy önéletrajzi könyvet, akkor fény derülhet pár kulisszatitokra, pluszra, mint ahogy a hajdani sportcsillagok teregették ki ország-világ elé a valóságot.

Előzmény: Irbisz (22064)
BASEBALL_FAN Creative Commons License 2023.09.13 0 0 22067

köszi tanulságos erre irta  hogy szép :)

Előzmény: somliv (22063)
BASEBALL_FAN Creative Commons License 2023.09.13 0 0 22066

Szép

BASEBALL_FAN Creative Commons License 2023.09.13 0 1 22065

Atlétikából meglehet élni? Ha nincs verseny mit csinál 1 atléta? Minden nap órák hosszat edz?

Egy atlétának miből állnak a hetei , napjai? PL a 100 méteres sprintfutó naphosszat futja a 100asokat és edz? Ebből meglehet élni? (ezt se viccből kérdem darts és snooker e két sportba tudom hogy kb a tiz legjobb él meg belőle a többinek rendes munkája van a sport mellett)

Irbisz Creative Commons License 2023.09.12 0 0 22064

azért valami plusz kellett ehhez a sikerhez ami itt nincs leírva, mert a tejsavmérés nem valami rakétatudomány, sőt, az se egyedülálló, hogy 7 éves korában elkezdett edzeni és 12 évesen már igen komolyan edzett (kb. ez alap, és rengeteg ezidőtájt a sportot komolyan elkezdő és rengeteget edző emberből nem lesz semmi) és az ide-nekem-az-oroszlánt bajnokmentalitás is rengeteg versenysportolóban megvan (és mégsem lesz belőlük soha éremközeli vesenyző).

somliv Creative Commons License 2023.09.12 0 0 22063

Egészséges ember szervezetét is megviselték az akkori körülmények, afrikaiak is így voltak ezzel, ezért a két európainak esélye volt arra, hogy bedarálja őket a végén. Tavaly Münchenben Atlétika Európa Bajnokság volt. Hasonló verseny kimenettel ötezer méteren, mivel szintén a norvég és a marokkói születésű vetekedett egymással, csak akkor Ingebrigtsen volt elől és tempózott, aztán azt végig meg is tudta tartani, sőt, rá tudott gyorsítani, így övé lett a siker. A mostani Vb-n pedig okosan kivárt, és letolta az utolsó métereken félig betegen Katirt.

Visszakanyarodva Jakobra. Futócsaládból származik, van két tesója, Henrik és Filip, akik szintén Eb bajnokok 1500 méteren, ám nyilván közülük ő emelkedik ki a leginkább. Edzőjük a faterjuk, Gjert Ingebrigtsen volt eleinte. Van egy norvég professzor, akit Leif Inge Tjeltanak hívnak, aki a Stavangerben lévő egyetem munkatársa. Ő tanulmányozta a testvérek futásait.

Szóval volt egy cikk, amiben elmondta Tjelta, hogy mind a hárman gyerekkorukban elkezdtek sportolni. A két idősebb síelt és focizott. Hozzáteszem, hogy a skandináv országokban igencsak hódít a tömegsport. A svéd társadalom fele végez valamilyen mozgásos tevékenységet. Norvégiában pedig minden negyedik ember versenyszerűen sportol.

Tehát, a legfiatalabb Jakob már hét évesen futott, komolyabban pedig tizenkét esztendősen. Nézd, jelenleg a srác 22, szóval tíz év munka alaphangon van már benne.

Tovább folytatva, a testvérek edzésein folyamatosan figyelték a tejsavszintjüket, amiből kiderült, hogy milyen intenzitáson mozognak. A norvég ultratehetség a 2018-as, 2019-es szezon előtt heti 140-160 kilométert teljesített, ami valljuk be, hogy elég brutális mennyiség. A rekreációs szint, mint régebben írtam, heti 20-25 kilcsi. E felett tréningjeik 23-25 százaléka az anaerob (oxigén hiány) küszöbük felett zajlott, ami a legmagasabb terhelésnek számít.

Mégis mi lehet az a plusz, amit tudnak a jó gének, és az előbb felsoroltak mellett. Hát a lelki erő, a mentális hozzáállásuk az egészhez. Úgy mentek ki az atlétika pályára, hogy mindig elhitték nyerni fognak. Jakob pedig egész életében azért edzett, hogy a legjobb legyen.

Előzmény: BASEBALL_FAN (22052)
BASEBALL_FAN Creative Commons License 2023.09.12 0 0 22062

Nézd ha nem vennék meg a tv jogot, akkor gondolom nem érné meg a gyémánt ligát csinálni, összehozni stb, szóval azért valami tv-s érdeklődésnek kell lenni. Van 1 olyan kb hét versenyes sorozat a world athletic Youtube csatornáján, hogy World Indoor Tour ha jól számoltam hétforduló, az évekre visszamenőleg nézhető a hivatalos atlétikai szövetség csatornáján, gondolom az nem kell a tv-nek nem tudom, mert a gyémántból csak összefoglalók vannak, a gyémánt liga csatornáján. Lehet ez komolyabb a gyémánt és veszik a tv-k.

Előzmény: Irbisz (22060)
Irbisz Creative Commons License 2023.09.12 0 0 22061

a párás meleg gyilkos tud lenni, 2021-ben is Tokióval nem a meleg volt a fő baj, hanem a trópusian magas páratartalom.

Épp tegnap néztem a súlyemelő VB-n nyilatkozott a világ legerősebb embere, a 2x olimpiai, 6x világbajnok Talahadze, azt mondta az itteni hőség (Szaud-Arábia, Rijad) tényleg sivatagi, de egyrészt minden légkondicionált, másrészt a tavalyi VB-hez képest ez maga a mennyország, mert Bogotaban tavaly olyan gyilkos párás idő volt, ami a 2600 méteres tengerszint feletti magassággal pokoli volt, versenyeznie se volt kedve (nem a magasság zavarta, mert nyáron Grúziában szokott a hőség elleni védekezésül szokott magaslaton edzeni).

Mondjuk kb. 170 kilósan tényleg kegyetlen lehetett ilyen klimát elviselnie :DD

Előzmény: BASEBALL_FAN (22058)
Irbisz Creative Commons License 2023.09.12 0 0 22060

a sportok marketingértékéhez nem értek, nem is érdekel, de külföldi adókon szerintem több atlétika van mint itthon.

de úgy nagy általánosságban és átlagban a sportok népszerűsége, nézettsége szerintem csökken.

magam részéről ezen nem lepődöm meg, sokkal több rivális van, akikkel versenyeznie kell, miint mondjuk 30-40 éve.

Előzmény: BASEBALL_FAN (22059)
BASEBALL_FAN Creative Commons License 2023.09.12 0 0 22059

Fura valaki alább irta hogy külföldön alig lát atlétikát , és kb csoda hogy az M4 bevállalta évekig. (lehet te irtad nem tekergettem), hát nem tudom ez a kétórás gyémánt liga szerintem sok tv-n beférne a 83-dik ismétlés helyére, és elég lendületes szerintem eladható.... (de persze nem vagyok tv-s szaki és brjátszhat az újdonság ereje is nálam, de igy érzem)

Előzmény: Irbisz (22056)
BASEBALL_FAN Creative Commons License 2023.09.12 0 0 22058

Értem én nem tudom hol élnek (tudom gugli), de úgy emlékeztem melegebb helyen ezért nem értettem de igy okés köszi. 

Előzmény: Irbisz (22055)
BASEBALL_FAN Creative Commons License 2023.09.12 0 0 22057

Mi baj a fedettel? (egyáltalán miért van belőle külön VB?)

Előzmény: Irbisz (22054)
Irbisz Creative Commons License 2023.09.12 0 0 22056

"Megnéztem a kinai versenyt, egyre jobban  bejön ez a sport igy tv-be lendületes a közvetités stb, bár az M4-enis mondták az atlétika népszerüségét még javitani kell. "

régebben népszerűbb volt az atlétika, ez van, változik a sportok népszerűsége.

mondjuk sose volt összefüggés a sportérték és a népszerűság, nézettség között, az két különböző dolog.

én mondjuk azért követem csak negyed érdeklődéssel, mert régen voltak világcsúcsok is, és noha az eszemmel tudom, hogy azokat komoly doppinggal, csekély ellenőrzés mellett érték el, de attól hiányolom azokat, és mint vagy 3 hete írtam, az zavar, hogy több számban 20-30 éve nincs fejlődés, csak visszafejlődés.

Ezért írtam (vagy akartam irni?), vagy nullázni kellene a világcsúcslistákat és új alapcsúcsokat megállapítani (súlyemelők csináltak ilyet), vagy engedni a doppingot - mert egyébként ma is van dopping bőven, csak kevesebb, kevésbé hatásos és hamarabb abbahagyott módon folytatva.

Előzmény: BASEBALL_FAN (22031)
Irbisz Creative Commons License 2023.09.12 0 0 22055

úgy tudom, ők magaslaton edzenek (valakik eleve ott is élnek, pl. az etióp magasföldön), ott szerintem sosincs ilyen párás, fülledt meleg, sokkal szárazabb a levegő. Szóval inkább a magas páratartalommal párosuló meleg volt zavaró, nem önmagában a celsius fok.

Irbisz Creative Commons License 2023.09.12 0 0 22054

"Akár meglepő, akár nem, de a jelenkor egyik, hanem legjobb középtávfutója, nemcsak én vacillálok erre az állításra, hanem például Szabó Gábor is ezt mondta."

Ha ezt mondod egy szót se szólok, de te már minden idők legjobbja címre vízionáltad: "Akkor még lehet a valaha volt legjobb is. "

ja lehet, ezért mondtam hogy térjünk erre vissza mondjuk 2028-ban, mert minden idők legjobb középtávfutója címre van elég sok aspiráns, hozzájuk képest Ingebritsennek kell pár évig bizonyítania. Azért mert ma ő a sztár, nem kéne az elmúlt több mint fél évszázad legjobbjairól elfeledkezni és könnyelműen dobálózni a "minden idők legjobbja" titulusokkal - már csak azért se, mert van összevissza egy OJ aranya és pl. egy "rendes" világcsúcsot se futott még (a fedett pálya meg a 2000 m-hez hasonló gagyi táv nem "rendes" világrekord).

Előzmény: somliv (22051)
BASEBALL_FAN Creative Commons License 2023.09.12 0 0 22053

Boccs most látom a hibát, ETIÓPOKAT

BASEBALL_FAN Creative Commons License 2023.09.12 0 0 22052

Az Eiópokat Kenyaiakat m iért zavarta a meleg? ők eleve meleg helyen élnek... 

Előzmény: somliv (22051)
somliv Creative Commons License 2023.09.11 -1 0 22051

Akár meglepő, akár nem, de a jelenkor egyik, hanem legjobb középtávfutója, nemcsak én vacillálok erre az állításra, hanem például Szabó Gábor is ezt mondta. És kérlek, Európaiként mondhatja ezt el magáról. Még ha az is igaz, hogy a jelen lévő európai mezőny újra igen erős. A mindenkori legnagyobbat, azt a verseny pezsgésében, hevében írtam ott és akkor a lehet szócskával odabiggyesztve. Amire igen, 7-8 éven belül fog igazán fény derülni, amikor túl lesz még több világversenyen, megmérettetésen, de ha nem fásul bele, nem ég ki idő előtt, akkor fogalmazzunk úgy, hogy minden sansza meg van rá.

Ő már a berlini Eb-n 2018-ban, 17 évesen 1500 méteren és 5000-ren győzött, aztán Tokióban az Olimpián szintén aratott. Mi több, fedett pályás csúcs az övé, kétezres outdoor megintcsak, amit most loholt Brüsszelben. Úgy tudom, hogy a két mérföldet is magáénak tudhatja. Nem szorul védelemre, ám ha most fogná és szögre akasztaná futócipőjét, akkor is elmondhatja, hogy nyomott hagyott az Atlétikában.

Mostani budapesti világbajnokságon szintén elhozta a kettőből az egyik számot, úgy hogy még egészséges se volt, olyan hatvan-hetven százalék körüli állapotban mozgott. Érdekesség, hogy Josh Kerr pont ott futott mellette az elődöntőben is, mikor kinézett a kanyarban a közönség felé, és show gyanánt hergelte őket kontrollálva az egész futamot. Döntőben a brit tényleg elkapta a végén egy elsöprő hajrázással. Aztán azt nyilatkozta Jakob az irányába: Figyelj Haver! Te engem soha nem versz meg, ha egészséges vagyok. Utána pár nap pihi, relax, töltődés várt rá. Iszonyatosan kellett a töltődnie, mert egy az, hogy ott volt a fejében a vereség, másrészről nem volt magához képest annyira frankó állapotban. A csapatának kellett valahogy összeraknia arra az esti ötezer döntőre, nem volt kis feladat, úgyhogy gyengélkedsz. De kifundálták, és megoldották a feladatot. Jó, az volt a némi mentőöve, ha ezt szabad annak mondani, hogy volt harminc fok, hőségriadó. Ezért az etiópok, kenyaiak sem tudtak egyszerűen olyan kemény tempót futni elől, így a norvégnak vaskos sansza volt a végén, ám minden kétség nélkül megérdemelte a sikert.

Jakob hihetetlenül komplex atléta, 400 métertől 10 ezer méterig szinte versenyképes lenne az atlétika pályán,- ne hidd el, pedig nem állok annyira messze az igazságtól. Edzésen marha sok négyszáz métert fut résztávozás gyanánt, egymás után 20-25 öt, megállás nélkül, mint ahogy egykoron Iglói Mihály csinálta kizsigerelve a tanítványaival az 1950-es években. Vagy akár ahogy Usain, vagy Allyson Felix tette, csak az utóbbiak főleg százakat, kétszázakat, háromszázakat résztávoztak.

Előzmény: Irbisz (22049)
BASEBALL_FAN Creative Commons License 2023.09.11 0 0 22050

köszi

Előzmény: Irbisz (22048)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!