A megfejtés abban áll, hogy azokat a betegségeket, ami ellen oltatni szokás (sárgaláz, denque-láz és tsai) általában nagy testű állatok (pl. majmok) hordozzák és szúnyogok terjesztik. A szigeteken viszont lényegében nincsenek ilyen állatok, a szúnyog meg nem repüli át az óceánt olyan helyekről, ahonnan hozhatna vírusokat. Szóval elég "hawaii-dj-napfény-lányok" hely betegségek szempontjából. Egyedül a HEPA az, ami szóba jöhet. mert tengerparti országokban azt mondják, hogy a tengeri herkentyűk fogyasztásával is elkaphatod. Ezt még Horvátországba is ajánlják. Egyébként meg vérmérséklet dolga.
Férjem anno beadatta a hepa+b-t, de azt ugye érdemes 6 hónappal utazás előtt, és nem csak a Seychelleken, hanem kb mindenhol a világon ajánlott már (1999 óta születettek az oltási rutin részeként megkapják). De ha ez a kérdés, semmi olyan oltás nem kell oda, ami ne kéne bárhol, pl Európában.
Bocs, most ráugrottam az Emirates szóra. Aktuális problémám van. Nem tudod (tudjátok) véletlenül, hogy az Emitares-nél hogyan lehet a törzsutas-programba azonos email-címmel két nevet regisztrálni? Alapból nem engedi. Köszönöm.
Mi az Emiratesel utaztunk, visszafelé úton, bár megcsináltuk az online check in-t, de beszállókártya elektronikusan sem volt a Mahé-Dubai járatra, tehát kinyomtatni sem tudtuk volna, a reptéren kinyomtatva kaptuk meg, a Dubai-Budapest kártyával együtt (ami egyébként megvolt online is).
Általában imádni szoktam a hozzászólásaidat, de ezt most nem annyira, sorry: tényleg azért nyomtassak ki valamit (és erdők haljanak ki miatta?), hogy egy másik ragadós cetlit rá tudjak ragasztani, mert nem szeretem az útlevelemre...?
Hát, akkor viszek egy kis műanyag tokot (úgyis viszek valamit, mert annyi más szaros doksit viszel magaddal). Szóval ettől ma már környezettudatosabb az ember. Bocs, ha nagyon sötétzöld voltam. De ahogy írják itt többen is, elektronikusan is hozzá lehet jutni, cetli se kell.
Friss történet, bár nem utazás: céges bankszámla nyitáshoz a bank nem fogad el mást a cégről, mint az ügyvéd által elektronikus formában elküldött e-aktát, ami tartalmazza a cég adatait. Aztán a bankos megnyitja a gépén, és kinyomtatja, amit lát. Minimum 8-10 oldal, vagy még több, aztán lefűzik, és berakják az idők végezetéig egy irattárba, többé senki nem veszi elő... Magyarország, 21. század. :(
Aha, szoval ha nincs jegy, ámde van feladott poggyász, akkor hova is ragassza a poggyasz-controlt a pultos? Tudom, egy idoben eloszeretettel ragasztottak az utlevel hatuljara... No oda azert nem kellene.
Errol jut eszembe - ha már - LHR T5/T3 eseten van szepen bag drop, egybol odaterelenk (ha mar be vagy check-elve), rateszed a borondot/lecsippantod a papir/telo beszallokartyadat, nyomtatja a szalagot a borondre, rateszed szepen es megy az alagutba. Es kapsz egy cetlit, ami nem ragasztos, el is vesztheted a kovetkezo 10m-en. Tudom, a feladott csomag nem veszik el. Vagy de.
Vasárnap repültem Varsóba, a déli gépen ültem, amikor törölték alólam és már jött is az e-mail, hogy átfoglaltak másikra, qr kód, minden. De a transfer desket ez nem hatotta meg, kaptam két nyomtatott beszállókártyát (Bécsen át foglaltak), egy új nyomtatott bag taget, és egy nyomtatott itinert.
47 eves vagyok,amiota letezik mobil es utazunk,meg sose fordult elo,hogy lemerult volna epp utazaskor. Elotte feltoltjuk es nincs gond. Oke,lefagyhat,de kicsi a vszinusege. Ennyi erovel minden elromolhat pont akkor es pont a legrosszabbkor. Plussz ha lemerulne,minden repuloteren van lehetoseg toltesre.
Én direkt csalódott szoktam lenni, amikor nem lehet a telefonomon elektronikusan tárolni a beszállókártyát és a papír alapúval kell még mindig "bohóckodni".
A csúcs ebből a műfajból az volt, amikor kétszer is, egyszer a Heatrow-n, egyszer pedig a Charles De Gaulle-n történt meg, hogy hiába volt a telefonomon a walletban az elektronikus boarding pass, szépen kinyomtattak egy szép papír alapút is. Tehát nem egy félreeső falusi reptéren, hanem a repülés két Mekkájában...
Szóval a papír már nem menő.
Ja és még annyit:), hogy a walletban nem működik az auto-rotate;););)
Igen ez is egy szemlélet, meg az is, hogy ez csak akkor működik, ha a telefon is működik. A papír viszont mindig működik, és nem válsz tőle függővé! :)
Meg az is,amit egy rutinos,evi sok-sok repuloutat a hata mogott tudo ismerosom mondott.
A kerdesemre,hogy nyomtassam-e ki a beszallokartyainkat,nevetve csak annyit kerdezett,minek? 21.szazadot irunk,mindent is tarolunk telefonon,mennyivel egyszerubb a telefonon keresztul lecsippantani a kodot,mint papirfecnikkel vacakolni. Minden elmentheto a telefonon a wallet alkalmazasba,ami akar offline is mukodik,pillanatok alatt minden elerheto.
Ha ki tudod nyomtatni, akkor miert szivatnad magad es a tobbi utast a telefonon valo bohockodassal - meg ha el is fogadjak?
Elohuzod, odamutatod, auto-rotate beindul, eltunik, stb. Ha meg meg pluszban van ilyen-olyan kitoltendo, aminek detto van visszaigazolas - persze mas app-ban, akkor szivas a negyzeten.
15:15-re érkezik be a komp, a hírek szerint nem szokott késni. 15-20 perc kell amíg kiszállunk, felvesszük a csomagokat. Ha a taxi 35-40-kor el tud velünk indulni akkor 16 óra előtt pár perccel érnénk ki a reptérre. 17:20-kor indul a gép.
Szerinted nem necces, hogy 1 óra 20 percünk lesz feladni a csomagokat, becsekkolni, átvizsgálás stb...?
Annyira jó lenne a későbbi komppal jönni, nem tudom hogy bevállaljam-e?
Mennyi a legminimálisabb idő, indulás előtt mennyivel lehet még feladni a poggyászokat?
Köszi ez jó lesz vészmegoldásnak, mivel pont ezt szeretném elkerülni. Mármint, hogy a kikötőből taxival reptér, csomagmegőrzőbe bőröndök betesz, vissza Victoriába taxi aztán pár óra múlva megint reptér taxival.