Keresés

Részletes keresés

illdii Creative Commons License 2004.10.27 0 0 133
Pöszi, ez borzasztó:((( Őszintén remélem, hogy mihamarabb túl lesztek rajta és főleg, hogy nem szorultok erre a helyre többé. Ez tényleg minősíthetetlen és elkeserítő.
Előzmény: Pöszi (131)
MentátNé Creative Commons License 2004.10.27 0 0 132

Pöszi!

Előszőr is nagyon sajnálom a kislányodat és remélem mielőbb meggyógyul. Másodszor pedig elmondom, hogy az én kisfiam 4 éve feküdt ott, akkor volt 1 éves és én terhes voltam, így eleve nem mehettem be. Akkor egy szülő még csak 12 órát lehetett bennt. Micsoda fejlődés:( Nekem éjszaka a férjem ment be, előszőr nem akarták engedni mondván, hogy szoptató anyák is vannak, de addig erősködtünk míg bemehetett. Akkor jött a következő kikötés, hogy nem alhat el a széken!!! Szóval akkor is egy borzalom volt. Miután hazajöttünk a gyerekorvosunk kitanított minket, vettünk inhalálót, kaptunk kúpot - szükség esetére - és bármikor felhívhatjuk ha baj van, így aztán megúsztuk és többet nem kellett oda belépnünk. Remélem nektek is ez volt az utolsó.

Mégegyszer jobbulást a kicsinek és mielőbbi hazatérést:

 

MentátNé

Előzmény: Pöszi (131)
Pöszi Creative Commons License 2004.10.27 0 0 131

Sziasztok!

 

Ezúton szeretném mindenkivel megosztani a László Krupp osztályával kapcsolatos nagyon friss 'élményeimet'.

 

Három és fél éves kislányom tegnap éjfélkor nagyon csúnya, kruppos köhögéssel riadt fel álmából. Mivel kábé fél évvel ezelőtt volt neki ilyen (bár kicsit enyhébb) rohama, ki voltunk oktatva hogy mi ilyenkor a teendő. Próbálkoztunk a száj spray-el (Pulmicort - a doki irta fel annó), de mivel a kicsi továbbra sem kapott rendesen levegőt bevittük őt a Lászlóba.

 

A portánál és a betegfelvételin nagyon rendesek voltak, villámgyorsan elintézték a papirmunkát, és bemehettünk a 15-ös épületbe.

 

Egy fiatal doki megvizsgálta a gyereket, majd elmondta, hogy sajna bennt kell tartani egy pár napra (legalább). Elmondta egyenlőre kap egy kúpot, amit a feleségem adhat be, és inhalálni fogják. A doki elment és a furcsa dolgok elkezdődtek...

 

Megjelent egy ápolónő egyik kezében a kúppal, másikban egy infúzióval - kérdeztem tőle minek az infúzió? Ő azt mondta ez nyugtató, ami azért kell, hogy a gyerek megnyugodjon és rendben végigaludja az éjszakát (szegény nagyon fel volt zaklatva és sírt) - bár a kissé tétova válaszából nekem úgy tűnt a saját nyugalmuk biztosítása érdekében kivánja infúziózni a gyermekemet. Közöltem vele, hogy az orvos tudtommal nem utasította őt erre. Ezt elismerte és a továbbiakban nem eröltette a nyugtató beadását.

 

Feleségem bennt maradt az éjszaka és Én másnap délben mentem be leváltani az édesanyámmal. A második meglepetés ekkor következett. Becsöngettem, az ügyeletes kb 10 centire kinyitotta az ajtót és meg kérdezte mit akarok, mondtam neki hogy jöttünk leváltani a feleségemet, és hogy bár Én nem maradok bennt szeretném két perce megnézni a lányomat, megfogni a kezét, beszélni vele. Közölte, hogy erre nincs lehetőség. Ezen lefagytam egy pillanatra, majd mondtam neki, hogy nem akarok semmi mást, és hogy a feleségem addig kinnt marad a bejáratban, tehát továbbra is egy ember lesz a gyerekkel (ami engedélyezett), de ő továbbra sem nagyon akaródzott beengeni. Mondtam neki, hogy akkor Én váltom a feleségemet most 2 percig, de miután közölte hogy egy nap csak egyszer lehet felügyelőt váltani belöktem az ajtót és erővel mentem be hogy láthassam a saját gyerekemet!!!! Nehéz elmondani, hogy mit éreztem akkor, de a legkevesebb amit mondhatok hogy teljesen el voltam keseredve az empátia és a segítőkészség teljes hiányán.

 

Amikor jöttünk elmondtam a feleségemnek, hogyan viselkedtek velem, erre ő azt mondta, hogy ez mind semmi ahhoz képest ami reggel történt. Elmondása szerint olyan hét óra magasságában, amikor a gyerek még aludt, benyitott a szobába egy jól megtermett ápoló és közölte elviszi a gyereket vérvételre, ahova a feleségem NEM KISÉRHETI EL! Felkapta a gyereket - MÉG ALUDT!!! - és kiviharzott vele a szobából, tíz perc múlva visszahozta a bőgő gyereket és lecseszte az ágyra ... mindez a 21.században, Európa közepén!!!!!! Képzeljétek el, milyen pszihés sokk egy 2-3 éves emberkének, hogy felébred csupa vadidegen ember között és az egyik belevág egy tűt (vért venni)????!!!!!

 

Ami szintén mellbevágó, hogy az éjaszakára a  gyerekek mellett maradó szülőknek EGY DARAB SZÉKET biztosítanak fekvőhelyül. Amint láttam az osztályon minden gyerek mellett volt virrasztó szülő, ezért igazán meglepő hogy ez problémaként fel sem merült az ott dolgozókban (fél évestől kb hat éves korú gyerekek voltak bennt, akiket nem hoszem hogy bárki is jó szívvel hagyna egyedül egy idegen helyen éjszaka). A nővér még hozzá is tette, hogy egy szülő max 24 órát maradhat a gyerek mellett, mivel utánna "úgyis lefordul a székről". Hely természetesen bőven lenne ágyak elhelyezésére, anyagilag sem hiszem hogy ez túl sokba kerülne, de nyilvánvalóan az oszály vezetőinek és dolgozóinak ez nem tűnik problémának (pedig az!).

 

Ráadásként most telefonált az édesanyám (ő van estig a gyerek mellett) és közölte, hogy nem engedik hogy az általunk bevitt ételt egye a gyerek (a bennti olyan rossz, hogy nem evett belőle egy falatot sem).

 

Szóval amit az elmúlt 16-18 órában tapasztaltam a László kórház Krupp centrumáról az minősíthetetlen. JÓmagam is sokszor jártam már kórházban, de ilyen szintű hozzáállást még sehol sem tapasztaltam.

 

Ebben a történetben az a legszomorúbb, hogy ez az egyetlen osztály, ahol ezt a speciális gyógymódot alkalmazhatják a Kruppos köhögések elmúlasztására, tehát nekünk istenigazából választási lehetőségünk nincs. Emiatt csak azt tudom ajánlani mindenkinek akinek a sors a László 15-ös épületébe viszi az útját, hogy amig nem változik a helyzet ott gyökeresen, legyenek nagyon kemények az ápolókkal, ne hagyják magukat és maradjanak végig a gyerekükkel.

 

Elnézést a hosszú hozzászólásért, csak meg akartam oszatni mindenkivel a friss (és borzasztóan fájó) tapasztalataimat.

 

Pöszi.

dez1 Creative Commons License 2004.08.05 0 0 130

Nekünk mindkét srác bronhitiszes -én is az voltam:(, ami eléggé hasonlít a kruppra, ahogy olvasom itt a tüneteket, a nehéz légzés megvan, ami nincs az a köhögés.

 

Mindkettő sráccal voltunk a Heim pálban, nagyon korrekt.  Szteroidot is kapott mindkét srác már többször is (Pullmicort spray).

 

A Heim Pálos orvosok amúgy mindenfelé megtalálhatók.

 

A nagyobbik már kezdi kinőni (5 éves lesz), a kisebbik viszont kűzd vele szegényke:(

 

Egy sópipát én is fogok venni, VENTO cuccunk az van.  Homeopátiás gyóyszerek nekünk bejöttek, a nagyobbiknak látványosan használt.

mesesajt Creative Commons License 2004.07.20 0 0 129
Inhalálni a Salvus-szal nem úgy kell, mint a kamilla teával, hanem porlasztókészülékkel kell a levegőbe porlasztani, és azt belélegezni.
Ez esetben viszont sót beletenni teljesen felesleges, anélkül is nagyon hatásos. Találsz róla szakirodalmat a neten bőven
Előzmény: anyszi (125)
anyszi Creative Commons License 2004.04.21 0 0 128
Úgy látszik, hosszú volt ez a két év, azért írtam kétszer. Bocsi!
anyszi Creative Commons License 2004.04.21 0 0 127
Kedves Mentat!
Mint írtam, szerencsére nem kellett, ezért nem néztem alaposabban utána. A 400 alkalmat egy bolt kirakatában láttam kiírva és az árat is. Ha többet szeretnél tudni erről, nézd meg a www.sopipa.hu weblapot!
Előzmény: Mentat (126)
Mentat Creative Commons License 2004.04.21 0 0 126
Anyszi!
Neked hol mondták, hogy a sópipa hány alkalomra való? Én eddig akárhol érdeklődtem, mindig azt mondták, hogy 5, ill. 10 évre. Ha megkérdeztem, hogy hányszor használva, azt válaszolták, hogy mindegy ennyi év és kész. És emiatt úgy érzem, hogy egy tök ellenőrizhetetlen valamiről van szó. Te tudsz vmi. biztosabbat róla? Szerintem az sem mindegy, hogy mekkorát lélegzik valaki. Egy gyerek sokkal kevesebb levegőt szív be, mint egy felnőtt. Hogy tudod megállapítani, hogy van még benne?
Előzmény: anyszi (125)
anyszi Creative Commons License 2004.04.21 0 0 125
Sziasztok!

Bár minket szerencsére nem érint a krupp, mégis figyelemmel követem a topic-ot. Kisfiam produkált ugyanis kb. két évig óvodás korában ilyen köhögős-asztmatikus tüneteket kb. két éven át. Kéthetente voltunk otthon októbertől márciusig. Tavasszal, nyáron semmi. A pulmonológus szerint allergiás minden felső-légúti vírusra és baktériumra. Januárban voltunk egy maszek pulmonológusnál, ő homeopata egyben. Rengeteg gyógyszert felírt megelőzésre, és akkorra is amikor már kijön a köhögés. Vegyesen írta fel a homeopátiás és a rendes gyógyszereket is. Ez szerintem így nagyon korrekt. Szerencsére azóta egyszer sem kellett, remélem kinőttük az egészet, és elfelejthetjük, hogy volt valaha ilyen.

A gyerekdokink ezt javasolta a legtöbbször: Salvus víz felforralva, jó sok konyhasót (szerintem a tengeri só jobb) beletenni, és lehet inhalálni.

Én allergiás vagyok, tavaly nyáron fulladtam be először úgy istenesen, nagyon ijesztő volt. Sós-vizes törülközöt raktam a képemre az orrom és a szám elé, így viszonylag elviselhető időn belül elmúlt.

Nem tudom mennyire jó, de én gondoltam rá, hogy otthonra beszerzek egyet: a sópipa. Ez 10.000.- Ft körül van, és kb. 400 alkalomra elegendő. Több pulmonológus is elismeréssel nyilatkozik róla. Állítólag teljesen helyettesíti a sóbarlangot, és otthon akkor veszed elő, amikor akarod. Persze kisebb babáknál ez nem megoldás, de nagyobbaknál annál jobb, és lehet, hogy még élvezi is.

Hát ennyi, remélem, használhatóak az ötletek.

Törölt nick Creative Commons License 2004.04.21 0 0 124
Mi is mi is!

Úgy lácccik kinőttük:))

bye, Ltd

Előzmény: Laja73 (123)
Laja73 Creative Commons License 2004.04.20 0 0 123
Üdv!

Mi ezt a telet KOPP KOPP KOPP, hát ti?

Mentat Creative Commons License 2003.11.09 0 0 122
Mi a Lászlóban helyben meg is tudtuk venni. Nagyon hálás vagyok érte, sokszor sgít megúszni a kórházat.
Előzmény: Laja73 (121)
Laja73 Creative Commons License 2003.11.09 0 0 121
nagyon jó ez az OMRON kézi inhaláló, lászlóban a nemtudommárhogyhívják doktor(nő?) felírja, reiter ferenc utcában (omron központból) így 5900-ért elvihető (amúgy valami 30-40 ezer(?))
salvus-vízzel vagy gyanúsabb esetben paxyrasollal 15 percig füstölgünk

a venta légtisztítót nagyon ajánlották ugyanitt, de az nem támogatott (karácsonyra esetleg a nagyszülőktől, 40ezer)

Beigli1 Creative Commons License 2003.10.30 0 0 120
Sziasztok!

A kórházban elmondták a kruppra (pontosan: pseudocroup v. laryngitis, bár lehet, hogy ez elhangzott már) hajlamosító tényezőket (a picurinkra mind illik:(().
Eszerint, ha allergia, asztma, krupp megjelent már a családban, szőke hajú, kék szemű, fehér bőrű, dagi:)és fiú az illető gyermek, esélyesebb erre a betegségre.

Egy hete ismét jelentkeztek a tünetek, bár csak nagyon enyhén, mert valami vírust összeszedett szegény (amit aztán tovább is adott nekünk), de homeopátiával és egy kevés Paxyrasol sziruppal néhány nap alatt kigyógyítottuk.

Most egyszeri alkalommal c200-as Tuberculint kap(ha jól tudom a nevét), és általános immunerősítőként heti 1* 30 bogyó Oscillococcinumot (csak azok kedvéért írom, akiket érdekel a homeopátia, de javaslom az egyeztetést az orvossal).

Beigli

Gabeszka Creative Commons License 2003.10.21 0 0 119
Sziasztok!

Jelentem kisfiam tüdejét is ütögette naponta gyógytornász, hogy a benne felgyűlt vizenyőt felszakítsa (még a műtét után)

A Jánost én is "szerettem", egy ideig oda jártam vissza ha bármi pici gond volt. Szerintem is nagyon kedvesek ott a dokik, bár nem tudtam, hogy kruppal is be lehet oda vinni gyerkőcöt.

G

Beigli1 Creative Commons License 2003.10.21 0 0 118
Csak most futottam át az előző hozzászólásomat (amit egyébként küldés előtt szoktam megtenni).

Hát elnézést a hibákért!

Beigli

Angiszeged Creative Commons License 2003.10.20 0 0 117
Igen. Csak Őt nem ilyen kínzóterapeutának hívják:), hanem gyógytornász, aki ebből írta a szakdoliját, és -ha minden igaz- holnap meg is kapom. Nekem a keresztlányom asztmás, és gyógytornát akarok elsajátítani, amit minden nap lehet csinálni. Ő az asztmás oviban tart gytonrát, ill fizioterápiát.
Ja, és Virágnak is csinálták, míg respirrátoron volt.
Előzmény: bobus (115)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.20 0 0 116
Mentat, aranyos vagy, de nem vagyunk betegek, épp ezért szeretném tudni, hogy mire figyeljek :-))
gyümi
Előzmény: Mentat (109)
bobus Creative Commons License 2003.10.20 0 0 115
Angi, egeszen pontosan a nevuk itt a franciaknal kinezoterapeuta...csak nem akartam ilyen bonyas szot irni..:-)))

off
Szegeden tudsz valakit, aki ezzel foglalkozik???
on

Előzmény: Angiszeged (114)
Angiszeged Creative Commons License 2003.10.20 0 0 114
egyet értek.

bocs: a mellkas ütögetése az fizioterápia, és nem masszőrök, hanem gyógytornászok végzik, és téllg csodákra képes!!!!

Előzmény: bobus (94)
Beigli1 Creative Commons License 2003.10.20 0 0 113
Sziasztok!

A Jánosba úgy beutalóval kerültünk (az orvosunk előre megírta, mert mennie kellett miután másfél órát nálunk töltött, és még kb. 3 órát töltöttünk itthon itthon a gyerekkel, ezalatt telefonon egyeztettem az orvossal).

A Gyerekosztályon voltunk (tényleg csak a megnyugtatás végett elmondták, hogy alatta van intenzív osztály is).

Több baba-mama szoba van, 1 fizetős (saját tusoló) talán 2 kétszemélyes, 2-3 négyszemélyes van (=2 baba+2 mama).

Az otthon kapott 30-ashoz 70 Rectodeltet (ez szteroidos) kaptunk érkezéskor+ inhalálás Paxyrasollal és még vmivel. Azért kellett 6 éjszakán át bentmaradnunk. mert a második éjjel egy nagyon erős roham jött egy kis asztmás jelleggel megspékelve (tehát levegő se ki se be), ekkor kapott intravénásan szteroidot.

Ezután fokozatosan csökkentve: Rectodeltet, paxyrasolos és sós inhalálást, Solmucolt, Tavegyl szirupot. A párologtató nem volt olyan hatékony, de nyitott ablaknál tudtunk aludni, és napközben is sétálhattunk kicsit.

Én a nem fizetősben voltam, kényelmes ez is: mosdó+a baba fürdetéséhez kád van bent, szekrény asztalka (minden elég kopott, mert nincs sok pénze a kórháznak, de tiszta, rendes-bár ez talán a minimum).

Ha sietnetek kell ne a főbejárattól közelítsétek meg, mert nagyon messze van, hanem a virágkereskedés mellettin menjetek be.

Még folytatom, de csimota igényt tart rám.

Beigli

gyrmur Creative Commons License 2003.10.19 0 0 112
Sziasztok! Nem mentem végig a teljes topicon, csak bele-bele szaladtam, de ezek a Lászlós rémtörténetek egyszerűen elképesztőek.
Aug. közepén a legkisebb gyerekkel kellett bemenjek kórházba, mert nagyon zihált és már nem mertem itthon tartani, de ők meg ott tartottak bennünket. A Tűzoltó utcai kórházba mentem éjfélkor, mert a gyerek volt már ott 1,5 hónaposan és gondoltam, hogy ha akkor megmentették, akkor tuti nem olyan rossz hely. Így is volt. az ügyeletes doki azonnal felvette és ott is maradhattam volna talán azonnal, ha nem mentem volna tök készületlenül, meg nem lett volna 1000 elintézni valóm. Így délben mentem be hozzá újra és maradtam 4 napig a gyerekkel együtt. Mi csak a párásítást, salbutamolt és ACC 100-at kaptunk. Jó tapasztalataim voltak, ha valaki megszorul érdemes beszaladni oda.
üdv. mrs
Mentat Creative Commons License 2003.10.19 0 0 111
Mármint a kruppot? Igen. Örülök, hogy nem az és gyógyuljatok meg mielőbb.
Előzmény: lilianyu (110)
lilianyu Creative Commons License 2003.10.19 0 0 110
köszi. azt hiszem, mégsem krupp, bár a kisebbik még mindig nagyon köhög, de nem húzósan. ezt egyébként kinövik a gyerekek?
Előzmény: Mentat (106)
Mentat Creative Commons License 2003.10.19 0 0 109
Gyümi, ugye nem vagytok betegek? Ha érdekel mi sajna rendszeres kruppozók vagyunk, tudnék mesélni.

Beigli1:
A Jánosban melyik osztályon voltatok? Mivel kezelték? ( úgyértem csak gyógyszer vagy inhalálta a szteroidot? )Mi csak a Lászlóban voltunk, azóta mindig megúsztuk itthoni kezeléssel, de a László tényleg rémes hely. Viszont állítólag krupp ügyben a legjobb. Viszont én soha nem szeretném oda többet a lábam betenni. ( csak egy példa: Kisfiamat altatták, tiszta takony volt, orrát nem szívták, minket nem engedtek be, mondván alszik, eredmény: középfülgyulladás). Minket a mentő vitt éjjel a Lászlóba, szóval más választásunk nem volt.

Előzmény: Törölt nick (108)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.19 0 0 108
Megtennéd, hoyg írsz részleteket? Engem érdekelne. Főleg, hogy mikor és miért döntöttetetk a kórház mellett?
Meg a kórházi tapasztalatok is részletesen érdekelnének
köszi, gyümi
Előzmény: Beigli1 (107)
Beigli1 Creative Commons License 2003.10.19 0 0 107
Sziasztok!

Kruppal kapcsolatok tapasztalainkról annyit írnék, hogy a Szent Jánosban igen kellemes tapasztalatokat szereztünk. Végig ott alhattam a kisfiam mellett (éppen szabad volt az egyik 1 baba-1 mama szoba), mindenki nagyon kedves volt, éjjel nappal törődtek a babával.

Mi egy ronda húzós-légzéses éjszaka után mentünk be, amit egy alig-köhentéses nap előzött meg, tehát abszolút váratlan volt a dolog, ráadásul nem ismertük fel a betegséget, sima megfázásra gyanakodtam. Reggel az orvosunk a homeopátiától fokozatosan haladva a 30-as Rectodeltig próbálta megállítani a bajt, de még de. bementünk a kórházba. (Amit szintén az orvosunk ajánlott az általam felvetett László helyett, amiről addig nem ismertem a rémtörténeteket.)

Ott azután egy hétig voltunk bent, sajnos nem úsztuk meg még néhány dózis szteroid nélkül. Az általatok (vagy legalábbis a többség által) leírtakkal összevetve elég erős roham lehetett. Azóta úgy-ahogy elvagyunk.

Ha valakit érdekel a dolog, írhatok részleteket még.

Beigli

Mentat Creative Commons License 2003.10.11 0 0 106
Lilianyu!
A kruppnál nem hörögve, hanem inkább húzva veszi a levegőt. Nagyon jellegzetes hangja van. Az az érzésed, hogy szinte behorpad a mellkasa.
Egyébként ha minden kezelés nélkül javul, akkor nem kell kórházba vinni. Ha megint ilyen lenne, vidd ki a hűvös levegőre, ha ott jelentősen csökkennek a tünetek, akkor vszinűbb hogy krupp. Lehet, hogy tök egyértelmű amit mondok, de mindenképp párásítsd a levegőt a szobában ( nekünk a doki 70-80%-os páratartalmat javasolt ), az a száraz köhögést is segít megelőzni. Ha krupp, egyébként nem csak éjszaka veszi nehezen a levegőt, hanem nappal, vagy sírás közben ( akkor sokkal erősebben hallani, mint nyugalmi helyzetben ), szaladgálás, ugrálás közben szintén.
Remélem segítettem
( két kruppos gyermek anyukája )
Előzmény: Laja73 (102)
lilianyu Creative Commons License 2003.10.11 0 0 105
köszi a gyors választ. Azt elfelejtettem írni, hogy szegediek vagyunk.
Előzmény: Laja73 (104)
Laja73 Creative Commons License 2003.10.11 0 0 104
legjobb, ha a lászló kórházba viszed be, ott 2 pillanat alatt megmondják - de abból, amit leírtál, nekem nem tűnik annak. szárazan köhögni, fulladni minden gyerek hajlamos:), inkább ahogy a levegőt veszi, az árulkodó, krupp esetén olyankor szinte nem kap levegőt, és iszonyú hangja van (nem igazán hörgés)
szóval ezt így nehéz megmondani
Előzmény: lilianyu (103)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!