Keresés

Részletes keresés

F-15 Creative Commons License 2008.05.12 0 0 59
Milyen baromságot.
Előzmény: Törölt nick (58)
F-15 Creative Commons License 2008.05.12 0 0 57
Akkor mégegyszer leirom mert látom nem érted. Ő csak annak jelenik meg aki őszintén hisz benne (érted a szót?) Tehát te valszeg csak jobbra balra kamilláznál.

Előzmény: Törölt nick (56)
F-15 Creative Commons License 2008.05.12 0 0 54
Az hogy őszintén hiszel benne nem = azzal amit te csinálsz "hogy na mond meg"
Előzmény: Törölt nick (52)
F-15 Creative Commons License 2008.05.12 0 0 53
Nem nagyon érdekel mik vannak a monitorodon ahhoz meg semmi közöd hogy épp akkor miről beszéltem vele.
Előzmény: Törölt nick (52)
F-15 Creative Commons License 2008.05.12 0 0 50
Bár te valszeg mindenkiről azt gondolod hogy kamuzik aki olyat állit amit te nem tapasztalhattál.
Előzmény: F-15 (49)
F-15 Creative Commons License 2008.05.12 0 0 49
Ebben mi lenne a kamuzás ? Szrintem te se tudod.
Előzmény: Törölt nick (47)
F-15 Creative Commons License 2008.05.12 0 0 46
Csak én látnám. Mivel te abszolút nem hiszel benne.
Előzmény: Törölt nick (45)
F-15 Creative Commons License 2008.05.12 0 0 44
Nekem viszont igen.

Szerintem nem hittél benne. Aki erősen és tisztán őszintén hisz benne annak megjelenik.
Előzmény: Törölt nick (42)
F-15 Creative Commons License 2008.05.12 0 0 41
Csak saját magadat zárod börtönbe a bizonyitékaid keresésével.
Előzmény: Törölt nick (39)
F-15 Creative Commons License 2008.05.12 0 0 40
Az hogy itt van és vigyáz ránk. De csak annak jelenik meg aki hisz benne.
Előzmény: Törölt nick (39)
landdie Creative Commons License 2008.05.12 0 0 38
Pünkösd

Punkosd

Punkosd
satya Creative Commons License 2008.05.08 0 0 37
Pár gondolat pünkösdhöz kapcsolódóan:

A mi nyelvünkön hirdetik Isten csodálatos tetteit!
Az első pünkösd napján, a szélzúgásra összeverődött nép csodálkozásának ad hangot ezzel a mondattal: a mi nyelvünkön hirdetik Isten csodálatos tetteit!
Pünkösd ünnepén vegyük számba saját életünkben Isten csodálatos tetteit. Emlékezhetünk a Szentírás által elénk tárt eseményekre: József történetére, a kivonulásra, a pusztai vándorlás eseményeire, a választott nép honfoglalására, de Jézus csodáira és az apostolok csodás tetteire. Mindezek az emlékezések segítenek felidézni saját életemben Isten működését. Egy beszélgetésben váratlanul egy jó ötlet, tanács jut eszembe, amivel a másikat segíteni tudom; egy váratlan találkozás valakivel; egy kezembe kerülő könyv, amely választ ad a bennem élő kérdésekre, vagy legalábbis elindít egy úton; egy feladat, egy hivatás felismerése. Ezekről az eseményekről, alkalomadtán, merjek bátran beszélni!
A mi nyelvünkön hirdetik. A pünkösdi nyelvcsoda ellentéte a bábeli nyelvzavarnak. Arra buzdít gondolkodjak el azon, a mai világban milyen nyelven beszélhetek Jézusról. Hogyan beszéljek úgy hitemről, hogy a másik ember megértse. Idősebbként mennyire beszélem a fiatalok nyelvét, fiatalként mennyire tudok szót érteni az idősebbekkel? Másképpen kell beszélnem, ha hasonló gondolkodásúak között vagyok, akikkel fél szavakból is megértjük egymást, és másképp a kívülállókkal, akik nem ismerik hitünk kifejezéseit, a teológiai fogalmakat. De mindez arra is biztat bennünket, hogy ismerjük meg egymás, szeretteink „nyelvét”. Vagyis figyeljünk a mellettünk élőre, hallgassuk meg a másikat, próbáljuk megérteni, amit mondani akar. Pünkösd ünnepe így válhat mindannyiunk számára frissítővé, erősíthet meg hitünkben és küldetésünkben.
prophet1 Creative Commons License 2008.04.11 0 0 36
Jézus Krisztus feltámadása: Igazság.
"Ha pedig Krisztus feltámadott, hogyan mondhatják közületek némelyek, hogy nincs halottak feltámadása?" (Pál apostol)

"Elvettetik romlandóságban, feltámasztatik romolhatatlanságban."- t.i. a testünk.
Előzmény: Paleokrites (35)
Paleokrites Creative Commons License 2008.04.11 0 0 35
/feltámadás/ Hitében kell megerősödni, nem az igazságban?
Előzmény: satya (34)
satya Creative Commons License 2008.04.11 0 0 34
Újra közeledik Pünkösd ünnepe.
Idén május 11-én lesz.

Húsvét ünnepkörében a feltámadás hitében erősödünk meg, hogy a Lélekkel eltelve tudjunk tanúságot tenni a feltámadás öröméről.
topik-maci Creative Commons License 2005.05.15 0 0 33

Figyelem! A hamisítványokat a törvény ( Tóra ) bünteti!

Az igaz, hogy a nemzetek is igényeltek sávot ( Sávuot), de az eredeti már foglalt volt, így hát nekik csak ez a „pünkösdölősdi” maradt.

Egy másik csatorna ( sáv ).

A tóraadás ünnepe, a Szent Szellem első eljövetelének emlékünnepe ezen a másik sávon csupán „bérmákulum rafinérum”!

topikmaci

Előzmény: satya (-)
zsánpól bemondó Creative Commons License 2005.05.15 0 0 32

Pünkösd ünnepén azt javasolom:

Legyen a pünkösdhétfő munkanap!

satya Creative Commons License 2005.04.18 0 0 31

Húsvét ünnepkörének érdekessége, hogy Húsvét ünnepe után, az első három héten a feltámadás eseményeire figyelünk, majd a Jó Pásztor vasárnapja következik, utána pedig egyre jobban a Szentlélek várása, a Pünkösdre való elúkészület kerül előtérbe.

A Szentlélek működéseként tapasztaltuk meg a Szentatya temetése körüli eseményeket, ahogy kijutottunk öten egy autóval Rómába, ahogy ott fogadtak, ahogy megélhettük ezt a két napot, ünnepelve, hitünkben megerősödve.

Szentlélek jöjj, ragyogó láng, Szwentlélek jöjj, a világ vár...

Yag Yaguar Creative Commons License 2001.06.06 0 0 30
A szép pillanatok teszik széppé az életet.
Örülök, hogy nem csak viszályt hoztam a fórumra, hanem békességet is. De talán nem is én tettem, hanem a pünkösdi szellő... :-)
(Bár ha visszagondolok, Pünkösd napján nem szellő fújt, hanem szélvihar volt, remélhetőleg alaposan átsöpörte a Szentlélek a lelkeinket...)
Yag
kassis Creative Commons License 2001.06.06 0 0 29
Kösz Yag :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Előzmény: kassis (28)
kassis Creative Commons License 2001.06.06 0 0 28
Feanor meg a másikat:)

Szent a béke!!!!

Előzmény: Feanor (27)
Feanor Creative Commons License 2001.06.05 0 0 27
Köszi, Yag,

a kéznyújtás megtörtént, oda-vissza. :-) (Robi lépte az elsőt.)

Üdv:

Feanor

Előzmény: Yag Yaguar (26)
Yag Yaguar Creative Commons License 2001.06.05 0 0 26
Két jótanács, két barátomnak, egyiket sem sértésnek szánom:

Kassis: Néha túlságosan, talán feleslegesen is elragad az ifjúi hév, ill. indulat. Légy megfontoltabb és türelmesebb.

Feanor: Azt hiszem, rossz hatással volt rád megjelenésem a fórumon. (Ill. az általam vagy miattam gerjedt viták, melyek általában téged is magukkal ragadtak...) Azelőtt sokkal szelídebb voltál. Ne kötekedj te is csak a kötekedés kedvéért.

Nyújtsatok egymásnak kezet, hiszen szeretitek egymást, nem? ("Ahogyan Ő szeretett benneteket...")

Yag

_TomTom Creative Commons License 2001.06.04 0 0 25
Gorillának igaza van, és mivel én is részben vétkesnek érzem maga a vita félrecsúszásában, egyrészt elnézést kérek, másrészt pedig hadd tegyek fel egy kérdést, hogy visszatérjünk ON üzemmódba. :-)

Kassis kiemelte: "valamennyien elteltek a Szentlélekkel" - a Pünkösd kapcsán talán elmondhatnátok azt, persze ha nem túl személyes, hogy volt-e részetek ilyen "eltöltekezésben", Isten-élményben, amely döntő befolyással volt a későbbi világlátásotokra, hivatásotokra?

Mielőtt visszakérdeznétek, nekem nem, még nem. Viszont éppen ezért érdekel azok tapasztalata, akiket így, visszavonhatatlanul és kikerülhetetlenül megérintett az Isten.

Előzmény: Törölt nick (21)
Feanor Creative Commons License 2001.06.04 0 0 24
"Nem furcsa?"

"Több dolgok vannak földön és egen..." :-)

Előzmény: kassis (23)
kassis Creative Commons License 2001.06.04 0 0 23
"Valamennyien elteltek Szentlélekkel és különféle nyelveken kezdtek beszélni, úgy, amint a Szentlélek szólásra indította őket.

Ekkortájt az ég alatt található mindenféle nemzetből tartózkodtak istenfélő zsidók Jeruzsálemben.

Mikor ez a zaj támadt, tömeg verődött össze és megzavarodott, mivel ki-ki tulajdon nyelvén hallotta beszélni őket."

ApCsel 2, 4-6

Ez csak akkor fordulhatott elő :)
Egyébként rajtad kivül, alig panaszkodott valaki, te viszont egyfolytában kifogásolsz valamit. Nem furcsa?

Előzmény: Feanor (20)
Feanor Creative Commons License 2001.06.04 0 0 22
Bizonyítva a katolikus tanítást, hogy pünkösd ide, pünkösd oda: a kegyelem feltételezi a természetes alapot. Ha az nincs...
Előzmény: Törölt nick (21)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.04 0 0 21
Kezd itt is pitianer vitan elfajulni a dolog
Feanor Creative Commons License 2001.06.04 0 0 20
"a magyar nyelvű szentirásból is kikereshető."

Figyelj: vagy azért teszed be, hogy olvassák, de akkor tedd be magyarul, vagy nem azért, de akkor minek. Ha meg úgyis arra bazírozol, hogy kikeresik, akkor írd oda csak a lelőhelyet, és ne copyzz be egész szövegeket.

A netikett egyik alapszabálya, hogy ha valamit meg lehet adni URL-lel, akkor az ember ne másolja be az egész szöveget.

Előzmény: kassis (19)
kassis Creative Commons License 2001.06.04 0 0 19
Szerintem mindenki úgy mondja el amit érez ahogy tudja, egyébként a szöveg nemzetközi, a magyar nyelvű szentirásból is kikereshető.
Előzmény: Feanor (15)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!