"– Azért maradtam Kaposváron, mert bízom benne, hogy az előttünk álló idényben a csapat és személy szerint én is jobb idényt tudok produkálni – nyilatkozta a saját nevelésű játékosunk. – Az elmúlt bajnokság után ugyanis nemcsak bennem, hanem – szerintem – a többiekben is maradt hiányérzet."
"Folyamatosan építjük a következő szezon csapatát, a következő lépésként leigazoltuk a szerb Milos Koprivicát, aki az ötös poszton játszik majd. Milos Koprivica a kilencest mezt viseli majd a Kometa Kaposvári KK-ban."
"– Mit üzensz a szurkolóknak? – Kemény szezon elé nézünk, s biztos nagy szükség lesz arra, hogy a legnehezebb pillanatokban is együtt legyünk, összezárjunk, hiszen együtt erősebbek vagyunk. Tudom, hogy Kaposváron fontos szerepet tölt be a kosárlabda, tudom, hogy fanatikusok a szurkolók."
"A klasszikus centerposzton bevethető játékos Kecskeméten már dolgozott együtt új vezetőedzőnkkel, Váradi Kornéllal és egy idényre szóló szerződést kötött klubunkkal, amelyben a 15-ös mezszámban fog játszani."
Ez vékony? Szerintem van bennük lehetőség. Egy hajtós csapat lesz, de majd a 4-es érkezésével teljes képet kapunk. Talán a védekezés idén rendben lesz. Eddig nekem az igazolások (lévén hogy idén sincs tele a kincstár) egy 10-es skálán egy erős 7-es.
Vékonynak valóban vékony. U23-as játékosainknak minden lehetőségük adott lesz ahhoz, hogy bizonyítsák a tehetségüket és, hogy A csoporthoz megvan-e az elegendő tudásuk.
Kornélban bízom, hogy masszív perceket ad ezeknek a srácoknak főleg Márkónak és a Halmainak. Ha ők tudnak élni a lehetőséggel, akkor rendben lesz ez a csapat, ha nem akkor csakis a légiósokon múlik, hogy reális esély lesz a playoffra vagy inkább stabil 11. hely lesz ebből.
Remy Abell személyében amerikai hátvédet igazolt a Kometa Kaposvári KK, érdekesség, hogy a játékos a 2017/2018-as évadban már játszottak együtt Derek Jacksonnal a Helsinki Seagulls csapatában.
"Derek Jackson személyében amerikai irányítót igazoltunk, ő lesz a férfikosárlabda NB I./A csoportjában szereplő csapatunk, a Kometa Kaposvári KK egyik irányítója."
"– Mindig van Kaposváron kihívás, az utóbbi esztendőkben mindig cél volt a legjobb nyolc közé jutás kiharcolása, ám sajnos ez nem sikerült – fogalmazott Krnjajszki Borisz. – De közösen, a szurkolókkal összefogva bármire képesek lehetünk."
https://youtu.be/4a0MoKa2yvo "2023. július 10-én sajtótájékoztató keretében Puska Zoltán ügyvezető bejelentette, hogy Váradi Kornél lesz a Kometa Kaposvári KK új vezetőedzője."
"Biztosan hatalmas szükségünk lesz a szurkolóink támogatására is, hiszen már most lehet látni, hogy az előttünk álló bajnokság nagyon kiegyenlített lesz, ezért minden mérkőzés nagy jelentőséggel bír majd, s én abban hiszek, hogy együtt még erősebbek lehetünk. Egy olyan csapatot akarunk építeni, mely mindent megtesz a pályán a győzelemért. Az egész idény során azért dolgozunk, hogy – a lehetőségeinkhez mérten – a szezon végén elégedettek legyünk azzal, amit elértünk." Váradi Kornél Saját montázs, forrás: delfinek, KKKK fb oldal
https://www.youtube.com/watch?v=SAt_lP63eFI "A kezdetek kapcsán arról beszélt, viszonylag egyértelmű volt az útja köszönhetően annak, hogy édesapja szintén profi kosárlabdázó volt. „Mondhatni beleszülettem ebbe a sportágba. Apukám minden mérkőzésén ott voltam, így szívtam magamba a sportágat, és hétéves korom óta űzöm rendszeresen. Hozzátette, soha senki nem kérte, űzte-hajtotta, hogy apja nyomdokaiba lépjen. „Kaposvár egy jó hely volt ilyen szempontból. Amint lehetett az iskolában kosárlabdázni, onnantól kezdve minden edzésen és mérkőzésen ott voltam. A szamárlétrát is Kaposváron mászta végig, tizenhat évesen került a felnőttkerethez, három évvel később pedig az akkori bajnokcsapathoz, a Zalaegerszeghez távozott. Ha most tippelnem kéne, 37-38 évesen szerintem már elgondolkodik az ember, hogy elég volt. Én addig akarom csinálni, amig élvezem, amig abszolút motiváltnak érzem magamat. Nagyon összetartó családban nőttem fel, ami a mai napig megvan. Még most is az apukám az első, akit felhívok egy meccs után. Függetlenül attól, hol játszom, mindig átbeszéljük a dolgokat. „Tizenhat évesen felkerültem a felnőttbe, napi két edzésem volt, hétvégén meg meccs. „Bármilyen sportot is választ az ember, ha szorgalmas és hisz a befektetett munkában, akkor bármilyen álom összejöhet” – üzente az adásban a fiatalabb generációknak."
Az a baj, hogy Váradi, ahol eddig dolgozott mindenhol megbukott, es tekintelye se volt sehol. Es nagyon ugy nez ki, hogy meg az u19-esek elott sem volt, kulonben ilyen egész egyszerűen nem tortenhetett volna meg., Madagaszkár, baszki.
U19-es projekt nagyon csúnyán besült. Tény, hogy ez a válogatott kb. a B divízió középmezőnye, de maga a játék és a Madagaszkár elleni vereség sokat elmond.
De szerencsére ma véget ér ez a bohóckodás, gondolom jövő héten már megtörténnek az érdemi bejelentések edző és magyar játékos fronton. Kíváncsian várom, de túl sok meglepetés aligha várható miután az érdemi magyar játékosoknak már mind megvan a csapata.