Keresés

Részletes keresés

hiroshi Creative Commons License 2005.03.29 0 0 136
Sziasztok!

Bár nem olvastam végig a topicot, így elnézést, ha ismétlés lenne...
Tudtok nekem egy linket ajánlani vagy infot küldeni arról, hogy mik a feltételei az ausztrál állampolgárság megszerzésének?

Köszi
mud Creative Commons License 2005.03.26 0 0 135

Hali,

Kozepso gyermekem 1993-ban szuletett Ausztraliaban. Szabalyos ausztral anyakonyvije van, megsem szamit ausztral allampolgarnak, mert az akkori emigracios torvenyek szerint ha mindket szulo magyar, akkor ez nem all fenn. Barhol masutt a vilagban ugy van, ha ott szuletsz, allampolgar vagy automatikusan. Az ausztralok nagyon bekemenyitettek ezugyben, bar szerintem utana kene nezni, mert ez bûzlik.

Ha esetleg valaki tud ezugyben valami okosat, megkoszonnem az infot.

Előzmény: cherry26 (134)
cherry26 Creative Commons License 2005.02.07 0 0 134

Szia!

 

Van ausztrál anyakönyvi kivonatom amit keresztapám tavaly mielőtt végleg hazajött volna elhozott, ugyanis anno elkeveredett.

 

Köszi a választ, meg fogom kérdezni:)

Előzmény: frimi (133)
frimi Creative Commons License 2005.02.07 0 0 133

Az, hogy kint szulettel, az egy dolog...

 

Az a kerdes, hogy anyakonyveztek-e? Vagy - altalanosabban fogalmazva - van-e olyan hivatalos dokumentum, amely ezt a tenyt hitelt erdemloen igazolja? Ha igen, akkor valoban ausztral allampolgar vagy (ill. legalabbis az elismertetheto) es ugy velem, hogy egy allam sajat allampolgaratol - meg ha azok nem is elnek ott - nem fogja megtagadni a beutazast/letelepedest.

Erdeklodj az ausztral kovetsegen...

(Megjegyzem, hogy en a "forditott" helyzetet ismerem: azaz, kint szuletett ausztral allampolgar magyar allampolgarsaganak elismerteteset...)

Frimi

cherry26 Creative Commons License 2005.02.05 0 0 132
Sziasztok!

Én kint születtem és kettős állampolgár vagyok emiatt.
Szerintetek nekem könnyebb így kijutnom?
stormtrooper maximus Creative Commons License 2005.01.15 0 0 131

Üdvözlet!

Én is kint éltem 1994 és 1998 között Sydneyben, és gyakran gondolok a szép ídőkre. Igen kint éltem, nemcsak kint voltam! Aztán hazajöttem, bár sokszor gondolkodom azon, hogy vajon jól tettem-e... De szerintem ezzel mindannyian így vagyunk, akik belekóstoltunk egy kicsit...De számomra a sajnos vagy Hál'Istennek érvényes a mondás: Extra Hungariam non est vita, si est vita, non est ita ...

 

frimi Creative Commons License 2004.12.25 0 0 130

A feszultseg azonos, 220 (vagy 230) Voltos valtoaram. Ettol a mobil feltolto adapteremet nyugodtan hasznaltam.

 

Szukseg van viszont atalakitora, ott ugyanis a dugaszoloaljzatba csak harom, lemez alaku dugo csatlakoztathato. Viszont lehet vasarolni olyan atalakitot, amelynek az egyik oldala ilyen, a masik oldala meg olyan, amelybe ketagu villasdugot lehet bedugni. (Es olyan is vasarolhato, amely eppen forditott, tehat ketagu villa az egyik oldala, a masik oldalon meg a harom lemez alaku villa csatlakoztatasara van lehetoseg. Ezt olyan esetben lehet hasznalni, ha netan ott elektromos keszuleket vasarolnal es azt itthon szeretned hasznalni.) Magam freeshopban vasaroltam mindkettot, mert ott "keznel" volt, de bizonyara egy kis utannajarassal Melbourneben is fogsz kapni mindket fajtat.

 

Ha nagyon (vilag)utazos fajta vagy, akkor vannak olyan "univerzalis" csatlakozok is, amelyek egyik oldala a vilagon barhol elofordulo dugaszoloaljzatba illesztheto, a masik oldala pedig az a jo oreg ket lyuk, amibe a mi villasdugink csatlakoztathatok. Ezek persze dragabbak, de csak egyszer kell megvenni.

 

Sot, olyant is lehet vasarolni, amely meg a halozati feszultsegek kulonbozoseget is kepes megoldani. Csak homalyos emlekeim vannak errol evtizedekkel elobbrol, ugyanis en akkor vettem az emlitett univerzalis csatlakozomat es tobbe nem foglalkoztatott ez a tema. (Az ausztral dugokat a konnyebb kezelhetoseguk miatt szereztem be.)

 

Felhivom figyelmedet, hogy az outbackbe utazok reszere kulonleges elektromos herkentyuket is lehet vasarolni, pl. napelemes radiot, napelemes mobiladaptert es hasonlokat. Az en keszletem egy napelemes kulcstartoval gazdagodott, amelybe egy miniatur lampa van beepitve - megelepoen eros fenyt kepes arasztan! No, meg egy atkapcsoloval magas frekvencias hangot bocsjat ki, anmely a szunyogokat riasztja el. En hallok egy nagyon magas sipolo hangot, amelyet 10 percnel tovabb nem tudok elviselni, de a lampa, az nagyon klassz! Egy pici iranytu is log rajta... Ajanlom figyelmedbe az ilyen holmikat arusito uzlet meglatogatasat.

 

Jo utat Melbournebe!

Frimi

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (128)
Sztropy Creative Commons License 2004.10.07 0 0 127
Sziasztok. Tibi vagyok Ausztraliabol. 17 eves vagyok 50 napja erkeztem egyedul. Es egy hostfamilynel lakok
robihar Creative Commons License 2004.10.04 0 0 126

Sziasztok!

 

Hartai Robert vagyok Magyarorszagrol..Szeretnem olyan emeberekkel felvenni a kapcsolatot akar Ausztraliaban elokkel,akar itthoniakkal,akik tudnak nemi informacioval segiteni kijutasomban a tavoli kontinensre..Felreertesek elkerulese vegett; nem letelepedni szeretnek,hanem tanulni.Tanulni minel tobbet a szakmambol ami az eletem.Vendeglatasban dolgozom immaron 9 eve...Celom minel tobb gasztronomiai kulturat es etkezesi szokast megismerni a vilagbol,szakmai tapasztalataimat kesobb egy csokorba gyujtve itthon kamatoztatni.Szakmai tapasztalatomat itthon a Kempinski Hotelben szereztem,majd 17 evesen dolgoztam eloszor Nemetorszagban,kesobb Angliaban majd Ausztriaban,ahol az idei teli szezonban egy harom csillagos hotel etteremvezetesere felkinalt allast fogadtam el.Tomoren csak azert irtam le ezeket a sorokat,mert nem almodozo ifju vagyok aki vagyik a messzesegbe,hanem mert tudom mirol beszelek,tele ambiciokkal es motivacioval,kello affinitassal vagyom az ujra es arra hogy minel tobb tapasztalatot gyujtsek szakmamban eppugy mint az eletben.Kedvesemmel aki iden Juniusban szerezte diplomajat az USA-ban nemzetkozi uzlet szakon,2005 majusaban szeretnenk kiutazni Ausztraliaba.Barmi ami eszetekbe jut,minden segito informacio hasznos lehet szamomra,elore is koszonom szepen!

Hartai Robert

robihar@yahoo.com

 

 

hullci Creative Commons License 2004.09.27 0 0 125

Sztem nem lesz nagy a kereslet, mert a fiatalok már nem hallagatnak régi magyar nótákat (persze, lehet hogy a többire vevők), de lehet, hogy én vagyok pesszimista.

Amikor én kint voltam a melbourne-i magyar házban, nagyon kevés ilyen típusú rendezvény volt.

 

Azért majd számoljatok be, sok sikert:)

Előzmény: szucsimidi (124)
szucsimidi Creative Commons License 2004.09.03 0 0 124

Sziasztok!

Nagyjából végigolvastam a topicot, és most én is hozzászólnék.

Igaz én még Magyarból írom ezt a pár sort, de tervezem a kiutazást, egy kis nézőkére.

Én azt javaslom mindenkinek aki ki akar menni (élni), hogy előbb szánja rá a kis pénzét és utazzon ki mint túrista, nézzen szét, érdeklődjön, aztán ha smasszol neki a dolog, akkor adjon fel itthol mindent!

Tényleg nem úgy van a dolog mintha Németországban lennénk, hogy ha megunom beülök az autoba és hazamegyek!

Na de nekem jár a szám!

Én is Ausztráliát vettem célba, de nem kitelepülni hanem inkább vinni magammal egy kis hazait a kinti Magyaroknak!!!!!!!!!!!

Hogy mit értek ezen?

Zenész vagyok, és én meg a barátom arra gondoltunk, ha lenne rá igény és pénz(már mint a kintieknek), szívesen kimennénk egy-egy igazi magyar stílusu lagzit, bált, vagy akármilyen zenei rendezvényt lejátszani.

NA!!!???

Mind a ketten billentyűs hangszeren játszunk, és énekelünk.

A repertoálunk között megtalálható a legnépszerübb külföldi daloktól a magyar slágerektől, teljesen és természetesen az igazi Magyar csárdásokig szinte minden.

Ez utóbbiból több száz darab nótát tudunk.

Csak a profizmusra hajtunk, tehát csak is a profi megszólalás az érdekünk.

Ha valakinek felkeltettem az érdeklődését, kérem írjon egy levelet a szucsimidi@pannongsm.hu, vagy a szucsimidi@freemail.hu -ra, írja le a pontos postacímét és mi küldünk teljes bemutatkozó anygot, Cd-n, audio kazettán, Md-n, vagy bármilyen hanghordozón, csak a levélben kérem jelezze!

Addig is Üdv minden kint élő Magyarnak, és várom a leveleket.

 

kiwiLily Creative Commons License 2004.07.30 0 0 123
Szijasztok, en Uj-Zelandon eltem 9evet, ...de asszem, hasonlo a helyzet aussie szomszedainknal, szoval ez emigralas kerdesrol: Persze, ha menekules, akkor ugy is rossz lesz a vege..akik meg nem tapasztaltak, azok nem tudjak milyen a honvagy, lehetsz akarmilyen luxus helyen akkor is hianyzik Magyarorszag, mert ez az otthonod, a nyelv, az 'ismerosseg.. (en extrem eset vagyok, de ezt hagyjuk:) Sokan kimennek valahova egy par honapra, fel evre, de nem tudjak meg, mekkora sulya van annak amit mondanak(hogy ok biztos itt fognak elni stb), dehat, meg kell tapasztalni. Oriasi kulturalis kulonbsegek vannak, amik nem feltetlen derulnek ki egyhamar. De nem menekules minden esetben , peldaul Jamie Winchester(jo baratom), aki itthon zenelget, ir srac, de itt talalta meg a helyet, attol meg neha visszalatogat Dublinba, de o itt erzi magat jol. Mindenki keresi a helyet, de Ausztralia(Uj-Zelandnal) szamolni kell az oriasi tavolsaggal, nem lehet haza ugrani par napra, ha hianyzik a nyelv stb. Ami nekem nagyon hianyzik: vegemite+avocados toast, jo peanut butter, ees Fish&Chips!!!! Uristen de sokat dumaltam, bocs! pusz
Krisztastudygo Creative Commons License 2004.03.24 0 0 122
2004.04.01-n a Budapesti Gazdasági Főiskola épületében 17:00-kor újra Au estet tartunk.

A vetítéssel egybekötött tájékoztatón szó lesz nyelvtanfolyamokról, szakmai képzésekről, munkalehetőségről, kereseti lehetőségekről, és persze a vízum megszerzésének feltételeiről.

Vendégeink lesznek az Ausztrál nagykövetség vízumosztályának munkatársai, akik most kötetlen formában válaszolgatnak a feltett kérdésekre.

cím:1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11.

jelentkezni az info@studygo.hu címen, vagy a 1/3022266-s számon lehet.

Mindenkit várunk szeretettel.

Üdv:
Studygo

www.studygo.hu

zotya72 Creative Commons License 2004.01.19 0 0 121
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni egy vetélkedő kérdéseinek összeállításában!
Arról van szó, hogy egy országos, internetes http://kihivas.inf.elte.hu/kihivas2004 vetélkedőn veszünk részt egy általános iskola csapatával, amelyben az egyik feladat kérdések, feladatok összeállítása a 10-14 éves korosztály számára - Ausztráliáról. Kérlek adjatok tippeket - mit kellene megkérdeznünk? Történelem, földrajz, kultúra, szokások, életmód, érdekességek stb. témakörben minden ötletetet várok.
Előre is köszi: Zotya, az AlmaQkacok , a makói Almási Utcai Általános Iskola csapatának segítője
ChillyTommi Creative Commons License 2003.07.12 0 0 120
Sziasztok Lányok!

Talán a telepátia segített, hogy ránéztem ma erre a fórumra...
Szóval, akkor találkozunk kint??
Mi a hó végén megyünk - tanulóvízummal - Sydneybe 5 hónapra, egyik haverommal.
Akkor jó készülédést az útra!
Ha bármi segítség kellene, vagy info a vízummal kapcsolatban, keress meg!
Üdv,
Chilly.

Előzmény: au2 (119)
au2 Creative Commons License 2003.07.12 0 0 119
Sziasztok!

Szept. végén nekivágunk Sydneynek 3-an csajok, tanulóvízummal, ha sikerül megkapni.
Szállásunk már elméletileg van, melót is biztos találunk hamar (2 éve voltam kint 3 hónapra és akkor ment pikkpakk).
SZiasztooooooook!

Kincső

Bonia Creative Commons License 2003.06.30 0 0 118
Sziasztok!
Régi vágyunk Ausztrália, de valahogy mindig olyan messzinek tartottuk... Igaz, azóta se jött közelebb, viszont mi jutottunk oda, hogy már az se érdekel, ha messze van, abban az esetben, ha minden más adott egy normális élethez. Ki is néztünk egy jó kis intézetet, homepage elkészült, nemsoká írok nekik egy rövid mailt, ami a homepage-ra irányít. De előtte pár dolgot szeretnék megtudni, megtennétek, hogy segítetek?
1. Milyen az egészségügyi biztosítási rendszer? (szörnyű, mint az USA-ban, nem jó, mint Angliában, esetleg jó, mint Nmetországban?
2. Milyen a gyerekelhelyezési lehetőség? Pl. Svájcban botrányosan rossz, Németországban nehéz, Magyarországon könnyű. Vannak-e egész napos óvodák és iskolák?
3. Mennyibe kerül egy repülőjegy Magyarországra? (hát még négy...). Az ember néha csak meg akarja nézni a szülei búráját, máskülönben elhervadnak bánatukban, főleg az unokák miatt...
4. Melbourne: Dugók, tömeg, por, kosz? Tisztaság, szellős?
5. Nyár: elviselhetetlenül forró?
6. Bármi, ami eszetekbe jut pro és kontra!

Nagyon-nagyon köszönöm előre is!

tkacsa Creative Commons License 2003.06.15 0 0 117
Gyerek koromban,akarhanyszor nagymamamnal voltunk,vagy nyaraltunk,mindig a lakasban kulonbozo targyakra,tartozekokra azt mondta,hogy Ausztralia-bol....Ausztraliabo...Ausztraliabol...
Es egyszer nagyon meguntam,es szoltam a csaladnak,hogy vilagostsatok maar fel a nagymamit,hogy Ausztralia az egy Kontinens,es amirol o" beszel az Ausztria ami a szomszedos orszagunk:)
Erre a csalad vilagositott fel engem,hogy en meeg tul kicsi vagyok es amirol a nagyi beszel az tenyleg az a Kontinens nagyon messze,es nem a szomszedos orszag:)
Szoval ennyit arrol,hogy az icike-picike kisunoka akarja felvilagositani a nagymamat a vilgrol:)

De termeszetesen Ausztraliaba is "elakarok" menni:)

icike-picike-kicsike-kacsa:)

ChillyTommi Creative Commons License 2003.03.11 0 0 116
Sziasztok!
Merem remélni, hogy még nézik ezt a fórumot az ausztráliai magyarok, hiszen tőlük kértem korábban véleményt...
Ha még nézitek, kérlek válaszoljatok, mert tényleg ki szeretnénk menni!
thx.
Halucska Creative Commons License 2003.03.07 0 0 115
Köszi, megnézem őket. Igazából nekem az volt a nagy álmom, hogy dógozni menni ki, egy évre.. mondjuk kódolni.. De ez nagyon necces, tudom.
Előzmény: ChillyTommi (114)
ChillyTommi Creative Commons License 2003.03.07 0 0 114
Javaslom, ha ezután érdeklődsz, akkor nézzél meg egy-két nyelviskolát (ahol választhatsz nyelvtanfolyam, vagy valamilyen suli között). Gyakorlatilag tanulóvízummal van lehetőséged hosszabb ideig kint tartózkodni és mellette hivatalosan dolgozni. Az árak változóak, de kb. min. félévre 5-600 eFt-tal számoltunk.
(www.acehu.com vagy www.bigben.hu amit mi megnéztünk)
Előzmény: Halucska (113)
Halucska Creative Commons License 2003.03.06 0 0 113
Hol vagytok magyarok, Ausztráliából?

Jó lenne sikersztorikat hallani, hogyan jutottatok ki mondjuk egyedülálló emberként. Egy kis reményt csepegtethetnétek itthon "sínylődő" társaitokba, hogy meg lehet csinálni :)

Chilly, ilyen nyelviskolás dologgal lehet vízumot kapni meg minden? És mennyibe kerül ez az egész?

ChillyTommi Creative Commons License 2003.02.20 0 0 112
Sziasztok!
Én (és egy barátom) nyelvtanulás miatt szeretnénk kimenni júliusban Sydney-be. Első körben fél évre, aztán max. még egy félre. Azt terveztük, hogy itthon (Bp) befizetünk egy nyelvtanfolyamra és úgy megyünk ki...
Az érdekelne, hogy van-e valami reális esélye, hogy a legális (heti max. 20 óra) munkavállalásival találunk munkát? Illetve még egy fontos momentum, hogy a jelenlegi angoltudásom kissé gyengécske. Kb. mennyi idő alatt lehet belerázódni az angolba?
Köszi, Chilly.
Paci-1 Creative Commons License 2003.02.16 0 0 111
Hivjon fel. 02 97023585
Előzmény: szkati (110)
szkati Creative Commons License 2003.02.16 0 0 110
Remélem, hogy most is vannak még magyarok Ausztráliában. A fiam két hete érkezett Sydneybe és nagyon elkeseredett. Lakótársat és társaságot keres.
Merre vagytok?
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.04 0 0 109

De elért, például a Woop woop. Zseniális...

Szerintem csomó kölcsönzőben ismerik...

Előzmény: hullci (107)
perge Creative Commons License 2002.08.15 0 0 108
Hi, en akkor vagyok igy, mikor a Man At Work: Downunder-t hallom...mindig eszembe jut, mikor Cairns-ben a fedelzeten szolt, mikozben mentunk ki a reef-re..
2001 vegen voltam 2 es fel honapot kint.
Kinti munka: mezogazdasagit lehet talalni(en is dolgoztam 10 napot), mikor szezon van, ha birja az ember a meleget (35-40 arnyekban, de az nincs) es a nehez munkat 12 oran at...angolul persze itt is kell tudni.
Kinti magyarok:nem megalapozott a velemenyem, nem sokkal talalkoztam, ok is inkabb fiatalok voltak....van akinek bejon, van akinek nem
Van akinek az a fontos, hohgy susson egesz evben a nap es lehesen biccselni,emelett 4000-es autoval furikazni, akkor jo. Ha vkiben van egy kicsi meg az europai kultura iranti vagybol, szvsz nem erzi igazan jol magat.
Nyaralni tokeletes, ott elni -szamomra kiderult- nem tudnek.
Ulten Brisbane-ban a kertvarosban es probaltam megfogalmazni, mi olyan furcsa es megszokhatatlan szamomra es arra jutottam, vhogy minden olyan ideiglenesnek tunik, mintha egy diszletvaros, diszletorszag lenne, amit arra talaltak ki, hogy ott jol erezze magat az ember...annyire mas, mint a kuzdelmes KK-EU-s elet/filling/mult tortenelem/miazmas. Nagyon nehez megfogalmaznui, de talan ertheto nehanyatoknak...
Emelett arrol is szolnom kell (es ezzel kellett volna kezdeni), hogy az OZik szamomra a legszinpatikusabb nepseg, akivel valaha talalkoztam. Vidamak, baratsagosak, nem szeretik a felengzos/felvagos embereket (ami itten nalunk annyira megy), komolyan veszik a teljesitmenyt, a fizikai munkanak is nagy becsulete van, tisztelik azokat, akik vmi ujat/nehezet /erdekeset csinalnak...ez talan meg a pionir szellembol fakad....
Akikkel en talalkoztam (eleg sokat stopoltam) nem vettem eszre rajtuk az abszolut tudatlansagot Mo-rol, sot mindenki mondta, hogy a szomszedja/tavoli rokona/kollegaja magyar es birja oket...altalaban tudtak, hogy EU es, hogy valahol Nemetorszag kornyeken nagy sporthagyomanyokkal...szoval ez nekem mindenkeppen pozitiv csalodas volt.
A kornyezetvedelmet, sportot nagyon komolyan veszik es jol csinaljak. Viszont ennyi elhizott/igenytelen fiatal lanyt sehol sem lattam meg (USAban nem jartam )...az OZik oltozkodese is legendas...nem nagyon foglalkoznak vele, foleg a tropikus reszeken: kifakult polo/gatya-kinai muanyag papucs.
Tanacsolnam azoknak, akik ki akarnak vandorolni: angolul legyenek jok (min magyar kozepfok kornyeke) es mindenkeppen 1szer nezenek korul lentalul, mielott megteszik a donto lepeseket...
Előzmény: hullci (107)
hullci Creative Commons License 2002.07.27 0 0 107
Hááát, most én is kimennék, de nagyon, mivel megnéztem ismét a Priscilla, the queen of the desert c. filmet. Utána mindig ki akarok menni, aztán elmúlik.
Van másik filmje is annak a fiatal rendezőnek,csak még nem ért el Mo-ba??
bjump Creative Commons License 2002.07.23 0 0 106
Hát én is szeretnék eljutni egyszer Ausztráliába... Nem lehet úgy kimenni, hogy némi munka fejében kapjál szállást meg kaját? Én egyetemista vagyok, 1-2, de akár 6 hónapra is kimennék így. Nem kellene, hogy pénzt hozzak haza, de mondjuk csak annyi pénzem van, ami a repjegyre elég, szóval a többit ott kellene összeszedni. Vajon ez megoldható?
Ha minden magyar ismeri a többit... Borbényi Gábor ismerős valakinek
csibenyul Creative Commons License 2002.07.01 0 0 105
Ja és még valami:
A kinti magyarokról is érdekes tapasztalatunk volt:
Szinte minden magyar ismerte egymást, jópofiztak egymásnak, de mindenki ott verte át a másikat ahol csak tudta.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!