Keresés

Részletes keresés

Konrad Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1962
Az 1234 tudtommal nem ingyenes hívás :(
Előzmény: Charleeee (1961)
Charleeee Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1961
bocs mindenkitől, kicsit hosszúra sikerült... de jó volt kiirni magamból!
Charleeee Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1960

Üdv!

 

Egy tegnap megtörtént esetet szeretnék vázolni nektek. Nem vagyok lámer, ismerem az axelerot, és erőteljesen infromatikával foglalkozom. Tehát otthon vagyok a dologban. Hozzáteszem nekem nem az axeleró szolgáltatja az ADSL-t, mert anno az egértemetés után megfogattam hogy én velük nem. Sőt amenyire lehet minden aminek a matávhoz köze van azt nem kérem. Persze a jelenlegi ADSL szólgáltatóm is matáv vonalon szolgáltat de hát ez van. Az öskorba mégsem mehetek vissza csak azért mert lassan nem tudok olyanhoz nyulni amibe ne lenne benne a matáv. Na de a történet. Karácsony elött egy pár nappal felhivott egy imserősőm hogy szaladjak át hozzájuk mert itt volt a Matav, kiépitette az ADSL-t él a szolgáltatás, meg van minden kod és egyéb ugyhogy be kéne állítani. Mint lelkes munkaerő gyorsan bedobtam magam az autóba és átmentem. Beléptem a házba átestem a kábelrengetegen (amit a matávos segédmunkás otthagyot) és leszakadt a pofám!

Gondolom már itt mindenki tudja hogy ez a két cég "szinte egy cég". Válalkozo, és alválalkozó, hol az egyik hol a másik. Ugy tudom bármilyen munkáról legyen szó, a válalkozó felel az alválalkozó által elvégzett munkáért. Tehát kezdjük otta  dolgot hogy a lakáson keresztülhuzott kábel nem megfelelő. Dehát az ember is ember elnézi hiszen szegény segédmunkásnak is van épp elég dolga (meg nem is szívesen bizza rá) igy majd inkább elvezetem én a kábelt az egyik szabadnapomon. Na de lényeg az hogy miután ezeken átestem és sikerült beállítanom az ADSL-t. Persze a Telefonon megrendelt, később faxon elküldött papirocskán szereplő idéglenes jelszóval nem müködött tehát felhivtam öket és mondtak egy másik jelszót. Na igy már teljes volt a boldogság. De csak addig amig másnap nem kapcsoltam be a gépet és nem akartam küldeni egy levelet. Mert arra semelyik jelszó nem volt jó. Persze ujra telefon és uj jelszó, most megy.

 

Ez egészen addig tartott amig az ismerösöm a karácsonyi takarítás elött ugy nem döntött hogy karácsonyra azért eltünteti a kábelt a lakás közepéből! Természetesen kihuzta, szépen elvezette, és megfelelő helyre visszadugta. aztán nem ment soha többet az internet. Idáig nem is volt egy tragédia mert elmentek telelni.

Tegnap felhivott hogy menyek át mert lehet hogy valamit elszurt, nézzem meg!

Hát átmentem, természetesen minden a helyén jól van visszadugva, de nem megy. Én láttam hogy az a baj hogy a "modemen" nincs szinkronjel. Végignéztem a kábelt, nincs benne sérülés. Kipróbáltam másik kábelel de azzal sem megy. Na akkor ezzel megálapítottam hogy valami miatt nem tud szinkronizálni a központtal. Matav részéről bentről 2 perc alat megoldható!

 

Na akkor telefon ismét az axeleronak! Hát gyerekek..... nagyon sajnálom hogy én nem rögzitettem a beszélgetést. Illetve legtöbb esetbe nem is tudtam volna rögziteni  mert kb 2 órán keresztül töbszöri hivásokkal csak 1-1 percet sikerült beszélnem valakivel aki csak anyit mondott hogy kapcsolom a müszakos kolégákat. Na de onantól senkivel.

Na gondoltam én, ha az axelerot ennyire nem lehet elérni akkor felhivom a Matavot, hibabejelentő (143) és mivel tudom hogy mi a baj szolok nekik hogy nézzék meg. Ott elég hamar sikerült beszélnem egy hölgyel aki annyit mondott, ebben az esetben csak az ADSL szólgáltató tehet hibabejelentést. Mondom a kedves ügyfélszolgálatosnak hogy tenék én ott panaszt de nem sikerül  senkivel beszélnem!

Majd ennyivel lerendezte: "akkor nem tudok segiteni, viszhall -és letette a telefont miközbe beszéltem volna. Na inentől kezdtem pipás lenni. Tudakozó, Matav ügyvezető telefon, és csörgés neki! Persze titkárnő vette fel, az ügyvezető úr nincs bent Ő majd megpróbál segiteni! Hát persze nem tudott, nem is vártam volna tölle! Azért elmondtam neki, türelmesen meghalgatott, majdf elkérte a telefonszámom azzal hogy 15 perc mulva visszahivnak! Na azt azóta is várom!!!

 

Vártam egy órát nehogy az legyen hogy türelmetlen vagyok. aztán kezdödött ismét a telefonálgatás. És persze mindenki csak anyit tudott mondani -"kapcsolom a müszakos kolégát". Na persze végén már rutinus voltam mert ugy keztem hogy ne kapcsoljon senkit, szoljon neki hogy jöjjön át megvárom telefonba mert igy talán van esélyem hogy egyszer odaér. Na persze azt nem lehet. Kérdeztem miért? Mert nem egy légtérbe vannak. óóóóó mondom ez nem gond, lehet három busz, négy metró, ráérek, megvárom. Hááát ne várjam meg mert akivel beszélek az Nyiregyházán van a müszakos koléga meg Pesten. Hoppá ez szuper! Teljes kétségbeesés. Na mit tegyek? Teljesen sarokbaszorítottak. Nem tudok senkivel beszélni, senki nem mondja meg mi a tehendő, nem kapok semmi információt mikor lesz nekem müködö a szolgáltatásban leirtak szerint teljes értékü ADSL hozzáférésem. Te mit tennél?

Nem volt más, telefon, telefon, telefon! Még jó hogy ingyen hivható az 1234, mert igy csak az én időmet ment. Persze gondoltam rá kiszámlázom nekik.

 

Járkálva a menük között, rábukantam egy olyanra hogy a szolgáltatást fel lehet mondani. Gondoltam ez is megoldás, felmondom, hiszen szerződés nincs, papir nincs, nekem meg ez ennyi gonddal szenvedéssel és ilyen ügyfélszolgálattal nem kell! Tehát telefonon felmondom. Na ott kb 2 másodpercen belül felkapták a teefont. Mondom az Úrnak hogy szeretném felmondani, elkért minden adatot, majd közli hogy  mivel nem lejárt hüségnyilatkozatú a szerződés igy a felmondás 59000 ft ba fog kerülni. Na ilyenkor a pufból paf lett, szivinfarktus, mentő majd a  korházból a temetőbe mert menthetetlen! Mesélem az urnak hogy nincs szerződés, nem irtam alá semmit, és egyébként is nincs szolgáltatás miről beszél. aztán persze erőteljesen emlegeti a hirközlési minisztériumot, meg egyebet, és mire megint szóhoz jutottam volna letette a telefont. aztán eszembe jutott hogy amikor megrendelik a szolgáltatást telefonon akkor azt is rögzitik, és ha jol tudom a szóbeli megegyezés, is szerződésnek elfogadható, sőt jelen esetben részükről bizonyítható.

Tehát felmondani se mondjam fel!!!

Na az lett a vége hogy sikerült kb egy napi telefonálgatás után beszélnem egy urral aki elmondta hogy irt levelet a matavnak és mejd kijönek és megnézik.

Hát várok... és pontokba foglalva.

 

1. kábel rendesen kiépitik nincs gond.

2. ügyfélszolgálat tud segiteni

3. ha tudom mi a gond, én miért nem jelenthetem be az erre szolgáló telefonszámon (143) a hibát

4. vajon a számla mennyiről fog szolni a kiesett szolgáltatás miatt?

5. elismerik majd hogy szar munkájuk miatt kkárt okoztak (nem tudok dolgozni mert rájuk várok)

6. valaki fog szolni ott bárkinek hogy HELPDESK nem ugy müködik hogy átkapcsolom majd nem veszi fel senki, vagy ha tényleg panaszom van akkor nem teszik le a telefont beszéd közbe?

 

Te mit tennél? Milyen lehetősége van szerencsétlen parasztnak aki kér egy szolgáltatást, és cak csekket kap helyette? Miért védi a törvény őket? Én mit tehetek?

 

Üdv

NevemTeve Creative Commons License 2005.01.02 0 0 1959
Most jó... lehet hogy meghallották a panaszomat?
Előzmény: NevemTeve (1957)
mikisanzi1 Creative Commons License 2005.01.02 0 0 1958

 

Sziasztok !

 

Három napja vagyok otthonmatávkábeles, azt vettem észre hogy 13 órától rendszeresen lecsöken az addigi stabil160-as letöltés 90-105 közé. Létezik hogy túl sokan neteznek egyszerre  s azért? A házunkban három előfizu van. Náluk is ez a jelenség. Modem bekikapcs megvolt mindhármunknál, változás 0. Ha volt valakinél ilyen probléma, írja mán meg hogy mi a gond+megoldás.Ja, axelnek szóltunk ! csak a tapasztalatokra lennék kiváncsi.

BP 8ker

  

NevemTeve Creative Commons License 2004.12.27 0 0 1957
Nálam (Békásmegyeren) például most valami nyomor van, ahhoz hogy pár órát működjön ki/be kell kapcsolni a modemet... kb egy hete van ez a jelenség... még azt furcsállom, hogy hektikusan változó IP-címeket kapok (tehát teljesen más tarományból)
sammakko Creative Commons License 2004.12.26 0 0 1956

Szerintetek érdmes átváltanom a kiválóan működő adsl-emről axeleros kábelnetre, csak anyagi okok miatt?

 

Mennyire megbízható az Axelero?

 

Köszi!

 

sammakko

NevemTeve Creative Commons License 2004.12.14 0 0 1955
sdku?
Előzmény: kommandos (1954)
kommandos Creative Commons License 2004.12.10 0 0 1954
nmhm
kommandos Creative Commons License 2004.12.10 0 0 1953
:)leóóóóóóóóóóóóóóó
Konrad Creative Commons License 2004.12.02 0 0 1952
Éjszaka elment a net, gondoltam talán reggelre lesz craft. És lett! Itt Kaszáson, meg a túloldali óbudai részen is erőssen szakít 160/40-el a dolog. Nagyon tete.
LiRul Creative Commons License 2004.12.02 0 0 1951
No úgy néz ki tényleg a matávkábelesek csesztek el valamit, ma reggel hívtak (épp buszon voltam), mondták, hogy állítottak ezt+azt, próbáljam ki. S reggel már tényleg újra 160k-val jött a nafta. Úgyhogy minden jó ha vége jó, remélem most már így is marad... köszi, hogy kibírjátok a hülyeségeimet. :-)
LiRul Creative Commons License 2004.12.01 0 0 1950
Köszi szépen. Tököm tele van már ezzel a társasággal, mármint a matávkábelesekkel meg a suxelerósokkal. :-(( Ide-oda passzolgatnak, a kábelesek azt mondják ez net szolgáltatói gond, az axelesek meg, hogy kábel probélma. Suxeleró szerint a sávszélt a matáv emeli meg, s késésben vannak az eredetileg ígért nov. 30 betartásával, inkább csak december közepe. Az egész nem is bosszantana ennyire (najó picit azért igen :-) ha sosem lett volna gyorsabb, de már tudom, hogy volt jobb és nem értem miért esett vissza. Nem hatotta meg egyikõjüket sem, hogy másnak megy jól Erzsébeten. :-( Drukkoljatok azért, hogy hátha történik valami elõrelépés...
Előzmény: Laja73 (1949)
Laja73 Creative Commons License 2004.11.30 0 0 1949
hogyne, 1203 Mediterrán ltp
Előzmény: LiRul (1948)
LiRul Creative Commons License 2004.11.30 0 0 1948
Laja73! Irnal egy iranyitoszamot ahol te laksz? Szeretnek majd holnap ezzel is ervelni, hogy masnal Erzsebeten mukodik jol.
LiRul Creative Commons License 2004.11.29 0 0 1947
No mostanra realizálódott az, hogy legyen egyben 25-30 percem elintézni a telefonálásokat. Felhívtam elsõ körben a Matávkábeltv-t, õk azt mondták a hálózatuk rendben van, a számlákat fizetem, és mivel alapszinten mûködik a net csak nem olyan gyorsan mint kellene, keressem az axelerot. Így is tettem, ide kellett a 20 perc mire felvette valaki aki segíteni is tudott. Nem tudtak semmi jóval bíztatni, azt mondták november harmincadikáig kell megtörtennie az átállásnak, valószínûleg valami gubancot véltek felfedezni az emelt sávval és azért vették vissza a régire. S ha december elsején sem javul a helyzet, akkor hívjam újra õket. Nos van egy fogadásom, hogy nem fog addig magától megjavulni...
Előzmény: LiRul (1945)
NevemTeve Creative Commons License 2004.11.28 0 0 1946
Most töltöttem le a JDK 1.4.2.06-ot 80KB/s körüli sebességgel.
Előzmény: Laja73 (1944)
LiRul Creative Commons License 2004.11.25 0 0 1945
Jaja próbáltam én több helyről is tölteni, plusz most csekkoltam az upload-ot, az is visszaesett 14 KB/sec-re. :-(( Holnap első dolgom lesz hívni az axelt. Nem is értem, ha egyszer már felevették nagyra, miért lett megint kisebb?!
Előzmény: Laja73 (1943)
Laja73 Creative Commons License 2004.11.25 0 0 1944
Békás hogy áll?
Előzmény: NevemTeve (1941)
Laja73 Creative Commons License 2004.11.25 0 0 1943
Nem, 140-160K között van továbbra is. Gondolom lecsekkoltad több forrásból, szerintem hívd az ügyfélszolgálatot.
Előzmény: LiRul (1942)
LiRul Creative Commons License 2004.11.25 0 0 1942
Huh bakker, visszaesett az UL/DL rate még rosszabbra mint volt! :-o Most már 70KB/s fölé nem is megy! Jééézus, Laja nálad minden oké?
NevemTeve Creative Commons License 2004.11.22 0 0 1941
Mármint Békásmegyeren, ahol lakom... ha nem felejtem el, majd én is kimérem valahogy...
Előzmény: NevemTeve (1939)
LiRul Creative Commons License 2004.11.21 0 0 1940
Ma vettem észre, hogy már nálam is megnövelték a sebesseéget. Hajszálra ugyan olyan sebességem van mint neked Laja73. Pfff azért ez nagyon brutál... :-)) nyolcvan mega lejött alig több mint 8 perc alatt.
Előzmény: Laja73 (1935)
NevemTeve Creative Commons License 2004.11.20 0 0 1939
Na, megvolt a csere, azt mondta a szerelő, hogy jövő csütörtökön lesz az átállás...
Laja73 Creative Commons License 2004.11.20 0 0 1938
Vannak olyanok, de én most csak a szoftverbazis.origo.hu-ról töltöttem le egy nagyobb fájlt, illetve van axelerós ftp-m, és a kettő hasonló eredményt hozott.
Előzmény: NevemTeve (1937)
NevemTeve Creative Commons License 2004.11.20 0 0 1937
Ma jönnek modemet cserélni... azt mondják hogy ezzel nem megy a nagyobb sávszél... egyébként hogyan kellene tesztelni? Van valamilyen test-site?
Előzmény: Laja73 (1936)
Laja73 Creative Commons License 2004.11.20 0 0 1936
Pardon, elírás!

Fel: 320kbps (40K)

;)

Előzmény: Laja73 (1935)
Laja73 Creative Commons License 2004.11.20 0 0 1935
Megtörtént! Ezeket mértem:

Le: 1.25 Mbps (160K)
Fel: 320Mbps (40K)
Laja73 Creative Commons License 2004.11.19 0 0 1934
Nálam is. Na jó, általában 7xK, viszont ez eddig is így volt. De akkor értem, köszi.
Előzmény: LiRul (1933)
LiRul Creative Commons License 2004.11.19 0 0 1933
December elsejéig folyamatos az átállás, nálam még mindig 512kbit van...
Előzmény: Laja73 (1932)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!