Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Ayreon Creative Commons License 2001.09.04 0 0 102
Azt hiszem, hogy a Belga Nagydíj után bátran kijelenthetjük, hogy a Jordan team technikailag "nagyon harmatos", a pilóták teljesítményével azonban semmi gond sincs. Alesi és Trulli is 100%-os volt a hétvégén.
Jó lenne már egy olyan futam ahol mindkét Jordan végigmegy...

(Frentzen 4. helye elbűvölő volt!)

J-MAN Creative Commons License 2001.08.20 0 0 101
19-aug-2001
Race Results - Hungarian Grand Prix 2001 Season
Benson and Hedges Jordan Honda experienced a disappointing race for Jarno Trulli, however despite his inexperience with both the car and the team, Jean Alesi drove strongly from the middle of the grid to finish 10th.
Trulli held fifth place for 28 laps before making his first of two scheduled pit stops. A problem with the refuelling rig dropped him to 10th, where he stayed until his second stop on lap 48. Jarno had regained 10th place a few laps later when the EJ11 stopped with suspected hydraulic problems.

'I kept my position through the first corner,' said Trulli. 'For the first four of five laps I was able to keep pace but then I had a drop-off in lap times. We were not competitive suddenly and then, in my first pit stop, I lost a few places because of a long stop. I tried really hard to push, I never gave up. I drove on the limit, attacking all the time but unfortunately the car was behaving strangely, sliding a bit everywhere. I had a lot of problems but I can't say at this stage how much that was due to the car and how much it was due to the track being slippery. Finally, I had to stop with 24 laps to go.'

Alesi dropped one place at the start but pulled it back when he made a daring move on the Jaguar of Pedro de la Rosa on lap 10. Jean maintained the place after his first pit stop on lap 31. He pushed hard all race, maintaining track position through his second and final stop on lap 51.

'For technical reasons, I had to take the spare car for the race,' said Alesi. 'The start was not very good but I had the chance to overtake a Jaguar. Overall, this was my first race for Jordan-Honda and I had so many things to learn. I had to look after the front tyres at first, and then the rears. Then after each pit stop, it was the first time I had used a clutch control mounted on the steering wheel; so lots to learn. But now I have managed to finish, I feel much more relaxed about future races with the team.'

Despite the problems, there has been no change in the Constructors' Championship, Jordan remaining one point behind the fifth-place team.

'I'm afraid we have to say that, once again, we let Jarno down,' said Eddie Jordan. 'We lost a real possibility of scoring points today and we are never going to take those points unless we finish races. We need to take a hard look at ourselves. On the other hand Jean, considering his lack of experience, drove a very confident and aggressive race. He got his car to the finish and I think if we can improve his qualifying performance then he will be well-placed for good race finishes. But we have got to make sure that our reliability problems do not let either driver down.'

Attilio Creative Commons License 2001.08.17 0 0 100
100 !
Attilio Creative Commons License 2001.08.17 0 0 99
köszi :)

99 !

Előzmény: J-MAN (98)
J-MAN Creative Commons License 2001.08.17 0 0 98
Attilio!

Csak azért teszem fel ezeket a képeket, hogy aztán elvihesd a 100-ast. Tudom nennyire szereted a kerek számokat.

Attilio Creative Commons License 2001.08.17 0 0 97
A Hondának valóban fekszik a Hungaroring de Alesinek eddig nem ment itt, de remélem egy-két pont esetleg egy dobogó összejön :)
Előzmény: berreg (95)
J-MAN Creative Commons License 2001.08.17 0 0 96
Jean barátunk a délelötti edzésen egyik boxkiállása alkalmával a Prost csapat elé parkolt be, úgy tolták vissza a Jordan szerelők a rendes helyére. Lámpalázas ez a fickó, vagy már öregszik és kezd szenilissé válni?... Aztán a du-i edzés utolsó 5 percében a 6. helyre repítette autóját-Tiszteletem Alesi úr!
berreg Creative Commons License 2001.08.16 0 0 95
Hali, hát most lapoztam át az autómotort, és találtam benne egy magyar F1 statisztikát. Az edig lefutott 15 magyar nagydijbol 14-szer volt honda motoros autó az elsö 6ban. Ezt senki sem űberelheti. 92után Mugen tuning gépek . Sose figyeltem fel a honda gépekre, de arra valóban kiváncsi lennék, miért a merc-bmw-ferr hármast istenitik. Legyen meg az örömük
Előzmény: Type-R (82)
J-MAN Creative Commons License 2001.08.15 0 0 94
Nem akarok illúziót rombolni, de nem valószínű. Nem szereti a pályát:

Hungary is not my favourite race on the calendar because the track is quite slow so you can't really feel the excitement of F1 there. Overtaking is almost impossible and with the heat and twisty nature of the circuit it can be a very physically demanding race. At least I now feel I have a car that is capable of being on the podium and that's a real boost for my motivation. l'll still have to find my feet in the team and get to know my new surroundings as well as a new car which will be a lot to do over a Grand Prix weekend, but I'm looking forward to it...

Ha már a végtagoknál tartunk: ahogy elnézem a kezeit; nem Alaszkában múlatta az időt szabadsága alkalmából..

Előzmény: gstyle (93)
gstyle Creative Commons License 2001.08.15 0 0 93
Új csapat, új sisak:)) Legalábbis az alapszíne is sárga lett.
Remélem, a hétvégén látunk Jeantól szép versenyzést.
Nagyon szurkolok neki!!!
Előzmény: J-MAN (90)
gstyle Creative Commons License 2001.08.15 0 0 92
Igen, Nekro ez egy Grand Prix World nevű F1 menager progi.
Nagyon jó!!!!!!!
Én is alig bírtam anno megkaparintani, mert nagyon kevés emberkét érdekelnek ezek a stílusú játékok, és ezért nem nagyon foglalkozik vele senki sem.
Ha gondolod, nekem megvan full CD-n. Átír és elküld.
Előzmény: nekrofil (91)
nekrofil Creative Commons License 2001.08.14 0 0 91
he, ez a gpw valami grandprix manager. idevele! mekkora meg ilyenek. infot!
J-MAN Creative Commons License 2001.08.14 0 0 90
Who's that guy?

gstyle Creative Commons License 2001.08.14 0 0 89
Hát igen. 8 millát kóstált a srác, de 9,5 milláért alá is írta a két évet. Az tuti, hogy a játékban nem szívbajos a pénzügyeknél.:))
Előzmény: J-MAN (88)
J-MAN Creative Commons License 2001.08.14 0 0 88
Jól csináltad!

Én is megpróbáltam, de hihetetlen mennyire pénzéhes a játékban, ez mindíg elvette a kedvemet, persze ha tudom, hol köt ki IRL, megadtam volna neki...

Előzmény: gstyle (87)
gstyle Creative Commons License 2001.08.14 0 0 87
Aha!
Megint elővettem. Először a megjelenése után játszottam vele, de most újból kedvet kaptam.
A Jordant választottam, s 1998-ban egyéni, és VB címet szereztem. Igaz csak az esőversenyeket nyertem meg (4).
De '99, és 2000-re Alesi az elsőszámú pilótám.
Nekem sikerült leigazolni:))
bibibi:)))
Előzmény: J-MAN (86)
J-MAN Creative Commons License 2001.08.14 0 0 86
Amikor néztem a német nagydíjat az osztrák tv-n, a szpíker arra célozgatott, hogy Frentzen az angol nagydíj után állítólag kritizálta Jordant, hogy a szponzorok pénzét nem az autó fejlesztésére, hanem luxusjaht, repölőgép és egyéb nyalánkságokra megvételére fordítja. 1ébként bemutatták az új hajót, hát nem a legsz@rabbak közül választott az biztos...
Frentzen elég gyenge pilóta szerintem is,(legalább is sokan vannak jobbak nála) de kirúgásának semmi köze ehhez, illogikus is lenne, hiszen nemrég hosszabbítottak szerződést +1 évre.
Kicsit túllőhetett a célon, mert ha valaki gyengén megy, ráadásul még sokat jártatja a száját feleslegesen; ne csodálkozzon, ha erre a sorsra jut.
Kíváncsi vagyok Alesi mit tud nyújtani. Kár, hogy a GPW-ben már nem tudom leigazolni, mert a folyó év végén visszavonul.
gstyle! Nyomod a gpw-t?
gstyle Creative Commons License 2001.08.14 0 0 85
Végre Alesi megint egy jobb csapat autójának kormányát fogja tekergetni. Ennek a fordulatnak örülök. Csípem a Jordant is, és Alesi is a kedvenceim köé tartozik. Remélem sikeresek lesznek. Lehet Jeannak ez az utolsó lehetősége.
Frentzent igazán sosem szerettem, ezért nem is sajnálom, hogy ez a csere megtörtént.
ALLEZ, ALESI!!!
Attilio Creative Commons License 2001.08.12 0 0 84
klassz kép :)
Előzmény: gstyle (83)
gstyle Creative Commons License 2001.08.11 0 0 83
Type-R Creative Commons License 2001.08.11 0 0 82
sziasztok!

megosztom a nagy honda dilemmámat, amit ezek az f1-ben művelnek...
kíváncsi vagyok a véleményetekre.

szóval:
az egész ahogy Hondáék az f1-hez hozzáállnak szar ahogy van.
szar motor, szar autó, szar csapat...
amiokr a toyota véresen komolyan veszi a dolgot és fejleszt mindent daját maga, akkor mit szaroznak ezek?
minek két csapatnak motort szállítani?
elég nagy szégyen hogy a 4-ből 3 motor kiesik futamonként...
és amennyit tudok abból nem következtetek sok jóra:(
már ott elcseszte a dolgot a honda hogy nem vette meg a williams-et... helyette adrian reynard miatt a BAR lett a vége.
igaz a BAR rendelkezik a ferrari mögött a legkomolyabb háttérrel és logisztikával, de azért elég szégyen hogy mi megy...
és ez a jordan-re is igaz.
ha szimpátia alapján döntök akkor a jordan-t kellene megvenni és csak a jordanbe ölni a pénzt.
saját kasztni, saját motor. ezt kellene nekik csinálni, főleg hogy a toyota is ezt csinálja. és a toyotának van igaza!!! ez nagyon be fog érni.
a honda ahogy most a dolgok állnak jövöre is csak önmaga árnyéka lesz, és ha ez így megy tovább méltó ellenfele lesz a prost-nak...

ezt a HHF-es dolgot meg nem értem.
nagyon kíváncsi vagyok mi volt a konkrét ok.

üdv,
Type-R

Degec007 Creative Commons License 2001.08.10 0 0 81
Na hát kiváncsi vagyok erre a HHF Alesi cserére
Attilio Creative Commons License 2001.07.28 0 0 80
inkább az állítólagos "orvosok számára érhetetlen eredetű" Frentzen fejfájás lehtett az összeveszés oka.
Előzmény: RedRiot (79)
RedRiot Creative Commons License 2001.07.28 0 0 79
Eddig azt hittem a Jordan a leglazább, legbulisabb, legbarátságosabb az F1-ben. Erre kiderül, EJ-hez képest Frank Williams egy angyalka.
De az is igaz, hogy HHF már 2000-tôl sokat vitázott Eddievel a fizetésén, és végül mindig megkapta a lét. EJ meg rájött, hogy itt nem lesz mégegyszer '99, ugyhogy csá csumi Heinz! Az igazat megvallva minen agresszivitás eltűnt Frenzen vezetésébôl, + Trulli is felgyorsult az évek alatt. Sajnálom, mert amit két éve csinált az nagyon szép volt, de el kell imserni, az idei produkciója elég harmatos volt. De azért lehetett volna hagyni év végéig.
Előzmény: Attilio (78)
Attilio Creative Commons License 2001.07.27 0 0 78
Az igazat megvallva, nem hittem volna hogy Eddie Jordan képes bárkivel is összeveszni, kíváncsi vagyok mit csinált Frentzen....
gstyle Creative Commons License 2001.07.27 0 0 77
Az tuti, hogy Frentzen nem mutatott idén sokat, de ez részben az autónak is köszönhető.

Viszont Villeneuve-öt szivesen láttam volna a Jordanben. Mindenesetre szerintem Zonta hozni fogja azt a szintet, amit Frentzen is hozott volna. Véleményem szerint egyszinten vannak.

Előzmény: Attilio (76)
Attilio Creative Commons License 2001.07.27 0 0 76
Jordan kirúgta Frentzent
Schumacher focival lazított a rekordkísérlet előtt
A Jordan istálló azonnali hatállyal szerződést bontott Heinz-Harald Frentzennel, az istálló német pilótájával. Eddie Jordan csapatfőnök nem nyilatkozott a Jordan legsikeresebb pilótájának kirúgásáról, ám valószínű, hogy az idei sorozatos sikertelenség a hirtelen váltás oka.

Joó Gábor
2001. július 26., csütörtök 19:26

Kapcsolódó anyagaink:
• autosport.com

A Jordan istálló azonnali hatállyal szerződést bontott Heinz-Harald Frentzennel,a csapat német pilótájával. Az ír istálló sajtóközleményben tudatta a szakítást mind a sajtóval, mind a versenyzővel, s bejelentette, hogy a vasárnapi Német Nagydíjon már Ricardo Zonta tesztpilóta fogja vezetni a megüresedett autót.

E.J. csapata legsikeresebb sofőrjét rúgta ki

Az Angol GP után állítólag a sorozatos sikertelen versenyek miatt összeszólalkozott egymással Frentzen és Eddie Jordan csapatfőnök, s ez vezetett a mönchengladbachi pilóta kirúgásához.

Idén tényleg nem remekelt a német sofőr, hiszen csupán 7 pontot szerzett, s tavaly sem villogott, azonban 1999-ben két futamot is megnyert, s a pontversenyben a harmadik helyen végzett. Gyakorlatilag tehát Eddie Jordan csapata történetének legsikeresebb pilótáját bocsátotta el.

Jordan döntésére Frentzen kissé meglepetten reagált, s kijelentette, hogy már felvette a kapcsolatot az ügyvédeivel, mert rájuk tartozik a felmondás jogosságának kivizsgálása. Azaz Frentzen nem hagyja annyiban az ügyet, az viszont szinte biztos, hogy idén már egy futamon sem állhat rajthoz. Jövőre azonban valószínűleg nem lesznek elhelyezkedési gondjai, ugyanis az F-1-be 2002-ben bekapcsolódó Toyota szívesen leigazolná a pályafutása során három győzelmet aratott sofőrt.

Villeneuve hosszabbított a BAR-ral

Arról, hogy hosszú távon ki veszi át Frentzen helyét a Jordannél, még nem nyilatkozott az istálló, az viszont szinte biztos - a Forma-1-ben bármi megtörténhet - hogy a korábban emlegetett Jacques Villeneuve nem ül át a sárga kocsiba. A kanadai csapata, a BAR ugyanis mind az ő, mind Olivier Panis szerződését meghosszabbította a 2002-es szezon végéig.

Schumi focizott, Hakkinen a feleségével száguldott

A hétvégi Német GP-ra igy már nyugodtan készülhet az amerikai csapat, csakúgy mint a Schumacher-fivérek, akik 2004-ig aláírt kontraktussal rendelkeznek. Nem is izgatják magukat Schumiék, hiszen Hockenheimben a közönség mindenképp mögöttük áll majd, Michael például könnyed futballal melegített a futamra. A Schumi 11 8-7-re verte a német All-star gárdát, a névadó-kapitány két gólt szerzett.

"A legjobb kikapcsolódás a számomra a foci, ma is remekül szórakoztam, s még győztünk is, remélem vasárnap is ünnepelhetek" - nyilatkozta Schumacher, aki a Német GP-n megszerezheti pályafutása 51. futamgyőzelmét, s beállíthatja Alain Prost rekordját.

Riválisa, Mika Hakkinen, aki balszerencsés szezonkezdet után a Brit Nagydíjon újra győzött, s ezzel valószínűleg ismét megtalálta a sikerhez vezető utat, Brnóban megautóztatta feleségét, Erját is. A kétszeres világelső nem F-1-es autóban, hanem egy DTM-es Mercedes CLK túraautóban három körön át hitvesével a jobb oldali ülésen autózott.

Mika kijelentette, hogy nagyon élvezte a vezetést, ám esze ágában sincs, hogy az ezüstnyilát egy túra-Mercire cserélje, s biztos, hogy jövőre is az F-1-ben marad.

Attilio Creative Commons License 2001.07.03 0 0 75
lehet a drukkerkocsmában kellett volna megalapítanom ezt a topikot mert itt ez után a hozzászólás után valószínűleg vágleg elsüllyed :(
Ayreon Creative Commons License 2001.07.02 0 0 74
Végre végig bírták a motorok, azonban Frentzen szereplése nagyon nem tetszik nekem idén.
Régen olyan volt, mint egy masszív kőszikla, megelőzhetetlen, megingathatatlan. Mindenki kieshetett, ő maradt. Most sokkal keményebb és állhatatosabb ez a Trulli gyerek...
Előzmény: Attilio (73)
Attilio Creative Commons License 2001.07.01 0 0 73
Frentzen egykori kiegyensúlyozott higgadt vezetési stílusa valóban hátrányára változott :(((
Előzmény: Degec007 (72)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!