Keresés

Részletes keresés

Ishimaru84 Creative Commons License 2023.02.25 0 0 882

A világ országainak történelmével kapcsolatos az anyag, szóval gyakorlatilag minden hivatalos nyelv/írás fel fog bukkanni közben. Erre nincs valami egyszerű megoldás? (Mint mondtam, meglepő módon a Jegyzettömb például automatikusan tudja, mi a dolga...)

Előzmény: m54-b (881)
m54-b Creative Commons License 2023.02.25 0 0 881

(Egyből a megfelelő arab célszerűbb. Elkapkodtam.)

Előzmény: m54-b (880)
m54-b Creative Commons License 2023.02.25 0 0 880

Vegyél fel egy olyan nyelvet, amely jobbról balra ír (pl. héber).

Előzmény: Ishimaru84 (878)
Ishimaru84 Creative Commons License 2023.02.25 0 0 879

Eredetileg QuarkXPress-ben jelentkezett a problémám, de már kínomban Word-ben is megcsinálnám, csak működjön...

Ishimaru84 Creative Commons License 2023.02.25 0 0 878

Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy egy olyan szöveget másoltam be Word-be, amiben van arab rész is. A gond ott kezdődik, hogy hiába jeleníti meg az arab betűket rendesen, de rossz irányba teszi, tehát balról jobbra a jobbról balra helyett. Ezt hogyan lehet megoldani?

Megjegyzés 1: Word 2010-et használok.

Megjegyzés 2: Érdekes módon még a sima Jegyzettömb is jól kezeli ezt...

A válaszokat előre is köszönöm!

pimre Creative Commons License 2022.02.10 0 0 877

Ez így kicsit kevés információ a megoldáshoz. Bár attól tartok, hogy a számítógéppel való személyes találkozás nélkül nem biztos, hogy lesz megoldás.

1. Mi az, hogy a Windows Word legújabb változata? Ilyen ugyanis nem létezik. Van Microsoft Office, ami több irodai szoftvert tartalmaz, köztük a Microsoft Word-öt (meg az Excelt, Accesst, Powerpointot stb). Az office legújabb változata az Office 2019, illetve a havi/évi előfizetéses Microsoft 365. Ha nem az Office valamelyik verzióját telepítetted, akkor nincs is további kérdés. Mindenesetre kis valószínűséget adok annak, hogy a telepített office program okozza a hibát.

2. Sokkal valószínűbb, hogy a számítógépeddel van a probléma, erről viszont semmit nem írtál. Milyen géped van, milyen a tárolóeszközöd (HDD, SSD) tárolókapacitása? És ebből mennyi foglalt? Milyen az alaplap és a processzor? Mennyi a memória a gépen, milyen operációs rendszer van telepítve a gépeden. (Ha XP, akkor nincs miről tovább beszélni)

SZóval ezek alapján talán lehet mondani valamit.

Előzmény: Boszorka (876)
Boszorka Creative Commons License 2022.02.09 0 0 876

Segítsetek kérlek. Windows word legújabb változata letöltve és kifizetve, sajnos mit sem segített, azon, hogy ne álljon le teljesen hosszú percekre, amint leírok kb. 4 sort. Márt agyon bogarásztam az egész súgót, de sehol nem találok semmit, ami ezt a hibát okozná. Köszönöm előre is a segítséget!

NeomatiK Creative Commons License 2022.02.04 0 0 875

Egyszerűbb lenne a gombot megnyomni. 12-ről 13-ra szerettem volna. Eddig így csináltam, hogy beleírtam a rovatába.

A makrót egyelőre nem erőltetném. Nem vagyok akkora spíler. Inkább az egyszerű megoldások híve vagyok. Azért köszönöm szépen a segítséged.

Még az is lehet, hogy stílusként állítom be a 13-as betűmérettel.

Előzmény: m54-b (873)
m54-b Creative Commons License 2022.02.02 0 0 874

Ha okvetlenül egerészéssel akarod megoldani, akkor

Sub meretcsokkentes()
    Application.Run MacroName:="BetűméretCsökkentésePontonként"
End Sub

Sub meretnoveles()
    Application.Run MacroName:="BetűméretNövelésePontonként"
End Sub

(Angolban gondolom más lesz a parancs neve)

elmented a Normal.docm-be

Felveszed ezt a két makrót a gyorselérésbe:

Lenyitod --> "további parancsok" --> kiválasztod a "Makrók"-at és a megfelelő kijelölése után "Felvétel"

Előzmény: m54-b (873)
m54-b Creative Commons License 2022.02.02 0 0 873

Én nem tudok ilyenről, és szerintem nem is lesz egyszerű megoldása. Ha megnézed

a 12-es méret alatt egyesével változik. Valahol mélyebben van bedrótozva.

De miért pont onnan használod, ha beírod elfogad bármilyen értéket:

18-19-20 pontos a betűk:

Előzmény: NeomatiK (872)
NeomatiK Creative Commons License 2022.02.02 0 0 872

Helló!

Arra van beállítási mód (Office 2007) - eddig nem találtam - hogy a betűméret növelésnél és csökkentésnél, A^ és Aˇgomboknál ne kettesével módosítsa, hanem csak 1-gyel?

NeomatiK Creative Commons License 2022.02.01 0 0 871

Köszönöm szépen.

Itt még van némi katyvasz. De boldogulok vele.

Előzmény: m54-b (869)
m54-b Creative Commons License 2022.02.01 0 1 870

Képhiba...

m54-b Creative Commons License 2022.02.01 0 1 869

ráklikk, a következő alakban az "Importálás*exportálás",

a "Honnan" oldalon "A fájl megtalálható" "Normál.dotm" alatt a "Fájl bezárás", majd a "fájl megnyitás", beállítod a

"Word dokumentumok"-t, megkeresed az elmentettet, a megfelelőeket átmásolod.

Előzmény: NeomatiK (868)
NeomatiK Creative Commons License 2022.02.01 0 0 868

Szuper vagy, köszönöm!

Eddig mindig mentés másként-tel mentettem a dokumentumokat a következő dokumentum miatt, hogy a létrehozott stílusok megmaradjanak ebben a következő dokumentumban. Mert egyébként az Office saját stílusai lesznek csak. Még akkor is, ha sablonként mentettem el. Sajnos új dokumentum létrehozásakor:

Officelogo bal fölső sarok > Új > a felugró ablak bal oldali oszlopában Sablonok...

nincs benne az általam előzőleg elmentett sablon.

De mindegy, majd mindig felülírom a meglévő doksit az újra, mentés másként-tel.

Előzmény: m54-b (865)
m54-b Creative Commons License 2022.02.01 0 1 867
m54-b Creative Commons License 2022.02.01 0 1 866

Több bekezdést is kijelölhetsz, és egyszerre stílusozhatod azokat. Nem összefüggő részeknél elég, ha beleállsz a következő bekezdésbe és [CTRL] + y  megismétli a formázást (ez a bill.parancs megismétli az előző műveletet, nem csak stílusozásra alkalmas).

Előzmény: m54-b (865)
m54-b Creative Commons License 2022.02.01 0 1 865

Létrehozod a stílust (minden beállítás nélkül), beleállsz abba a bekezdésbe, amit már megformáztál, és legördülőben ott van a stílus frissítése a kijelölés formátumára:

Előzmény: NeomatiK (864)
NeomatiK Creative Commons License 2022.02.01 0 0 864

Köszönöm! Jó sokat dolgoztál a hsz miatt :)

Egyik doksin kipróbálom, hogy gyorsabb-e így. Valószínűleg igen. De majd kiderül. Viszont mire beállítok mindent, az több idő lesz. 5-6 stílus kell hozzávetőlegesen és a meglévők tulajdonságait kell átültetnem ezekbe.

Előzmény: m54-b (861)
m54-b Creative Commons License 2022.01.31 0 0 863

Természetesen használhatod a kész stílusokat.  Azokat is a kedved szerint formázhatod.

m54-b Creative Commons License 2022.01.31 0 0 862

A "Stílus alapja" maradhat a defaultnak megadott, de akkor, amit az új stílusban nem definiáltál, a default módosításának megfelelően változik, ha azt módosítod.

Előzmény: m54-b (861)
m54-b Creative Commons License 2022.01.31 0 0 861

old meg --> oldd meg (ekkor hiányoztam az iskolából és mindig elrontom... ;-)   )

Stílus létrehozása:

Beleállsz a bekezdésbe, ráklikkelsz az új stílusra és máris átformázódik a bekezdés:

Ha a bekezdésben akarsz valami különlegességet (pl. nevek elkülönüljenek és egységes formát kapjanak a bekezdés stílusától függetlenül), akkor  szintén stílust használj, de ez nem bekezdés, hanem betűstílus legyen. Ezt úgy hozod létre, mint a bekezdését (második ábra), csak a "Stílustípus"-t betűre állítod, majd formázod.

Ezeket következetesen használva eredményes lesz a munka, és lényegesen könnyebb! Annyi új stílust hozol létre amennyire szükséged van. Felsorolásokat, képaláírásokat, mindent így formázzál!

Előzmény: m54-b (860)
m54-b Creative Commons License 2022.01.31 0 0 860

Stílusokat kell használni!

A különböző megjelenésekhez különböző stílusokat használj, ne a normál bekezdést formázd összevissza.

Ha stílusoztad a dokumentumodat, akkor minden állítást csak a stíluson kell elvégezni, és az összes bekezdés, melynek ilyen stílusa van megváltozik.

A felsorolásokat is stílussal old meg.

Előzmény: NeomatiK (858)
NeomatiK Creative Commons License 2022.01.31 0 0 859

És a felsorolást sem másolja át :-/

Előzmény: NeomatiK (858)
NeomatiK Creative Commons License 2022.01.31 0 0 858

Roppant bosszantó, hogy a "Formátummásoló" paranccsal nem megy át minden formátum. Leginkább a bekezdések térközét kell mindig utána manuálisan igazgatnom. Nagyon sziszifuszi munka így :-/

Nem tudom, hogy az újabb Office/Word programokban is így van-e. Én 2007-est használok.

NeomatiK Creative Commons License 2022.01.31 0 0 857

Köszi szépen! MŰKÖDIK! :)

Pluszban ki kellett hozzá kapcsolonom a "Csatolás az előzőhöz" gombot, amikor már bent vagyok a fejlécben. Így működik.

Előzmény: pimre (856)
pimre Creative Commons License 2022.01.31 0 1 856

Akkor az első, vagy a 6. oldalon állva Oldalbeállítás menücsoport->jobbra lenn a sarkában lévő pici nyílra kattintasz, majd a megjelenő ablakban pipa az első oldal eltérő höz, majd a Hatókörnél az aktuális szakaszt választod.  

Előzmény: NeomatiK (855)
NeomatiK Creative Commons License 2022.01.31 0 0 855

Az elfelejtettem beleírni az előző hsz-be, hogy nálam az általad javolt megoldás ugyan a 6. oldalon beírja a fejlécbe a kívánt szöveget, de sajnos az 1. oldalon lévő szöveget felülírja.

Előzmény: NeomatiK (854)
NeomatiK Creative Commons License 2022.01.31 0 0 854

Köszi szépen!

Sajnos nem jó, mert már a legelső oldalon is van egy szöveg a fejlécben, ami a további oldalon nincs.

Szóval gyakorlatilag az 1. oldal fejlécében kéne xxx szöveg  (ez eddig sikerült) és a 6. oldal (minden doksinál más ez az oldalszám) fejlécében egy yyy szöveg.

Előzmény: pimre (853)
pimre Creative Commons License 2022.01.31 0 1 853

Igen. Tegyél egy szakasztörést (Elrendezés->töréspontok->Következő oldal) az 5. oldal végére, és az így létrejövő 6. oldalon add meg a fejlécre, hogy 1. oldal eltérő. És oda írd be az eltérő szöveget.

Előzmény: NeomatiK (852)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!