Keresés

Részletes keresés

tampere Creative Commons License 2001.04.06 0 0 38
Tisztelt Rátgéber Úr !

A meccsek közbeni reakcióit figyelve kérdezném, hogy hogyan lehet összeegyeztetni az "ezer fokon" égést, a felfokozott lelki állapotot a higgadt edzői gondolkozással, megfontolt taktikával?

Sok sikert Messinában !

Tamás

MAY Creative Commons License 2001.04.06 0 0 36
Üdvözletem Mester!

Én is csak csatlakozni tudok a sok gratulációhoz!:)

Nagyon aggaszt,hogy egyre többet hallok
távozásáról felröppenő híreket. Ön egy ilyen kérdésre a PVSK-honlapon azt válaszolta, hogy a Szövetséggel való nézeteltéréséről akarta elterelni a figyelmet, és hogy nem kell elhinni mindent, ami az újságokban olvasható.
Ennek ellenére ez a szóbeszéd nem ült el. Legyen szíves, nyugtasson meg, hogy nem kell emiatt aggódnunk! El sem tudnám képzelni más csapat élén, Ön a pécsiekhez - a csapathoz, és a szurkolókhoz - tartozik.
Nem sok edzőről tudok, aki így megbecsüli a szurkolókat! De ez visszafelé is érvényes! :)

A másik kérdésem, hogy a későbbiekben tervezik-e Csák Magdival a családbővítést?

Válaszait előre is köszönöm!

Tisztelettel: MAY

gyesev Creative Commons License 2001.04.06 0 0 35
1. Mester! 12 éves kora óta mennyit fejlődött a szexuális kultúrája?
2. Edzői pályája után egy PUNK zenekarban fog énekelni vagy mást fog csinálni?
3. Miért visz magával testőröket Sziciliába?
4. Igaz, hogy a Radeberger sörről kapta a nevét?
5. Mi jut erről az eszébe: Guns of.......
gyesev Creative Commons License 2001.04.06 0 0 34
Igaz-e a hír, hogy Isztambulban 3 millió forintos órát vásárolt magának? Ha igaz, akkor Messinában mit vásárol, talán egy éttermet?
gyesev Creative Commons License 2001.04.06 0 0 33
Szevasz Laci! Tudod mit jelent az, hogy ACAB.
első rizsa Creative Commons License 2001.04.06 0 0 32
Kedves László !

Szeretném, ha az alábbi kérdéseimre válaszolnál:

1.) Megfelel -e a valóságnak az, hogy az EuroLiga Messinában tartandó döntőjének mérkőzéseit Pécsett a Sportcsarnokban kivetítőn megtekinthetjük a meccsek időpontjaiban ?

2.) A karórád tényleg több mint 3.000.000,- Ft -ot ér ?

3.) Melyik a kedvenc magyar együttesed és miért ?

További sok sikert kívánok !

bz_ Creative Commons License 2001.04.06 0 0 31
T. Szerkesztő!

"azóta Rátgéber három bajnoki elsőséget és ugyanennyi kupasikert könyvelhet el."
Helyesen: négy bajnoki elsőséget és öt kupasikert (ez utóbbit "zsinórban").

Kedves Mester!

Először is gratulálni szeretnék a hosszú évek kemény munkájának gyümölcséhez, a csapattal és a válogatottal elért eredményekhez, és legelsősorban ahhoz, hogy boldog embernek tartod magad.

Az alábbiakban összegyűjtött kérdéscsokor hosszabb idő alatt, sok beszélgetés közben állt össze, remélem, nem csak engem és szűkebb környezetemet fogják érdekelni a válaszok. Ha valamelyikre nem sikerülne most válaszolni, majd egy más hasonló alkalommal ismét felteszem.

A1) A Fradi "felfüggesztése" óta a magyar női kosárlabda mezőnyében a két EuroLiga-csapat és a többiek között gyakorlatilag átjárhatatlan kasztrendszer alakult ki. Visszafordíthatónak látod-e ezt a folyamatot, szükségesnek érzed-e a visszafordítását, és ha igen, mi hiányzik hozzá a legjobban?

A2) Az EB-n résztvevő országok döntő többségében a bajnokság a miénkhez hasonlóan "egy- vagy kétcsapatossá" polarizálódott. Ezeknek az élcsapatoknak nyilván az jelentene továbblépést, ha mindig hozzájuk hasonló képességű csapatokkal játszhatnának, ami persze borzasztó sok pénzbe és fáradságba kerül elsősorban a sok utazás miatt. Mit gondolsz Te, és mit tudsz, mi a FIBA álláspontja ebben a kérdésben?

A3) Mire lenne szükség szerinted ahhoz, hogy a GySEV-Ringa az idén magyar bajnok legyen?

A4) A pályán kívül milyennek tartod a viszonyt a GySEV-Ringa és a MiZo-PVSK vezetése (edző, szakosztályigazgató, elnök) között? Ellenséges, egészségesen versengő, együttműködő? Elégedett vagy-e a két klub közötti kommunikációval?

A5) Mint szövetségi kapitányt vagy mint klubedzőt, megkérdeznek-e, amikor a játékvezetők értékeléséről van szó a szövetségben? Hány magyar játékvezetőt tudnál mondani, aki szerinted pártatlanul és kellő színvonalon tudná vezetni a PVSK-GySEV-mérkőzéseket?

A6) Szerinted a jelenlegi tendenciák mellett az elkövetkező négy-öt évben lesz-e nemzetközi porondon is sikeres férfi klubcsapatunk? Ha igen, hol látod a biztató jeleket, ha nem, mit hiányolsz hozzá leginkább?

B1) A magyar szövetség az elmúlt év során gyengén muzsikált mindkét válogatott menedzselése terén. Hogy látod, a tisztújítással van elmozdulás az eredményességet jobban elősegítő működés felé? Segíti-e a női válogatottat az, hogy a férfiaknak nem sikerült kvalifikálniuk az EB-re (szabadulnak-e fel erőforrások)?

B2) Mikorra lesz a magyar női válogatottnak nemzetközi színvonalú (mondjuk a PVSK vagy a GySEV kezdőjébe beférő) klasszikus centere? Lehet már sejteni, hogy kik közül kerülhet ki?

B3) Mi a feltétele annak, hogy Eördögh Edit (aki 3 pontos dobószázalékban jelenleg vezeti az EuroLiga ranglistáját) magyar válogatott kerettag lehessen?

B4) Mekkora esélyt látsz arra, hogy a női válogatott kvalifikálja magát a VB-re, vagy hogy akár érmet nyerjen az EB-n? Miben kell a legtöbbet fejlődni szeptemberig?

B5) Mitől függ, hogy maradsz-e a válogatott kispadján az EB után is?

B6) Hogy látod, a válogatott jelenlegi gerince meddig maradhat együtt?
A kínai VB-n illetve az athéni olimpián mire tartod képesnek a válogatottat?

C1) Mikor dől el, hogy a jövő évi Final Four-t Pécs rendezi-e, vagy sem?

C2) Tudható-e, és ha igen, publikus-e, hogy marad-e Jolka és Magdi (ábécésorrendben) a következő szezonra, vagy abbahagyják a nyáron ill. az EB után?

C3) A jövő szezonra szükség van-e új játékosok után nézni a PVSK-nak?
Ha igen, tudható-e, és ha igen, publikus-e, hogy kik a kiszemelt játékosok? (Tavaly ilyentájt már pletykálták Bérest és Károlyit - kiderült, nem alaptalanul -, mostanában Z(s)irkováról hallani.)

C4) Tegyük fel, hogy jövőre a PVSK Pécsett EuroLigát nyer. Milyen szakmai motivációt tudnál elképzelni azon túl?

D1) A közelmúltban Tibor barátod a csiszar.hu-ban (TV2) meleg szavakkal emlékezett meg a Bátor Ventil(l?)átor-korszakról, és nagyon tehetséges modern énekesnek nevezett. Tartod még a kapcsolatot Tiborral? Végleg letettél az aktív zenélésről, vagy csak átmenetileg szünetelteted a kosárlabda miatt? Hogy látod, lenne esélyed "betörni" a magyar könnyűzenei mezőnybe?

Sok sikert a jövőben is!

Hajrá PÉCS!!!

Előzmény: Szerkesztő (-)
Research Creative Commons License 2001.04.06 0 0 28
Üdv, Mester!

Sok sikert az Euroligában!

Lát rá valami esélyt, hogy Csillából elsőrangú irányító (tartósan a kezdőötös tagja) legyen? Arra gondolok, hogy sérülések, belgyógy problémák nehezítik a dolgát, és egyetemre is jár ugyebár.

Mondja meg az őszintét, ne csak profi edzőre jellemző diplomatikus választ adjon :)

Jay-X Creative Commons License 2001.04.05 0 0 27
hát simán, GO KÖRMEND! de a Pvsk-t nagyon becsülöm...
kopaszpapagaly Creative Commons License 2001.04.05 0 0 24

Kedves László!
hány éves keserves munka után jutott el addig, hogy Magyarország legjobb kosárlabda edzője lett?
gratulálni szeretnék ahhoz a szakmai segitőihez
amit zseniális módon válogatott össze!
mikor tér át a férfi kosárlabdába?
kopaszpapagaly Creative Commons License 2001.04.05 0 0 22
Mester mi a titka a sorozatos sikerességének?
akkki Creative Commons License 2001.04.05 0 0 21
Egy Pécsről "elszármazott", de azóta is lelkes távoli támogató kérdése: Mi van a "Giling-galnggal"???? Avassatok már be!
Kérdés: a pécsi Széchenyi téren lakók lassan már megunják a bulikat ;o)!!! Idén ugye három lesz?? Amúgy nagyon szorítunk a Rátgéber VilágEgyetem-ért!
yacopoo Creative Commons License 2001.04.05 0 0 20
Mi még pestről is lejárunk pécsre drukkolni a lányoknak...felhívnám figyelmedet egy csoda tehetségre az ákos ifi csapatából. herczeg évinek hívják..
Jay-X Creative Commons License 2001.04.05 0 0 19
Tisztelet Mester!

Mikor jöttök legközelebb Körmendre??

Éljen a Rátgéber&Putesz Egyetem!!!

Hajrá Körmend!

Ernesto Serra Creative Commons License 2001.04.05 0 0 18
a PVSK honlapján olvastam, hogy a csapatod egyik alapembere, Szlobodanka Tuvics a te kezed alatt kezdett kosárlabdázni, ezekszerint az utánpótlás nevelésben is kiemelkedőt nyújtottál. Kérdésem: Van még olyan játékos Európa valamelyik élklubjában, aki nálad kezdte a játékot? Ha igen, akkor joggal nevezhetünk a kosárlabda van Gaal-jának? Egyrészt a szakmai ismeretek miatt másrészt a néha közönség megosztó nyilatkozatok miatt. Egyet értesz ezzel?

egyéb kérdések:
a pécsi lányokon kívűl kit tartasz a legjobbnak az NB1-ben?
A négyes döntőben már tud játszani Újvári? Ha nem, meg tudjátok oldani a helyettesítését?

További sok sikert az Euroliga arany- és a bajnokság ezüstérmének megszerzéséhez! :)

HAJRÁ SOPRON!

STELA Creative Commons License 2001.04.05 0 0 17
Ki a legjobb barátod és ő mit csinál az életben?
wares_DBP Creative Commons License 2001.04.05 0 0 16
Mester,

Gratulalok az eddigi eredmenyekhez!
Kerdesem az lenne, hogy mi a szemelyes velemenyed a pecsi szurkolasrol. A szervezett latvanyos szurkolast reszesited elonyben, vagy a jelenlegi szervezetlen, de lelkes "Hajra Pecs'ezest?
Masik kerdesem ugyan ez, csak nem a szemelyes velemenyed erdekelne, hanem az, hogy mint Magyarorszag legprofibb, legfanatikusabb edzoje, hogyan latod a szurkolast? Gondolok itt arra, hogy valoszinu, hogy egy merkozes hajrajaban sokkal eredmenyesebb a monotonabb, de hangosabb szurkolas, mint az enekelgetes.

koszi

wares
FORZA PECSI VSK!

korfolyoso Creative Commons License 2001.04.05 0 0 15
Üdvözletem!
Egykori pécsiként már Győrből írok, de nagyon figyelem a pécsi eseményeket. Nagy bánatomra a legutóbbi Széchenyi téri fiesztán nem tudtam jelen lenni:((((

Kérdés:
Valahol azt hallottam, hogy már több nyugati klubtól is megkeresték, de nemet mondott, holott sokkal nagyobb pénzeket ajánlottak volna. Igaz, hogy csak azért maradt Pécsett, mert még egy igazán nagy dolgot akar csinálni, (ami úgy tűnik és nagyon szurkolunk, hogy meg is lesz) s esetleg csak aztán odébbállni. S ha igaz az infom; esetleg amerikai férficsapathoz?
Várom válaszát (megerősítés, vagy cáfolat), tisztelettel,
teacska

HAJRÁ PÉCS!!!

KingaLany Creative Commons License 2001.04.05 0 0 14
elore is bocs, ha ugy tunik, hangulat-rombolo vagyok. mert nem is. Ratgeber tanar urat nagyon birom, es a csapatat is. mindig nekik drukkolok, ha latom oket.

de: sosem birtam felfogni, hogy mikent kerult Ratgeber ur a maga 160-170 centijevel a kosarlabda kozelebe. egyaltalan honnan ert hozza? csak nem kosarazott valaha ekkora termettel? tenyleg csak a kivancsisag hajt, maradok oszinte tiszteloje:

Kinga

Ladislav Creative Commons License 2001.04.05 0 0 13
Szerbusz rokon,

szerinted mit kell tenni a női kosárlabda bajnokság népszerűsítéséért?
Mikor majd kimegy MTV közvetíteni pld. egy PVSK-Szolnok meccset? Ha akármelyik magyar focicsapat kint meccset játszik, ott a TV és élő közvetítés, de ha PVSK kimegy akkor...
Szóval, sok milliárd elmegy oda ahova nem kell... nincs igazam? Mikor fogják jobban támogatni ilyen sikeres sportágokat (kosárlabda, vizilabda stb...)?

Budi mi zdrav i debeo!

tantris17 Creative Commons License 2001.04.05 0 0 11
Gratula az FF-be jutáshoz. Két kérdésem van.

-mitől olyan átkozottul jó a jugoszláv kosárlabda, és hogyan lehetne csak feleolyan jó a magyar?

-tudod-e, hogy május 24-én jön Nick Cave a "basketball Hall"-ba? Duplán is ott a helyed...

óbor Creative Commons License 2001.04.05 0 0 8
Üdv!
A gratulációk előtt egy személyes dologgal kezdeném. Szolnokiként plusz "kötődésem" is van a pécsi csapathoz/nejed öccse révén - "pécsi szál"/, azon kívül természetesen, hogy a négy közé jutásért épp a szolnoki csapat került az utatokba.
Gratula gratula hátán - aztán /továbbra is/ kergessétek az őrületbe az értetek szorítókat!
A kérdés: a pénz.
nandris Creative Commons License 2001.04.04 0 0 7
Helló Laci!

Tudom, hogy még nem időszerű igazán, de gondolkodtok-e már további erősítéseken?Csernyhez mit szólnál?És Pretreger helyett nem akartok egy meghatározóbb légióst igazolni?
Végül, nyugtass meg, ugye Jolka marad még?

AZ EGÉSZ ORSZÁG NEKTEK SZURKOL A FINAL FOURBAN!!!
HAJRÁ PVSK!!!

Üdv,
Andris

kékkirály_d Creative Commons License 2001.04.04 0 0 6
T.Rátgéber Úr!
Gratulálok az Euroligában a Final Fourba jutáshoz!
1.Milyen igazi "sportházasságban"élni?
2.Milyen eredményre számít a Final Fourban?(ha már ott vagyunk,bármi lehet?!)
3.Milyen eredményre számít az EB-n?
4.A Pécs és a Sopron rivalizálásáról,a szurkolók viselkedéséről mi a véleménye?Milyen szankciókat kellene bevezetni a megvadult drukkerek megfékezésére?
5.Mit jelent az ön számára Magyarország és Jugoszlávia?
Civitas Fidelissima Creative Commons License 2001.04.04 0 0 5
Először is gratulálok eddigi eredményeihez. Le a kalappal ahhoz, amit Önök véghezvittek.

Viszont amit a magyar női kosárlabdázás körül napjainkban tapasztalok, az felvet bennem néhány kérdést:

1. Ön szerint megengedhető-e, hogy a nemzetközileg is sikeres csapataink itthoni mérkőzéseit a játékvezetés alapvetően meghatározza/befolyásolja? Mi a véleménye külföldi bírók megbízásáról a Magyar Kupa és a bajnokság döntő mérkőzésein?

2. Elképzelhetőnek tartja-e, hogy az edzői vagy kapitányi feladatait másra bízza, hogy véget érhessen az a kétes helyzet, amely jelenleg az Ön megítélését alapvetően befolyásolja.

3. Ha felkérnék, a jövő szezontól lenne-e a Sopron edzője? ;)

Addig is: A bajnokságban győzzön a LEGJOBB!!!

Ernesto Serra Creative Commons License 2001.04.04 0 0 4
Helló Laci!!

Gratulálok az Euroliga Final Fourba kerülésért! Remélem megnyeritek, ha sikerül küldök egy exclusive Joy Division CD-t, OK?

azért a bajnokság végén remélem nem lesz giling galang :))

HAJRÁ SOPRON!!

Fishtax Creative Commons License 2001.04.04 0 0 2
Hajrá lányok az Euroligában - de a bajnokság döntőjében a szekszárdiak úgyis lemosnak benneteket a pályáról! :-))) (nyugi, mindjárt felébredek...)

Hogy kérdés is legyen: Mi a véleményed azokról a vitákról, hogy vajon árt-e a magyar női kosárlabdának, ha csak két csapat jöhet számításba a bajnokság/kupa eldöntésére? Sokan azt mondják, a kisebb csapatoktól az érdektelen meccsek eltántorítják a szurkolókat, mások meg azzal érvelnek, hogy jót tesz a sportágnak a két nagy rivalizálása. Szerinted?

Fishtax

Előzmény: Szerkesztő (-)
nekrofil Creative Commons License 2001.04.04 0 0 1
Gratulalok Ratgeber edzo urnak, bar amikor a GALATASARAY-jal jatszottak, nem is tudtam hirtelenjeben kinek is szurkoljak. A gala a kedvenc focicsapatom. 1ebkent a galata hompedzsen van 1 nagyon korrekt es elismero cikk a csapatrol, es szerintuk a PVSK a vegso gyoztes is lesz:) Jatszottak sztanbulban is? Milyen volt a hangulat?

Szerkesztok, a Palik interju szanalmas volt! Miert nem valaszolt a kerdesekre?

Előzmény: Szerkesztő (-)
sexvajonmi Creative Commons License 2001.04.04 0 0 0
A pécsi lány0k a lexebbek! Huj-Huj!
Előzmény: Szerkesztő (-)
Szerkesztő Creative Commons License 2001.04.04 0 0 topiknyitó
A Törzsasztal vendége lesz pénteken délben 12 órakor Rátgéber László, a PVSK női kosárlabdacsapatának vezetőedzője.

Az Újvidéken született edző a kilencvenes évek elején döntött úgy, hogy Magyarországon folytatja tovább pályafutását. A PVSK női kosárlabda csapata csapott le a szakemberre, a döntés helyességét pedig igazolta, hogy azóta Rátgéber három bajnoki elsőséget és ugyanennyi kupasikert könyvelhet el.

A 35 éves edző idén a legnagyobb sikert is elérte a csapatával, hiszen veretlenül jutottak az Euroliga legjobb négy csapata közé, és a végső győzelemre is esélyesnek tartják a Rátgéber-alakulatot. Rátgéber képességeire a honi kosárlabda-vezérkar is felfigyelt, és a válogatottat a gondjaira bízta. A csapat a budapesti Eb-n negyedik helyezést ért el, a világbajnokságon tizedik lett.

A mester amúgy nem tartozik a hallgatag és szófukar edzők sorába, és rendre furcsa kijelentései borzolják a honi kosárlabdázás kedélyeit. A soron következő Eb-re való kijutás után például azt mondta: „sajnálom azokat, akik a gárda ellen drukkoltak. Ezzel még több gondot okoztunk a szövetségnek.”

Ha hazamegy, akkor sem fordít hátat a kosárlabdának, hiszen a felesége egyben játékosa is. Csák Magdolna eddig egy fiúgyermekkel ajándékozta meg, akit ugyancsak Lacinak hívnak.

Rátgéber – „őrültségi rohamai” ellenére - a szurkolók körében igen népszerű, nem véletlenül neveztek el róla „egyetemet”. S hogy a „Rátgéber-egyetem” Európa tetejére ér-e, az április 20-tól Messinában az Euroliga-döntőn kiderül.

Bővebb infó Rétgéber Lászlóról és a csapatról (no és a lányok véleményéről Rátgéberről :)) a honlapjukon található.

--------------

Várjuk a kérdéseket. A fórum moderált, az elemi társalgási normákat és egyéb szabályokat figyelmen kívül hagyókat kiszűrjük, egyben kérjük a tisztelt topikba írókat, hogy az élvezhetőség és a könnyebb nyomon követés érdekében kérdéseket tegyenek fel, ne egymással vitatkozzanak, köszönjük.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!