Keresés

Részletes keresés

firmin Creative Commons License 2005.11.06 0 0 128

Üdv minden Rákospalotainak!

Ha van valakinek régi rákospalotai képeslap, saját foto utcák, épületek stb . örömmel látnám.  Lokálpatrióták ne kíméljenek. Előre is köszönöm.

Deashi Barai Creative Commons License 2005.11.03 0 0 127
nahát...
Előzmény: firmin (123)
cibe Creative Commons License 2005.11.03 0 0 126
Köszi, majd megnézem ezeket a helyeket! La-la-laaaa (gyakorolok az énekkarra :-))
Előzmény: Magdi60 (120)
cibe Creative Commons License 2005.11.03 0 0 125
Szia Szomszéd :-)

Háááát, igen, akadnak kisebbségi lakosok az utcában, de mi szerencsére egy elég normális részén lakunk (aszfaltos út, rendes lakók) - csak pont a szomszédunkban van egy romhalmaz, amiben igen rendetlen, hangos, és szekérderéknyi kölökkel rendelkező kisebbségiek laknak. De állítólag még idén kirakják őket - hiszem ha látom, de azért jó lenne. Legújabb szórakozásuk: bakelitlemezeket dobálnak át a kertünkbe :-(

A Volán pályát majd megnézem, köszi! És beérem a szutyok piacocskával :-) (Egyébként hétvégén, a nénikék szerintem elég olcsón, és tök friss és fincsi zöldséget és gyümit árulnak!)
Előzmény: Deashi Barai (117)
Magdi60 Creative Commons License 2005.11.02 0 0 124
Klassz képek.
Előzmény: firmin (123)
firmin Creative Commons License 2005.11.02 0 0 123

Rákospalota anno...    II.

A Tavasz - a mai Bácska utca

A  volt Colosseum mozi (a volt Palota filmszinház)

A Kossuth utcai kistemplom és a Vasútállomás

A "Rädda" utcai iskola  

Magdi60 Creative Commons License 2005.11.02 0 0 122
Köszi!
Előzmény: firmin (121)
firmin Creative Commons License 2005.11.02 0 0 121

Az internetes böngésző  ( pl. Google ) keresőjébe beirod azt ami érdekelne

(pl: Rákospalota) és kilistázza azokat a web oldalakat ahol a keresett szó előfordul.

Ezután már csak végig  kell böngészni az oldalakat.

Jó szórakozást! 

Előzmény: Magdi60 (119)
Magdi60 Creative Commons License 2005.11.02 0 0 120

Akkor közel van a Csokonai Neked, bár a Kozák tér sincs olyan messze, de a Csokonaiban lehet, hogy énekkar is van.

Előzmény: cibe (116)
Magdi60 Creative Commons License 2005.11.02 0 0 119
Klassz ez a honlap! (Hogy lehet ilyenekre rátalálni???)
Előzmény: firmin (118)
firmin Creative Commons License 2005.11.02 0 0 118

Itt  található  olyan villamos.

http://hampage.hu/kozlekedes/rp/

Előzmény: Magdi60 (110)
Deashi Barai Creative Commons License 2005.11.02 0 0 117

Én Eötvös u, szinte szomszédok vagyunk. Az Oroszlán utcában nem sok a cigány?:-/

Igen, Volánnál ott a penny meg a benzinkút mellett. ha mindenképp zöldségeshez ragaszkodsz, kénytelen vagy beérni azzal a kis szutyok piacocskával:-s

Előzmény: cibe (116)
cibe Creative Commons License 2005.11.02 0 0 116
Az Oroszlán utcában lakunk.
Hááát, igen, nem volt könnyű eljönni Verőcéről, de az ember lánya sokmindenre képes egy fickó kedvéért... ((((egyébként reménykedem, hátha egyszer ráébred a kedves "oldalbordám", hogy Verőcén szeretne ő is lakni))))

Megnéztem a térképet - a Volán pálya az a REAC?

Nekem valahogy nem szimpi a bevásárlóközpontokban a zöldség, gyümölcs - ezeket szeretem "hagyományos" zöldségesnél vagy piacon megvenni. Egyébként a Wesselényi utcánál levő piacon, az épületen kívül, hétvégén árusító nénikéknél egyáltalán nem drága a cuccos.

Káposztás kicsit messze van :-) Én olyasmit keresek, ami bicóval vagy gyalog megközelíthető.
Előzmény: Deashi Barai (115)
Deashi Barai Creative Commons License 2005.11.02 0 0 115

A környéken lakhatok azt hiszem. Piac az van, amit írtál, olyan amilyen. Mi is inkább "nagybevásárlunk" és hanyagoljuk a piacot. Futás: a volán pályára régebben be lehetett menni ( a kerítésen volt egy nagyon nagy lyuk) és lehetett róni a köröket. Nemtom most hogy van. Torna (aerobik?) Káposztáson tart a barátnőm órákat;-)

De Verőcéről ide költözni...  Épp tegnap jártunk ott, és megint megállapítottam milyen jó lehet ott lakni. Verőce, kis és Nagymaros, Zebegény, kedvenc településeim.

Előzmény: cibe (111)
cibe Creative Commons License 2005.11.02 0 0 114
Köszi! :-)
Előzmény: Magdi60 (112)
Magdi60 Creative Commons License 2005.11.02 0 0 113
Ja, a futás, amikor még futottam eljártam a Testvériség sportpályája körül a Temetőnél, időközben körbekerítették sajnos a focipályát, eleinte a kerítésen kívül futottam, aztán átmásztam és belül a füvön, akkoriban nem szólt senki rám, de este és reggel nincs is ott senki, csak a parkolóőr, mert az ingyenes teniszpályák helyén parkoló lett, ez Neked messze lenne, de ott van a Széchenyi téren a sportpálya, kérdezd meg, hátha. Torna, konditerem több is van, a Széchenyi utcában van valami, szoktak bedobni szórólapot, de most nem találok, meg ott van a Kozák téri Közösségi Ház, ott van női torna, meg Etka jóga is.
Magdi60 Creative Commons License 2005.11.02 0 0 112
Szia! Állatorvos most hirtelen a PrimaVet jut eszembe, az SZTK-val szemben, a Rákos úton a sarkon, meg van egy nagyon jó az Ivánka Pál utcában. Én pestújhelyi vagyok, nem arra járok az M3-ason túl, hanem Újpalota szélénél a Hősök útjánál a Doktor ES-hez, ide lehet vinni mindenféle állatot, nyuszit is láttam már többször a váróban, a piacokat már nem szeretem, mert drágábbak is a Tesconál, Plusnál, Sparnál, Profinál, és nem nagyon lehet válogatni, na meg ezek az üzletek nyitva vannak tovább is, mint egy piac. Énekkart konkrétan nem tudok, de a Csokonai Művelődési Házban annyi minden van, kérdezd meg, az Eötvös utcában.
cibe Creative Commons License 2005.11.02 0 0 111
Sziasztok,

mi augusztusban költöztünk Rákospalotára (eredetileg verőcei vagyok, aztán a belvárosi Canis merga régióban senyvedtem, aztán ide menekültünk :-)), és bár már egy csomó helyet megtaláltunk, még mindig sokszor Verőcére megyek bizonyos dolgokért. De remélem, Ti tudtok segíteni: amit még keresgélek a kerületben:

1. állatorvos (aki lehetőleg nyulakhoz is ért)
2. piac (vagy zöldséges), ami legalább 6-ig nyitva van (amit megleltem, az a Rákos úton, a Wesselényi utcánál levő piac, de ez rendszerint zárva van, mire hazaérek melóból)
3. énekkar :-) (még mindig Verőcére járok haza énekelni, nagyon szeretem az ottani kórust, de időben és pénzben is kezd húzóssá válni ez a folytonos utazgatás

Ráadás kérdés: a már említett (Rákos út, Wesselényi utca) környéken tudtok olyan helyet, ahova tudnék futni járni esténként? Lehetőleg ne aszfaltos, viszont vérszomjas kutyáktól mentes helyet keresek :-) Ja, ha már testedzés: egy jó torna errefelé? Nem konditerem, hanem csoportos önkínzás, "karmester" vezényletével.

Bocsi a kérdés-özönért!
Köszönöm-köszönöm-köszönöm!

Halihó,
Cibe
Magdi60 Creative Commons License 2005.11.02 0 0 110
Én itt születtem, 1960-ban, még utaztam is rajta! Olyan nyitott peronú, az ajtónál vas-csuklós valamit kellett beakasztani.
Előzmény: Deashi Barai (109)
Deashi Barai Creative Commons License 2005.11.02 0 0 109
Nem tom. 10 éves korom óta, 1988-tól lakom a kerületben, ilyen régi emlékeim nincsenek.
Előzmény: Magdi60 (108)
Magdi60 Creative Commons License 2005.11.02 0 0 108
Igen, én is. Ugye az 55-ös, meg a 14-es villamos ment át Újpestre?
Előzmény: Deashi Barai (107)
Deashi Barai Creative Commons License 2005.11.01 0 0 107
Hüm... A főutat csak a víztorony miatt ismertem fel...:-o
Előzmény: firmin (106)
firmin Creative Commons License 2005.10.30 0 0 106

Rákospalota anno ...

Magdi60 Creative Commons License 2005.10.21 0 0 105
Szombat, 14.30 Tatabánya - REAC

Úgy szeretném, ha végre nyernénk!!!

Hajrá REAC !

Magdi60 Creative Commons License 2005.09.28 0 0 104
Átböngésztem, eléggé élettelen. Viszont meglepetésszerűen válaszolnak rá az önkormányzattól, tehát olvassák.
Előzmény: lullipulli (103)
lullipulli Creative Commons License 2005.09.25 0 0 103

Igen, aki szeretne rákospalotáról csak negatívumot olvasni, na az menjen az önkormi fórumára. Olyanokat olvas majd, hogy elkerüli a kerületet, garantálom. Utálom a politikát, nem szimpatizálok egyikkel sem. A palotai önkormi fóruma na az aztán a nem semmi. ilyen nincs még egy az országban. Vicces, hogy ellenzéki érzületű polgárok saját nyilvánosságuk fenntartására használják, eddig meg sehol sem voltak. NÉhányan aztán ellátják munkával  rendesen az apparátust. Már a jegyzőnél is elszakadt a cérna, pedig az egy közszolga, szigorú szabályokkal. Olvastam a hozzászólásokat, beírásokat. Szánalmas. Itt élek húsz éve, a mai napig nem tudtam, kik azok a civilek, meg civil szervezetek, soha, sehol nem írták le, hogy kicsodák, mit akarnak, hol lehet velük kapcsolatban kerülni. De lehet, hogy csak rossz helyeken fordultam meg. Vagy csak emilben lehet velük kapcsolatba lépni, és ott jelezni, hogy én is egyetértek?  A népszavazás elutasításáról írt önkormányzati levélből lehetett megtudni, hogy kikről van szó. Kórház ügyben tüntettek, volt ott 50 nyugdíjas, olyan táblával, hogy kórházat a munkásoknak vagy micsoda. Szórólapon hirdették magukat, hozzánk is bedobták fogalmam sincs kik, nem is tudtam miről van szó. Honnan gondolták, hogy erre megmozdul egy kerület? Műemléket akarnak egy olyan kórházból csinálni, amit az oroszok úgy lelaktak és szétvertek, hogy nem is emlékeztet korábbi önmagára. Ha mégis műemlék lesz, milyen pénzből fogja fenntartani, állagmegóvni az önkormányzat? A még ott lévő épületek dózerolása is több 10 millió forint. Lakópark ügyben állítólag nyilatkozta valaki, hogy  csak az költözhessen oda, aki kötődik a kerülethez. Erre is valakinek eldurrant az agya, teljesen egyetértek. Válasz: külföldön megkérdezik a népet, akarja-e, hogy nagyobb számban odaköltözzenek más népek. Hát hol élünk mi? Külföldön? Népszavazás kórházügyben. Ha lesz, hogy lesz az nemcsak érvényes, hanem eredményes is? http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyleirasok/embalkjog/valaszt/helynepszav 

Ezt kellett volna előbb elolvasni egyáltalán. Hol szólíttatott meg a rákospalotai honpolgár? Azt sem tudják, hogy mi a vita tárgya. Egyébként mehetnének a kedves hozzászólók az építészfórumra, azt hiszem van olyan, már tiszta építésügyi hatósági vita az egész fórum. MÁsvalaki beírt, hogy kutya ül az egyik ablakban, kész életveszély! Aki meg normálisan beír, annak egyből nem lesz kedve még az oldalt megnézni sem. Bár az emberek az elégedettséget soha nem hangsúlyozzák, csak ha rákérdeznek, hogy van, na akkor mondják, hogy jól, de aztán elkezdenek panaszkodni. Egyébként jó hely rákospalota, legalábbis eddig az volt... Csak nem kell hozzá polgármesteri hivatal fórumot olvasni.

Topó Creative Commons License 2005.08.30 0 0 102
Itt találtok sok infót, és fórumot is!
Előzmény: Selindek (99)
Topó Creative Commons License 2005.08.30 0 0 101
http://budapest15ker.lap.hu/
http://www.bpxv.hu/forum/index.php?method=showhtmllist&list=topic&rollid=1&clearoff=1
Magdi60 Creative Commons License 2005.08.27 0 0 100
Szia, én hallottam durrogást 10 körül, akkor az honnan jött? (Persze lehet, hogy Újpalotáról, mert pestújhelyi vagyok, a Fő tér közelebb van.)
Előzmény: Selindek (99)
Selindek Creative Commons License 2005.08.27 0 0 99

Nem talaltam mas rakospalotai topikot, igy ide irom:

Fene a fejebe anak, aki a mai bulit szervezte/bonyolitotta a Karacsony Jeno parkban.

A 22 orara meghirdetett tuzjatekot minden elozetes figyelmeztetes nelkul elorehoztak 21 orara. Mi persze a a lanyunkkal, unokatestverekkel tiz elott par perccel mentunk oda. Esti program, furdes, lefekves felboritva, gyerekek jol beetetve, hogy milyen jo, meg szep lesz, aztan negyed ora mulva mehettunk haza 3 bombolo gyerekkel.

De lekopnem, aki ezt csinalta.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!