Keresés

Részletes keresés

zlotyi11 Creative Commons License 2021.01.07 0 0 169528

Azért ilyenkor az ár is nagy kérdés, illetve hogy kit tudunk esetleg hozni helyettük.

Előzmény: agymosott09 (169527)
agymosott09 Creative Commons License 2021.01.07 0 0 169527

A Bild szerint nem csak Brandt, hanem Schulz is távozhat a télen. Ez persze túl szép lenne, ehhez kellene vevő is. És ezt most nem azért mondom, merthogy végre eltakarodnak, hanem azért, mert inkább belőlük legyen pénz, mint bárki másból.

zlotyi11 Creative Commons License 2021.01.07 0 0 169526

Arra lenne jó, hogy a Lipcse nem távolodna el tőlünk +3 ponttal, illetve a mögöttünk lévőkkel szemben +1 pontot gyűjtenénk a 0 helyett. Tudom, persze, azaz 1 pont nem sokat számít (jelenleg), de ki tudja a végén mennyire lehet fontos. De a Lipcse eltávolodása miatt mindenképpen győzni kellene!

Előzmény: négyévszakos (169525)
négyévszakos Creative Commons License 2021.01.06 0 0 169525

Persze, jó lehet az X is

 


Mire lenne jó az X? Az X a 2 pontos rendszerben jó volt, vagy egy kieséses odavissza párharcban tud értékes lenni, de egy 3 pontos bajnokságban gyakorlatilag egyenlő azzal, ami. Vagyis a nem vereséggel. De X esetében tovább csúszunk a tabellán lefelé, még távolabb kerül a szezon célja (4-be kerülés). 

Előzmény: zlotyi11 (169524)
zlotyi11 Creative Commons License 2021.01.06 0 1 169524

"A közvetítések során lehet hallani ahogy adja az utasításokat, motivál. Különösen tetszik, hogy nem erőlteti Reus, Brandt, Hazard triót csatárposzton. Ha kell akkor Tigges játszik, de legyen egy csatár aki ad egy fajta mélységet és megjátszható."

 

Ennyi, ha másért nem már ezért is KELLETT az edző csere. Az, hogy Favre pld képtelen volt belátni (vagy nem merte meghozni azt a döntést, mind1), hogy Brandt elől egy rakás szerencsétlenség (mostanában mondjuk máshol is), de Reus vagy épp Götze (amikor még itt volt) sem megoldás, hanem egy CSATÁRT kell berakni, legyen akár 16 vagy 17, vagy 0 Buli meccsel rendelkező akárki.....

A motiválás részt meg már csontig rágtuk, az egyszerűen elviselhetetlen volt már, hogy szinte pontosan tudtuk, hogy ha egy "gyengébb" csapattal játszunk, akkor a fél csapat leszarja a meccset, a másik fele meg szimplán csak szar ilyenkor. Egy jobb érzésű szurkoló olyan pofonokat osztogatott volna meccs előtt, hogy senkinek még csak meg sem fordul a fejében, hogy ne vegye komolyan a meccset.

Most jön a Lipcse, itt talán nem kell motiválni senkit sem, bár azt azért nem árt hangsúlyozni, hogy ez megint egy klasszik 6 pontos meccs, és nagyon nem mindegy, hogy mi lesz a vége. Persze, jó lehet az X is, de én azt mondom, hogy NEM JÓ!

El kell menni Lipcsébe és odabaszni (nyerni), aztán persze itthon hozni a kötelezőt és nem lebetlizni, ahogy azt szoktuk.

Heja!

Előzmény: Datsyuk (169522)
Racilaci Creative Commons License 2021.01.05 0 0 169523

Tény, hogy egy csomó minden biztosan másként alakul Covid nélkül, de a kulcs az az, hogy Favre már 2019 őszén is egyértelműen rossz választásnak tűnt. Sőt már 2019 májusában arról ment a poénkodás, hogy két lúzer közül a kisebb nyeri majd a BuLi-t (ez volt az, amikor a totál homály Nürnberget nem tudta legyőzni a Bayern, de legalább a BVB is bukta a derby-t). 

 

Szóval bőven ment a tökölés a látszatra teljesen komplett kerettel is, s ha nem jön Haaland, akkor tavaly már a Covid előtt kipukkant volna a már ősszel leeresztett Favre-lufi.

Előzmény: Datsyuk (169522)
Datsyuk Creative Commons License 2021.01.05 -1 2 169522

Igazából, több szerencsétlen tényező játszott közre. Előbb kellett volna edzőt váltani, talán 2019 őszén(hiába legjobb pontátlag ide vagy oda).
De 2020-ban a covid által eléggé leszűkültek a korrekciós lehetőségek. Akár a keretet, akár az edző kérdésében. Szerintem ez nagyban befolyásolta, hogy maradhatot Favre. 
Bármit is terveztek, március után dobhatták is ki a kukába.
Sanchot nyílvánvalóan akarta a ManU, de covid idején 120 Mio. € nem tudtak / akartak adni. Ez a hercehurca viszont befolyásolta Sancho teljesítményét aki Haaland mellett volt a másik abszolút meghatározó játékos a keretben. Jelenleg árnyéka önmagának.
Hakiminél én még azt is megkockáztatom, hogy a Real el se adja ha nincs covid, inkább továbbra is kölcsönben gondolkoztak volna.

Meglátjuk Terzic mire megy ezzel a kerettel. Interjúkban nekem szimpatikus és jól elemzi a mérkőzéseket. A közvetítések során lehet hallani ahogy adja az utasításokat, motivál. Különösen tetszik, hogy nem erőlteti Reus, Brandt, Hazard triót csatárposzton. Ha kell akkor Tigges játszik, de legyen egy csatár aki ad egy fajta mélységet és megjátszható.

Ezt már többször írtam, de a hozzáállásban már egyértelműen van előrelépés minden játékosnál (Brandt kivételével aki egy lusta dög és számomra nagy csalódás).

Előzmény: Racilaci (169521)
Racilaci Creative Commons License 2021.01.05 -1 1 169521

Jó, ezek azért már eléggé mi lett volna, ha nagyanyám alatt kerék lett volna típusú teóriák. Ha Sanchot eladták volna, s ugyanígy nem menne a csapatnak (merthogy nem azért nem megy rendesen, mert Sanchonak nem megy, hanem inkább fordítva áll meg az összefüggés), akkor meg azon menne a siránkozás, hogy nem sikerült pótolni Sanchot, inkább adták volna el a falábú Hakimit...

 

Ez a keret jelenlegi formájában is sokkal gördülékenyebb, meggyőzőbb játékra kellene, hogy képes legyen. Van benne egy-két szerkezeti tisztázatlanság (túlságosan Haalandra kihegyezett taktika, Reus szerepe, Hakimi elmaradt pótlása), de ez elsődlegesen edzői kérdés volt. Egy rég elhalasztott - elszalasztott edzőmenesztés következményeivel küzd a BVB. Azt pedig a Covidra fogni azért nem érdemes, mert már a Covid előtt is biztosították Favre-t a bizalmukról a klubvezetők, s mert egyébként anyagilag válságos időkben talán edzőt cserélni a legkevésbé megerőltető lépés (már amennyiben az új edzővel tisztázzák jó előre, hogy a keret adott, nem nagyon hozhat új játékosokat).

Előzmény: agymosott09 (169519)
agymosott09 Creative Commons License 2021.01.05 0 0 169520

Sőt, talán Favre-tól is búcsút veszünk időben. Mert hát azért van pár játékos a keretben most is, aki tud többet. Pl. Akanji másfél éve először játszott igazán jól a hétvégén. 

Előzmény: agymosott09 (169519)
agymosott09 Creative Commons License 2021.01.05 -1 0 169519

Korona miatt életveszély a saját kapunkra Menuiner, a korona miatt esett vissza nagyon durván Sancho játéka, stb. 

 

Pontosan. Ha nincs korona, nincs -70M, Hakimit megvásároljuk, Sanchoért pedig valószínűleg kifizetik a 130M-et, amiből megfelelő pótlást veszünk, és még jön egy megfelelő középhátvéd is, talán második csatár is, hogy ne kelljen november végéig várni Moukokora. 

Előzmény: négyévszakos (169517)
w.ullrichfun Creative Commons License 2021.01.04 -1 1 169518

Jó, akkor legyen csak a top 3 az élmezőny szerinted, ezen nem vitázom, bár nálam minden ligában a nemzetközi kupaindulást jelentő helyek azok.

 Senki nem írta, h a covid miatt lettek bénák a játékosok, annak a hatására jöttek ki fokozottabban a hibák, mind az edzőre, mind a gyenge, rosszul összeállított keretre értve. A fárasztóbb szezon hozta ki jobban a hiányosságokat minden téren, és a pandémiával járó anyagi visszaesés miatt nincs esély erősíteni, jobb trénert szerezni.

Előzmény: négyévszakos (169517)
négyévszakos Creative Commons License 2021.01.04 -1 1 169517

Szerintem attól hogy most a közvetlen élmezőnyt képezik a tabella szerint, attól mindkét csapat középmezőny. Nem ők lettek olyan kurvajók, a BVB lett gyengébb. Érdekes, a bayern, kusen, lipcse hármas továbbra is az élmezőny, rájuk nem hat a korona se. Már ha elfogadjuk azt a gondolatot, hogy a korona miatt gyengélkedik a BVB. Korona miatt életveszély a saját kapunkra Menuiner, a korona miatt esett vissza nagyon durván Sancho játéka, stb. 

Előzmény: w.ullrichfun (169516)
w.ullrichfun Creative Commons License 2021.01.03 0 1 169516

Jah, és (egyelőre) sem a Wolfs, sem az UB nem a középmezőnyben nyomul, hanem közvetlenül a top 4 mögött iparkodik. Lehet rájuk sütni, h Ők bizony középmezőny, annak a teteje, de ahogy minden top liga (angol-spanyol-olasz) a BuLi is változatosabb, kevertebb lett, és én pl 'gladbach, Franfurt->a Stuttgartig(Ők se gyengén muzsikálnak) értelmezném a középmezőny kifejezést, a top 6 az élmezőny.

 Abból kilóg 1 Bayern és a redbull felfelé, a többi 4-be tartozik a BVB is. Hosszú távon sanszos lehet ebből a négyesből legjobbnak lenni, de ahogy láttuk a meccseket, nem véletlenül kifutott eredmények miatt van már a csapatok többsége ott, ahol.

 

Előzmény: négyévszakos (169513)
agymosott09 Creative Commons License 2021.01.03 -1 1 169515

"hogy a picsába ment ez ennyire félre?"

 

covid

 

A nyáron szerintem ezért maradhatott Favre, és az igazolások is másként alakultak volna, ha nincs ez. 

De annyira nem drámai a helyzet azért szerintem. És nincs mindig mondogatva, hogy csak az eredmény számít. Most úgy alakultak a dolgok, hogy létfontosságú volt nyerni. És volt előrelépés is, még ha annyira nem is látványos. Nehéz meccsek jönnek, Lipcse, Leverkusen, könnyen lezuhanhatunk, ha nem figyelünk oda, de ha a Wolfsburg elleni három pont nincs meg, akkor már le is zuhantunk volna. Így viszont, három ponttal a zsebünkben egy-egy esetleges X elfogadható a hatpontos meccseken. Most viszont fontos lesz az is, hogy a játékosok megmutassák, topmeccseken is tudnak villantani dolgokat. És biztos vagyok benne, hogy felszívják magukat. 

Előzmény: négyévszakos (169513)
w.ullrichfun Creative Commons License 2021.01.03 0 1 169514

Pár hete már többen, többféleképpen kielemezték(tük)

Jó kezdés után kijött az edző, a keret, a csapat valós képessége, ereje. Egyik sem megfelelő a szezon eleji álmokhoz ...

 ... azért vártak eddig Favre menesztésével, mert jobb utódjelölt nincs vagy drága. A klubnak nincs pénze, a covid hiszti felemészti a tartalékokat, a legjobb spílerek elbizonytalanodtak, az amúgyis ingadozó teljesítményűek romlottak, egyszóval sz@r lett az egész, ahogy van. Ráadásul fárasztóbban jött ki az éves terhelés nyártól kezdve (tudom, redbull, Bayern még fárasztóbb, de ott más körülmények és pénzek vannak, nem BVB szint egyik sem, hanem jóval felette!) Se pénz, se Shanco posztó, (belátható komolyabb bevételi forrást nézve) abból kell kotyvasztani valami emészhetőt, ami van. Prémium és fizu emelési ígéretek nélkül(!)

 Nincs irigylésre méltó helyzetben senki, se a vezetőség, se Terzic, viszont a csapat hozzáállására egyelőre nem lehet panasz, a Lüszi féle lejtőről (Köln, Frankfurt, Stuttgart) már visszafordult, de másképpen kell játszaniuk, más taktika, egészen más közeg, ami az egyébb bizonytalansági és negatív körülményekkel együtt azért nem egyszerű, és ez okozhat olyan vereségeket, mint a berlini. - ... túlpörgés, görcs, kapkodás, több hiba, stb., érted. (Meg a szöglet/pontrúgás utáni védekező szituk megoldása, ugye, mint "újdonság" de kell ..:D ) 

 

 Szóval illendően realizáljuk a 3. helyért indított harcot, az sem lesz egyszerű, és a 4. hely sem kudarc. Ezt el kell fogadni, most, egyelőre ez van. Valahogy mégis szívesebben nézem ezt a küzdelmet, hajtást, mint a Favre korszak meccseit sokszor, mert látom értelmét szurkolni és izgulni, még ha nem is ugyan azok, alacsonyabb szintre kerültek a célok.

 

Előzmény: négyévszakos (169513)
négyévszakos Creative Commons License 2021.01.03 -1 1 169513

Mindig hangsúlyozzuk hogy mindegy a mutatott játék, a 3 pont a lényeg, meg hasonló bölcsességek. Igaz hogy a pazar játék is pont annyit pontot ér, mint a kínlódás utáni győzelem, de azért vegyük észre hogy ahelyett hogy az évek óta magyarázott közeledés a bayernhez pont ellentétesen alakul. Sőt, nemcsak a bayerntől vagyunk egyre messzebb, de már a lipcse is jobb csapatként, és a középmezőnyhöz tartozó csapatok ellen is vért kell hugyozni. Most nemcsak a tabellára nézve mondom azt hogy közelebb vagyunk a középmezőnyhöz mint az éllovashoz, hanem a meccseket látva is. De ezzel nem mondok senkinek újat tudom, de hogy a picsába ment ez ennyire félre?

wdvarhel Creative Commons License 2021.01.03 0 1 169512

Ezzel a rossz formában lévő csapattal legalább izgalmas meccseink lesznek, úgy tűnik :)

 

Tűrhető teljesítmény volt a mai. Terzic részéről különösen tetszett, hogy Haaland sárga lapja után rögtön lekapta őt, golden boy ide vagy oda, nem szarozott gyors és jó döntést hozni. Időt kell Terzicnek adni, ha a csapatot behozza legalább a negyedik helyre, érdemes lehet elgondolkodni a hosszabbításon (nem hiszem, hogy egy Roseval előrébb lennénk).

w.ullrichfun Creative Commons License 2021.01.03 0 1 169511

Javuló tendenciának vehetjük remélem. Ahogy a hozzáállást is a csapat részéről. Pedig nehezebb ellenfél volt a Wolfs, mint vártam - engem is megleptek az első 20 percben, tkp megnyerhették volna ott a 3-4 jó lehetőségből, onnantól kicsit szerencsésebbnek éreztem ma a BVB-t. Aztán gyorsan utolérték a scrácok kihagyott helyzetekben az ellenfelet, azért a helyzetkihasználás ilyen rossz aránya még okozhat pár hasonló vereséget, mint az UB elleni.

 Viszont nem kaptunk gólt szögletből, bár a 2. Wolfs szögletnél direkt néztem, senki sem állt a kapufákhoz - de pontrúgások után ma nem voltak gondok, az akciókból jött beadásoknál ellenben sokszor. Weghorst meg van átkozva ellenünk, ez ma igen jól jött :) 

Tiggest itt tartanám "tűzközelben" akkor is, ha Muko térde rendbejön, ebben a 3 fiatal csatárban több gólveszélyt látok, mint bármilyen Reus, Reyna, Brandt, Hazard, Dahoud, Can, stb. OM variációban, remélem láthatunk 2 csatáros játékot is egyszer, Sancho meg megtalálja a veszélyesebb énjét mostmár. És 1 igazán jó Jadon felfelé húzná a többiek teljesítményét is, javítaná a játékukat, szerintem.

 

Előzmény: agymosott09 (169510)
agymosott09 Creative Commons License 2021.01.03 0 1 169510

Ja, szerintem is alakul Sancho. Nem csak a gól és a gólpassz miatt, hanem kétszer is átvitte egy-egy emberen a labdát, ami ebben a szezonban talán még egyszer sem jött neki össze. De ahogy lerázta a védőt a gólja előtt, az is emlékezetes. 

Előzmény: Datsyuk (169509)
Datsyuk Creative Commons License 2021.01.03 0 1 169509

3 fontos pont. Vér, verejték és könnyek...de az akarás már felfedezhető a bvb játékában. Nekem úgy tűnik, hogy Sancho kezd lassan kimászni abból az iszonyatos mély gödörből amiben volt. Megérdemelte a gólt (+assistot).

agymosott09 Creative Commons License 2021.01.03 0 0 169508

A végére valamennyire feljavult a dolog. A Wolfsburg egy jó formában levő csapat, szóval nem vállalhatatlan a teljesítmény, de erősen kétesélyes a meccs. 

agymosott09 Creative Commons License 2021.01.03 0 0 169507

Hat perc alatt 3 Wolfsburg-helyzet, jó kezdés. 

tillA Creative Commons License 2021.01.03 -1 0 169506

Az első öt perc alapján kérdezem: mikor rúgja már ki a Dortmund Terzićet?!

agymosott09 Creative Commons License 2021.01.03 0 0 169505

Én Moreyt erősebbnek látom Meuniernél, ezt leszámítva a kezdő a legerősebb, valóban. Moukoko viszont nincs a kispadon sem, ezek szerint nem jött helyre a húzódása két hét alatt? 

Előzmény: w.ullrichfun (169504)
w.ullrichfun Creative Commons License 2021.01.03 0 0 169504

Fontos meccs lesz. Fel, vagy le. Ha nem nyerünk, az elég komolyan megnehezíti a tuti CL helyezés elérését.

Erősebb kezdővel nehezen állhatnánk fel, (Witselt Canra cserélném, de pillanatnyi formákba, állapotokba nem látok bele)

 Kellene a 3 pont nagyon, az előző 5 meccs "eredményessége" csak a 13. hely alatti csapatoknál fordult elő.

 

Előzmény: agymosott09 (169503)
agymosott09 Creative Commons License 2021.01.03 0 1 169503

A mai meccstől két dolgot várok el

 

1. 3 pont, bármi áron, nem érdekel mennyire ocsmányul játszunk, mennyire nem fog lelkesedni senki. 3 pont. Most muszáj. 

2. Ne kapjunk gólt szögletből.

tillA Creative Commons License 2021.01.02 0 0 169502

Reménykedem mindkettőben.

Előzmény: next2 (169499)
w.ullrichfun Creative Commons License 2021.01.01 0 0 169501

Nem jó hírek, de sajnos ez van. Egy leszálló ágba került csapatot mégjobban ránt lefelé a mostani helyzet, ezen nagyot változtatni most már nem lehet.

 Brandt mehet már most, de egy Haaland + Muko csatárpárost még megnéznék tavasszal, néha együtt is, bár ha egy jó Sancho és/vagy Reyna játszik mögötte, akkor Haaland az ún. "kötelező 3 pont" meccseken elég kellene hogy legyen. Persze kérdés ki mennyire lesz valóban "jó", egy olyasmi tavasszal, mint az ősz volt, nem lesz CL helyezés, akkor vélhetően mindhárom említett (Reyna, Sancho, Haaland) elhúz szezon végén ...

 

Előzmény: agymosott09 (169498)
w.ullrichfun Creative Commons License 2021.01.01 0 0 169500

He-he, ez amúgyis 15-16 évente várható esemény, akkor viszont már "csak" 8-9 évet/szezont kell várni :)

Azúgy kb valamennyire reálisnak is nevezhető a mostani összeomlás után(megfelelő edző nincs, erős keret nincs, anyagi biztonság egyre kevesebb-kisebb) - lehetőség a néhány átlag feletti spíler eladása, amivel gyakorlatilag esélytelen lesz a keret nemhogy CL döntőre, de CL hely megszerzésére a BuLi-ban. Már most rezeg a léc, az 5. helytől lefelé haladás sem kizárt, tehát szezon végén a "legjobbak" mennek is, ha így lesz.

 Akkor viszont a következő szezon egy vadi új csapat, vadi új keret, de nem drága, kész spílerek, hanem középkategóriás játékosok kis fizuval és feltörekvő ifjak kezdő lóvékkal.

 Abból lehet 2018-19 környékére CL top 4 esélyes csapatot tervezni, jó pár évig biztos nem ...

 

 ... megörexünk? Tkp azon is meglepődnék, ha megérném ...

 

De azért BÚÉJK Mindenkinek, a 21 jobb kell legyen a 20-nál! :)

 

Előzmény: next2 (169499)
next2 Creative Commons License 2021.01.01 0 0 169499

Lehet megöregszünk, mire újra bl döntős csapatunk lesz.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!