Keresés

Részletes keresés

Thoughts Creative Commons License 2001.04.02 0 0 106
Most ez azt jelenti, hogy nincs is olyan, hogy valahol ne legyen semmi?
Előzmény: ÁrPi (105)
ÁrPi Creative Commons License 2001.04.02 0 0 105
A (99)-esben lévő kérdésre:
Heterogenitás, párkeltődés (e- és e+ ;AZután ezek
hamar annihilálódnak!). Mindez a vákum
(kb.) 10ad96 g/cm3 sűrűségnek megfelelő energia-"tengerében". Nemde? :-)
Előzmény: bélla (99)
Thoughts Creative Commons License 2001.04.02 0 0 104
I see I see...
Előzmény: bélla (103)
bélla Creative Commons License 2001.04.02 0 0 103
Valami csak leköti akkor az elektronokat! Ha nincs ott semmi, akkor evidens, hogy csak a semmi lehet!
Előzmény: Thoughts (102)
Thoughts Creative Commons License 2001.04.02 0 0 102
Kinek?
Minek?
Lemaradtam...
Előzmény: bélla (101)
bélla Creative Commons License 2001.04.02 0 0 101
A semmi vonzása nagy úr.
Előzmény: Thoughts (100)
Thoughts Creative Commons License 2001.04.02 0 0 100
Ezek szerint van ott más is, ami leköti őket...
Hmmm...

Akkor annyira mégsem üres!

Előzmény: AMonKEye (97)
bélla Creative Commons License 2001.04.02 0 0 99
Azt írtad, hogy elektronokkal, és pozitronokkal (lyukakkal). Mi más kell a vezetéshez?
Előzmény: AMonKEye (97)
Thoughts Creative Commons License 2001.04.02 0 0 98
Mert ez így van. (-;
Előzmény: Törölt nick (95)
AMonKEye Creative Commons License 2001.04.02 0 0 97
Akkor vezetné, ha az elektronok szabad állapotban lennének benne. De mint tudod, minden szigetelő is tele van elektronnal, csak azok sem tudnak szabadon elmozdulni a feszültségkülönbség hatására.
AMonKEye
Előzmény: bélla (92)
bélla Creative Commons License 2001.04.02 0 0 96
Én is ezt a konzervatív tanítást ismerem.
Előzmény: Thoughts (94)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.02 0 0 95
Minek ennyire bonyolítani...
Előzmény: Thoughts (93)
Thoughts Creative Commons License 2001.04.02 0 0 94
Ezt én sem értem...

Úgy tudtam a vákumban nincs semmi... Azért vákum...

Előzmény: bélla (92)
Thoughts Creative Commons License 2001.04.02 0 0 93
A levegő rezgéseinek érzékelése még nem jelenti, hogy információhoz is jutsz!!!

Attól kezdve lesz az információ, hogy érted mit is rezeg...
(Ez pedig már az addigi életed során megtanult információ következtében válik elérhetővé...)

Nem a légmozgás mögött van a lényeg, hanem "előtte". (Feltételezve, hogy a légmozgás az agyad felé irányul...)

Előzmény: Törölt nick (82)
bélla Creative Commons License 2001.04.02 0 0 92
Ha a vákum tele van elektronokkal, meg pozitronokkal ( lyukakkal), akkor bizonyára remekül vezeti a villamos áramot.
Előzmény: AMonKEye (87)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.02 0 0 91
Nem áll szándékomban vitatkozni.
A hang (vibráció) nem feltétlen levegőben terjed.
Amit írtam, az tény. Az audio anyagot pedig meg lehet vásárolni(öt CD, nekem a szaturnusz környéki tetszett, de van még állat), hivatalos, stb. stb. De ha mégis csalás lenne a lényeg akkor is változatlan:
A rezgés nem a levegőtől függ. A szondás vizsgálat ennek egy példája. Az egész űr rezeg. Az, hogy itt a Földön nem érzékeljük (mert egész nap abban élünk, és a műszerekkel együtt """ugyanúgy""" rezgünk) nem látszik a különbség, ezt a rezgést (a földit) szoktuk meg. De kár ezen többet rágódni (voyager), a lényeg hogy a hang forrása nem a levegő az csak a közeg, amivel a fülünkig eljut. A forrás, a mögöttes információ a fontos.
Előzmény: bélla (83)
bélla Creative Commons License 2001.04.02 0 0 90
Lásd: 88.
Előzmény: AMonKEye (89)
AMonKEye Creative Commons License 2001.04.02 0 0 89
Jaj, most látom, hogy ez is itt van... :-)
No akkor egy kis kiegészítés. A fény ( és minden más elektromágneses rezgés) sebességét így kapjuk meg a vákumban: a vákum dielektromos állandójának és mágneses permeabilitásának szorzatából gyököt vonunk, majd a kapott érték reciprokát vesszük. Vagyis a vákuum fizikai adatai határozzák meg a fénysebességet. A semminek vannak fizikai adatai? Ja és miért pont akkorák?
AMonKEye
Előzmény: bélla (85)
bélla Creative Commons License 2001.04.02 0 0 88
Ha ezt el tudnám neked magyarázni, akkor a következő Nóbel-díjat én kapnám.
Előzmény: AMonKEye (87)
AMonKEye Creative Commons License 2001.04.02 0 0 87
Akkor magyarázd meg, hogy pl. a dielektromos állandója miért épp akkora, amekkora, majdnem annyi, mint az üvegé. S a fény sebessége, miért 300 ezer km/s benne, miért nem végtelen, hisz az üres térben mi akadályozná? Hallottál egy Dirac nevű fizikusról? Szerinte a vákum tele van elektronokkal, ez a Dirac-tenger, amiben a lyuk is részecske, a pozitron. Lehet, hogy ezért kapott Novel díjat? Szóval, nem minden olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik...
AMonKEye
Előzmény: bélla (86)
bélla Creative Commons License 2001.04.02 0 0 86
A vákum azt jelenti, hogy semmi! Nincs közeg, légüres tér.
Előzmény: AMonKEye (84)
bélla Creative Commons License 2001.04.02 0 0 85
A fény elektromágneses rezgés, a hang pedig a közeg rezgése. Tehát egyáltalán nem hasonlítanak egymásra.
Előzmény: AMonKEye (84)
AMonKEye Creative Commons License 2001.04.02 0 0 84
Szvsz a fény is a közeg rezgése, csak ez a közeg a vákuum is lehet. A fény sebességét a közvetítő közeg dielekrromos állandója és mágneses permeabilitása határozza meg, ami pl. vákuum és üveg esetén nagyságrendileg azonos.
Az OK, hogy a fénynek van tömege, de ezt úgy értelmezzük, hogy felhasználjuk Einstein E=mc2 egyenletét. Ilyen alapon a hanghullám is rendelkezik energiával, tehát a hangnak is tulajdoníthatunk tömeget.
AMonKEye
Előzmény: bélla (83)
bélla Creative Commons License 2001.04.02 0 0 83
Azért a fény, meg a hang nem ugyan az. A fénynek van tömege. A hang pedig a közeg rezgése. Vákumban nincs közvetítő közeg, jó volna, ha meghivatkoznád ezt a NASA baromságot.
Előzmény: Törölt nick (82)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.02 0 0 82
Úgy értem, hogyha egy hangfalat hallgatsz, ott sem a hangot hallod (magát az eredendő információt), hanem a levegőhullámokat, amik a dobhártyádat nyomják. Tehát szükség van egy közvetítő közegre ahhoz, hogy az érzékszerv működni tudjon. A lényeg nem a levegő mozgása, hanem az az eredő információ, ami meghatározza, "mi van" a légmozgás "mögött".
Hallottál már űrből érkezett hangfelvételeket? A NASA csinálta őket olyan űrszondákkal, amiknek nem levegő mikrofonjuk volt, hanem a szondát érő rezgéseket vették fel. Az egész galaxis (és teremtés?) rezeg, és ez levegő nélkül is rögzíthető. Ennek a vibrációnak egy részét rögzítette a szonda, miközben természetesen ő maga is rezgett a mikrofonnal együtt a maga és a vele rezonáló/interferáló frekvenciáján.
Tehát nem az érzékszerveinkkel észlelhető hang/fény a lényeg, hanem a valódi, emögött húzódó ERŐ.
Ha hozzá tudsz jutni a voyager felvételekhez, hallgasd meg, nemsemmi.
Előzmény: Thoughts (81)
Thoughts Creative Commons License 2001.04.02 0 0 81
Ez nekem túl sok...

Hogy érted, hogy csak a visszaverődéseket?
És akkor mi van, mikor a napba nézek?

Előzmény: Törölt nick (80)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.02 0 0 80
Kedves Total-Brutal!
A hangnak nincs tömege. a Hangot nem hallod. Ugyanúgy, ahogy a fényt sem látod.
Csak a fizikai világban ennek hangnak-fénynek a visszaverődését-visszatükröződését tapasztalod fizikai érzékszerveiddel.

Fizikailag vannak ilyen mértékegységek: hangnyomás, fénynyomás. De ezek is csak a fizikai anyag állapotváltozásait mérik.
A fényt és hangot (amik hatnak az anyagra), nem látod, nem hallod fizikailag.

Előzmény: Total-brutal (63)
Thoughts Creative Commons License 2001.04.02 0 0 79
Annyiban talán nem is olyan mindegy, hogy egy nem-látó embernek nem úgy alakul az egyénisége, mint egy nem-vaknak.

De egyébként osztom a véleményed!

Előzmény: bélla (78)
bélla Creative Commons License 2001.04.01 0 0 78
Ha a lélek testfüggő, akkor tök mindegy neki, hogy milyen testbe van zárva. Minden lélek egy ego, következésképpen nem klónozható.
Előzmény: Thoughts (77)
Thoughts Creative Commons License 2001.04.01 0 0 77
Úgy fest. )-:
Előzmény: bélla (76)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!