"A helyiek szerint a kerületi zsaruk belenyugodtak abba, hogy ez egy nyugodt városrész, s nem nagyon vitt erre az útjuk,..."
Az újságikkben van ez a sor. Ez az egyik lényeg.
Akiknél karácsony előtt voltunk, ők mondták, hogy egyik ismerősüknél/rokonuknál világos nappal törtek be amikor dolgozni voltak. A lomtalanítás előtti időben egyik éjszaka a kapujuk elé kirakott szelektívüket feltúrták, de nem vittek el belőle semmit. Abban benne voltak a nemrégen vásárolt Tefal edények, kávégép, szobai kerékpár, stb csomagolásai. A házukra felszerelt térfigyelőkamera felvett két alakot.
Lehet, hogy most ezerrel megy a járőrözés, de azért az sem semmi, hogy tolvajok/betörők helyismerettel rendelkeznek, szabadon garázdálkodnak/garázdálkodhattak.
A karácsony előtti napokban úgy adódott, hogy egyik délután/este 5 körüli időbben a Home Center mögötti részen kerestünk egy házat, hárman voltunk.
Seperc alatt megjelent egy rendőrautó. Kiszállt két rendőr és igazoltattak minket.
Udvariasak voltak, és szerencsére megengedték, hogy egyikünk telefonáljon, hogy "az utcában vagyunk, csak a házat keressük". Kijött a hölgy, és a rendőrök látszólag megnyugodtak.
El tudom képzelni, hogy a betörők vagy besurranó tolvajok bort, tortát, gyerekjátékot visznek ajándékba...:)
A TAJ kártya rendszerét valamikor a 90-es évek elején vezették be. Még mindig azt az "első kiadást" használom, amiről valamiért lemaradt a második keresztnevem. Ez eddig sehol nem okozott problémát.
A kártya tartalmazza a születési hely és idő, anyja neve stb. A többi okmányomon a teljes nevem van, az előbb felsorolt adatokkal együtt. Minden okmányom érvényes, a TAJ számom is.
Egyik nap a kerületi szakorvosi rendelőben a bejelentkezéskor a hölgy 25-30 percig telefonálta végig a fél egészségügyi szolgálatot, hogy elláthatnak-e így, mert "rossz a TAJ kártyám, nincs rajta a teljes nevem".
Még annyit, hogy orvosi beutalóval mentem oda. Előtte a beutalót kiállító orvos ellenőrize, hogy érvényes-e a TAJ számom. Nem mellesleg: 40 éve élek a kerületben, és nem először mentem a rendelőbe.
2025-ben az állami egészségügyben valóban az a legnagyobb probléma, hogy egy kb. 30 éve kiállított kártyán valakinek hiányzik a második keresztneve?!
A rendőröket meg év vége alkalmával nyilván kitüntette a polgármester, és megköszönte a hatékony munkájukat, ahogy az szokás... De ha legalább egyszer láttam volna itt az utcákon cirkálni egy-egy rendőrautót sötétedés után... Ahogyan az régen, egy időben, szokás volt.
Elvben évenként van úgynevezett közmeghallgatás. Kérdés, hogy milyen kérdéseket fogad be a kerületi önkormányzat, mit válaszol meg, és mit hoz le a sajtó.
A fenti cikket is csak azért másoltam ide, hogy a legtöbb esetben már a média sem megbízható. A rendelkezésben benne van, hogy a személyi igazolvány kiállításáért akkor kell fizetni, ha lejárt, elveszik, megsemmisül, újfajta digitálist, stb kell kiálltani. Benne van, hogy kivétel az aktuális csere, amely a lejárat napjáig nem tekinthető lejártnak, másnaptól már igen. Ezek eddig is így voltak. Néhány pont csak a DAP miatt módosult.
A KTK-nak ki kell adni egy közleményt, mert néhány magát újságírónak nevezett billentyűbajnoknak szövegértelmezési gondja van?!
Ezért vártam/várnám, hogy a közmeghallgatásról az önkormányzat honlapjáról is olvassak némi érdemlegeset.
Ezt az esetet csak az előitéletek és indulatok elszabadulása előtt/miatt másoltam ide...
-
Évekkel ezelőtt a régi piacon találkoztunk egy hozzánk hasonló életkorú házaspárral, akik itt a kerületben az egyik panelházban laktak, 2 gyerekük volt.
Akkor "mesélte" a férjem, hogy amikor általános iskolás volt, a kastélyban "intézeti gyerekek" laktak.
A férjem iskolájából sokan a kastéllyal szemben lévő sportpályán (ma R.L.rendezvényközpont) rendszeresen fociztak vagy kézilabdáztak velük együtt.
Több alkalommal tartottak velük együtt Mikulás napi, karácsonyi és húsvéti ünnepségeket, valamint farsangi bulikat.
A házaspár férfi tagját mint "intézeti gyereket" ismerte meg, aki később elvégzett egy középiskolát (érettségizett is), és a szakmájában dolgozott.
Ma nagyon elvétve lehet ilyen történeteket hallani vagy olvasni.
Nem hiszem, hogy minden intézetben gyermekbántalmazás/abúzus van, de azt hiszem, hogy hagy némi kivánnivalót a mai rendszere.
Lehet felháborodni a nevelőket vagy nevelőszülőket minősítési BM-es rendszeren, de nem lehet véletlen ennyi szökés/eltűnés, ennyi nevelhetetlen fiatal/gyerek.
Itt a kerületben nem cicóznak az önkormányzatnál, bár december van, itt a tél, de most újítják fel teljes gőzzel óvodák-bölcsődék tetőszerkezetét, orvosi rendelőket, és még ki tudja, mit...
Talán csak dec. 31-ig használható fel valamilyen pénzkeret, és most ezért estek neki minden ilyesminek?
lemaradt a KERDOJEL ?????????? van egesz bu T apestrol szolo topic..........vegulis ott szulettem 1945 augusztas 10.-n JANOS KORHAZ ........ahol most egy drogos bohoc a KUTYAPART elnoke lop a XII.kerulet nem tetszett a drogosnak a hegyvidek elnevezes es a TURUL madar SZOBROT is ULDOZI GRATULALOK BU T APEST
Az ofotert előtt a központban felszaladt valaki a járdára. Hála Istennek a zöld oszlopok megfogták. Emiatt mondom én, hogy a Mezőtárkany utcai buszmegálló életveszélyes. Jó lenne, ha legalább ilyen oszlopok lennének vagy valami ami védi a várakozókat.
Csütörtökön délelőtt 9:30 körül volt egy elég csúnya baleset az Oroszvár, Csomafalva és Pesti út kereszteződésben. A kivezető oldalon a zebra után egy - talán - BMW leamortizálta a kandelábert, elég csúnyán összetört az eleje.
Amikor arra jártam, éppen a tűzoltók ügyködtek és éppen távozott a mentő.
a vállalat a Jászberényi úti temető mellett egy kereskedelmi parkot hozna létre,
az M0 felőli részen pedig egy gazdasági-ipari övezetet. Ehhez már két körforgalmi engedélyt megkaptak, az egyik a Mendel Károly utcánál, a másik a Tompa utcánál létesülne..."
Ez az általam bemásolt újságcikkből egy részlet.
Csodálom, hogy emiatt Keresztúron még senki fejében nem villog a piroslámpa. Még azoknál sem, akik a Pesti (31-es) út mellett laknak.
Beszélgettem valakivel arról, hogy a hónap végén közmeghallgatás lesz, ezért megküldött egy levél (fény)másolatát.
A levelet a terjedelme és egyebek (név, cím, e-mail, telefonszám, stb) miatt nem másolom be, de leírom a cikken kívüli lényeget. A levél írója "csak" rokoni szálakkal kötődik Maglódhoz és Rákoskeresztúrhoz.
A levél alapján ezen a megbeszélésen/tájékoztatáson egyértelmen kiderült, hogy a 31-es út melletti fákat a víz- és csatornahálózat kiéptése, munkásszálló építése külföldi munkavállalók részére, valamint a 31-es út "korszerű" csatlakozásának elkésztéséhez a M0-hoz, stb. kellett kivágni. A beruházás nem csak a maglódiakat érinti, hanem jóval nagyobb körzetet, így a kerületünket is.
A levélben még szó van arról, hogy ezen a novemberi tájékoztatón megjelent Ecser, Pécel és még 1-2 közeli település polgármestere.
A kerületünkből csupán 1-1 momentumos és mihazánkos aktivista volt jelen, a képviselőtestületből senki, pedig a kerületet is érinti a beruházás.
A levél írója azt kéri a maglódi polgármestertől, hogy egyeztessen a környékbeli polgármesterekkel, és hívjanak össze egy nagyobb tájékoztatót (pl. Riz Levente Rendezvényházban) arról, hogy mégis mi történik a környékben, kiket és miben érint. Ezen a tájékoztatón/megbeszélésen mellőzék a ködösítést, a lakosság hülyítését.