Keresés

Részletes keresés

ametiszt Creative Commons License 2005.06.22 0 0 44

ha már megvolt az eljegyzés 1 éven belül kellene összeházasodni?

Nem válaszként, csak eszembe jutott:

Első éven, magyar jogtörténet előadó ismertette azt a régi jogesetet, mikor a menyasszony "házassági ígéret megszegésért" beperelte a férfit. A keresetet elutasították, a bíróság indokolása volt számomra emlékezetes, miszerint az illető hölgy "hét év menyasszonyság után már nem gondolhatta komolyan, hogy őt még elveszik"

Előzmény: tilbury (41)
tilbury Creative Commons License 2005.06.13 0 0 43

Kössz szépen a válaszokat....

Előzmény: pearli (42)
pearli Creative Commons License 2005.06.10 0 0 42

Szia!

Először is gratula az elhatározáshoz:-))!

A kísérő gyűrűt kétféleképpen értelmezik. régen az volt a szokás, hogy később kapja az akkor már feleség és a jegygyűrű mellé húzza ugyanarra az ujjára. Ma már divat, hogy azt kapja először, az az eljegyzési gyűrű, rendszerint köves díszítéssel. szerintem "eljegyzési gyűrű"-ként jobb, én is úgy kaptam, azt nem láttam előre, a karikagyűrűt meg együtt választottuk ki.

Előzmény: tilbury (41)
tilbury Creative Commons License 2005.06.10 0 0 41

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy manapság divat-e a kisérőgyűrű? Gondolom azzal a gyűrűvel kéred meg a lány kezét, és utáne együtt kiválasztjuk a karikagy.-t. Jól gondolom?

Ja és az tényleg igaz, hogy ha már megvolt az eljegyzés 1 éven belül kellene összeházasodni? Vkitől így hallottam.

Ha tud vki erről vmit szívesen fogatom.

Bye

Ypszi Creative Commons License 2001.02.19 0 0 40
Sziasztok!

Én inkább egy volt kolléganőm esetét irnám le, mert hiába, hogy már megkérték a kezem egyszer, de nem jött össze, inkább nem is pazarolnék erre szót. Viszont az ővé szerintem nagyon romantikus volt!!

Szóval eccer csak várta egy levél otthon a párjától, benne 5000 forinttal, hogy fogjon taxit, és menjen ki vele oda, ahol először csókoloztak. Ez valami bpest határán lévő elhagyott hely volt, egy telefonfülke :)
Szóval a lány nem tudta mire vélni, de elment oda, a fülke töksötét. Bement, és ott várta a párja, visszatekerte a körtét, kezében volt egy szál rózsa. Egyenként, lassan kellett letépdesnie a szirmokat, a végére csak a töve maradt meg, és rajta a gyűrű. Állitólag az volt a legfurább, hogy egy szót sem szólt szinte a srác, inkább csak mondta, hogy mit csináljon. A kérdést sem tette fel :))
Közben persze eleredt az eső, a taxi meg elment :))

Hja.. és a mai napig nem árulta el a lánynak, hogy hogyan tette a gyűrűt a rózsa virágjába úgy, hogy az nem láccódott!! :)

Egyébként már készülődnek a házasságra, a lány rohangál, mint pók a falon, és nagyon boldogok! :)

Én ennyit tudtam mondani, remélem, segitettem :)

Y

szurke endre Creative Commons License 2001.02.09 0 0 39
OFF

Vikilany,

elkuldtem nekik mindent, boszen tanulmanyozzak az Altalad irtakat.

Koszi szepen, majd beszamolok az "eredmenyrol".

Endre

ON

predicator Creative Commons License 2001.02.08 0 0 38
Eljegyzés dolog:
csak akkor vágjatok bele ha már jól átgondoltátok. Én lassan már 2 éve vagyok jegyes a kis asszonykámmal és mióta eljegyeztük egymást még jobb lett a kapcsolatunk. Az eljegyzés úgy történt, hogy megvettük a gyűrüket, de nem húztuk azonnal az ujjunkra, hanem vártunk még vele kb 1. hetet, mert ugye otthon is be kellett jelenteni a dolgot, ill. menyasszonyom apukájától is engedélyt kértem( amit ugye megadott :))) ). Majd miután otthon is hivatalos lett, összehoztuk a családot egy laza eljegyzési bulira :))

Gyűrü vásárlás:

elég széles a jegygyűrük palettája, van vastag, vékony, mintás stb,stb...Mi együtt vettük meg a gyűrüt, az ékszerésznél van gyűrü sablon ami alapján könnyedén ki lehet választani a "legkényelmesebb" gyűrüt.

huhh, na röviden ennyit.

CIAO!

Dzsémszbond Creative Commons License 2001.02.08 0 0 37
Hello!
Repes a szívem,hogy egy-két hasznos dolgot megtudhatok(ez a kisérőgyűrű dolog sem volt igazán tiszta).Még mindig nem jutottam előrébb eljegyzés-ügyben,ugyhogy jöhetnek még a történetek,ötletek(még gyűjtöm a bátorságomat).
vikilány Creative Commons License 2001.02.08 0 0 36
Szóval, magyar szokás szerint a pár karikagyűrűt vesz eljegyzésre, amit a bal gyűrűsujjon hordanak az jegyesség ideje alatt, az esküvőn húzzák fel a jobb gyűrűsujjra. Ez persze lehet fordítva is, olaszoknál azt hiszem fordítva van. Angolszász szokás köves gyűrűvel megkérni a leányzó kezét, amit a bal gyűrűsujjra kell felhúzni. A vőlegény nem viseli semmi jelét a jegyességnek. Az esküvői ceremónia előtt ezt a köves gyűrűt át kell tenni a jobb gyűrűsujjra, a karikagyűrűt a bal gyűrűsujjra húzzák fel, majd a ceremóni után, de még a vacsora előtt a köves gyűrűt át kell tenni a bal gyűrűsujjra. Így ugyanazon az ujjon lesz mindkét gyűrű, de a karika legyen a szívhez közelebb.

Hát ennyi, amit én tudok. A választás lehetősége megvan, mindenki élhet vele.

Viki

Endre, tudták az unokatestvéredék használni valamennyire a kisregényt, amit írtam a bevándorlási dolgokról??

Előzmény: szurke endre (33)
wicca Creative Commons License 2001.02.08 0 0 35
Szerintem a kisérő gyűrű nem igazán volt divatban itt Mao-n, inkább külföldi - amcsi - filmekben látható, hogy a srác egy köves gyűrűvel kéri meg a leányzó kezét. Szóval szerintem a kisérő gyűrű egy olyan köves gyűrű, amit a lány a jegy-gyűrűvel együtt, egy ujján hord. Az én elképzeléseim szerint. De nyilatkozzanak a már meggyűrűzöttek... :-)
Előzmény: szurke endre (33)
wicca Creative Commons License 2001.02.08 0 0 34
Ha a barátnőd hord gyűrűt, próbáld fel suttyomban, hogy melyik ujjadra, vagy ujjperecedre :-) jó!
Előzmény: ForestGoku (31)
szurke endre Creative Commons License 2001.02.08 0 0 33
haho!

nekem is van egy kerdesem - hogy is van ez a gyurukkel? mi ez a kiserogyuru, mikor kell melyiket es melyik ujjon viselni? brrrr, azt hittem, ez egyszerubb lesz - karikagyuru es kesz pasz. erre jon mindenfele varialas.

koszi.

sze

vikilány Creative Commons License 2001.02.08 0 0 32
Hát próbáld meg szemmérték alapján. Az 5-ös méret az elég kicsi, vékony kezű nők mérete, a 6-os 7-es a normál azt hiszem. Azt nem tudom, hogy feles mértékkel is számolnak e, de talán kérdezd meg a szüleit, bár az elég gázos, mert akkor nem lesz meglepetés. Egy ékszerésszel beszélj ő talán meg tudja mondani, ha elmagyarázod neki, hogy milyen tipusú keze van a barátnődnek. Aztán ha kicsi vagy nagy lett, utána még mindig elvihetitek megigazítattni. A szándék a lényeg:)))
Sok sikert!!
Előzmény: ForestGoku (31)
ForestGoku Creative Commons License 2001.02.08 0 0 31
egy apró technikai kérdés:

hogy vegyek méretet a gyűrűhöz?

Jacqueline Creative Commons License 2001.02.02 0 0 30
Sziasztok!

Én hülyeségnek tartom a pl. karácsonykor vagy más hasonló alkalomra megszervezett eljegyzést. Tényleg az a legromantikusabb, ha a fiú akkor kéri meg a lány kezét, amikor kettesben vannak. A szülőknek éppen elég utána bejelenteni (esetleg a fiú megkérheti a lány kezét az apjától is akkor), és esetleg összehozni egy szűk családi vacsorát a nagy örömre. Nem akarom, hogy szemtanúi legyenek annak az intim pillanatnak, amikor igent mondok a kedvesemnek. Utána még mindenki végignézheti ugyanezt az esküvőn is.

gbern Creative Commons License 2001.02.02 0 0 29
De a nyuszi hozhatja! Az kozelebb van :-)
Előzmény: vikilány (28)
vikilány Creative Commons License 2001.02.01 0 0 28
Én látogatom ezt a topicot rendszeresen és imádom, de az a baj, hogy csak egy témábavágó történetem van, azt meg már leírtam:))) Bár most eszembe jutott egy, az egyik ismerősöméké. Náluk a mikulás hozta az eljegyzési gyűrűt. Ez annyira már nem aktuális, de hátha majd valaki elolvassa a topicot november-december tájékán.
Előzmény: Dzsémszbond (20)
Dzsémszbond Creative Commons License 2001.01.31 0 0 27
Nem továbbképezni akarom itt magam,csak szeretnék jó,ill."kevésbé" jó ötleteket,hozzászólásokat olvasni(pl. milyen egy "NAGY KÖNYV" szerinti eljegyzés-gyűrűk,stb.)!
Előzmény: rali (26)
rali Creative Commons License 2001.01.31 0 0 26
Nem vagy te egy buta gyerek,nem szorulsz továbbképzésre.
Előzmény: Dzsémszbond (25)
Dzsémszbond Creative Commons License 2001.01.31 0 0 25
Gai-luron:így fogom csinálni,talán sikerül belopnom magam az öreg szívébe!
rali:a válaszban és saját érzéseimben biztos vagyok-itt kell sűrű elnézéseket kérnem Vanek úrtól,nem vagyok szófogadó tanítvány-de szeretném "meglepni" a kérdésemmel.Mert meg fog lepődni az tuti!
Matiz:szűk családi körűre gondoltam,bár ez még tényleg csak elképzelés.Itthon még fel sem vetettem a dolgot,úgyhogy nem szabad hirtelen letámadni őket konkrét tényekkel(mit szólnátok ha...típusú szöveg nekem általában bejön,és úgyis úgy csinálom ill. csináljuk ahogy mi akarjuk-legalábbis nagyrészt)!
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.31 0 0 24
Hi,

mostanaban a nyakam korul szorul a hurok :-)) Mindenesetre ajanlom majd a topicot kedvesemnek...O valami nagy eljegyzest szeretne, en inkabb ketszemelyeset. Az itt leirt otletek nagyon jok :-)

udv!

(Gai-luron: ez ott volt! :-]]] )

misked Creative Commons License 2001.01.31 0 0 23
:-DDDDDDDDDDDDDDDDDD

Ez király!!!! :-)))))))))

Előzmény: Gai-luron (21)
rali Creative Commons License 2001.01.31 0 0 22
Elöször is legyél tisztában a saját szándékaiddal,érzéseiddel.Meg kel előre saccolnod,milyen választ fogsz kapni a nagy kérdésre,és ha bizonytalan vagy,várj még a felvetéssel.
Előzmény: Dzsémszbond (20)
Gai-luron Creative Commons License 2001.01.31 0 0 21
Szerintem menj el a csaj apjához, fogd meg a vállát, nézz a szemébe, és a mondd a következőket:
- Drága Apu! Ugye szólíthatom így? Tudja meg, hogy már évek óta együtt hálok a lányával. Nem vette észre, hogy kivirult? Na, ez azért van. Itt az ideje, hogy ezután a Maga áldásával csináljuk.

Bukni fog rá az öreg

Dzsémszbond Creative Commons License 2001.01.31 0 0 20
Hát lehet hogy nem ez lesz a leglátogatottabb topic?Na nem mintha azért nyitottam volna,de azért egy-két használható ötletnek örülnék,a jobbnál jobb sztorikról nem is beszélve!
Vanek Creative Commons License 2001.01.31 0 0 19
És mégis mozog a föld..
Előzmény: Dzsémszbond (18)
Dzsémszbond Creative Commons License 2001.01.31 0 0 18
Kedves Eduárd!
Remélem nem zavarja,hogy becses keresztnevén szólítom!Szívesen veszek mindennemű jótanácsot az "ÉLET" nevű kín elviselhetőbbé tételére.Ezért is vetemedtem az eljegyzés gondolatára-kettesben "kínlódni" nagyobb élvezet.
Tisztelettel:Bond.Dzsémszbond.
Előzmény: Vanek (16)
vikilány Creative Commons License 2001.01.31 0 0 17
Kedves Vanek, hát soha nem adod fel????
Előzmény: Vanek (16)
Vanek Creative Commons License 2001.01.31 0 0 16
Hát ennek örvendek!
És legalább te fogadd meg a jótanácsaimat! (ha tudnád, egész kifakultak szegény nyuszika fülei a házasság taposómalmában). :-))
Előzmény: Dzsémszbond (15)
Dzsémszbond Creative Commons License 2001.01.31 0 0 15
kockasfulunyul!Olvastam az őstopicodat,volt benne egy-két sirály hozzászólás,főleg Vanek úr kétségbeesett házasság-meghiusító próbálkozásai tetszettek.A pálmát(szerintem) a "felinstalálltuk egymás kezére a vaskarikákat" duma vitte!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!