Keresés

Részletes keresés

FuRFuR Creative Commons License 2001.01.25 0 0 9
Olvasni mindig érdemes, de a tarot-hoz, azt hiszem, ennél kicsit több kell.
Előzmény: tivadar (8)
tivadar Creative Commons License 2001.01.25 0 0 8
Nem is olyan régen, fogalmam sem volt a tarotról és egyáltalán a kártya általi behatolást a transzcendensbe enyhén szólva semmibe vettem.
Most, hogy a közelébe kerültem, rájöttem, hogy nem volt igazam. A tarot óriási segítség az önismeretben és a lehetoségeink kutatásában.

Innen magyarázni elég nehéz, van most 4-5 könyv forgalomban, érdemes elolvasni.

Biga Cubensis Creative Commons License 2001.01.25 0 0 7
mivel semmi értelmeset nem tudok hozzászólni, csak figyelek. És muszáj megjegyeznem, hogy ezért mindnyájan a pokol tüzén fogtok égni! :) A Tarot a Sátán műve! Kérdezzétek Udvarit, ő is fogalkozott vele egykor.
Magustanonc Creative Commons License 2001.01.25 0 0 6
Akkor osszeszedem egy kisebb reszet annak, amit en tudok a tarot-rol.

Bizonyithatoan Egyiptom a legelso olyan osi birodalom, ahol mar hasznaltak a tarot, de egyes feltetelezesek szerint nem Egyiptomi eredetu. Igaz, ott nem kartyalapokra festettek az abrakat, hanem oszlopokra. Ezeken az abrakon szinte minden mozzanatnak jelentese van, ugyanis szimbolumok, amely ele az egyiptomi adeptust leultettek meditalni. Ez a tarot elsodleges funkcioja.

A tarot masik inkabb ismert funkcioja a joslas. Lehet erre is hasznalni, de mivel szimbolumokbol all, ezert az ertelmezese lehet felrevezeto.

A tarot harmadik funkcioja a tanacsadas, ami hasonlo a joslashoz. Ilyenkor kerdeseket tehetunk fel a tarot-nak, es ugy huzunk a paklibol.

Magarol a lapokrol: a tarot 2 nagy reszre bonthato. A Nagy Arkanum 22 lapbol all, es egy adeptus eletutjat veszi vegig. A Kis Arkanum negyszer 14 lapbol all, vagyis 56 lapbol. A lapok 1-tol 10ig vannak szamozva, es 4 figura lap van: Aprod, Lovag, Kiralyno, Kiraly. A Kis Arkanum ugyanazt a funkciot kepes ellatni, mint a nagyarkanum, csak sokkal finomabb valaszt ad. Mert amig a Nagy Arkanumbol huzhatunk olyan lapot, ami harcra utal, azt a Kis Arkanum finomithatja ugy, hogy lehet hogy csak jatekos harc, de lehet eletre meno kuzdelem is.

Reszemrol most ennyit irnek le.

Magustanonc Creative Commons License 2001.01.25 0 0 5
furfur: szerintem kar lenne tanitani az iskolaban, mert a vege az lenne, hogy profanizalnak.

En azon az elven vagyok, hogy a tudast annak adjak, aki tesz is azert valamit, hogy megszerezze, pl: erdeklodik.

Előzmény: FuRFuR (2)
topp Creative Commons License 2001.01.24 0 0 4
Én is itt érdeklődöm...
oncogito Creative Commons License 2001.01.24 0 0 3
Akkor én idetévedtem mint olyan, aki a kevésnél is kevesebbet tud a témáról.

oncogito

FuRFuR Creative Commons License 2001.01.24 0 0 2
Pedig hát ez olyan dolog, amit legalább alapszinten tanítani kellene az iskolában is, sok más egyébbel együtt, és sok más egyéb helyett.

Egyébként pedig jó lenne, ha olyanok is idetévednének, akik alig tudnak valamit a tarot-ról. Talán hozájárulhatunk, hogy jobban megismerjék.

Előzmény: Magustanonc (1)
Magustanonc Creative Commons License 2001.01.24 0 0 1
FuRFuR: igazad van, a tarot-rol erdemes beszelni, de a topic valoszinuleg azert sulyedt el, mert kevesen ertettek a lapok ill. az abrak jelentoseget. Kar erte.
Előzmény: FuRFuR (-)
tivadar Creative Commons License 2001.01.24 0 0 0
ÚGY VAN !

Beszéljünk a tar0tról, csak össze ne keverjük a tarokkal :)

Tarokkosok kíméljenek !

Előzmény: FuRFuR (-)
FuRFuR Creative Commons License 2001.01.24 0 0 topiknyitó
Volt már itt fórum a tarot-ról, tudom, láttam.

Azt is, hogy nem volt túl hosszú életű.

Szerintem még beszélnünk kellene róla.

Mert a tarot nem csak egy kártya.

A tarot mi magunk vagyunk.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!