Keresés

Részletes keresés

Henikő Creative Commons License 2005.12.28 0 0 398

Hello!

 

Az ELTE Etológia Tanszékén írom szakdolgozatomat és a témámhoz a következő fajtájú kutyák 1 évesnél idősebb egyedeire lenne szükségem:agarak , bajor/hannoveri véreb, basset hound,tacskó , basenji, erdélyi kopó, blood-hound (angol véreb), welsh ter., parson russel, jack russel, jagdterrier, cairn terrier, lajka, német vizsla. labrador, golden, pointer, szetterek

Mind kertben tartott, mind pedig lakásban tartott kutyákra szükségem lenne!Tehát ha neked és a kutyádnak van kedve részt venni pár etológia tesztben jelentkezz itt: ncsihaja@gmail.com">encsihaja@gmail.com

Néhány adtra is szükségem lenne: kora, neme, neve, hol él kertben v lakásban, kapott-e kiképzést, egy fénykép vagy bármi, amit fontosnak tartotk Főleg budapestiek jelentkezését várom vagy olyanokét akik 2 alkalommal be tudják hozni a kutyust Pestre.

elsaoma Creative Commons License 2005.12.28 0 0 397

Idézet Hajni leveléből!!

EZ így egészben lett kitéve a fórumokra, ide is így teszem, és elnézést a zavarásért, igazából afisoknak szól. A beérkezett adatok alapján egy összefoglaló honlap is készül!! 

 

Sziasztok!

Régi és új afgánosok figyelem!!!
Elisebával nagy fába vágtuk a fejszénket. A magyar agár évkönyvön felbuzdulva, szeretnénk csinálni egy átfogó afgán agaras évkönyvet.
Ezúton szeretnénk megkérni mindenkit akinek otthon van (akár eddig jól dugdosott) afgán agara, küldjön róla egy fej illetve egy standard pózba állított képet!
A kutya törzskönyvi nevét, szülei nevét, a kutya születési dátumát, esetleg tkv másolatot, illetve ha vannak, elért ereményeket akár küllem, akár munka vonalon, és a tenyésztő, illetve a tulajdonos nevét!
Jelzem NEM KIZÁRÓLAG kiállítási példányokat keresünk, érdekelne minket az összes magyarországon élő afgán agár, akár kiállítási, akár hobby, akár verseny afgán, de még a törzskönyv nélküliek sincsenek kizárva!
Az adatokat az alábbi e-mail címre: khajni@invitel.hu, illetve az alábbi posta címre: Kiszudszki Hajnalka 2132. Göd, Család u. 41. kérném postázni!
Kérnék mindenkit, hogy eredetit ne küldjön semmiből, vagy olyat amire még szüksége lenne, mert nem tudunk garanciát vállalni arra, hogy nem kavarodnak el a dolgok!

Ha ismertek afgánosokat akik nincsenek annyira "köztudatban", kérlek szóljatok Nekik ez ügyben!

Köszönöm


Kecses

http://loratarnak.fw.hu

 

Afgános cuccokat, hozzám is lehet küldeni, a molnaragi@fw.hu címre, és akinek ötlete van azt is szívesen fogadjuk, és természetesen a neve oda lesz írva, minden afinak pontosan ugyanannyi hely jár majd, és a kennelek is egyforma létjogosultságot élveznek benne, és végre teljesen félre kéne tenni ezeket az évtizedes ellenségeskedéseket az afisok között és segíteni egymás munkáját, mert nagy eredményeket csak csapatban lehet elérni.
Érdemes megfogadni egy magyar klub honlapján találtam.
Kérünk Benneteket, hogy nemes versenyben mérjétek össze kutyátok szépségét! A kiállítási ringben vetélytársként és ne ellenségként kezeljétek egymást! Sajnos egyre többször lehetünk szem- és fültanúi fajtán belüli tenyésztők nem megengedhető viaskodásának!
Különös jelentősége van annak, hogy az azonos fajtát tenyésztők a tenyésztési tapasztalataikat átadják és megbeszéljék egymással. Nagyon fontos lenne, hogy a fajtájuk tökéletesítése végett kommunikáljanak egymással. Hisz minden tenyésztő célja: az egészséges kutya. Az már csak hab a tortán, hogy mikor kinek a kutyája nyer egy kiállításon, vagy versenyen ! Ne felejtsétek el egy fecske nem csinál nyarat . A tenyésztőknek - ha annak érzik magukat - érdekük, hogy összefogjanak.
Szeretnénk néhány fontos dologra felhívni a figyelmet:
Kiállításon a bíró dönt! Ez a döntés nem vitatható!
Ha a bírói döntést nem tudjuk elfogadni, ne járjunk kiállításra!
Minden tenyésztő, illetve kutyatulajdonos a saját kennelében lévő kutyákkal foglalkozzon! Van ott bőven tennivaló!
Más kutyájáról csak jót és szépet, vagy semmit!
Ne higgye senki azt, hogy már pedig csak Ő ért egy fajtához!


'seba
http://elsaoma.uw.hu

Mr. Fuji Creative Commons License 2005.10.01 0 0 395

Hát bizony az összes agár kipusztult.

 

Jó, hogy egy agárral nem rendelkező egyén (tehát én) tartja életben a topikot. Bár lehet, hogy ez a saját fontosságom túlértékelése:-)))

guccica Creative Commons License 2005.08.16 0 0 394
 wilddog
Gömbtatu Creative Commons License 2005.08.12 0 0 393
Gyönyörűség.
Előzmény: guccica (391)
guccica Creative Commons License 2005.08.12 0 0 392

Bohus kopaszon

 

 

Bohus a hajókapitány  Itt meg épp hajókapitány
guccica Creative Commons License 2005.08.12 0 0 391

Bohus az alvóügynökBohus az alvóügynök

 

 

 

guccica Creative Commons License 2005.08.12 0 0 390

Sziasztok,

Nem tudtok a közeljövőben Budapesthez közel egy jó kis agárversenyt? No nem az én afgánomat indítanám rajta mert Ő már veterán és amúgy is egy alvóügynök (hála istennek nem a futóbolond, baromfivadász mamájára ütött) Hanem csak a páromat vinném el nézelődni. Ő még sosenem látott ilyent és hát gondolom egyet értünk abban, hogy nem szabad kihagyni...

MiniMerlin Creative Commons License 2005.08.11 0 0 389

Nagyon örülnék ha Zebi jó kezekbe kerülne,de sajnos romli ka lába állapota. Ezt az e-mail kaptam a menhely vezetQjétQl :

Tudnod kell, hogy Zebi egy tündér rohangál a nagyudvaron össze vissza és ulve pisil fiú létére. A sajnos törést azért irtuk mert Zebi haladékot kapott a lábára. Az egy éves törése térdben van és a térd alatti rész már  sorvad. Előbb utóbb csonkolni kell és ilyenkor ezt tőből teszi  a sebész. Őt ez nem fogja zavarni de nehezebb lesz gazdához juttatni.Tehát ha tudsz esetleg ilyen gazdát jó lenne. Ha közben lenne gazda és már elkerülhetetlen az operáció mi felvállaljuk.

Lábacska nélkül sokkal nehezebb lesz gazdihoz juttatni... :( Nem hinném,hogy fajtatiszta magyar agár,inkáb angol-magyar mixnek mondanám. De persze tévedhetek mert nem láttam élQben a srácot. De ha bármiben segíthetek azörökbefogadással kapcsolatban szólj!

Előzmény: Törölt nick (386)
MiniMerlin Creative Commons License 2005.08.11 0 0 388

FenyQcske! Tudok neked whippit teljesen ingyen! Máris bemásolom,de elQre szólok ehhez a kutyushoz sok türelem kell a leendQ gazdi részérQl ha el akarja nyerni a bizalmát :

http://img.tar.hu/herosz-godollo/size2/14608598.jpg

Ő egy 10-12 hónapos szuka kutyus, akit a gödöllői iskola vezetője talált. 2 hónapja van az otthonban, de lelkileg teljesen össze van törve. Mindezt azért írom le, mert valaki jó szándékból ugyan, de elindított egy lavinát a neten, miszerint agárkölykök vannak a menhelyen. Ezzel kapcsolatban több telefont kaptam. Tegnap egy hölgy jelentkezett, akitől ígéretet kaptam, hogy megnézi a kutyust és amennyiben tényleg whippet, ki is hozza. Így most lehet drukkolni ezerrel, mert ennek a kutyának mindenféleképpen ki kell onnan kerülnie családba!

Ha úgy gondolod mégis kis olaszt veszel,akkor ajánlom Magyarország egyetlen  /ha jól tudom/tenyészetét. Alacsony árakra ne számíts,hogy ne beteg kiskutyát kapj annak meg kell fizetni az árát! Íme a honlap : http://web.axelero.hu/arris1/ 

 

 

fenyocske Creative Commons License 2005.08.08 0 0 387

Sziasztok!

 

Nagyon régi álmom egy kis olasz agár, de sajnos nem tudom, hogy hol akadhatnék rá Magyarországon, hogyha egyáltalán rá lehet akadni, ebben kérném a segítségeteket. Hogyha nem lehet még kapni nálunk, vagy csak csillagászati áron, akkoris mindenképpen az agár marad az álomkutya, részemről a második kedvenc a whippet, ilyen kutya beszerzésében is szeretnék tanácsot kérni! Mennyi átlagban egy jó tenyészetből származó whippet? Tud valaki eladó kiskutyákról?

Segítségeteket előre is köszönöm!

MiniMerlin Creative Commons License 2005.08.07 0 0 385

Nem haltunk ki! Csak sem új kutya,sem újeredmény. Legalábbis nálunk. De adok nektek egy kis olvasnivalót,képnézegetQsdit! Csak,hogy ne unatkozzatok! :)

http://pet.site.hu/gallery/palbum90  - ez az albumunk

Rajta nagyon kéne segíteni... Nemrég került be a menhelyre,de a lába állapota romlik. Ha valaki tudna segíteni ,írjon nekem.Adok további információkat.

http://www.allatotthon-vasad.hu/plugin_fotoalbum/kepek/zebi.jpg

Zebi, kb 9 hónapos kan agár kutyus. Kerepesen találták, a jobb mellső lába sérült, egy éves törése van sajnos. Őt nem zavarja, vidáman rohangál, erősen vonzódik az emberhez.

http://whippet.ana.hu/ - szerintem nagyon jó oldal

 

Sziasztok!!!

 

Gömbtatu Creative Commons License 2005.07.19 0 0 382
Gyűjtöm még az akaraterőt, a kitartást, a felelősségérzetet, a jellemet. Amíg elriasztanak a hideg téli reggelek, addig nem vagyok méltó egy afgánra.
Előzmény: Törölt nick (381)
Gömbtatu Creative Commons License 2005.07.19 0 0 380
Azt te csak hiszed. A szőrétől félek a legkevésbé. A feladattól a leginkább. A kérdésem egyébiránt alulműveltségemből fakad, és a kw-re vonatkozik. Kutyawakaró talán?
Előzmény: Törölt nick (379)
Gömbtatu Creative Commons License 2005.07.19 0 0 378
Khérlek?
Előzmény: Törölt nick (377)
Gömbtatu Creative Commons License 2005.07.19 0 0 376
Örök vágyam egy afgán, de még nem nőttem fel a feladathoz.
Előzmény: Törölt nick (375)
MiniMerlin Creative Commons License 2005.06.03 0 0 374

Az én agaracskám is befogadott kutyus,de ő egy tündérke a többi állattal szemben. Pont tegnap zsörtölődtem,hogy nem vadászik,rá sem hederíta nyúlra. De a tapasztaltabbak megnyutattak,majd belejön. :)

Amióta Berni nálunk van, állandóan figyelem a menhelyeket,hol bukkan fel egy agár. Bár tudom,most úgy sem jöhet újabb kutya. És szomorúan tapasztalom,sok agarantyú van  a menheyleken. :-(

Előzmény: Mr. Fuji (373)
Mr. Fuji Creative Commons License 2005.06.03 0 0 373

Nem, sajnos nincs. De nagyon tetszenek. Jelenleg egy ex-kóbor kutyánk van, aki semmilyen más élőlényt (kutya, macska, sün stb.) nem tűr meg maga mellett. Már eléggé rozoga szegény. Lehet, hogy az utánpótlás egy agár lesz:-)

Előzmény: MiniMerlin (372)
MiniMerlin Creative Commons License 2005.06.01 0 0 372
:)) Lehet,hogy már írtad,de őszintén szólva nem olvastam végig a topicot. Szóval neked is van agarad? ;-)
Mr. Fuji Creative Commons License 2005.05.30 0 0 371

"És bocsáss meg"

 

Na jó. De ez az utolsó:-))

Előzmény: MiniMerlin (370)
MiniMerlin Creative Commons License 2005.05.29 0 0 370
Szia Fuji! Megkaptam,köszönöm! És bocsáss meg,hogy nem válaszoltam előbb! ;-)
Mr. Fuji Creative Commons License 2005.05.27 0 0 369
Megkaptad? Nem jött vissza, de egy kicsit aggódom, mivel elég nagy méretű lett a levél.
Előzmény: MiniMerlin (367)
MiniMerlin Creative Commons License 2005.05.21 0 0 367
Engem érdekelne! :) lovashugi@citromail.hu
Előzmény: Mr. Fuji (366)
Mr. Fuji Creative Commons License 2005.05.20 0 0 366
Nem sikerült. Ha valakit érdekel, elküldöm a képeket (összesen 3 van).
Előzmény: Mr. Fuji (365)
Mr. Fuji Creative Commons License 2005.05.20 0 0 365

A mindenit! Két igazi kedvenc agaram van, az egyik az orosz agár, a másik a perzsa...

Tavaly a pápai kutyakiállításon láttam egy salukit. Egy németül beszélő idősebb páré volt. Beszúrom a róluk készült képet (ha sikerül).

Előzmény: MiniMerlin (364)
MiniMerlin Creative Commons License 2005.05.18 0 0 364

Remélem majd egyszer találkozunk személyesen is,be kell,hogy valljam salukival még nem találkoztam. Megdobban a szívem ha olyan képeket látok amiken egy arab telivér,salukik,és sólymok indulnak neki gazdájukkal a kopár sivatagnak,vadászni.  

szeva82 Creative Commons License 2005.05.16 0 0 363

Szia miniMerlin!

 

A netboardon már ugy is lebuktattak... :-))

 

A kutyus németországban születtett... és még mindig itt vagyunk, mert én münchenben élek...

De ninden honapban hazamegyek magyarországra, 500km.. nem is sok..

 

MiniMerlin Creative Commons License 2005.05.16 0 0 362

Szia Éva!

Gyönyörű kutyus,de ezt már a netboardon is leírtam. :) Honnan való a picúr?

szeva82 Creative Commons License 2005.05.16 0 0 361

:-)na most játszunk vagy nem?Ne izguj neked is marad elég hely :-))

 

Na most sikerült a foto... (remélhetöleg)

szeva82 Creative Commons License 2005.05.16 0 0 360

Itt a kis angyalkám...

 

Szép napot mindenkinek!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!