Keresés

Részletes keresés

holloo Creative Commons License 2013.12.10 0 0 1157

Ez a tábortűz miféle alkalom volt?

Előzmény: atompyka (1152)
holloo Creative Commons License 2013.12.10 0 0 1156

Egy kis kora őszi nosztalgia:

holloo Creative Commons License 2013.09.26 0 0 1155

Ezen már ne múljon a diplomád :) Kitöltve.

atompyka Creative Commons License 2013.09.25 0 0 1154

pipa

Előzmény: Dodó88 (1153)
Dodó88 Creative Commons License 2013.09.25 0 0 1153

Kedves Mindenki! :)

Mivel én is nagy Balaton rajongó vagyok, ezért szakdolgozatom témája is a Balaton turizmusa.

Nagyon nagy segítséget jelentene számomra ha kitöltenétek a kérdőívemet, kb. 5-10 percet vesz igénybe, válaszadástól függően.

Köszönöm szépen előre is a kitöltőknek!:)

Üdv,

Dóri

https://docs.google.com/forms/d/1r4HdX67e_OVhj-1mBIXbfMKbf5w7NNIlEuBZyzh9lpg/viewform

atompyka Creative Commons License 2013.09.18 0 0 1152

Csak úgy... :-)

holloo Creative Commons License 2013.09.18 0 0 1151

Valóban jól sikerült rendezvény volt, bár még lehet csiszolni a szervezésen. Szerintem a rendezők várakozását is felülmúlta a résztvevők száma. Én legalábbis ennek tudom be azt, hogy, csak egy helyen árultak halászlevet, ami el is fogyott, mielőtt sorrakerülhettem volna. De olyan nagyon nem bánom, mert az egyik résztvevő csapat elkezdte árulni a harcsapaprikását, ami viszont veszett jól sikerült. Nem bántam meg, hogy nem jutott halászlé. AZ idő pedig csodálatosan jó volt!

Előzmény: odson forja (1150)
odson forja Creative Commons License 2013.09.09 0 0 1150

no, ezt viszont pl. sajnálom, hogy kihagytam! de hát ez a nyaralók sorsa... kívánom, hogy szép hagyománnyá váljon.

Előzmény: quantum (1149)
quantum Creative Commons License 2013.09.09 0 0 1149

Sajnálom, hogy erről a rendezvényről pont az első este programja volt a meghatározó. Pénteken a meccs miatt értelmetlen lett volna bármi mással készülni, mint kivetítővel és sörrel, én magam ezen nem vettem részt, mert nem szeretem a focit és nem tetszik a körülötte kialakult erőszakosság, így ezt az estét nem véleményezhetem. (Az kétségtelen, hogy a deruyter által leírtak sérthettek bizonyos füleket...) Ott voltam viszont szombaton a ligeti halastavaknál, ami egy nagyon jó helyszín, sok helyi is rácsodálkozott, milyen sok lehetőség van kint. Nagyon jó volt vasárnap Varga István előadása a sétahajón, (kevésnek bizonyult az 50 fős hajó, 100 főset indítottak helyette.) Szép volt a koncert a Plébániatemplomban, ami önmagában is egy páratlan adottságú helyen lévő épület. Nem vagyok fizetett "cenzor", csak egy fonyódi, akinek szívügye a "faluja". Nem szeretem a 3+2 zenekart,  nem érdekelnek a "barátokköztösök", de ez a hétvége szerintem iránymutató volt: sok helyszínen, minden korosztálynak tudott valamit mutatni. Tudom, hogy sok mindenen lehet és kell javítani, ennek a rendezvénynek a hibáit is látom, de fontosnak tartottam megemlíteni a pozitívumait is, mert bizony sok ilyen volt. Én örülök, hogy itt lehettem és kiváncsi vagyok, mi lesz ebből a fesztiválból jövőre.

odson forja Creative Commons License 2013.09.07 0 0 1148

szerencsére nem csak ez, meg a turulfaragványok jelentik Fonyódot. Már a programfelhívás eleje is elszomorított. Örülük, hogy nem voltam ott és a szép, augusztusi Fonyód-estékre emlékezhetek jövő nyárig. 

deruyter Creative Commons License 2013.09.07 0 0 1147

Kedves Mindenki!

Nem vagyok fonyódi lakos, de évek óta járok ide nyaralni. Szeretek itt lenni. Nem is akarnám politizálással megzavarni ezt az alfórumot, de mivel az önkormányzati fórumot cenzúrázzák, itt osztom meg egy élményemet.

Tegnap éppen akkor mentünk vacsorázni a partmenti étterem-sorra, amikor a meccsnézés előkészítése folyt.

Kérdésem: Miért kellett a vacsorázókat már legalább fél órával a meccs előtt dupla hangon bömböltetett zenével zavarni, pláne, hogy ez a zene valami igen gyenge szellemi produktum volt. Nem ismerem egyértelműen, de valószínűleg Kárpátia vagy ilyesmi, mert szövegét tekintve arra hajazott. De talán ez még nem lenne probléma, hiszen ízlésbeli dolgokon nem szokásom vitatkozni. (Bár megjegyzem, területhasználati engedélyt nyilván az önkormányzat valamelyik szerve adja ki, ehhez képest elég otrombára sikerült a zenei aláfestés.)

Ami viszont zavart, hogy a meccs kezdetén a magyar himnusz után lekeverték a román himnuszt, és a "dj" alákeverte a székely himnusznak, egy metálosított borzalom változatát. Lehet a románokat nem szeretni, de ez véleményem szerint rendkívül primitív és gyermeteg viselkedés.

Elszomorító. Ha hinnék a sorsban, azt mondanám, hogy ezután nem is lepődtem meg a második percben bekapott potyagólon.

quantum Creative Commons License 2013.08.31 0 0 1146

Programajánló:

HARCSAFESZTIVÁL

2013. szeptember 06. péntek 

Helyszín kikötő Szabadtéri színpad 

20:00 Románia– Magyarország Világbajnoki selejtező mérkőzés óriáskivetítőn 

Mi nem mondjuk, hogy ne állj fel, hanem ülj le!!! MI KÖTELEZŐVÉ TESSZÜK, HOGY TOMBOLJ ÉS SZURKOLJ A CSAPATÉRT! Mi nem mondjuk meg, mit énekelj, dalolj!!!  MI CSAK AZT MONDJUK: HAJRÁ MAGYARORSZÁG!” 

A mérkőzés helyszínén a kivetítő mellett a mérkőzés ideje alatt a szervezők több száz liter ingyen sörrel teszik hangulatossá az estét, azok számára, akik a csapatnak jönnek szurkolni zászlókkal, vagy nemzeti színekbe öltöznek. A mérkőzés után kb. 22:00 –tól retro disco DJ. Forkmann 

2013. szeptember 07. szombat 

Egész napos ingyenes folyamatos programok a fonyódligeti halastavaknál. Csónakázással egybekötött túra, ahol megismerkedhetnek a berek élővilágával, és a tórendszerrel. Gyermekeknek arc festés, egész nap ingyenes légvár használat. A nap

folyamán a kikötő és a halastavak között ingyenes kisvonat szállítja fél órás időközönként a fesztivál látogatóit! Indulási időpontok: kikötőből 10:30-tól minden óra 30 perckor, halastavaktól: 11:00-tól minden egész órakor.

Programok a halastavaknál: 

11:00 Fonyódi betyárok néptánc műsor 

11:30 A harcsa horgászata, életmódja, táplálkozása előadás 

12:00 Harcsából készült ételek versenye ( jelentkezés, részletek, szabályok: www.fonyodinyar.com ) 

12:00 Halebédhez szól a nóta – magyar nóta előadás 

13:00 „Te rongyos élet” operett műsor 

13:00 Látványos harcsa lehalászás a tavon 

14:00 Bor és jazz a Dobai-Orbán duó jazz koncertje 

15:00 „Harcsák közt” harcsapaprikás készítés a legnépszerűbb  televíziós sorozat színészeivel , beszélgetés, közönségtalálkozó. 

16:00   3+2 élő nagykoncert 

Fonyód kikötő 

18:30 Ilyés Jenifer a Miss Balcsi 2013 győztesének zenés produkciója 

19:00 „Harcsabajusz” verseny, és főzőversenyek eredmény 

hirdetése 

19:15 „Húzd rá cigány” naplemente, halvacsora a cigányzene dallamaira 

20:45 Lampionos vitorlás felvonulás 

21:30 TÜZIJÁTÉK

2013. szeptember 08. vasárnap 

11:00 Ingyenes sétahajózással egybekötött előadás a fonyódi halászat, és hajózás múltja címmel. Indulás a kikötőből. A hajó 50 személyes, így korlátozott létszámban vehető igény-be ez a program 

12:00 Fonyód kincsei helyismereti séta Varga István helytörténész vezetésével a kikötőtől a kettős keresztig. 

17:00 „Lélektől lélekig szóljon az ének” templomi koncert helyszín: Római Katolikus Plébánia 

19:00 Latin magic Szűcs Antal Gábor és Gál Péter műsora Helyszín: Sándortelepi strand a kikötőnél 

Közben 20:00 máglyagyújtás 

A fesztivál szombati napján a fonyódligeti halastavaknál gasztronómiai különlegességek várják az odalátogatókat. Faszénen sült erdélyi kürtöskalács, zamatos balatoni borok, különféle harcsából készült ételek, élőhal vásár. 

Minden programunk megtekintése ingyenes. 

Vaníliás Marika Creative Commons License 2013.08.30 0 0 1145

"Naplemente a bélatelepi strandon."  :)

Előzmény: holloo (1144)
holloo Creative Commons License 2013.08.22 0 0 1144

Naplemente a bélatelepi strandon.

holloo Creative Commons License 2013.08.11 0 0 1143

Igen, szerintem is hangulatos hely. Volt ott az állomás mellett egy "Fatehén" nevű hely, sajnos én nem jártam benne, míg nyita volt, ugyanis már egy jó ideje bezárt. Állítólag az is jó hely volt, de biztosan nem bírta a konkurrenciát a büfésorral.

Előzmény: odson forja (1141)
holloo Creative Commons License 2013.08.11 0 0 1142

> Gondolom, hogy ezzel az ügyes megoldással a büfésorra tereljék a szomjas embereket.

Nem biztos, hogy ez az oka, bár nincs kizárva. Az én szülőfalumban (de sok más helyen is) azért szereltek le szinte minden közkutat, mert az önkormányzat nem tudta/akarta fizetni a vízdíjat a kutak használói helyett. Ma sajnos minden a pénz(szűké)ről szól. Persze egy üdülőhelyen ez sokkal fajsúlyosabb kérdés..

Előzmény: Vaníliás Marika (1140)
odson forja Creative Commons License 2013.08.09 0 0 1141

nahát, ez a Bakter itató nagyon kellemes megepetés! végre egy hely, ahol érződik a fantázia, a kreativitás, a lelkesedés, ahová feltétlenül beülünk, ha vendégeink jönnek... mindig ezt hiányoltam Fonyódon - sok korrekt, kellemes hely van/volt, de, őszintén szólva sok egyénisége nem volt egyik kávézónak, sörözőnek se. Pedig ez nem pénz kérdés. Telitalálat a retró - vasút-nosztalgia és komoly értéke van a gyűjtött anyagnak. már lájkoltuk is a facebookon:-)

Előzmény: holloo (1137)
Vaníliás Marika Creative Commons License 2013.08.06 0 0 1140

Nem tudom, hogy a Sipos hegyi kilátó le van- e zárva, de a fonyódi kikötő minden kútja igen.

Hétfőn áthajóztunk Badacsonyba. Egésznapos program volt. Túrázás és több borozó borát is megkóstoltuk, a hajó indulása előtt halat ettünk az egyik sütödében.

A badacsonyi kikötőben a kútról megtöltöttük a flaskáinkat, de az a hajóúton elfogyott. Se baj, majd a fonyódi kikötőben..., de nem. A kutak csapja el volt szerelve. Gondolom, hogy ezzel az ügyes megoldással a büfésorra tereljék a szomjas embereket. Így jártunk 40 fokban, hőségriasztáskor.

holloo Creative Commons License 2013.08.02 0 0 1139

Vajon a Sípos-hegyi kilátó mostanában látogatható, vagy le van zárva az ajtaja lakattal?

assessmentcenter Creative Commons License 2013.08.02 0 0 1138

Ajánlom a panoráma sétányt és Fonyód kilátóit!

http://kiranduloutak.blogspot.hu/2013/05/a-fonyodi-panorama-setany.html

holloo Creative Commons License 2013.08.01 0 0 1137

És nagyon finom a feketekávéjuk (főleg habbal). Ha lemegyek, mindig ott kávézok.

Előzmény: Mikey85 (1136)
Mikey85 Creative Commons License 2013.07.31 0 0 1136
Jól tudod, 6 óra felet 150 Ft. Nagyon kedvesek és jobb mint egy automsta.
Előzmény: holloo (1135)
holloo Creative Commons License 2013.07.31 0 0 1135

A vasútállomáson belül van egy presszó. Emlékeim szerint ott vállalnak csomagmegőrzést, talán 200 Ft/ megkezdett óra áron, de az árban nem vagyok biztos. Ha nem annyira sűrgős, akkor majd jövőhéten megnézem pontosan, én akkor fogok lemenni Fonyódra.

Előzmény: Mikey85 (1134)
Mikey85 Creative Commons License 2013.07.30 0 0 1134

Üdv azt szeretném megkérdezni hogy Fonyódon az vasútállomás környékén van-e csomagmegőrző és milyen árfolyamon van.

csipcsip22 Creative Commons License 2013.07.23 0 0 1133

Amikor én kerestem tavaly olcsó szálláshelyeket, http://szallasgaleria.hu/ ezen az oldalon találtam rá. Jól működő szűrés van rajta, így könnyedén megtudtam keresni a nekem megfelelőt.

holloo Creative Commons License 2013.07.14 0 0 1132

Valószínűleg aug. 10-12. között leszek Fonyódon, de a Hírmondóból úgy látom, hogy akkor éppen nem lesz semmilyen program ott. Esetleg valami ötlet, amiről nem hallottam?

holloo Creative Commons License 2013.07.08 0 0 1130

Hát, ha nem is az új kilátóból, de drótkötélpálya kerülhet a tóba, mint pl. Velencén a wakeboard pálya.

Előzmény: atompyka (1129)
atompyka Creative Commons License 2013.07.07 0 0 1129

Mondjuk az új kilátóból drótkötélpálya a tóba? :-)

Előzmény: odson forja (1127)
holloo Creative Commons License 2013.07.04 0 0 1128

Na, ez már jobban hangzik.

Előzmény: atompyka (1126)
odson forja Creative Commons License 2013.07.04 0 0 1127

kössz, ez jó hír. Csak lesz majd valami csúszdához hasonló attrakciója is később - addig meg fürdünk és napozunk:-)

Előzmény: atompyka (1126)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!