Keresés

Részletes keresés

NevemTeve Creative Commons License 2017.07.08 0 0 10106

Igen.

Előzmény: bozsy82 (10105)
bozsy82 Creative Commons License 2017.07.08 0 0 10105

Sziasztok! 

Olyan kérdésem lenne, hogy tudja e valaki, ha van egy tömböm: 

$cont = array (-2, -15, -19, 0, 4, 6, 9); 

ebből, hogyan tudom kiíratni CSAK a negatív számokat? 

Köszönöm!

Laja73 Creative Commons License 2017.06.22 0 0 10104

Jogos :)

Előzmény: hellsing (10102)
hellsing Creative Commons License 2017.06.19 0 0 10103

Kezdőknek: Tantusz könyvek - PHP, MySQL, JavaScript & HTML5 (angolul: ...for Dummies).

 

Ha meg akarod tanulni rendesen, akkor sajnos elő kell venned az angolodat, 1000× több infót találsz, főleg az új dolgokról. A helyedben egyébként is egy új XAMPP-ot telepítenék legalább php 5.6-tal, esetleg 7.1.x-szel. Még véletlenül ráállsz a mysql_query-re, ami 5.5-től elavult, a 7.x-ben meg már nincs is ;-)

Előzmény: andrago_ (10098)
hellsing Creative Commons License 2017.06.19 0 0 10102

Ööö... ha átkérték a domaint (a tulaj és/vagy a szolgáltató változott), akkor a címek nem változtak, az abszolút címzésnek működnie kéne, nem? :)

 

A WEB_ROOT tuti tipp, vszleg az lesz a gond!

Előzmény: Laja73 (10100)
hellsing Creative Commons License 2017.06.19 0 0 10101

És Laja dolgain kívül az is lehet, hogy valahol tárolva volt (adatbázis, xml, akármi) a linkek szövege és/vagy célja, és az most nincs meg. Ez főleg akkor lehet, ha adminban át lehet rendezni a menüpontok sorrendjét, illetve szerkeszteni a szövegüket, céljukat.

Előzmény: xawee10 (10099)
Laja73 Creative Commons License 2017.06.19 0 0 10100

Sokat segítene ha belinkelnéd az oldalt, de ha szeretnéd vakon is lövöldözhetek:

 

- át kell állítani a WEB_ROOT értékét a régiről az újra

- abszolút címzéssel lettek megadva a linkek, a domaint le kell vágni az elejéről

Előzmény: xawee10 (10099)
xawee10 Creative Commons License 2017.06.19 0 0 10099

Sziasztok!
Átkértük hozzánk egy domain. Feltöltöttük a korábbi php-s oldalt, amit küldtek hozzá. Adatbázis nincs hozzá.
A főoldal be jön szépen, de a menüpontok linkjei nem működnek benne. Tudtok esetleg segíteni, hogy hol kell beállítani a linkeléseket?
Segítségeteket előre is köszönöm: Csaba

andrago_ Creative Commons License 2017.06.18 0 0 10098

Sziasztok!

 

Tudna valaki jó magyar nyelvű manuált ajánlani PHP programozás tanulási célból? PHP: 5.2.8 MySQL: 5.1.30 Apache: 2.2.11 trióval próbálgatom 8.1-es win alatt, firefox és Notepad++ van még, illetve egy routeren OpenWRT, azon PHP Version 5.4.5, MySQL 5.1.53

Köszi!

 

NevemTeve Creative Commons License 2017.06.15 0 0 10097
Előzmény: szjozsi79 (10096)
szjozsi79 Creative Commons License 2017.06.15 0 0 10096

PHP konzol-móddal kapcsolatban lenne egy kérdésem.

Van egy valamilyen ciklus, abban kéne megoldani, hogy ha a billentyűzetről érkezik valami, akkor azt vegye figyelembe. Természetesen ha nem kap semmit, akkor is ismétlődjön tovább a ciklus!

Ezt eddig úgy oldottam meg, hogy az egyik terminál ablakban futott a billentyűzetfigyelő script, amely gombnyomáskor létrehozott egy fájlot, amelynek a neve tárolta a billentyűről érkező karaktert, a másik terminálban futó script pedig figyelte, hogy az adott könyvtárban lett-e új bejegyzés.

Ez ötletes, kreatív, de nem túl praktikus, mert két terminál kell hozzá.

hellsing Creative Commons License 2017.06.07 0 0 10095

A megerősítést nem php-ben kéne leprogramoznod, hanem inkább js-ben. Tanulmányozd a confirm felugró ablak használatát.

 

   var result = confirm('Tutira törlöd?');

   if (result) {

      // töröl

   }

 

Használhatsz akár jQuery plugint is, pl. jquery-confirm.js, vagy a SweetAlert.

 

A táblázatba kiírás már fekszik a php-nek. Tegyük fel, hogy egy $r nevű MySQL result set-ben vannak az adataid, ekkor:

 

    while ( $row = MySQLi_fetch_assoc ( $r )){
        echo "<tr><td>" . $row['id'] . "</td><td>" . $row['text'] . "</td></tr>n";
    }

 

A táblázat többi részét gondolom plain old html-ben hozzá tudod tenni :)

Előzmény: B2TÁ (10094)
Gábor Szabados Creative Commons License 2017.05.30 0 0 10093

Sziasztok tisztelt fórum tagok!

 

Programozasi gyakorlat nelkul, de konkrét igénnyel szeretnem a segítségeteket kérni. 

Olyan szakembert keresek, aki tudna nekem segíteni egy használtautó.hu-s hirdetesfigyelo programozasaban? Sajnos a hahu jelenlegi "autovadasz" szolgáltatása kizárólag az aznap éjfélig felkerült hirdetéseket listázza es küldi emailben reggel 3h korul, viszont ez sajnos nem teszi lehetővé az azonnali reagálást amikor felkerül egy hirdetés es igy tobb alkalommal is előzték mar meg. 10-12 típus az ami a latokoromben van es igényem szerint egy azonnali mail riport lenne a legidealisabb új hirdetések eseten. 

Remelem viszonylag erthetoen írtam le, nagy öröm lenne ha valaki tudna segíteni vagy ajánlani szakembert ennek a megírására. A részleteket es a dotálást privat üzenetben lenne ideális egyeztetni.

 

Koszonom előre is, hogy foglalkoztok vele.

Szep estet mindenkinek,

Udv,

Gabor

Laja73 Creative Commons License 2017.04.16 0 0 10092

Gondolkodom hogy elmegyek egy PHP haladó/OOP tanfolyamra, hogy valamilyen szinten rendbeszedjem a neten (és főleg a stackoverflow-n) szerzett tudást. Szerintetek van értelme?

hellsing Creative Commons License 2017.04.05 0 0 10091

Help! MySQL stored procedure kérdés:

 

Mondjuk van egy products táblám, amiben van id, name, prc, color, size.

 

Lehet olyan sp-t írni, amelyik ha nem kap semmilyen értéket, akkor listázza az összes terméket, de igény szerint tud szűrni mező(k)re?

hellsing Creative Commons License 2017.01.15 0 0 10090

Abszolút: localhoston 6 éve 32 bites XAMPP-on vagyok, sose volt gond.

 

Rendszerszinten nem vagyok zseni, de úgy tudom, hogy a 32 bites Windows 10 és appok 4GB RAM-ot címezhetnek, a 64 bitesek 2TB-ot (a Win 10 Home 128GB-ot). Éles szerverre, várhatóan nagy nézőszám mellett nem tennék 32 bites XAMPP-ot, inkább összevadásznám a 64 bites elemeket (a 64 bites php csak "experimental").

Előzmény: B2TÁ (10088)
NevemTeve Creative Commons License 2017.01.13 0 0 10089

Próbáld ki bátran, a Win64 tartalmaz egy Win32-emulációs alrendszert.  (Persze ettől még lehet,hogy a 80-ás portodat használja a Skype.)

Előzmény: B2TÁ (10088)
hellsing Creative Commons License 2017.01.12 0 0 10087

Én úgy tudom, hogy 64 bites XAMPP csak Linuxra és MacOS-re van, windowsra nincs.

Előzmény: B2TÁ (10086)
hellsing Creative Commons License 2017.01.11 0 0 10085

'estét! Van egy site, amit kezelek, és a valaki (közben meglett: a Webcruiser) sokszor rákeresett erre a karaktersorra:

 

!S!WCRTESTINPUT000000!E!

 

Mond ez nektek valamit? Hogy lehet ebből SQL injection (nem lett, a site OK).

NevemTeve Creative Commons License 2016.12.21 0 0 10084

Szervusztok, úgy látom, későn jöttem, maradt még megoldatlan rész?

_szergej_ Creative Commons License 2016.12.20 0 0 10083

A miertet leirtam a 10073-as hozzaszolasban: Eredetileg ez tortenik: "3,5...<br>[time1]" - [time2] . "s", aminek az eredmenye "-[(time2-3)]s", mivel a kisebbitendo 3-ra castolodik (mint az elso es utolso ertelmes szamjegy).

Nincs koze a timelimithez, mert ha azon akadna ki, akkor semmit nem irna ki a script.

 

De probald ki es meglatod:


<?php
    $x = "999,998,997";
    echo $x . "<br>" . 456 - 10;

?>

 

989 lesz a kimenet a fent (es lent) emlitett okok miatt

Előzmény: hellsing (10079)
halaloszto Creative Commons License 2016.12.20 0 0 10082

ez pont olyan mint a matekos. operátor egyik is meg másik is, csak ennek nem számok az operandusai.

 

Vajk

Előzmény: hellsing (10081)
hellsing Creative Commons License 2016.12.20 0 0 10081

Köszönöm, megpróbálok utána nézni a függvények elsőbbségi sorrendjének. Eddig nem is hallottam ilyenről, csak a matematikai műveletek sorrendjéről.

Előzmény: halaloszto (10080)
halaloszto Creative Commons License 2016.12.20 0 1 10080

gondolom a konkatenálás precendenciája magasabb mint a kivonásé. ezért először gyárt két stringet, aztán megpróbálja kivonni őket egymásból. ehhez persze számmá kell alakítania, ami nem sikerül, és mondjuk null-ra alakítja, utánna vonja ki.

Előzmény: hellsing (10079)
hellsing Creative Commons License 2016.12.20 0 0 10079

OK, lehet hogy nem voltam elég részletes. Van az a sor, hogy

 

        if ( $p == true ){
            $o .= $i . ", ";
        }

 

és a kód végén:

 

    echo $o . "<br>"…

 

Ha a $o helyén echo van (és a echo $o kommentbe téve), akkor minden megjelenik. Ha viszont az eredményt változóba pakolom ($o .= ...), és azt a végén kiíratom, akkor csak a nagy büdös semmi jelenik meg, pedig a var_dump szerint $o az string(7174)"és itt jönnek a prímek).

 

Viszont a dolog okafogyottá vált, mert a $e - $s zárójelezése óta megjelenik a $o tartalma. Hogy miért, azt nem igazán értem, mert bár lelkes amatőrként 7 éve php-zok, ilyen gonddal és megoldással még nem találkoztam. Ha valaki elmagyarázná, hogy ez miért nem jó:

 

    echo $o . "<br>" . $e - $s . "s";

 

…és ez miért igen:

 

    echo $o . "<br>" . ($e - $s) . "s";

 

…azt megköszönném.

Előzmény: Laja73 (10078)
Laja73 Creative Commons License 2016.12.20 0 0 10078

Nem értem hogy érted, hogy nem száll el. Ha az echo parancs ellenére nem jelennek meg a számok a képernyőn akkor csak nincs valami rendben. 

Előzmény: hellsing (10076)
hellsing Creative Commons License 2016.12.20 0 0 10077

A zárójel megoldotta, köszönöm. Csak érkezési sorrendben néztem az üzeneteket. Ennyit a bugomról :)

 

A 2 megvan, csak a kód ebben a formájában, ha 2-től számolok, nem a prímeket írja ki, hanem 2 hatványait a max. értékig (10.000-ig a legnagyobb a 8.192).

Előzmény: _szergej_ (10073)
hellsing Creative Commons License 2016.12.20 0 0 10076

Dehogy száll el, echoval 10.000-ig egy szempillantás, 100.000-ig kb. 6mp az egész (kb. 290.000 fér 30mp-be, Core 7i 4820K @4GHz ). A hossz sem lehet akadály, mert 10.000-ig ~7.200 karakter az egész.

 

Azért nem folyik annyira mérhetetlen mennyiségű számítás (főleg az elején), mert alulról kezd osztani, és a számok legnagyobb része osztható lesz valamivel az egyjegyű páratlanok közül, szóval elég gyorsan false-ra megy.

 

A microtime float, ha a paramétere true:

 

mixed microtime ([ bool $get_as_float = false ] )

 

get_as_float: If used and set to TRUE, microtime() will return a float instead of a string...

 

Ha kiíratom a $s és $e értékét, akkor azok 10.000-ig számolva:

 

    1482221140.7501
    1482221140.8316

 

Ha var_dumpolom, akkor mindkettő float. Mégis, ha kivonom $e-ből $s-t, akkor az eredmény:

 

    -1482221140.7501

 

...azaz mintha $e értéke 0 lenne.

 

Lehet, hogy php bugot találtam?

Előzmény: Laja73 (10071)
halaloszto Creative Commons License 2016.12.18 0 0 10075

php-hoz  fű vagyok, de  a prímszámokkal sokat foglalkoztam. pár egyszerű gyorsítás:

 - az osztókat elég a vizsgált szám négyetgyökéig kipróbálni

 - a páratlan számok helyett vizsgálhatod a maradékot az eddig megtalált prímszámokra csak

 

Vajk

Előzmény: hellsing (10070)
Laja73 Creative Commons License 2016.12.18 0 0 10074

Igen de két probléma volt, a time limit a másikra vonatkozott :)

Előzmény: _szergej_ (10073)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!