Nem igazán tudom, jó helyen járok-e, de hátha valaki felfigyel...
Óvodai fotózáshoz keresem leendő munkatársamat egy kezdő fotós vagy fotós tanuló személyében.
Feladatok: a helyszínen velem kell sokat műtermet pakolni, és néha fotózni. (Kevésbé rugalmas munkaidő, főleg 8-12-ig) Budapesti helyszínek (főleg Óbuda).
Nagyon ügyesen kell tudni kommunikálni. Részletek személyesen. Elérhető vagyok ezen a számon: 0620-4582-769, vagy mail: zoltancsabafoto@gmail.com.
Jómagam hivatásos (nem alkalmi) fotográfus vagyok, ebből élek 8 éve. Tanulni van mit (nekem is természetesen, minden nap). Honlapom: www.zoltancsaba.hu- hátha kedvet kap vki.
Jelentkezzetek, és ajánljátok tovább bátran, Köszönöm. Z.
Eleg gyenge a kep a mit feltoltottel. Semmi tampont nincs rajta. De a megoldas ott van a kezedben. Be kell scannelni, vagy levilagitani a kepeket es valami csak lesz rajtuk amibol el lehet donteni, hogy mikor fotoztak oket. Kis szerencsevel a film szelen is lehet informacio. Gyarto, valamilyen kod stb, amit vissza lehet keresni.
9x13-nál erős az esély, hogy (még) nem látszik pont emiatt minőségbeli különbség.
De 9x13-nál is úgy van, mint az eltérő vágásoknál, hogy több ok vezethet ugyanarra a következményre. Nagyobb homogénebb felületek kisebb fileméretet adnak, mint részletdús izék, miközben a minőségükre fogjuk rá, hogy egyforma.
Volna egy (valószínűleg nagyon bugyuta) kérdésem: szeretnék előhívatni (kinyomtattatni vagy mi) digitális géppel készített képeket, amiket én készítettem, aztán szerkesztettem. Amikor összeválogattam, hogy miket szeretnék papíron is látni, észrevettem, hogy (talán az eltérő vágások miatt?) nagy a méretbeli különbség az egyes (jpeg) képek között: 500 kb és 3 mb közötti a szórás. A kérdésem az, hogy ez a különbség meglátszik majd a papír képeken, vagy olyan lesz, mint a monitoron? 9x13-as képeket szeretnék. Köszönöm.
Még egy apróság: mindkét kép ellenfényes - a színesen nem található fókusz, olyan, mint amikor szemmel alig észrevehető kézremegés durvít bele, a másikon meg valahol az oldalkocsi eleje-motor első teleszkópra sikeredett a fókuszálás. Lenne rá fényes 2 Forintom, hogy az illető automata fókuszpont választással adta elő a profi fotóst ...
Az ellenfényes képek készítése nem egyszerű feladat, kellő felkészültség, gyakorlat nélkül még a legjobb elképzelés is silány eredményt
Én is csak nem hozzáértő, selejt munkának tartom az ilyen képeket.
Az esküvő fotózásban különösen gyakori, hogy engedéllyel nem rendelkező, nem számlaképes, tapasztalatlan fotósok szereznek megbízást. A fotózás egy drága hobbi, gyakori hogy aki már egy kicsit fotózgatott, megpróbálja az esküvői fotózással csökkenteni a költségeit. A megrendelők részben maguk is okozzák a bajt, amikor kontárt bíznak meg a munkával. Persze amíg az iparkamara ellenőrző tevékenysége szinte észrevehetetlen, addig minden megtörténhet.
Ilyen problémás képek miatt repült majdnem el a telefonom - aztán jött egy ötlet: megtisztítottam az apróka obiját :) Ez nem retro stílus, ez szimplán elcseszett kép (szerintem).
keress egy fotóst és menj el hozzá samesznak 1-2 évre. aztán majd eljutsz oda ha kitartó vagy és alázatos, hogy te csináld a képet. megveheted a legjobb felszerelést de attól nem jutsz előbbre. tanuld ki a szakmát, hogy legyen alapja is annak amit csinálsz. sok példát látni arra, hogy a tehetséges amatőr egyszer csak pénzért kattintgat. de onnantól ez üzlet lesz ahol melót kell szerezni, tárgyalni, eladni magad. jó portfolio, referenciák és kapcsolatok...
Két lencsés szűrőből áll és ha forgatod, akkor változik az átlátszósága. Én még nem láttam, élőben de tippem szerint két darab, vagy egy lineáris és egy cirkuláris polarizációs szűrőből áll.