Megálltam az 1.9D-nél, miközben Te az 1.9SDI- ről beszélsz. Most tűnt fel az AEF motorkód. ://
Szóval nincs retesz, ez már az újabb szemből rászorítós vezérműkerekes megoldás, ami ugyanúgy lelazulhat, és ugyanúgy szokott is. Erre is igaz ha a csavarra rá tudsz húzni akkor baj van, kiverte a vezkereket és a főtengely végét is. Van hogy javítható helyben, attól függ mennyire sérült a főtengely.
?? Milyen anyának? Nincs ott anya, az egy egyszer használatos 14mm-es csavar.
Ha meg tudod mozdítani a főtengely rögzítése nélkül, akkor ott a baj. Ha csak meghúzod, ugyanúgy fel fog lazulni rövid időn belül, mert valamennyit elfordul a főtengely a vezérműkerékben. Ilyenkor új vezérműkerék, új retesz, új csavar kell és a főtengelybe másik reteszhornyot kell maratni az eredetihez képest 180°-kal eltolva. (vagy főtengelyt cserélni)
Amennyiben az 1.9D megnevezés az 1Y motorkódot rejti. !!
Az 1.9D-nek retesz tartja a vezkerekét elfordulás ellen. Ha fellazul (szokott), akkor csak tengelyirányban tud mozogni és csúnyán kiveri a vezkerékben és a főtengelyben is a reteszpályát. Ha ez történt és már hangja van, akkor nagy valószínűséggel oda a főtengely is.
Működő VCDS. Ennyi, ez a VAG csoportos autók teljes kőrű diag készüléke/szoftvere.
Hogy a tied milyen és miért nem jó azt ki tudná ennyiből megmondani, miután most sem voltál hajlandó elárulni mit vettél. De persze a segítséget elvárod.
Nekem van kettő is, mindkettő működik, közel két évtizede használom ezt a diagot szinte napi rendszerességgel. A 2003-as autót bármelyik VCDS verziónak* tudni kezelni.
* verziószáma csak az illegális klón készülékeknek van, a legálisnak nincs verziószáma.
Bocsi, nem jartam erre, mert ujra raktam a gepemen az operacios rendszert.
Nem tudom mennyibe kerul a flap motor, nem auto szerelo vagyok. Csak egyeszeru autojat kedvelo gazda ;)
Epp jovo heten lesz fekbetet cserem. Elozo szerviz soran szolt a szerelo, hgy kb 4e KM utan jelentkezzek, mert idoszeru lesz a csere.
Mult hetvegen amikor csereltem a nyari gumikat telire, akkor megneztem.
Elol kb 3-4mm, hatul kb 1-2 mm a fekbeteten a reteg (nem maga a fekbetet vastagsaga, hanem az u.n. fekezo reteg. Szoval eleg idoszeru (ha jol tudom kb 3mm a minimum, es uj allapotban kb 100mm).
Nem tudom, hogy elozoleg a beteteket nem csereltek egyszerre, vagy az automatikus kezifek az oka a hatso betetek nagyobb merteku kopasanak.
Elvileg az elsok fogynanak jobban - elkepzelhetonek tartom, hogy az elozo gazdanal (188K-val vettem az autot 3 evesen) a nemet szerviz csak elol cserelt, mert hatul meg jo volt.
Azota bele ment 25k.
Minden esetre meg nem jelzi a fekbetet cserejet, tegnap a kulcs elemenek a cserejet kerte tobbszor is. Szoval ma CR2025 elemet keresek - lehet van is itthon, mert ezeket mindig megveszem ha Hofer/Lidl akciozza.
Ugyis minden haztartasi gepbe ezek kellenek (konyhai merleg, furdoszoba merleg, TV taviranyito, klima taviranyito, stb).
Szia! Nekem csinálták márka szervizben, Kisvárdán. Annyit mondtak hogy megvolt lazulva meghúzták és jó. A mai napon 11.01 mentünk a temetőre indultam el a fiam mondta hogy valami ki este a lába elé egy kis fogaskerék.
Szia! Szerintem nekem akkor lapátokat mozgató motor akadt el, vagy megadta magát. Feltölttettem a gázt de nem javult. Remélem nem motort kel benne cseréni mert az szerintem húzós lesz. Ha jól tudom 70-80 ezer forint + munkadíj.