Keresés

Részletes keresés

Tschöppy_3 Creative Commons License 2001.08.24 0 0 36
No.
Ez is megvolt, vagyis nem. A táncosok nem engedték a freestyle-t... Most akkor hogy is van ez a fene nagy összetartás?
Tschöppy_3 Creative Commons License 2001.08.24 0 0 35
Igérem, megnézem ha látom. De szerintem nem ma lesz, mert ma Jászain leszek, hamarosan megyek is oda. Ez is vicces, freestyle party a jászain :))
Előzmény: KingaLany (34)
KingaLany Creative Commons License 2001.08.24 0 0 34
SZAZ. ;) de akkor igerd meg, hogy megnezed. megigered??? (nekem nagyon kene!)
Előzmény: Tschöppy_3 (33)
Tschöppy_3 Creative Commons License 2001.08.24 0 0 33
Ebben nem nagyon tudok most segíteni, mert az az igazság, hogy nem nagyon szoktam megnézni ezeket a reklámokat, mert nem igazán tetszenek (érdekes zene, stb.). De majd megnézem, ha látom, és ha tudom a megoldást, akkor majd mondom. Hány pont jár ezért a megoldásért?:)

Tschöppy

Előzmény: KingaLany (32)
KingaLany Creative Commons License 2001.08.24 0 0 32
van meg egy plusz kerdesem is:

mostanaban az MTV-n gyakran bejatszanak egy kb. 3 perces onajanlo MTV reklamot, aminek a vegen a "Mad about music" szlogen tunik fel. ebbol van vagy 4 fele, mindegyiket nem tul regi, hires klipekbol vagtak ossze.

van azonban egy ilyen egyveleg, amiben ot-hat hip-hop eloado klipjet dolgoztak egymasra. az egyik LL Cool J Phenomenonja, a masik valami Snoop Dog video, a harmadik Puff Daddy, a negyedik valami neger rappercsaj, plusz van egy, amit sosem lattam meg, de:

eredetileg ez a klip klasszikus breaktanc felallasst mutat. valami parbaj-szeruseget lehet latni osszegraffitizott hatter elott. minden tancos selyem melegitoben feszit. lathato benne egypar boogie-s hullam, egy villamokat szoro old skool Puma tornacipo, egy Thomas-kor (ollo), egy hatonforgas- meg egy fejenporges-reszlet. en Run DMC-re gyanakszom, mert mintha feltunne benne a kemenykalapos csavo. es NEM az It's Like That, ez sokkal regebbi. mi lehet ez? segitsetek!

KingaLany Creative Commons License 2001.08.24 0 0 31
na, ezt a tekat megnezem magamnak. amugy par megjegyzes a hozzaszolasaidhoz:

1) csak gyakorolni kell, es elobb-utobb megjon a siker. bar nagy akaratero kell.

2) van egy videom az 1996-os amerikai B-boy Summitrol, ahol 5 eves kiscsakotol kezdve a 40 eves kivenhedt breakesekig mindenki nyomja a kez nelkuli helikoptert. vannak zorgo csontu GOTHOS csavok, akik ugy porognek fejen, hogy ihaj. de ez meg semmi: felrunik egy kurva dagadt csavo is (nem vicc: 100 kilonal tobb), es bar nem porog, olyan padlo-rockot es freeze-elgetest mutat be, hogy nyitva maradt a szam. tapsoljak is, mint allat. szoval minden csak elhatarozas kerdese.

Előzmény: Tschöppy_3 (30)
Tschöppy_3 Creative Commons License 2001.08.23 0 0 30
Ami a filmeket illeti...
Van egy nemzetközi videotéka bp-n, az andrássy út és a nagymező utca sarkán. Ott állítólag elég komolyszintű filmek vannak bent ( RUN D.M.C. koncerfilm szinte biztos, hogy megvan, gondolom más nyalánkság is). Mivel nemzetközi a téka, ezek eredeti nyelven vannak, felirat nélkül.
Tschöppy_3 Creative Commons License 2001.08.23 0 0 29
A banán klub helyileg Csillaghegyen van, Bp-óbuda. a HÉV csillaghegyi megállójától kb 5 percre, a 42-es busz megállójától kb. 3 percre van. Amolyan helyi müvház a hely.
Azért utazom ennyit, mert mint mondtam már, hiphop-őrült vagyok :))
Már a vonatút is buli, és általában a partyk is yol szoktak sikerülni (persze nem mindig, van amikor szar a buli és már várjuk az első vonatot haza), és a netnek köszönhetően majdnem mindenhol akad egy ismerős, aki bemutat embereknek, így sok embert meg lehet ismerni. Annyi a gáz ezzel, hogy tényleg nem lehet sokmindent csinálni, ha rossz a buli, és anyagilag se túl yó a dolog, ha minden hétvégén partyban vagy, mert ha vidékre mész, és yol is akarod érezni magad a buliban, az kb. 3-4ezer forint körül jön ki (itt nem a fűre gondolok, amikor azt írom, hogy "yol akarod érezni magad")
Egyébként azért nem táncolok electric boogie-t mert nem hiszem, hogy sok sikerem lenne benne, elég gáz már így is a helyzet :)
Előzmény: KingaLany (28)
KingaLany Creative Commons License 2001.08.23 0 0 28
nagyon kosz, meg csak annyit, hogy HELYILEG hol talalhato a Banan klub? es te hogy-hogy ennyit utazol orszagszerte csak azert, hogy hip-hop buliban lehess? (ja, amugy pl. az electric boogie abszolut nem is testalkatfuggo)
Előzmény: Tschöppy_3 (26)
Tschöppy_3 Creative Commons License 2001.08.23 0 0 27
Győremixről megy annyit, hogy nem mondanám falusiasnak, Pécel azért még nincs annyira messze. Egy szó illik rá, de az nagyon: szórakozott.
Előzmény: KingaLany (25)
Tschöppy_3 Creative Commons License 2001.08.23 0 0 26
A válaszok a kérdéseidre:

1: Minden csütörtökről péntekre virradó éjjel van a műsor az EstFM-en, hivatalosan kettőtől (egyébként meg akkortól, amikor beér Győremix) reggel hatig. Általában van vendég is, magyar blokk, old school, sampler hiphop, stb.
2: A banán klub-ban edzettek télen a táncosok, leginkább a jászairól, jan. 20-án volt ott egy party.
3: Azért, mert nem vagyok b-boy, attól még szeretem nézni (igaz, hogy nem egész éjjel, de szeretem) ahogy táncolnak a srácok/lányok. Sajnos nem olyan a testalkatom, hogy break-elni tudjak, én megmaradok a hiphopnál, de mivel a kultúrának a break is a része, ezért nem vetem el.

Leginkább underground bulikba találkozom táncosokkal, de mostanában látok b-boyokat és b-girl-öket deszkás- és hasonló versenyeken (pl. Sprite tour, mult szombaton miskolcon). Van néhány ismerősöm aki táncol (leginkább a jászairól, de nem sok), ők szoktak mesélni a fellépésekről, de amikor buliba megyünk valahova, gyakran utazunk együtt táncosokkal, fellépőkkel, dj-kel, így könnyen össze lehet ismerkedni velük.

No, remélem, kielégítő választ adtam a kérdéseidre :)

Előzmény: KingaLany (25)
KingaLany Creative Commons License 2001.08.23 0 0 25
ja, Gyoremix, kicsit csunya feje van, kicsit falusias, de jofej. valoban szokott electric boogie-t nyomni, es a Fila Rap Jam-en is gyakran feltunt. plusz harom kerdesem lenne:

1) mikor van ez a musor az EstFM-en?
2) hol van es mi az a Banan Klub?
3) ha te nem vagy b-boy (b-girl?), akkor mi a nathat tudsz elvezni egy ilyen bulin? :) bocs, en elhiszem, hogy lehet igy is, de azt kepzeltem, hogy aki hip-hop orult, mindenkepp legalabb kiprobalja ezt a mozgaskulturat. :) tevedek?

amugy meselj mar, lecci, hol es mikor talalkoztal annyi "meghivott" tancossal, telleg erdekelne, mert en nem nagyon latok ilyeneket... kosz!

Előzmény: Tschöppy_3 (23)
KingaLany Creative Commons License 2001.08.23 0 0 24
bocs, az nem a Kacsa, hanem Szucsi, akire gondolsz, alias Real Action, aki az egykori Hip Hop Boyz kopasz rappere. (Kacsa nem mas, mint MC Ducky, az Emergency House-bol...)

mas: te 1990 ota hol latsz breakeseket? azert azt vedd hozza, hogy Europaban csak 1984 ota van break, de a nyolcvanasokban egyenesen csodanak szamitott... a MOM meg micsoda? csak nem a XII. keruletben van?

Előzmény: tuff (22)
Tschöppy_3 Creative Commons License 2001.08.22 0 0 23
Hi.

Győremix a magyar hiphop kultúra egyik "pillére" ha lehet így fogalmazni. MC, dj, talán még b-boy is, legalábbis egyszer, jan. 20-án a banán klubban elektrik bugizott, illetve próbált:) Műsorvezetője a Rocksteady Beat nevű műsornak az EstFM-en, sötöbö, sötöbö.

tuff Creative Commons License 2001.08.22 0 0 22
hej!

Győremix az meg kicsoda ?
jó lenne vele talcsizni, kellenének ezek a filmek !
szerintem amúgy nem is tűnt el a break !
én kb. 90 óta járok bulizni és folyamatosan látok
break táncosokat!
anno Mom-ban, Globe-ban is táncolgattak, akkoriban
Kacsa is (késöbbi HipHop Boyz) ott nyomta, még
nem volt hires.

Tschöppy_3 Creative Commons License 2001.08.22 0 0 21
Hello.
Én nem értek annyira a break-hez, inkább a zene az ami engem mozgat, ahol tudok ott vagyok minden bulin. A break szerintem most nagyon megy (talán azt is meg merem kockáztatni, hogy divat lett táncosokat hívni mindenféle bulikba, nem csak hiphop-partykra). Ebben az évben nem egy nagyszabású breakparty volt, pl. a Millenium Battle II. Pécsett, vagy a győri SummerStyleWarz, ami mult pénteken volt. Ezen kívűl nagyon sok party volt, ahol a break nagy szerepet játszott.
Tulajdonképpen amiért írtam, az az, hogy szerintem ezek a filmek Győremixnek megvannak, amit Ti kerestek. Most csütörtökön (2001.08.23) lesz egy party a st.Tropez nevezetű állóhajón, ami este hatkor filmvetítéssel kezdődik (két film lesz, a címűkre most így hirtelen nem emlékszem, de old school filmek lesznek, az biztos.) A filmek után party, talán lesz break is, de ez még nem tisztázott.
Na, hirtelen csak ennyit akartam írni, a felét nem is tudom miért írtam be, hiszen nem is tartozik a topic témájához :)

Tschöppy
hphopstyle@maffia.hu

KingaLany Creative Commons License 2001.08.22 0 0 20
igen, vagy meg elobb. asszem, a Break cimu film a 1980 korul jott ki. a breaktanc egyebkent 1970 ota letezik kb., viragkora 1980-1987-ig tartott kb. utana eltunt. 1998-ban ujra elotort, de csak Europaban (foleg a Bomfunk MC's, Music Instructor, Flying Steps altal).

kulonben nekem sem volt fingom sem az akkori zenekrol, de kb. 1 eve korul neztem (akkor a Napsteren, ma a Kazaa-n), es rengeteget lehet talalni. irok par korabeli eloadot, akik hiresek, keress ra a Kazaa-n (www.kazaa.com):

Afrika Bambaataa
Grandmaster Flash
Midnight Star
Newcleus
Planet Patrol
Rock Steady Crew
West Street Mob

Előzmény: tuff (17)
tuff Creative Commons License 2001.08.21 0 0 19
SPS: nope, Tenerife/Canari Islands :)
SPS Creative Commons License 2001.08.21 0 0 18
Tuff,

tuff tuff.

SPS

U.i: BudaPest Parade ?

tuff Creative Commons License 2001.08.21 0 0 17
ja, meg valami:

par napja nezegettem faterom regi kazijait es
talaltam egyet, aminek az A oldalan az elso
BREAK film zenejebol van felveve 30 perc !
nagyon kircsi volt ujra hallani ezeket !
ICE-T: Reckless, Ain't Nobody akkori verzioja, stb. :)

mikor mentek ezek, 83 korul ???

tuff Creative Commons License 2001.08.21 0 0 16
haho!

azota meg lett a film ?
nekem is nagyon kene !!!
nem sok kozom van a break tanchoz, de anno
moziban nagyon tetszett mind a ket film es
jo lenne ujra latni.
sajnos a tapasztalatom szerint, alig van
ember aki emlekezne, hogy egyaltalan volt ilyen
film... :(

szoljatok, ha megszereztetek !!!

Ákika Creative Commons License 2001.01.05 0 0 15
Egy németoszági barátom szeretett volna ötleteket meríteni belőle és nekem is nagyon hiányzik. Azt sajnálom, hogy régen nem volt lehetőségem, felvennem amikor még lehetett volna.
Köszönöm a segítséget és ha sikerül megszereznem értesítelek téged is és valahogy összehozzuk.
KingaLany Creative Commons License 2001.01.04 0 0 14
hat sajna rossz hirem van. en is mar evek ota keresem, de semmilyen ismerosomnek nincs meg, es a magyar videotekakban sem kolcsonozheto.

de, ha megtalaltad valahol, engem is tokre erdekelne, hol sikerult!

miert kell?

Előzmény: Ákika (13)
Ákika Creative Commons License 2001.01.04 0 0 13
Sziasztok
Bocs a zavarásért, de szüskségem lenne a két BREAK filmre. Nagyon örülnék ha tudnátok segíteni, vagy legalább abban, hogy hol keressem.
Fáradozásaitokat előre is köszi
KingaLany Creative Commons License 2000.12.26 0 0 12
ja, lehet ter... nagy break-es hely. ugy, mint a Jaszai ter...
Előzmény: zsosz (11)
zsosz Creative Commons License 2000.12.25 0 0 11
kek metro. nyugati utan, ha a deak ter felol mesz.

zsosz

Előzmény: KingaLany (10)
KingaLany Creative Commons License 2000.12.25 0 0 10
Gogol utcai metromegallo? az melyik?
Előzmény: zsosz (9)
zsosz Creative Commons License 2000.12.25 0 0 9
en most lattam kb. 1 honapja tancosokat a Gogol utcai metromegalloban...eleg jol csinaltak..le is ragadtam nezni oket + elkestem egy talalkozomrol :)))

zsosz

KingaLany Creative Commons License 2000.12.25 0 0 8
Ordas idejott provokalni. :)

amugy igazad van, a topik erdektelenseg miatt beegett, a b-boyok es b-girlok ugyanis nem forumoknak. :)

azonban ertesitenelek, hogy ez a topik nem a zenerol, hanem a tancrol akarna szolni. ugyhogy itt ne gyere a mondanivalos hulyeseggel, mert a duhongo rockra eleve nem is letezik tanc. (a pogo inkabb revulet, mint tanc.) a klasszikus rocknak (r'n'r) mar ott a rocky, ami nekem is tetszik. de annak mar nincs sok koze a hajrazoshoz...

Előzmény: Ordas (7)
Ordas Creative Commons License 2000.12.20 0 0 7
Ez a topic is nagy beeges.

Mert ugyis a rock az orok!
Raadasul intelligensebb es dallamosabb is, tobb a mondanivaloja is!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!