Keresés

Részletes keresés

ErIca Creative Commons License 2003.07.10 0 0 316
Szia Zanus! Látom főzöl. Ma én is zöldbabot pukkantottam!
Előzmény: Tozatu (315)
Tozatu Creative Commons License 2003.07.10 0 0 315
Na,szép,töröm magam az eredetiért.Köszönhetitek Taramiramnak,Akinek még megvolt az lap.A zöldbabot megfőzi szódabikarbonátos vízben/ezt nem tudom miért teszi/,aztán jegeli,hogy ne főjjön tovább.Pár db-ot félretesz díszíteni.Besamell mártást csinál/vaj v.margarin+liszt+1dl hideg tej+aztán meleg tej,de csomómentes legyen.Ezt kutyulja tojásos tejföllel,parmezán reszelt sajttal.Tesz bele szerecsendiót,sót,borsot,fokhagymát,majoránnát./Aki nem tudná,így lesz a Morgay-mártás/Kivajaz egy alkalmas szerkezetet és alját befedi sonkával,aztán a babot és a felcsíkozott sonkadarabokat belekeveri a mártásba és rázuttyantja a sonkákra.Megütögeti,hogy ne maradjon levegős,vízfürdőbe téve gőzöli a sütőben kb.1 órát.Aztán 10 percig hagyja,kicsit összeesik,de aztán kifordítja és a tetejét díszíti az elején előrelátóan félretett babbal.Biztos finom,de macerás.Aki mégis megcsinálja,küldjön kóstolót.Azt hiszem a Fintorgóénál maradok én is.
fintorgó Creative Commons License 2003.07.09 0 0 314
Hehe, reggel hétkor nem csodálom!
Így hívjuk a tejfölös kevercét amivel locsoljuk a mindenféle pl. rakott kelkáposztát is. Nyammm!
Mindenféle kenhető pástétom és öntet pl. maszat.:))

Várom az eredményről szóló beszámolót.

Előzmény: outdownS (313)
outdownS Creative Commons License 2003.07.09 0 0 313
Kis fejtörést okozott, milyen fajta tejföl a "rálocsi", de még nem ébredtem fel igazán. (-:)
Estére kipróbálom - főtt tarja van itthon, amit sonkás tésztába szántunk, lesz helyette sonkás zöldbab.

Köszi!

Előzmény: fintorgó (311)
Tozatu Creative Commons License 2003.07.09 0 0 312
Szegénykém,ott ülsz és éhen halsz!Megkeresem,de hasonló,mint Fintorgóé,csak baconszalonna is van dologban.És sonka,az biztos.A darálthús is jó 5let,fokhagymásan.Tarts ki!!!!!!!
Előzmény: outdownS (310)
fintorgó Creative Commons License 2003.07.08 0 0 311
Ma főztem (sütöttem) rakott zöldbabot, jól nyakon öntve sok tejföllel. :)

A tepsi aljára egy kis füstöltszalonnazsír, vagy más zsiradék, erre főtt apróra vágott zöldbab, rá féligfőtt rizs elkeverve fokhagymával, sonkadarabkákkal, vagy párolt darált husival, fokhagymával, ízesítve borssal, sóval. Rálocsi tejfölben elkutyult tojás (mint a rakott krumplinál), aztán megint bab, rizs és locsi és bab és locsi. Ha szereted,a tetejére reszelt sajt. Alifóliával takard be, mehet a sütőbe kb 20' +10' pirítsd. Kész. Jó étvágyat! :))

Előzmény: outdownS (310)
outdownS Creative Commons License 2003.07.08 0 0 310
Aranyos vagy, de én Tozatu sonkás rakott zöldbabját várom, de hiába. Ha nem írja meg, saját fejem után csinálom! (-:)
Előzmény: fintorgó (308)
pireisz Creative Commons License 2003.07.08 0 0 309
Már úgyis késő lett volna elültetned, mert ez elég hosszú tenyészidejű. Ha beérik, én szívesen adok majd.
Előzmény: lecsoka (304)
fintorgó Creative Commons License 2003.07.07 0 0 308
No hát akkor: saját termésű padlizsánból készült "maszat", azazhogy padlizsánkrém.
Félóra alatt elkészült, piritósra kenve igen finom, holnapután főzhetem a következőt. :))

Előzmény: outdownS (307)
outdownS Creative Commons License 2003.07.07 0 0 307
Én is felhozom - finomságra várva.

taramiram Creative Commons License 2003.06.13 0 0 306
Fölhozom már ezt az elárvult topicot. Eltettem az idei első főzetű meggylekvárt. Négy üvegnyi összesen, azt is kétszer főztem föl, de jóóó lett. Pomázon van "Szedd magad!" akció 250 Ft/kg, ha vkit érdekel.
lecsoka Creative Commons License 2003.05.15 0 0 305
Igen aktív topic, de akkor minek?
Előzmény: lecsoka (304)
lecsoka Creative Commons License 2003.05.09 0 0 304
Mi is ebben a cipőben járunk, magot szeretnénk ám, de nagyon!!!!
binyus Creative Commons License 2003.04.07 0 0 303
Nagy segítséget kérek.
Luffatököt szeretnék termeszteni.
Az elinduláshoz magot szeretnék, amit
elültetve szeretném megprobálni ezt a
sokoldalu növényt.
Segítséget köszönöm ,
Előzmény: pireisz (287)
KILGORE TROUT Creative Commons License 2003.02.05 0 0 302
Szeretnék tapasztalt kertészektől tanácsot kérni, hogyan lehet a leghatásosabban palántát nevelni paprika magról? A dolog minden csínja-bínja érdekelne.
Tozatu Creative Commons License 2002.11.18 0 0 301
Szerintem is édesebb,selymesebb,illatosabb.4 lantot vágok belőle,ki a magokat és zsuppsz a sütőbe.Hamarabb is megsül.Sajnos lassan elfogyasztjuk a sajátot és pótolni kell.Úgy érzem a kisebbek finomabbak.
Előzmény: outdownS (300)
outdownS Creative Commons License 2002.11.18 0 0 300
Meg nagyobb valószínűséggel lesz édes, mint a hagyományos.

Továbbá 300! (-:)

Előzmény: outdownS (299)
outdownS Creative Commons License 2002.11.18 0 0 299
Ha szabad belekotyogni (Tozatu csak éjjel kerül elő) éppen úgy kell sütni, hiszen ez nem más, mint egy speciális alakú sütőtök.
Előzmény: barnetto (298)
barnetto Creative Commons License 2002.11.18 0 0 298
Úgy sütöd, mint a sütőtököt? Az illata olyan?
Előzmény: Tozatu (296)
outdownS Creative Commons License 2002.11.18 0 0 297
Jó is az! Lehet, hogy veszek valamelyik nap.
Előzmény: Tozatu (296)
Tozatu Creative Commons License 2002.11.17 0 0 296
Csak úgy sütve faltunk ma sonkatököt.Szerintem jobb,mint a sütőtök.Pláne,ingyen és bio.
Előzmény: outdownS (295)
outdownS Creative Commons License 2002.11.17 0 0 295
Nincsen "célszerszámom" krumplipucoláshoz, mert az ilyesmit jobbkezeseknek gyártják. Úgyhogy fanyelű kiskésit neki! (Nekem)
Előzmény: Tozatu (294)
Tozatu Creative Commons License 2002.11.16 0 0 294
Krumplipucolóval is nehéz,mert akkor monnyon le?!
Előzmény: outdownS (293)
outdownS Creative Commons License 2002.11.15 0 0 293
Egyszer volt (hol nem volt) nekem is, (én "Istengyalulta tök"-nek ismertem), de olyan keservesen nehéz volt meghámozni, hogy akkor már jobb egy zsenge spárgatököt szerezni, és a férjünkkel meggyalultatni. (-:)
Előzmény: Tozatu (292)
Tozatu Creative Commons License 2002.11.15 0 0 292
Akkor jövőre vetek,én szeretem főzeléknek is.Köszi!
Előzmény: pireisz (291)
pireisz Creative Commons License 2002.11.13 0 0 291
Helló Tozatu!
Tényleg széthullik. Olyan apró kis csíkokra, hogy úgy meg sem tudom gyalulni, talán a legkisebb sajtreszelőfélén. Hasonló ize van, mint a rendes töknek, vagyis ízetlen magában. De ezt nem lehet kirántani.
Előzmény: Tozatu (290)
Tozatu Creative Commons License 2002.11.12 0 0 290
Akkor kárpótlásul megmondhatnád,hogy a laska tényleg széthullik,nem kell gyalulni?
Előzmény: pireisz (289)
pireisz Creative Commons License 2002.11.11 0 0 289
Helló Tozatu!
Sajnos nagy csalódás ért, nem luffatök volt, ami kikelt, hanem laskatök. Jó részét kidobáltam, mert én a tökök csak rántva szeretem.
Előzmény: Tozatu (288)
Tozatu Creative Commons License 2002.11.10 0 0 288
Erre a szivacsra kiváncsi vagyok.
Addig leírom a tökleves receptjét,lehet normális tökből,sonkatökből.Ha valaki bátor és más tökből is kipróbálta,szóljon./Nagyon rámozdultunk erre a tökre./
Vöröshagymát kicsit megdinsztelem olajban/fogyókúrások ugorgyanak/,kicsi lisztet szórok rá,megpiritom.Pirospaprikát teszek bele,felengedem vízzel,de egy -két deci tejet is öntök hozzá.Beleengedem a kockára vágott,héjától megpucolt sonkatököt.Só,kapor,delikát,bors,krumpli,répa,zöldség.A végén petrezselyemzöldjét szórok rá.
Lehet fordítva is,hogy előbb a tököt kaprorral,sóval megfőzni,utána berántani,de nekem úgy csomós lesz.Nyáron hidegen is fincsi.
Jó étvágyat!
Előzmény: pireisz (287)
pireisz Creative Commons License 2002.09.05 0 0 287
Sziasztok! Ugyan nem ennivalónak ültettem a luffatököt, de szeretném megkérdezni, hogy tudjátok-e milyen technikával kell kinyerni belőle a mosogatószivacsot. Eddig ugyanis évek óta próbálkoztam, nem kelt ki, csak most először van termés. Az anyósom azt mondta hámozzam meg, vágjam félbe és szedjem ki a magokat. De akkor még mindig nincs szivacs. Csinált már ilyet valaki? Egyébként erről tud valaki receptet?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!