Keresés

Részletes keresés

Mijo Creative Commons License 2000.11.13 0 0 119

És ezt itt kell .., kell ezt egyáltalán .., nehezedre esik különbnek lenni .., légyszíves mindannyiunk érdekében állítsd le magad, maradj veszteg, és bízd ezt a kérdést erre kompetensebbekre ! Vagy nyilváníts véleményt ott, ahol úgy véled, hogy irritál, a vége majdcsak az lesz, hogy csőbe húznak, és te leszel kitiltva :(..!

Köszönöm/köszönjük: Mijo

Előzmény: aktual (118)
aktual Creative Commons License 2000.11.13 0 0 118
Péterem, sőt Mijó!

Nekem csak az a gondom, hogy ott egyfolytában azt kérdezik hogy ebben mijó?!!

Szerintem a bőrük nem ér 1 azaz egy forintot. Udyanis az Dr., tököm tudja jones vagy, johns azt írja, hogy Bajára sürün járok, de a nevem azt nem adom, mert a " sapkások felírnak" nem szószerint, de csak klasszikusokat illik szó szerint idézni.

Egy másik büdös röffenetében meg olyat ír, hogy amennyiben saját neve alatt szidná OV-it, másnap rabukan az APEH.

Na ide figyelj Te aranyos anyázó kedves betolakodni vágyó!
Mi a bágyadt Isten tart vissza attól, hogy a véleményedhez add a saját neved???
Olvasd végig a hozzászólásaimat/hozzászólásainkat utánna tedd hozzá a magadét!
A mienk névvel cimmel müxit, míg a tied egy fikanévvel.

Ettől te bátor, vagy esetleg hős vagy??

Nem drága barátom te, ebben a formában lehetsz partizán, forradalmár ( ez most divat, neked javaslom ) vagy ellenforradalmár ( ez 10 éve ciki).

Kovács Józsi

Vaskút

Előzmény: marfai (116)
Mijo Creative Commons License 2000.11.13 0 0 117

Legyünk igazságosak Péter: azért akad pár üdítő kivétel, akik objektív alapokon szemlélik a világ folyását, köszönjük nekik :)!

Mijo

Előzmény: marfai (116)
marfai Creative Commons License 2000.11.13 0 0 116
Kedves Mijo!

Igazad van.

Ami azt illeti inkább csak azért raktam ide, mert futó érdeklődésem támadt bennem a téma iránt. Egyszer-egyszer beleolvastam mindkettőbe. Nem érdemes foglalkozni egyikkel sem. Meggyőződéses névtelenek írják a hozzászólásokat

Márfai P.

Előzmény: Mijo (115)
Mijo Creative Commons License 2000.11.13 0 0 115

Kéretik rá se rántani, kéretik teljes mértékben figyelmen kívül hagyni ..., snassz ...:)!!!

Köszönet: Mijo

Előzmény: marfai (114)
marfai Creative Commons License 2000.11.13 0 0 114
Kedves Barátaim!

Mit szóltok hozzá, hogy foglalkoznak velünk a névtelen levelezők táborából valakik? :-))

Internetto

Index

Márfai P.

marfai Creative Commons License 2000.11.07 0 0 113
Kedves Mijo!

Tegnap volt alkalmam Péternek említeni a nethal ügyet. :-) Működni látszik az ügy. Z. Péternek azért azt javaslom, hogy az emiles kísérleten kívül telefonon is "ügyintézzen"...

Márfai P.

Előzmény: Mijo (112)
Mijo Creative Commons License 2000.11.05 0 0 112

Nekem meg ez a HÁLÓ-HAL tetszik átkozottul Péterem, igazán eredeti :)) !!
A Széll Péterrel beszéltél ? A Zoltai Péter is jelezte, hogy megkísérli egyeztetni vele a jövőt, de nem tudom, hogy melyik emilen próbálkozott vele ? Én írtam neki, hogy a baja.hu-ban megtalálja az élőt.

Mijo

Előzmény: marfai (111)
marfai Creative Commons License 2000.11.05 0 0 111
Kedves Mijo!

A "hettyenprüty" kifejezéssel nálam első díjas vagy a nettes publicisztika nyelvújító versenyén. Még soha nem hallottam, de mégis érthető, szemléletes, humoros. Mostanában már nagyon esedékes a következő háló-hal. Kiváló alkalomnak ígérkezik arra, hogy a lentebb említett összefüggéseket taglaljuk. :-)

Márfai P.

Előzmény: Mijo (110)
Mijo Creative Commons License 2000.11.04 0 0 110

A Matkovits csak annyit mondott - ugye -, hogy egy hétig is eltartana, míg a sógor-koma-jóbarát szindróma ismérveit boncolgatná neked - ital mellett kettőig is :)! -, de ebbe az időszakba viszont szerintem már nem férnének bele, a szexulás alapokon nyugvó privilegizáltságok, a lepedőpolitika rejtelmetes és zegzugos kulisszatitkai ....., még jó, hogy a mi világunk diszkrétebb - és bájosabb -, viszonylagos monikamentesség biztosítja a hettyenprüttyök zökkenőmentességét :)!!

Mijo

Előzmény: marfai (109)
marfai Creative Commons License 2000.11.04 0 0 109
Kedves Kornél!

Mijo említett valami titokzatosat, Te is megpendítetted, hogy "tudsz" valamit, és mindjárt hozzáfűzted, hogy biztos én is. Nem erősítelek meg ebben az elgondolásban. :-))

Márfai P.

Előzmény: Matkovits (108)
Matkovits Creative Commons License 2000.11.03 0 0 108
Jó.
És Te?
Kornél
Előzmény: marfai (107)
marfai Creative Commons License 2000.11.03 0 0 107
Kedves Kornél!

És az elmúlt hetek, és az elmúlt évek?...:-))
Azért mesélj!

Márfai P.

Előzmény: Matkovits (106)
Matkovits Creative Commons License 2000.11.01 0 0 106
"Amit említesz a sógor-koma-jóbarát összefüggésről érdekes. Nyilván a létező, lehetséges összefonódások egyik változata. Ha tudsz, vagy gyanítasz ilyet, tudasd velem!"
Ráérsz egy hétre?
Persze lehet fordítva is. Hallgatlak két hétig.
Előzmény: marfai (103)
marfai Creative Commons License 2000.11.01 0 0 105
Jó-jó! Azért vicces, nem? :-))
Márfai P.
Előzmény: Mijo (104)
Mijo Creative Commons License 2000.11.01 0 0 104

Na, mostand asztán jól kidumáltuk magunkat, kedves Péterem ...., és mennyivel okosabb lett az, aki ezt figyeli ...., ugye :):( !??

__________________________________________________

De !!!

Mondod: "Hogy jön ide a volt rendőrkapitány, a kandurbandiról nem is beszélve? :-))"

Ugyan már Péter, ne csináld, te olyan mérvadóan komoly embernek tünsz, ne rongáld a kialakult imázst :)!!!

Mijo

Előzmény: marfai (103)
marfai Creative Commons License 2000.11.01 0 0 103
Kedves Mijo!

Bizony egy cég, még ha a Város cége is számos olyan személyt foglalkoztat, számos személlyel szerződik, aki nem közszereplő, legalábbis abban az értelemben nem, hogy személyes adataik, pl. jövedelmük, nem minősülhet közérdekű információnak. Attól még sokakat érdekelhet, de ennek ellenére sem, sőt pont ezért nem.

Amit említesz a sógor-koma-jóbarát összefüggésről érdekes. Nyilván a létező, lehetséges összefonódások egyik változata. Ha tudsz, vagy gyanítasz ilyet, tudasd velem!

A "jatt" emlegetése azért udvariatlanság, mert a helyi képviselők, és az országgyűlésiek sincsenek olyan helyzetben, hogy egyenként kézzelfogható előnyben részesíthetnének bárkit, amiért az emlegetett, ellentételezés, korrumpálás megtörténhetne. A most ismertté vált "húszdokumentációs" eset is láthatóan inkább zsarolás, mint tényleges képviselői tevékenység "megvásárlása". A kisgazda képviselő vizsgálattal, "támadással" fenyegetett, ami eléggé fiktív, nehezen értelmezhető állítás, mindenesetre a törvényhozáshoz nincs köze.

Az "általános" képviselőnek az a havi bevétele, amit említettem. Nincs neki több. Ismereteim szerint költséget senki sem számol el közülünk.

A képviselők díjazásáról már kifejtettem az álláspontomat. Most is változatlan. A tiszteletdíjról és felhasználásáról minden képviselő maga dönt.

Mit kívánsz tőlem Dancsa ügyben? Mit mondjak. Említsem? Tessék: Dancsa.

Baja Város külkapcsolatai jelentéktelenek. Hogy jön ide a volt rendőrkapitány, a kandurbandiról nem is beszélve? :-))

Nem Tudom, hogy Karl urat miről, ki, hol és minek faggatta.

Márfai P.

Előzmény: Mijo (102)
Mijo Creative Commons License 2000.11.01 0 0 102

Kedves Péter!

Ezt ide is teszem, mert ide is illik...:-))

__________________________________________________________________________________________________

Kedves és jóságos Péterem, te engem - sajnos - most valamiért többször is elértettél !??

Ugyan nem tudtam, de sejthető volt - mint ahogy utaltam is rá -, hogy az általad említett körből kerülnek ki az új kht. felügyelő bizottsága tagjai, mely személyi összetétele - óvatos fogalmazásra intésed ellenére is, vagy éppen azért !? :)) -, feltételezhetően máris érdekfeszítő várakozásokat sejtet többekben :) !

Az a bizonyos ellentételezés ! Nem világos, mi nem világos benne :) !??
A szokott sógor-koma-jóbarát jelenség, és az ezzel járó érdekösszefonódások várhatósága az, ami máris képzettársításra ösztökéli a mi kis prosztó népi összeaszott agyunkat. Én téged beajánllak mihozzánk felügyelni, te meg engem elviszel majd tihozzátok felügyelni - még mielőtt ismét félreértenél :), ez csak egy példa, és nem a Mijo szólítja meg ekként a Pétert ! ( Péter, ők ettől fogva nem válnak közszereplőkké ..? )

Jatt ügyben, kedves Péter, engedd már meg légy oly bátyám, hogy ne én ballagjak el, hanem jó lenne ha ezt azok tennék, akiket ilyen értelemben érint !!! Mert ha hiszed, ha nem, akadnak ilyenek ....
Nem is igazán értem miért küldesz te engem el a búsba, hiszen én csak egy havi összesítést kértem, vagy tőled, "vagy bárki mástól" arra vonatkozóan, mi lehet az a globális összeg amit egy csőd szélén álló település képviselője leszakajthat magának. A jatt mellőzésére vonatkozó kitételt ezért is tettem zárójelbe, nehogy automatikusan bárki is aki válaszol bekalkulálja, mint az általános közhiedelem szerinti, esetenként előforduló tételt :) ! ) Ugye egyértelműen általánosságról volt szó, konkrét utalás nélkül, így - ugyan köszönöm - engem az nem is érdekelt ebben az esetben, hogy te hol és milyen tisztséget töltesz, vagy nem töltesz be. És ehhez az udvariasságnak úgy vélem, semmi köze sincs, én írásomban mindvégig annak hittem és most is hiszem magamat !

Egy általános képviselői havi bevételről továbbra sincs fogalmunk, viszont a lényegi szempontokról majdnem sikerült - nem először - elterelni a figyelmet.

Kedves Péter, eretnekségnek tartanád azt, hogy a képviselői tisztséget díjazás nélkül lássák el az arra érdemesek, legfeljebb költségtérítésben részesüljenek, ha már annyira a szívükön hordják a nép, a lakóhelyük sorsát ? ( Apropó: mintha Bácsalmáson Tóth Árpád polgármestert - civilben református lelkészt - nem igazán kedvelné a testület :)) !? Hogy a nép kedveli-e, kit érdekel :((... !? )

__________________________________________________

Péter, te Dancsa Bálint alpolgármester urat csak az általad előadott terjedelemben tartod említésre méltónak :(((...?

__________________________________________________

Próbáltad már, kedves Péter, Baja város lakosságát is meghallgatni ama vonatkozásban, miként vélekednek képviselőik és egyéb prominenseik "külkapcsolat ápolásáról" ? Te tényleg azt hiszed, hogy egykori jeles rendőrkapitányunk - és mások - ilyen úton történő viselkedését, az odakinti részegen folytatott kandúrbandiskodásait/ikat és egyéb felháborító disznóságokat valóban elfelejtik ..? Nem, Péter, nem felejtik el, sőt mitöbb, pironkodva szégyellik magukat azon rokonai és barátaik előtt, akikhez hozzánk hasonlóan eljutott a hír, mert mindig eljut, buta az, aki úgy hiszi, hogy nem !
Kiútjaink zöme, egy padlón lévő város kiváltságos kiválasztottjai messzemenően indolotlan és megengedhetetlen rongyrázása, feltételezem ijesztő kép tárulna elénk, ha készülne egy olyan kimutatás, ki, milyen "apropóból", hány alkalommal és mennyi időt töltött idegenben, bár a belföld sem lenne szabad, hogy elhanyagolandó legyen !

__________________________________________________

A Karl-al készült színjáték olyan negatív példa volt, ami az itteni pozitív tendálást kívánta részemről felszínre hozni ...., sikertelenül ! Ergo: a "mi asztalunknál", a fene sem kíváncsi az ő tiszteletdíjára ! Úgy általában igen, de ez most nem ide tartozik :)!
( Egyébként nem arról az időszakáról faggatták, melyre te utalsz, ugyan olajjal kapcsolatos, de közelebbiről. )

Mijo

Előzmény: marfai (99)
marfai Creative Commons License 2000.11.01 0 0 101
Kedves Tibor!

Azért érdekes. Megnéztem. Nem tudok eléggé angolul...;-))

Márfai P.

Előzmény: Thernitibi (98)
marfai Creative Commons License 2000.11.01 0 0 100
A Necckép is érzékeny a \ szeparátorra, meg én is eltévesztettem a hivatkozást. :-)

A módosított parkoló rendeletben megszűnt (végre) a különbség a magán és a közületi bérlet ára között. Ez egy jelentős eredmény!

Azért beszéljünk alkalom adtán az említett marhaságokról!

Márfai P.

Előzmény: aktual (96)
marfai Creative Commons License 2000.11.01 0 0 99
Kedves Mijo!

Ezt ide is teszem, mert inkább ide illik...:-))

A Kht felügyelő bizottságában azért nincs képviselő, mert Kht felügyelő bizottságában nem lehet a tulajdonosnak lépviselője. :-)) A törvény szerint ez öszeférhetetlen. Más gazdálkodási formában lehet, de Kht-ban nem.
A névsort meg lehet tudni, emlékezetből nem megy. Fábián Mihály az elnök, az biztos. A többiek neve sem titkos, de nem maradt meg... Majd utánanézek.
Felkérés alapján kerültek be a felügyelő bizottságba. Általában különböző cégek gazdasági vezetőiről van szó. Nem ismerem mindannyiukat.
Nem ismerem a munkamegosztást, ha van ilyen.
Egységes a tiszteletdíj. Úgy harmincezer lehet havonta. Megjegyzem, hogy nem közszereplőkről beszélgetünk! Ezért óvatosabban érdemes fogalmazni.
Nem értem a felvetésedet azzal kapcsolatban, hogy milyen ellentételezésről lehetne itt szó és miért? Illetve vagy Te nem értesz valamit vagy én.:-))

"És ha már ezek szóba kerültek, ugyan áruld el légyszíves - vagy bárki más -, hogy ma egy átlagos képviselősködés, egy kis testületi bizottsági tagsággal/elnökösködéssel, felügyelő bizottságozással, némi igazgatósági tagsággal, és még ki tudja mivel egyetemben, mit képes hozni nettó/bruttó a konyhára ? ( Az esetleges jattoktól most tekintsünk el, tegyünk úgy, mintha nem is létezne :) ! )" Kedves Mijó! Mint tudod ezeket az adatokat az újság is megírja mindig, mégpedig címlapon. (képviselő+bizelnök=108 ezer bruttó/hó) Én nem vagyok tagja semmiféle felügyelő bizottságnak. Jatt ügyben pedig el szabad ballagni.:-)) És akkor most udvarias voltam. (Te ellenben nem.) Honnan veszed, hogy a képviselői tevékenységhez ilyesmi tartozik? Én is olvasok újságot. A mostani "húszdokumentumos" ügyön kívül még nem találkoztam konkrét, létező esettel. Ismereteim szerint D. Szabó úr állította volt, hogy megkörnyékezték olyan ügyben, amihez semmi köze nem volt :-)), de igen jól hangzott.
-------------------------
Miért nem kerül szóba a másik alpolgármester? Most szóba kerül, mert szóba hoztad. Szóba kell hozni, és akkor szóba kerül...:-)))
---------------------------
Baja esetében nem tudok az említettnek megfelelő világlátásról. Vannak "külkapcsolataink", testvérvárosi megállapodásunk van több felé: Németország. Franciaország, Vajdság. Voltam egyszer Weiblingenben. Nagyon tetszett. Más (EU) szervezésben kétszer jártam Dániában. Az is kitűnő dolog volt, és lehet, hogy alakul ott is Tsisted városával egy megállapodás. Ezek a kapcsolatok nem olyan léptékűek, hogy szabad lenne korlátozni, sőt érdemes lenne valamivel többet foglakozni a fejlesztésükkel.
-----------------------------
Most nézem, Hogy Karl Imre úr Energol-os felügyelő bizottsági tagságáról kérdezel. Ismereteim szerint Karl úr igen régen elvállalt egy ilyen megbízást (8-9 éve), majd rövid két hónap után lemondott, mert politikával kezdett foglalkozni. A tiszteletdíja mértékét nem ismerem. Mert kéne??? :-))

Márfai P.

Thernitibi Creative Commons License 2000.10.27 0 0 98
Bocs!!!

Elnéztem a téma címét.

Thernitibi Creative Commons License 2000.10.27 0 0 97
Urak

Már ilyen is van: http://www.theburglar.com/. Lopott árúk fóruma.

aktual Creative Commons License 2000.10.26 0 0 96
Arany Péterem!
Nem a netscape dobja a hibát, hanem a link. egyink baja.hu, másik bajavaros.hu.
Nalam IE.5. fut,de azon sem jött be.
Józsi

Ps. átolvasva az előterjesztést a parkoló rendeletről nekem tecccik. Örülök, hogy a táblák végre közelítenek a KRESZ szabályaihoz. Egyébként és továbbra sem fizetek egy büdös kanyit sem, mert olyan törvényességi hibák vannak benne, hogy a leglökötteb postás ( annak is van tányérsapkája ) betegre röhögi magát raja.

Ebben a témában továbbra is állok rendelkezésetekre, de csak szóban, mert az ellenség szélltében- hosszában figyel.

Előzmény: marfai (94)
lovretity Creative Commons License 2000.10.26 0 0 95
Péter,
megoldható lenne, hogy minden előterjesztés felkerüljön a hálóra. Mi az oka, hogy csak néhányat tesztek fel?
Üdv: Zoli
Előzmény: marfai (94)
marfai Creative Commons License 2000.10.26 0 0 94
Nos, én is ellőttem!

Itt van helyesen:

Most néztem, ha Netscape a böngésződ, akkor nem müködik egy hibásan használt szeparátor miatt ( \-t a necckép nem ismer!! ) ezért innen töltsd le a belépő oldalt.

Márfai P.

Előzmény: marfai (93)
marfai Creative Commons License 2000.10.26 0 0 93
Kedves Barátaim!

A BAJAVÁROS.HU-n Netscape böngészővel nem lehet elérni a mai testületi ülés anyagát.
( a hibát egy '\' alkalmazása okozza)
Javasolom, hogy a http://www.baja.hu/eloterj/eloterj1020.htm címről töltsétek le az anyagot!
Már aki akarja...:-)))

Márfai P.

marfai Creative Commons License 2000.10.23 0 0 92
Kedves Mijo!

Nóta ügyben egészen biztos igazad van. A téma többi összetevője esetében javasolom megfontolásra amit lentebb kifejtettem. :-))

Márfai P.

Előzmény: Mijo (91)
Mijo Creative Commons License 2000.10.23 0 0 91

Pedig én a sorrendet nem tévedésből írtam úgy, ahogy, ugyanis nekem nagyon úgy tűnt/tűnik, hogy először sokszorozok - szorzok -, oszt aszt követően osztok, a mi helyi és helyközi nótá(i)nk címe :)) !

Mijo

Előzmény: marfai (90)
marfai Creative Commons License 2000.10.23 0 0 90
Kedves Zoli!

Miért ismét? ...:-)) Bocs én tényleg humornak szántam a megjegyzésemet.

Mint Mijónál olvasható a két Kht létrehozását "politika osztom-szorzom" akciónak tekintik néhányan. A tényhelyzet az, hogy másfél évvel ezelőtt jelentős ellenállás volt az átalakításokkal szemben. Semmilyen garanciát nem lehetett adni az új szervezetek vezetőinek ahhoz, hogy "támogató", vagy akár semleges környezetben fogják végezni a munkájukat. A VÁROSGAZDÁ-t főként lakossági körből, a BAJAMENZÁ-t általában intézményi körből érték, ha nem is támadások, de komoly befolyásolási kísérletek. A cégalapítás-indítás feladatait a Testület a téma iránt elkötelezett, a kockázatot vállaló tagjára bízta. Túl vagyunk rajta, sikerrel.

Márfai P.

Előzmény: Törölt nick (88)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!